Csak a rossz tapasztalatból tanulunk, még az egészségünket illetően is!

Az emberek közel fele (47%) volt már olyan helyzetben, ahol úgy érezte, hogy az anyagiak miatt nem kapta meg időben a legmegfelelőbb orvosi kezelést betegség vagy baleset esetén. Nem véletlen, hogy tízből négy ember fordult meg magánegészségügyi ellátásban az elmúlt egy évben. Jóval többet foglalkoznak egészségükkel azok, akik közvetlen rossz tapasztalattal rendelkeznek az egészségüket, vagy az ellátást illetően – derül ki a SIGNAL IDUNA Biztosító felméréséből.

 Csak a rossz tapasztalatból tanulunk, még az egészségünket illetően is!

Tízből közel kilenc magyar havi 15 ezer forintnál kevesebbet költ egészsége megőrzésére, vagyis vitaminokra, testmozgásra, kezelésekre stb. Közel 40 százalék esetében a havi 5 ezer forintot sem éri el ez az összeg. Ezen a téren a férfiak és a nők között nincs szignifikáns eltérés.

A válaszadók többsége (61%) nem vett igénybe az utóbbi egy évben magánorvosi ellátást, akik igen, azok közül valamivel kevesebben voltak szűrővizsgálatok miatt magánorvosnál, mint betegség kezelése céljából, tízből egy ember pedig mindkét okból igénybe vett magán ellátást.

A megkérdezettek közel fele (47%) ugyanakkor volt már olyan helyzetben, ahol úgy érezte, hogy a saját anyagi korlátjai miatt nem kapta meg időben a legmegfelelőbb orvosi kezelést betegség vagy baleset esetén. Nem meglepő módon ők jóval nagyobb arányban (51%) fordultak magánorvoshoz. Ugyanígy azok közül is többen (46%) vettek részt magánorvosi ellátásban, akiknek – vagy akik családtagjának - volt balesete a megelőző három évben. Közülük többen vannak, akik havi 15 ezer forintot meghaladó összeget költenek egészségükre (20%), szemben a balesetet nem tapasztalók 8 százalékával.

Ez tehát azt mutatja, hogy amíg nincs közvetlen rossz tapasztalatunk az egészségünket, vagy az ellátást illetően, kisebb eséllyel keresünk fel magánorvost, és az egészségünkre is kevesebbet költünk.

Nem szabadna megvárni a bajt!

Betegség, baleset bárkivel előfordulhat, az ebből történő felépülés pedig nagyban függ attól, hogy időben hozzáférünk-e a megfelelő orvosi ellátáshoz. Sajnos hazánkban a lakosság mindössze 15-20 százaléka rendelkezik balesetbiztosítási védelemmel, az egy főre jutó balesetbiztosítási díjakat tekintve pedig sereghajtók vagyunk Európában. Holott komolyabb vészhelyzeti tartalékok hiányában egy nem várt baleset akár jelentős terhet is róhat a családra.

De nem csak balesetek, hanem betegségek is nehéz anyagi helyzet elé állíthatják a családokat. Ez hazánkban különösen igaz, hiszen az Európai Unión belül második helyen állunk a daganatos megbetegedések számában, míg a daganatos megbetegedések okozta halálozási arányszám nálunk a legmagasabb, de szív- és érrendszeri megbetegedések tekintetében is a lista élén vagyunk. Ennek oka leginkább a kevés szűrővizsgálat: az Eurostat szerint 2017-ben például az 50–69 éves magyar nők mindössze 41 százaléka vett rész emlőrák szűrésen a megelőző két évben, szemben az Unió egészére jellemző 61 százalékkal.

Az anyagi fedezet hiányában, vagy a hosszú várólisták miatt elmaradó szakorvosi kezelések sajnos az életminőséget is jelentősen ronthatják, plusz anyagi és lelki terhet róva a hozzátartozókra is. Erre kínál megoldást a SIGNAL IDUNA új csoportos baleset-, élet- és egészségbiztosítási terméke, a TESTRESZABOTT VÉDELEM. A modulárisan felépülő termék vázát a balesetbiztosítás jelenti, amihez további kiegészítő biztosítások választhatók, amely a gyermekekre és házastársra kiterjesztve az egész családnak teljeskörű védelmet nyújthat.

A balesetbiztosítás nem csak baleseti halál vagy maradandó egészségkárosodás esetén fizet, de csonttörés, a lágy részek sérülése esetén is, továbbá kórházi térítést, tanulási támogatást, műtéti térítést is nyújt, emellett keresőképtelenség esetén is térít.

A balesetbiztosítási védelem kiegészíthető kockázati életbiztosítással, amely nem csak halál esetén jelent anyagi segítséget a családnak, de abban az esetben is, ha a biztosítottnál súlyos betegséget diagnosztizáltak, előrehozott egyszeri szolgáltatást is nyújthat.

Számos betegség esetén a kórházban töltött idő és a felépülés alatti jövedelemkiesés mellett számolni kell a betegség hosszú távú egészségügyi következményeivel is. 10-ből mindössze 1 stroke túlélő tünetmentes, 9-nek tehát együtt kell élnie a betegség valamilyen negatív következményével. Ebben nyújt segítséget a kritikus betegségek biztosítása, ami 34 féle kritikus betegség esetén nyújthat anyagi segítséget, akár az utókezelések költségeinek finanszírozásával, akár a felépülés támogatásával, valamint a betegség miatti jövedelemkiesés pótlásával.

Az egészségügy leterheltsége miatt sajnos ma Magyarországon helyenként nehézkes hozzáférni orvosi tanácshoz, véleményhez. Ebben segíthet a SIGNAL IDUNA Biztosító partnere, hiszen éjjel-nappal hívható telefonos segítségnyújtást biztosít, de akár a vizsgálati leletek, zárójelentések értelmezésében is segítséget nyújt. Emellett nagyértékű diagnosztikai vizsgálatok hozzáférését is biztosítja (MR, CT, PET-CT, ultrahang., röntgen), sorban állas nélkül, kiemelt környezetben, országosan.

Mivel a daganatos megbetegedések és halálozások száma rendkívül magas hazánkban, ezért különösen fontos a korai diagnózis. A korai stádiumban felfedezett daganatok 90%-a gyógyítható, szemben a késői stádiumban felfedezett daganatok néhány százalékával. Daganatos megbetegedéseknél sok esetben akár 10-15 vizsgálatra is szükség van a megfelelő diagnózishoz. A daganatdiagnosztikára és betegvezetésre szóló kiegészítő egészségbiztosítás terhére akár 8-12 munkanapon belül végig viszik a teljes kivizsgálást a diagnózisig és kezelési javaslatig.

Mínuszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 628,79 pontos, 1,44 százalékos csökkenéssel, 43 034,16 ponton zárt hétfőn.
2022. 08. 15. 18:00
Megosztás:

Kevésbé nőttek júliusban a nagykereskedelmi árak Németországban

Mérséklődött júliusban a nagykereskedelmi árak növekedési üteme Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.
2022. 08. 15. 17:00
Megosztás:

Húsz százalékkal nőtt a lízingpiac a második negyedévvben

A lízingpiacon a finanszírozott összeg 420,2 milliárdot tett ki a második negyedévben, ez 20 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és meghaladja a 2019-es szintet - közölte a Magyar Lízingszövetség második negyedéves jelentésében hétfőn.
2022. 08. 15. 16:00
Megosztás:

A tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárak indokoltak

Az alacsony szőlőtermésre vonatkozó becslések és a borvidékek jóváhagyására váró szőlőár előrejelzések a tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárakat indokolnak a rövidesen beinduló idei szüret során - állapította meg hétfői közleményében az Agrárminisztérium (AM).
2022. 08. 15. 15:00
Megosztás:

A Fehér Ház tagadja, hogy tudott volna előzetesen az FBI házkutatásáról Trump házában

A Fehér Ház szóvivője vasárnap tagadta, hogy az elnöki hivatal előzetesen tudott volna a Donald Trump korábbi amerikai elnök floridai birtokán tartott házkutatásról, amelyet múlt hétfőn bírósági végzés alapján folytatott le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
2022. 08. 15. 14:00
Megosztás:

Az S&P negatívra vágta a magyar adósság kilátásait

Péntek este stabilról negatívra csökkentette a magyar államadósság kilátását az S&P, és megtartotta a „BBB” besorolást.
2022. 08. 15. 13:00
Megosztás:

A GVH döntése alapján a Vodafone kompenzálja a fogyasztókat a megtévesztő mobilnet-hirdetései miatt

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket – ezzel 60 millió forintra mérsékelve a rá kirótt bírságot.
2022. 08. 15. 12:00
Megosztás:

A zárbetétek esetében miért fontos a méret?

A zárbetét láthatatlanul szolgálja biztonságunkat. Mi csak a kulcsok elfordítását látjuk, az igazán fontos dolgok az ajtózár belsejében, a zárbetétben történnek meg. A megfelelő zár kiválasztásának egyik fontos momentuma a zárbetét méretének megválasztása, melyhez cikkünk nyújt támogatást.
2022. 08. 15. 11:00
Megosztás:

Nagy kínai cégek távoznak az USA tőzsdékről - további 230 cég mehet még haza

A számviteli adatok nem megfelelő közlése körüli hosszas huzavona után öt nagy kínai állami cég vonul ki az amerikai börzékről.
2022. 08. 15. 10:00
Megosztás:

Már mától forgalomkorlátozások lesznek a fővárosi ünnepi előkészületek miatt

Már mától forgalomkorlátozások lesznek az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt Budapesten.
2022. 08. 15. 09:00
Megosztás:

Hiszi a Piszi! Egymás után kétszer vitte el valaki a lottó főnyereményt!

Két hónapon belül kétszer is megütötte a főnyereményt egy férfi Maryland állam lottójátékán az Egyesült Államokban.
2022. 08. 15. 08:30
Megosztás:

Erősödött hétfő reggelre a forint

Erősödött a forint a hét végén a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2022. 08. 15. 08:00
Megosztás:

Folytatódik a meleg idő

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2022. 08. 15. 06:00
Megosztás:

Heti Horoszkóp - Komoly veszély leselkedik a héten! De melyik csillagjegyre micsoda?

Heti horoszkópunk a 2022. augusztus 15. (hétfő) - augusztus 21. (vasárnap) közötti időszakra vonatkozóan megmutatja , hogy a csillagok állása alapján mi vár Rád a pénzügyeidben és az élet más területén. Lássuk, kinek van izgulnivalója és ki számíthat valami pozitív dologra!
2022. 08. 15. 04:01
Megosztás:

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet Magyar Közösségi Bank, 2022 második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
2022. 08. 15. 01:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 08. 14. 22:00
Megosztás:

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvanra

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvan fővárosába vasárnap, ami bő egy héten belül a második hivatalos és előre be nem jelentett amerikai látogatás a szigetre. Az előző, amelyet Nancy Pelosi házelnök vezetett, komoly diplomáciai konfliktust okozott az Egyesült Államok és a Tajvant egyik saját tartományának tartó Kína között.
2022. 08. 14. 21:00
Megosztás:

A szabályok enyhítését jelentette be az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban - olvasható az Egyesült Államok járványügyi központjának (CDC) pénteken frissített ajánlásában.
2022. 08. 14. 20:00
Megosztás:

Légtérberepülést tart hétfőn a Magyar Honvédség

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.
2022. 08. 14. 19:00
Megosztás:

Most kell nagyon odafigyelni az életveszélyes mustgázra!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.
2022. 08. 14. 18:00
Megosztás: