Dobd ki a kukába a sárga csekkjeidet, hidd el, megéri! Mutatjuk miért

Évtizedek óta használatban lévő sárga csekk befizetésének számtalan módja van. Sokan csak megszokásból nem váltanak egy sokkal kényelmesebb megoldásra. Sokan egyszerűen csak gyűjtögetik a kredenc üvegébe tűzve vagy a hűtőn mágnessel odarögzítve és mikor eljön a nagy nap egyszerűen sorba rakják és egy borítékba teszik a papírpénzzel együtt és elsétálnak a postára, vagy éppen a szolgáltatókhoz, ahol kivárják a hosszú sort és havonta egyszer (vagy épp sokszor) fájó szívvel feladják a csekkeket. Persze nem árt figyelni, hogy melyik csekknek mikor jár le a befizetési határideje, mert persze ezek szinte kivétel nélkül különböző napokra esnek. Mi lehet a legegyszerűbb megoldás, hogy végre Te is kidobd a sárga csekkeket? Mutatjuk lépésről lépésre. Hogyan működik az icsekk alkalmazás?

Dobd ki a kukába a sárga csekkjeidet, hidd el, megéri! Mutatjuk miért

 Az elmúlt időszakban sok kényelmi lehetőséget nyújtanak a pénzintézetek, melyet valószínűleg a covid 19 járványra tett óvintézkedések gyorsítottak fel.

Okos telefonjuk segítségével otthonunk kényelméből és biztonságából pár kattintással a megszabott határidőre  pillanatok alatt be tudják fizetni a gáz, villany, víz, telefon, közös költség, gépjárműadó, szemétszállítás, stb. díját.

Nézzük milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre akkor, ha nem akarnak csekkeket gyűjtögetni és rengeteg időt elpazarolni a sorban állásokkal.

Posta ingyenes "icsekk" nevezetű alkalmazása mind androidos, mind  ios telefonnal elérhető

Hogyan működik az icsekk alkalmazás? Lépésről lépésre

1. Play áruház keresőjébe be kell írni, hogy icsekk és szinte azonnal meg is találjuk az alkalmazást, amelyet le kell tölteni a telefonra. A nagy zöld telepítés gombra kattintva ez meg is történik.

icsekk applikáció letöltése a netről

2. Megnyitás gombbal azonnal indítani lehet a programot.

icsekk alkalmazás megnyitása telepítés után

3. Az alkalmazás a bejelentkező ablakkal fogad bennünket, amelybe e-mail címet és jelszót kell megadni. Amennyiben már regisztrált felhasználó, akkor csak meg kell adni a kért adatokat és máris lehet használni az alkalmazást. Amennyiben még nem, úgy egy regisztrációt kell elvégezni.

icsekk alkalmazás regisztrációja csekkbefizetéshez

4. Regisztráció során a kért adatokat meg kell adni és el kell fogadni

1. az adatkezelési tájékoztatót és az 

2. általános feltételeket

A két ablak bepipálása után a regisztráció gombra kell kattintani.

icsekk csekkfizető alkalmazás Magyar Posta működése

5. A sikeres regisztrációról értesítést küld a program

icsekk regisztráció és visszaigazolás küldése

6. A megadott e-mail postafiókba történő belépés után a kapott icsekk regisztrációt meg kell erősíteni a sárga megerősítő gombra történő  kattintással.

icsekk applikáci regisztráció jóváhagyása7. Sikeres regisztrációról az icsekk applikáció értesítés küld

icsekk regisztráció jóváhagyása mobilos csekk feladás

8. A telefon kijelzőjén lévő icsekk applikáció gombra kattintva az e-mail cím és a jelszó megadásával már be is tud lépni az alkalmazásba és elkezdheted a csekkek befizetését a fotelból.

belépés az icsekk applikációba

9. Az alkalmazás egy üdvözlő képernyővel fogadja, amely elmagyarázza miként fizetheti be csekkjeit

icsekk működési folyamata, hogyan fizethetünk be csekket mobilról?10. A számlák kezelése oldalon több funkció is található:

1. A bal felső sarokban a három vonalra kattintva érhetik el a menürendszert 

2. A bal alsó sarokban a várakozó számlák találhatók, amely most üres 

3. A jobb alsó sarokban a kifizetett számlák találhatók, amely jelenleg még üres

icsekk csekkfizetés11. Csekkjük befizetését a képernyő alján lévő zöld QR kódos gombbal tudják végrehajtani.

 Ilyenkor engedélyezni kell a telefon számára a fotók, videók készítését, melyet az engedélyezés gombbal tudunk megtenni. 

icsekk postai csekk mobiltelefonos befizetése 

 

12. Amikor bekapcsolt a kamera, már vihetik is a kis négyzetet a fehér és sárga csekken lévő QR kódra. Minden sárga csekken egyedi kód van, így nem kell félni, hogy rossz adatot fog beolvasni. 

 

icsekk QR kód beolvasása mobil telefonnal a sárga csekkről
13. Amint ezt beolvasta a telefon kamerája betöltődnek a csekk adatai:

 

1. Szolgáltató neve

 

2. Azonosító

 

3. Összeg

 

4. Esedékesség

 

5. Elnevezés 

 

6. Megjegyzés

 

Kiválaszthatja, hogy most vagy később kívánja kiegyenlíteni a számlát.

 

Amennyiben később kívánja kiegyenlíteni, úgy később megtalálja majd a bal alsó sarokban a várakozó számlák között.

 

számlafizetés csekkfizetés online mobiltelefonról icsekk  

 14. A fizetés most gombra kattintva betöltődik a simpleplay oldal, ahol meg kell adni a terhelendő kártya adatait:

1. Kártya szám (fontos, hogy nem a bankszámla szám, hanem a kártyán feltüntetett 4 x 4 szám kerül ide)

 2. Kártyabirtokos neve (kártyán szereplő név)

3. Lejárati idő (hónap/év)

 4. CVC/CVV kód (a kártya hátlapján szereplő 3 szám)

icsekk fizetés bankkártyával
15. A kártya adatok kitöltése után a fizetés gombra kattintva kiegyenlítődik a számla
icsekk
16. Sikeres fizetés az applikáció megerősíti egy üzenet formájában, illetve e-mail is címére kap egy visszaigazoló e-mailt 
icsekk sikeres fizetés

 17. A képernyő jobb alsó sarkában lévő kifizetett számlákra kattintva már ellenőrizni is tudja a kifizetett tételeket alábbi kategóriákban:

1. Szolgáltatóra

 2. Esedékességre

 3. Fizetve

icsekk sikeres csekkfizetés mobil applikációval

Ezzel a pár lépéssel rengeteg időt, energiát tud megtakarítani, arról nem is beszélve, hogy minden kifizetett csekk egy helyen évek múltával is megtalálható lesz és így bármikor elő tudja keresni.

Lezárult az ötödik OTP Startup Booster Program

Sikeresen zárta az OTP Csoport a startupokkal közös három hónapos pilot időszakot az ötödik Startup Booster Programban. A november 30-án online megrendezett Demo Day záróeseményen 11 startup mutatta be az elmúlt három hónap eredményeit, amelyben az OTP Bank hazai szakterületei mellett az OTP Csoport bolgár, román, szerb, szlovén és ukrán leánybankjai vettek részt. A legnagyobb üzleti potenciált jelentő megoldások éles bevezetésére a Csoport és a startupok folytatódó közös munkájának eredményeként a 2023 januárjában induló hat hónapos roll-out szakaszban kerülhet sor.   
2022. 12. 02. 13:00
Megosztás:

A koronavírus járvány időszakában csapták be a fogyasztókat a „tüdővitamin” forgalmazói

A Gazdasági Versenyhivatal több mint 60 milliós bírságot szabott ki az Air7 vitamincsalád forgalmazóira, amiért alátámasztatlan állításokkal, jogszerűtlen reklámmódszerrel és szakhatósági regisztráció nélkül hirdették a termékeket a hazai fogyasztóknak. A termékcsaládba tartozó „Air7 a tüdő vitaminja” márkanevű termékeket korábban a Nébih is vizsgálta és 2022. júliusában kivonatta azokat a forgalomból.
2022. 12. 02. 12:30
Megosztás:

Emelkedik a nyersolaj ára, a piac az orosz szankciók hatását és Kínát figyeli 

A WTI 80,9, a Brent típusú kőolaj pedig 86,9 dollár volt ma reggel a februári határidőre, míg az Ural azonnali jegyzésára 69,4 dollár/hordó szinten állt. 
2022. 12. 02. 12:00
Megosztás:

Munkaerőpiac - beindul a munkanélküliség növekedése?

Míg Németországban már az év közepén megtört a munkanélküliségi ráta, és a – gyakorlatilag történelmi mélypontnak tekinthető – 5 százalékos szintről május óta szinte folyamatosan emelkedve 5,6 százalékra nőtt novemberre, addig az Egyesült Államokban egyelőre kis elmozdulást láthatunk, a szintén nagyon alacsony 3,5-3,6 százalékos szintről - olvashatjuk az ERSTE mai piaci elemzői anyagában.
2022. 12. 02. 11:30
Megosztás:

Sok fiatal számít drágább lakásokra, de egyre többen várnak árcsökkenést is

Nagyon eltérően látják a lakáspiaci árak alakulását a fiatalok. Erősen csökkent azoknak a száma, akik szerint nem változnak a közeljövőben az árak, míg az ingatlanok drágulására számító fiatalok aránya 65 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 53 százalékról. Ezzel egy időben az árcsökkenést valószínűsítők aránya is emelkedett, a tavalyi 8 százalékról 14 százalékra. A drágulással számoló fiatalok fele 1-20 százalékos áremelkedést vár, az árcsökkenést jósolók szerint pedig 22 százalékkal kerülhetnek lejjebb az ingatlanárak. 
2022. 12. 02. 11:01
Megosztás:

Zöld termelésre áll át a magyar bacongyártó

A Tamási-Hús Kft. év végéig megvalósítja, hogy a gyártás során keletkezett, nem kiküszöbölhető környezeti karbonterhelését semlegesíti. Kiss András, a vállalat energetikai mérnöke elmondta, zöld törekvéseik keretein belül megszüntetik a földgázfüggőségüket, a villamosenergia-fogyasztás egy tetemes részét napelemparkkal váltják ki, decembertől pedig 38 százalékkal csökkentik a műanyag-felhasználást is. A hosszú távú tervek közt szerepel az is, hogy a tamási önkormányzat termálvíz hálózatába bekapcsolódjanak és a település más cégeivel energiaközösségeket alkossanak.
2022. 12. 02. 10:30
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Csökkenéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon.
2022. 12. 02. 10:03
Megosztás:

Megállt a hitelek drágulása, két nagybank már csökkentette a kamatait

Korán jött a Mikulás a banki ügyfeleknek, akik olyat láthatnak a hitelfeltételek hó eleji változtatásakor, amire utoljára tavaly volt példa. Elmaradt a megszokottá vált kamatemelési hullám, két nagybank pedig már csökkentette is a kölcsönei kamatát - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2022. 12. 02. 09:35
Megosztás:

A cseh Nano Energies Magyarországon is beindítja virtuális erőművi szolgáltatásait

A vállalkozások Európa-szerte küzdenek a magas villamosenergia-árakkal. A válságból kivezető út lehet a cseh Nano Energies által kínált rugalmassági aggregáció, amely az áramfogyasztás és -termelés intelligens irányításával az energiaköltségek 10-30 százalékos csökkentését is lehetővé teszi. Emellett erősíti a villamosenergia-hálózat stabilitását, és optimalizálja a megújuló energiatermelés hálózatba visszatáplálását. Magyarország már a negyedik ország, ahol a cég jelen van. 
2022. 12. 02. 09:00
Megosztás:

A magyar GDP adat margójára - szakértői kommentár a magyar gazdaságról

A második becsléssel a KSH megerősítette az első becslés eredményeit, azaz a GDP a harmadik negyedévben éves alapon 4,0 százalékkal bővült, míg negyedéves alapon 0,4 százalékkal mérséklődött, amely adat az előzetes várakozásoknál kedvezőtlenebb. Az adat európai uniós összehasonlítása ellentmondásos képet mutat: míg az éves alapú bővülés kiemelkedően kedvező, a negyedéves változással a rangsor hátsó részében vagyunk.
2022. 12. 02. 08:00
Megosztás:

Új immunkémiai technológiát dolgoz ki az Anthelos Kft.

Uniós támogatással, 159,224 millió forintos összköltségű projekt keretében a daganatos és az autoimmun betegségek korai felismerését segítő új immunkémiai technológiát dolgoz ki a Szegeden és Kübekházán működő Anthelos Kft. - tájékoztatta a biotechnológiai cég az MTI-t.
2022. 12. 02. 07:30
Megosztás:

Újabb válságoktól tartanak az európai vállalatok

Európában 10 közül 9 vállalatnál számítanak arra, hogy további válságokkal kell megküzdeniük 2023-ban és 2024-ben. Pénzügyi válságot tartanak a legvalószínűbbnek, emellett a klímaváltozás drasztikus hatásai okozzák a legtöbb aggodalmat – mutatta ki a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek az IFUA Horváth vezetési tanácsadó cég is tagja.
2022. 12. 02. 07:00
Megosztás:

Már online is vehetünk eredeti Rippl-Rónait

Virtuális kalapács alá kerül Aba Novák Vilmos 30-40 millió forintra becsült festménye egy online aukció során. Nem ritka manapság, hogy online árverésen talál gazdára néhány műtárgy, azonban eddig kevés példa volt rá, hogy valódi ritkaságokra licitálhassunk a neten.
2022. 12. 02. 06:30
Megosztás:

Több mint hatvanezer MMK munkahely lehet még a cégeknél

Hozzáadott értéket teremt és üzleti szempontból is előremutató, ha egy vállalat stratégiai szintre emeli a megváltozott munkaképességű (MMK) munkavállalók integrációját a szervezetbe – ez volt az egyik tanulsága a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) A megváltozott munkaképességű munkavállalók hatékony foglalkoztatása című konferenciájának. A kormányzat, a szakma és nagyvállalatok részvételével tartott eseményen az is kiderült, hogy a gazdasági szereplők nyitottságnak és a kormányzati ösztönzőknek köszönhetően 2010-hez képest 140%-kal több MMK munkavállaló talál munkát, miközben még akár 64-65 ezer ilyen típusú munkahely lehet a cégeknél.
2022. 12. 02. 06:00
Megosztás:

Egyszeri kamatcsökkentés szolgáltatást vezet be az OTP Bank

Az új megoldással az ügyfeleknek lehetőségük lesz arra, hogy a futamidő során egy alkalommal, díjmentesen csökkentsék hitelük kamatát. A hitelintézet számára készült kutatás szerint a lakáshitel felvétellel kapcsolatos döntéshozatal szempontjából az ügyfelek számára a kamat mértéke, a fix kamat ígérete és a türelmi idő a három lefontosabb szempont.
2022. 12. 02. 05:00
Megosztás:

Így lesz a klímafűtésből rémálom! És horror magas számla...

Nem csökkenti a rezsit a klímafűtés, ha nincs karbantartva: a legjobb energiaosztályú klíma is sokat fogyaszt, ha koszos! Mérnöki számítás igazolja, hogy karbantartás nélkül olyan sokat romlik a klímaberendezések hatásfoka, mintha három-négy kategóriával rosszabb berendezést vásároltunk volna.
2022. 12. 02. 04:00
Megosztás:

Adatvédelem, helyreállítás, üzletmenet-folytonosság: új, innovatív szereplő a kiberbiztonsági piacon

A Unisys partnersége lép a többfelhős megoldásokat kínáló Factionnel. A világszerte információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországon is több mint 750 embert foglalkoztató Unisys, valamint a multicloud piacon aktív Faction bejelentette, hogy közösen kínálnak majd teljes körű megoldásokat az adatvédelem, a kiberbiztonsági helyreállítás és az üzletmenet-folytonosság területén. A felek kiemelték, hogy mind helyben telepített rendszerekhez, mind többfelhős környezetben elérhetővé teszik a közös szolgáltatásokat.
2022. 12. 02. 03:30
Megosztás:

Hazatért Rippl-Rónai József majd’ száz éve nem látott remekműve

Két klasszikus magyar remekművet mutatott be a Virág Judit Galéria. Rippl-Rónai József és Vaszary János gyönyörű festményeit majd’ 100 éve nem láthatta a közönség, mindkettő a december 19-i árverésen kerül kalapács alá. Rippl-Rónai A geszti kastély kertjében című képe 1912 körül készült, kikiáltási ára 160 millió forint, becsült értéke pedig 300-400 millió forint, míg Vaszary tengerparti alkotása 65 millió forintról indul és a becsértékét 120-160 millió forint között határozta meg a galéria. A műalkotásokat két hétig a nagyközönség is ingyen megtekintheti a Virág Judit Galéria kiállításán. A klasszikus aukciót megelőzve, december 17-én egy exkluzív, múzeumi kvalitású művekből összeállított kortárs árverést is tart a galéria, amelyen többek között Maurer Dóra, Keserü Ilona, Bak Imre és Nádler István jelentős művei keresik új tulajdonosukat.
2022. 12. 02. 03:00
Megosztás:

Nem hozott jelentős újdonságokat a magyar GDP adatok részletes bontása

Közzétette a KSH ma reggel a harmadik negyedéves GDP adatok részletes bontását. Az előzetes gyorsbecslés adatai nem változtak: a GDP negyedéves összehasonlításban enyhe, 0,4 százalékos visszaesést mutatott, az éves növekedés pedig 4 százalékra lassult a második negyedévben mért 6,5 százalékról.
2022. 12. 02. 02:30
Megosztás:

Visszafogott ünnepi szezonra kell készülniük a kereskedőknek

Idén kevesebbet költhetnek az ünnepek alatt a vásárlók világszerte – derül ki az EY 21.000 fő körében végzett nemzetközi felméréséből. A költségek és a pazarlás visszafogása érdekében nem csak az ajándékok számán, de az ételek mennyiségén is spórolni fognak.
2022. 12. 02. 02:00
Megosztás: