Dobd ki a sárga csekkjeidet a szemétbe, hidd el, jól jársz!

Évtizedek óta használatban lévő sárga csekk befizetésének számtalan módja van. Sokan csak megszokásból nem váltanak egy sokkal kényelmesebb megoldásra. Sokan egyszerűen csak gyűjtögetik a kredenc üvegébe tűzve vagy a hűtőn mágnessel odarögzítve és mikor eljön a nagy nap egyszerűen sorba rakják és egy borítékba teszik a papírpénzzel együtt és elsétálnak a postára, vagy éppen a szolgáltatókhoz, ahol kivárják a hosszú sort és havonta egyszer (vagy épp sokszor) fájó szívvel feladják a csekkeket. Persze nem árt figyelni, hogy melyik csekknek mikor jár le a befizetési határideje, mert persze ezek szinte kivétel nélkül különböző napokra esnek. Mi lehet a legegyszerűbb megoldás, hogy végre Te is kidobd a sárga csekkeket? Mutatjuk lépésről lépésre. Hogyan működik az icsekk alkalmazás?

Dobd ki a sárga csekkjeidet a szemétbe, hidd el, jól jársz!

 Az elmúlt időszakban sok kényelmi lehetőséget nyújtanak a pénzintézetek, melyet valószínűleg a covid 19 járványra tett óvintézkedések gyorsítottak fel.

Okos telefonjuk segítségével otthonunk kényelméből és biztonságából pár kattintással a megszabott határidőre  pillanatok alatt be tudják fizetni a gáz, villany, víz, telefon, közös költség, gépjárműadó, szemétszállítás, stb. díját.

Nézzük milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre akkor, ha nem akarnak csekkeket gyűjtögetni és rengeteg időt elpazarolni a sorban állásokkal.

Posta ingyenes "icsekk" nevezetű alkalmazása mind androidos, mind  ios telefonnal elérhető

Hogyan működik az icsekk alkalmazás? Lépésről lépésre

1. Play áruház keresőjébe be kell írni, hogy icsekk és szinte azonnal meg is találjuk az alkalmazást, amelyet le kell tölteni a telefonra. A nagy zöld telepítés gombra kattintva ez meg is történik.

icsekk applikáció letöltése a netről

2. Megnyitás gombbal azonnal indítani lehet a programot.

icsekk alkalmazás megnyitása telepítés után

3. Az alkalmazás a bejelentkező ablakkal fogad bennünket, amelybe e-mail címet és jelszót kell megadni. Amennyiben már regisztrált felhasználó, akkor csak meg kell adni a kért adatokat és máris lehet használni az alkalmazást. Amennyiben még nem, úgy egy regisztrációt kell elvégezni.

icsekk alkalmazás regisztrációja csekkbefizetéshez

4. Regisztráció során a kért adatokat meg kell adni és el kell fogadni

1. az adatkezelési tájékoztatót és az 

2. általános feltételeket

A két ablak bepipálása után a regisztráció gombra kell kattintani.

icsekk csekkfizető alkalmazás Magyar Posta működése

5. A sikeres regisztrációról értesítést küld a program

icsekk regisztráció és visszaigazolás küldése

6. A megadott e-mail postafiókba történő belépés után a kapott icsekk regisztrációt meg kell erősíteni a sárga megerősítő gombra történő  kattintással.

icsekk applikáci regisztráció jóváhagyása7. Sikeres regisztrációról az icsekk applikáció értesítés küld

icsekk regisztráció jóváhagyása mobilos csekk feladás

8. A telefon kijelzőjén lévő icsekk applikáció gombra kattintva az e-mail cím és a jelszó megadásával már be is tud lépni az alkalmazásba és elkezdheted a csekkek befizetését a fotelból.

belépés az icsekk applikációba

9. Az alkalmazás egy üdvözlő képernyővel fogadja, amely elmagyarázza miként fizetheti be csekkjeit

icsekk működési folyamata, hogyan fizethetünk be csekket mobilról?10. A számlák kezelése oldalon több funkció is található:

1. A bal felső sarokban a három vonalra kattintva érhetik el a menürendszert 

2. A bal alsó sarokban a várakozó számlák találhatók, amely most üres 

3. A jobb alsó sarokban a kifizetett számlák találhatók, amely jelenleg még üres

icsekk csekkfizetés11. Csekkjük befizetését a képernyő alján lévő zöld QR kódos gombbal tudják végrehajtani.

 Ilyenkor engedélyezni kell a telefon számára a fotók, videók készítését, melyet az engedélyezés gombbal tudunk megtenni. 

icsekk postai csekk mobiltelefonos befizetése 

 

12. Amikor bekapcsolt a kamera, már vihetik is a kis négyzetet a fehér és sárga csekken lévő QR kódra. Minden sárga csekken egyedi kód van, így nem kell félni, hogy rossz adatot fog beolvasni. 

 

icsekk QR kód beolvasása mobil telefonnal a sárga csekkről
13. Amint ezt beolvasta a telefon kamerája betöltődnek a csekk adatai:

 

1. Szolgáltató neve

 

2. Azonosító

 

3. Összeg

 

4. Esedékesség

 

5. Elnevezés 

 

6. Megjegyzés

 

Kiválaszthatja, hogy most vagy később kívánja kiegyenlíteni a számlát.

 

Amennyiben később kívánja kiegyenlíteni, úgy később megtalálja majd a bal alsó sarokban a várakozó számlák között.

 

számlafizetés csekkfizetés online mobiltelefonról icsekk  

 14. A fizetés most gombra kattintva betöltődik a simpleplay oldal, ahol meg kell adni a terhelendő kártya adatait:

1. Kártya szám (fontos, hogy nem a bankszámla szám, hanem a kártyán feltüntetett 4 x 4 szám kerül ide)

 2. Kártyabirtokos neve (kártyán szereplő név)

3. Lejárati idő (hónap/év)

 4. CVC/CVV kód (a kártya hátlapján szereplő 3 szám)

icsekk fizetés bankkártyával
15. A kártya adatok kitöltése után a fizetés gombra kattintva kiegyenlítődik a számla
icsekk
16. Sikeres fizetés az applikáció megerősíti egy üzenet formájában, illetve e-mail is címére kap egy visszaigazoló e-mailt 
icsekk sikeres fizetés

 17. A képernyő jobb alsó sarkában lévő kifizetett számlákra kattintva már ellenőrizni is tudja a kifizetett tételeket alábbi kategóriákban:

1. Szolgáltatóra

 2. Esedékességre

 3. Fizetve

icsekk sikeres csekkfizetés mobil applikációval

Ezzel a pár lépéssel rengeteg időt, energiát tud megtakarítani, arról nem is beszélve, hogy minden kifizetett csekk egy helyen évek múltával is megtalálható lesz és így bármikor elő tudja keresni.

A nyugdíjakhoz is hozzányúlna kényszerből a kormány, mert nem jön pénz az Uniótól

A magyar kormány akár már egy adó- nyugdíjreformot is bevállalna mindannak érdekében, hogy hozzáférhessen a Covid-járvány utáni létrehozott helyreállítási alap (RRF) pénzeihez - írja a Népszavára hivatkozva a napi.hu. A cikk háttere a magyar RRF-tervhez készített bizottsági összefoglaló anyagok tartalma.
2022. 12. 07. 04:01
Megosztás:

Növényvédelem drónokkal – szabályos vagy sem? Tisztába tesszük!

Nemcsak a mindennapokban, de az agrárszektorban is egyre nagyobb érdeklődés övezi a drónhasználatot. Alkalmazásuk a mezőgazdaságban viszonylag újkeletű dolog, azonban Magyarországon még nem teljesen kidolgozott a jogszabályi keretrendszer, mely ezen eszközök használatát és a velük történő növényvédelmi szolgáltatást teljesen legálissá tenné. Ennek ellenére rohamosan terjed a mezőgazdasági szektorban a használatuk.
2022. 12. 07. 03:30
Megosztás:

Csaló SMS-ekre figyelmeztet az OTP

Csalók küldenek SMS-üzeneteket, látszólag az OTP nevében, így a bank azt kéri: senki ne kattintson az azokban szereplő linkekre - közölte az OTP az MTI megkeresésére kedden.
2022. 12. 07. 03:00
Megosztás:

Új trolibuszok álltak forgalomba Budapesten

Öt új Solaris-Skoda Trollino 18 típusú trolibusz állt forgalomba Budapesten, a korszerű és alacsonypadlós járművek a 75-ös és a 80-as vonalon közlekednek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.
2022. 12. 07. 02:30
Megosztás:

Korszerűsítette szennyvíztelepét a pécsi vízszolgáltató

Nyolcmilliárd forintból, európai uniós és kormányzati támogatás felhasználásával korszerűsítette szennyvíztelepét a pécsi önkormányzat tulajdonában álló térségi vízszolgáltató vállalat, a Tettye Forrásház Zrt. - közölte a Nemzeti Fejlesztési Programiroda NKft. kedden az MTI-vel.
2022. 12. 07. 02:00
Megosztás:

A MET csoport belépett a román megújulóenergia-piacra

Belépett a romániai megújulóenergia-piacra a svájci központú MET csoport; az energiavállalat 100 százalékos részesedést vásárolt egy tervezési fázisban lévő, 52 megawatt (MWp) teljesítményű napenergia-projektben, amely várhatóan 2023 első negyedévében éri el az építésre kész állapotot, egy évvel később pedig üzembe is állhat.
2022. 12. 07. 01:30
Megosztás:

Bukarestben gyanús postai küldemények miatt riasztották a hatóságokat

Bukarestben két gyanús boríték miatt riasztották kedden a hatóságokat Ukrajna nagykövetségéhez, miután múlt héten levélbomba robbant Ukrajna madridi nagykövetségén, és Kijev tájékoztatása szerint Európa-szerte több ország ukrán nagykövetségére érkeztek állatszemeket tartalmazó véres csomagok.
2022. 12. 07. 01:00
Megosztás:

A WHO szerint rengetegen nem jutnak hozzá az egészségügyi rehabilitációhoz

Európában és Közép-Ázsiában csaknem 400 millió embernek lenne szüksége rehabilitációra az egészségi állapota miatt, de legtöbbjük nem jut hozzá - erre figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai hivatala keddi jelentésében, amely azt is hangsúlyozta, hogy a beavatkozás hiánya az egyes országoknak nagyon sokba kerül a kieső bevételek miatt.
2022. 12. 07. 00:30
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött az ingatlan.com a Hitelnet Kft.-vel

Az ingatlan.com csoport együttműködési megállapodást kötött a Hitelnet Kft.-vel, ennek részeként a money.hu közvetítői csapata csatlakozik a Hitelnet hálózatához, az ingatlan.com Zrt. pedig részesedést szerez a Hitelnetben - tájékoztatta az ingatlanhirdetési portál kedden az MTI-t.
2022. 12. 07. 00:05
Megosztás:

A Mol újraindította a Dunai Finomítót,

A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden.
2022. 12. 06. 23:30
Megosztás:

Romániában 14 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma

Romániában 14 százalékkal, 21,104 millióra nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma az idei első tíz hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte kedden a román országos statisztikai intézet.
2022. 12. 06. 23:00
Megosztás:

A magyar lakosság csaknem 10 százalékának van nyugdíjbiztosítása

Magyarországon mintegy 445 ezer nyugdíjbiztosítási szerződés jut a közel 4,9 milliós aktív korú népességre, így a lakosság körülbelül 10 százaléka rendelkezik nyugdíjbiztosítással - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden.
2022. 12. 06. 22:30
Megosztás:

Konyhai eszköz hívott vissza a Pepco

Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban.
2022. 12. 06. 22:00
Megosztás:

Marad a viharjelzés a pénzügyi szférában

Magas hullámok és rossz látási viszonyok között navigáltak a pénzügyi szféra kockázatkezelői az elmúlt években, és a másodfokú viharjelzés még egy ideig érvényben marad – derül ki a KPMG kockázati vezetők körében végzett kutatásából. A felmérés szerint a bankok visszafoghatják a projekthitelezést, a biztosítók kevesebb lakásbiztosítási termékkel állnak elő, de preferálják a támogatott hitelkonstrukciókat, illetve a kockázati élet- és egészségbiztosításokat.
2022. 12. 06. 21:30
Megosztás:

Az USA-ban terjeszkedik a magyar energetikai startup

Az Egyesült Államok egyik leggazdagabb szénhidrogénkészlettel rendelkező régiójában található olaj- és gázmezők bérbeadásával és kitermelésével foglalkozó, OTC értékpapír-piacon jegyzett Allied Energy Corporation együttműködést kötött az magyar Enerhash amerikai leányvállalatával annak érdekében, hogy a jövőben olyan technológiát telepítsenek, amellyel hasznosítani tudják a földgáz és kőolaj kitermelésből fennmaradó, eddig nem hasznosított, úgynevezett fáklyagázt.
2022. 12. 06. 21:00
Megosztás:

Róka fogta csuka avagy a tőzsdék ismét esnek

Pénteken a munkaerőpiaci adat, nevezetesen a nem mezőgazdasági foglalkoztatottak számának vártnál nagyobb bővülése, tegnap pedig az ISM szolgáltatóipari beszerzési menedzser index várakozásoknál nem csak jobb, hanem a várt csökkenéssel szemben emelkedő értéke verte ki a biztosítékot a piacon.
2022. 12. 06. 20:30
Megosztás:

Új, magyar, meditációs applikáció született a mentális egészség támogatására

Az INVERSUM néven indult start-up és a hozzá kapcsolódó applikáció a gyakran háttérbe szoruló, de annál fontosabb mentális jóllét javítását tűzte ki céljául.
2022. 12. 06. 20:00
Megosztás:

Szolnokról Skandináviába: FLIRT vonatot szállíthat a Stadler Finnországba

A Stadler 20 darab FLIRT motorvonat szállításáról írt alá szerződést finn VR Grouppal. A vonatok hatékony elektromos meghajtásukkal fenntarthatóbb vasúti közlekedést tesznek lehetővé Helsinki térségében. A szerződés magában foglalja a pótalkatrészek szállítását, valamint opciót további 50 vonat megrendelésére és teljes körű karbantartásra is. Az új járművek kocsiszekrényei a Stadler legnagyobb, több mint 600 főt foglalkoztató alumínium hegesztő és fényező üzemében, Szolnokon készülnek majd, a magyar szakemberek összesen 80 db kocsitestet gyártanak le 2024-től.
2022. 12. 06. 19:30
Megosztás:

Mi szükséges egy webáruház megfelelő működéséhez?

Egy webshop beindításához és működtetéséhez a vállalkozói szellem mellett több tevékenységi kör végzése is szükséges. A következőkben röviden megnézzük, mik a feltételei egy webáruház jó működésének, a technikai háttértől a logisztikai feladatokon át az ügyfélszolgálatig és alapvető tanácsokkal is szolgálunk a témakörök kapcsán.
2022. 12. 06. 19:00
Megosztás:

Veszteséggel zártak nyugat-európai piacok

A vezető nyugat-európai veszteséggel zártak kedden
2022. 12. 06. 18:30
Megosztás: