Egy év alatt a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac meghatározó szereplőjévé vált az ORLEN

Az ORLEN egy éve jelent meg Magyaroroszágon, és látványosan gyorsan az ország vezető benzinkút-hálózatainak egyikévé vált. A vállalat megerősítette pozícióját a magyar piacon, így a második évében további növekedésre és fejlődésre készül. Kelet-Közép-Európa legnagyobb multienergetikai vállalata a hazai piacra lépését követő tizenkét hónapban számos, a vásárlók igényeire szabott újítást vezetett be, s ezeket a fejlesztéseket a továbbiakban is folytatják majd. Minőségi üzemanyagkínálatának, a Stop.Cafe éttermek ízletes kávéinak, DESPAR-élelmiszerüzleteinek, valamint az ORLEN-mobilalkalmazás egyénileg lehívható kedvezményeinek köszönhetően egyre többen választják a társaság töltőállomásait, ismertségét pedig tovább növelik az izgalmas nyereményjátékok és sportszponzorációs aktivitások.

Egy év alatt a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac meghatározó szereplőjévé vált az ORLEN

A hálózat 2022. december 1-jén jelent meg a magyar piacon, és mára már 78 töltőállomást üzemeltet, 2024 közepéig pedig további 64 kutat vesz át. A 2024 közepéig összesen 142 állomást átvevő ORLEN a piac négy vezető szereplője közé emelkedett, és a piros alapon fehér sas emblémája egyre ismertebbé vált az autóvezetők között. Az egyéves évforduló ünneplése kapcsán Jaroslaw Szeliga, az ORLEN hazai ügyvezetője, így összegezi az elmúlt évet: „nagyon büszke vagyok az eddig elért eredményeinkre, és arra, hogy ilyen rövid időtávon belül sikerült megszerettetni termékeinket és szolgáltatásainkat a magyar vásárlókkal. Célunk, hogy ezen a növekedési és fejlődési pályán haladjunk tovább, és hogy szolgáltatásaink minőségével a vásárlóink is elégedettek legyenek.”

A vállalat egyik legvonzóbb jellemzője a vásárlók számára minőségi üzemanyagkínálata, amely magában foglalja a motor hatékony működését segítő, normál EFECTA és a speciális összetételű, prémium VERVA üzemanyagokat is. Az ORLEN idén novemberben olyan új, prémium minőségű üzemanyagokat vezetett be, amelyek a hideg téli időszakban is a járművek optimális működését segítik elő. A megújult VERVA 100 prémium benzin hozzáadott bioetanol helyett immár ETBE adalékanyagot tartalmaz, amely egyrészt kíméli az autó belső alkatrészeit, másrészt még a hideg téli hónapokban is garantálja a zökkenőmentes működést. A VERVA Diesel megújult összetételének köszönhetően csökkenti a károsanyag kibocsátást, illetve megkönnyíti a hidegindítást akár -26 Celsius fokban is. 

Az ORLEN nem csak minőségi üzemanyagokkal, de magas színvonalú kényelmi szolgáltatásokkal is kiemelkedik a piac szereplői közül, erről Jaroslaw Szeliga így nyilatkozik: „Az országszerte már 61 töltőállomásunkon megtalálható DESPAR élelmiszerüzleteinkben a tankolást és a bevásárlást összekötve időt és pénzt spórolhatnak az autósok. A DESPAR-üzletek nyitva tartása ráadásul a töltőállomásokéhoz igazodik, így nem akadály a vásárlás akár az ünnepnapokon vagy a késő esti órákban sem.” 

Az ORLEN saját kutatásából kiderül, hogy a benzinkutakon kapható minőségi kávék és ízletes ételek csakugyan befolyásolják az autósok választását. A kutatás szerint minden harmadik sofőr úgy véli, hogy ezek a szolgáltatások elengedhetetlenek egy benzinkúton. A vállalat ezt az igényt szem előtt tartva szeptemberben Magyarországon is elérhetővé tette a számos európai országban már jól ismert és népszerű Stop.Cafe éttermi koncepcióját, amelynek kínálatában a népszerű hot-dog variációk mellett a hazai hagyományokat és a nemzetközi gasztronómiai hatásokat ötvöző kreatív, egészséges és megfizethető szendvicsek is helyet kapnak. A Stop.Cafe nemcsak kiváló ételeket és Fair-Trade® kávét kínál, de olyan helyet biztosít az utakon közlekedők számára, ahol találkozhatnak és feltöltődhetnek.

Modern és dinamikus vállalatként az ORLEN célja a folyamatos fejlődés és - szolgáltatásai révén - az ügyfélélmény további javítása. A vállalat Magyarországon is következetesen bővíti üzemanyagkártya- és flottaportfólióját, valamint fejleszti már meglévő termékeit, hogy minden vállalati ügyfele az igényeinek megfelelő, megbízható megoldást találhasson. Az ORLEN kínálatában az ügyfél adottságaihoz - mint a cég mérete, a járműveinek száma és típusa, az üzleti profilja, valamint a tankolt üzemanyag mennyisége - igazodó szolgáltatások találhatók. A flottakártya minden ORLEN töltőállomáson kényelmes, készpénzmentes üzemanyag-vásárlást tesz lehetővé. Az ingyenes online portál, az egyszerűsített elektronikus számlázás és a halasztott fizetési feltételek megkönnyítik a flottakezelést, és lehetővé teszik az ügyfelek számára kiadásaik ellenőrzését.

Az ORLEN nevével idén két olyan nemzetközi, nagyszabású sportesemény kapcsán is találkozhattak a magyar vásárlók, amelynek hazai fordulóit személyesen is meglátogathatták a szurkolók. Májusban a Magyarországról rajtoló ORLEN Nations Grand Prix nemzetközi kerékpárversenyt támogatta a vállalat, amely a két magyar szakasz után Szlovákiában és Lengyelországban folytatódott, és ahol hazánkat a nemzeti U23-as válogatott eredménnyel képviselte. 

Emellett idén év elejétől a Scuderia AlphaTauri Forma-1-es versenycsapatának egyik fő támogatója lett az ORLEN. "Az autósport kifejezetten vonzó a magyar piac számára. Magyarországon minden harmadik benzinkútra betérő vásárló rajong az autóversenyekért, saját vásárlóink több mint 30 százaléka pedig kifejezetten támogatja az ORLEN Forma-1-es szponzori tevékenységét." –  fűzte hozzá Jaroslaw Szeliga. 

A hazai júliusi nagydíj előtti két hétben a rajongók két ORLEN töltőállomáson is megtekinthették a kiállított, eredeti versenyautót. Ráadásul egy exkluzív sajtóeseményen, az ORLEN Magyarország rendezvényén, Yuki Tsunoda, a Scuderia AlphaTauri pilótája és Franz Tost, a csapat vezetője is tiszteletét tette a verseny előtt az M3 jakabpusztai pihenőjénél frissen átépített töltőállomáson.

Az üzemanyagok mellett nyereményjátékokkal is meglepte vásárlóit az ORLEN. A vállalat első nyereményjátékát szintén a Forma-1 hazai nagydíjához kötötte, az ORLEN-kutakon legalább 20 liter üzemanyagot tankolók a magyar nagydíj hétvégéjére nyerhettek páros belépőket. Ezt követően pedig 10 darab Vespa Primavera RED 50 típusú robogó talált gazdára. A jelenleg futó nyereményjátékban minimum 25 litert tankoló ügyfelek a napi és heti nyeremények mellett egy vadonatúj Porsche Macanért játszhatnak az autósok. 

Az értékes nyereményekért folyó játékokon túl az egyénileg lehívható telefonos applikáció kedvezményei még vonzóbbá teszik a töltőállomásokat. Az állandó, 10 Ft/l kedvezményt bármikor igénybe vehetik a vásárlók a 20 liter feletti üzemanyagtankolások esetén. Ez a szabadság, valamint az, hogy a kedvezmény akár havonta négyszer is felhasználható, kifejezetten népszerű az autósok körében.

A gipszkarton népszerűségének titkai

Eljött az ideje a felújításnak? Komolyabb átalakításban gondolkodunk? Beépítenénk a tetőteret? Külön kuckóra van szüksége a gyerekeknek? Bármelyiket tervezzük éppen, a gipszkarton egy remek építési alapanyag lesz hozzá.
2024. 02. 22. 09:15
Megosztás:

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, amikor a térség irányadó tőzsdéje, a tokiói börze Nikkei225 indexe 2,13 százalékos emelkedéssel rekordszinten, 39 ezer 116 ponton zárt.
2024. 02. 22. 09:00
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 02. 22. 08:30
Megosztás:

Üzbegisztánnal tárgyaltunk

Laziz Kudratov üzbég befektetési, ipari és kereskedelmi miniszterrel, a magyar-üzbég gazdasági vegyes vizottság társelnökével tárgyalt telefonon a külgazdasági és külügyminiszter.
2024. 02. 22. 08:00
Megosztás:

Új logisztikai központok épülnek nálunk

A kormány támogatja a logisztikai szektor beruházásait, ezért 2023-ban megteremtette a logisztikai parkok jogszabályi hátterét - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
2024. 02. 22. 07:30
Megosztás:

A 4iG önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben.
2024. 02. 22. 07:00
Megosztás:

A húszi konfliktus miatt áremelkedésre lehet számítani a klímapiacon

Tucatnyi hajó megtámadása elég volt a konténerhajózás költéségének megháromszorozására, ami jelentősen megnöveli a klímaberendezések szállítási költségét.
2024. 02. 22. 06:30
Megosztás:

Megvásárolta a gönyűi erőművet a Veolia Csoport

Adásvételi szerződést írt alá a Veolia Invest Hungary és az Uniper Csoport az Uniper Hungary Energetikai Kft. 100%-os üzletrészének megvásárlásáról. A Magyarország legmodernebb és az egyik legnagyobb kombinált ciklusú gázturbinás energiatermelő egységeként számontartott gönyűi erőművet tulajdonló és üzemeltető vállalat megvásárlása jól illeszkedik a Veolia Csoport hosszú távú stratégiájába, amelynek fókuszában a magyarországi villamosenergia-ellátás hatékonyságának növelése és a megújuló erőforrások növekvő arányú felhasználása áll.
2024. 02. 22. 05:30
Megosztás:

Kiderült, milyen károktól féltjük leginkább az otthonunkat

Az Allianz lakásbiztosítási szokásokat vizsgáló kutatásában megkérdezettek több mint 85 százalékának van lakásbiztosítása. A MABISZ adatai ennél valamivel alacsonyabbak, a szövetség statisztikái alapján a hazai ingatlanbiztosítási piac telítettsége 73-74 százalék körül mozog évi 350-550 ezer új szerződéskötés mellett.[2] Az Allianz felmérése alapján a döntő többség (85,7%) elsősorban amiatt köt lakásbiztosítást, hogy az ingatlanát és a benne lévő értékeket biztonságban tudja. A kitöltők csaknem 46 százaléka bérbe adja a lakását, ezért számukra kiemelt cél, hogy így visszatéríttethessék a bérlő által okozott esetleges károkat. A válaszadók közel 40 százalékának pedig nagyon fontos a lakásbiztosítás megkötésénél, hogy baj esetén az anyagi károk megtérítése mellett asszisztencia szolgáltatásokkal segítse a biztosító a probléma megfelelő orvoslásában.
2024. 02. 22. 05:00
Megosztás:

Még ébredezik a régió ingatlanpiaca, de a bankok már hiteleznének

A nagy pénzügyi válság óta a leggyengébb évét zárja Közép-Kelet Európa ingatlanpiaca. A KPMG 10 országot felölelő kutatása szerint 2023 első három negyedévében a tranzakciók értéke mindössze a 2022-es forgalom 30 százalékát érte el. A nagy felülteljesítő a régióban Csehország, de Magyarország is a méreteinél nagyobb befektetőnek számít.
2024. 02. 22. 04:30
Megosztás:

Még mindig félünk és halogatunk – fontosnak tartjuk, mégsem járunk szűrővizsgálatokra

A bajt könnyebb megelőzni, mint kezelni – mégis csak minden ötödik magyar jár rendszeresen egészségügyi szűrővizsgálatokra. Az elmúlt két évben legtöbben vér- és laborvizsgálaton, tüdőszűrésen és fogászati ellenőrzésen vettek részt. A nők általában jóval gyakoribb látogatói a szűrővizsgálatoknak, mint a férfiak. A felvilágosítás fontosságát bizonyítja, hogy például nőgyógyászati rákszűrésen a magyar nők kétharmada vett részt az elmúlt két évben – derült ki az NN Biztosító kutatásából. Az adatok egy új egészségtudatossági szakadékra is rámutatnak a magyar társadalomban.
2024. 02. 22. 04:00
Megosztás:

Mostantól zöld alapként működik az Erste ingatlanalapja

Február közepétől ESG befektetési alapként működik az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap. Ezzel az Erste alapja lett az első olyan magyarországi ingatlanalap, amely tevékenységét a fenntarthatósági, vagyis ESG szempontok (E, environmental: környezeti, S, social: társadalmi, G, governance: vállalatirányítási területek) figyelembevételével végzi. A 708 milliárd forint nettó eszközértékű Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap célja, hogy hozzájáruljon az éghajlatváltozás mérsékléséhez, valamint segítsen előmozdítani az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást. Ennek érdekében az Erste Alapkezelő Zrt. törekszik arra, hogy olyan új építésű ingatlanokba fektessen, melyek zöld minősítéssel rendelkeznek (LEED minősítési rendszer szerint „Gold” vagy a BREEAM minősítési rendszer szerint „Very Good” vagy WELL), és hosszú távon is stabil jövedelmet biztosítanak az alap befektetői számára.
2024. 02. 22. 03:30
Megosztás:

El ne felejtse befizetni a kötelező-biztosítását!

Annak a közel nyolcvanezer gépjármű-tulajdonosnak, akik az év végi kampányban, január elsejével kötöttek új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), legkésőbb február 29-én éjfélig kell rendezniük esedékes díjrészletüket – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A szigorú határidő az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik.
2024. 02. 22. 03:00
Megosztás:

Egy bátor nyugdíjas, aki úgy döntött, hogy legyőzi az állami nyugdíjrendszert!

Új hős született: az alacsony nyugdíjú nyugdíjas, aki egy kreatív megoldással legyőzte az állami nyugdíjrendszert és megváltoztatta az egész életét. A történet mindenki számára tartogat pozitív üzeneteket.
2024. 02. 22. 02:00
Megosztás:

Egy igazi horoszkóp ami a rossz híreket is megjósolja!

Horoszkópunk rendhagyó módon nem kizárólag a jó dolgokra fókuszál, hanem megmutatja az élet árnyoldalait is és rámutat a problémákra, gondokra és az élet szomorúbb kilátásaira is. Csak akkor olvasd el, ha kellően bátor vagy!
2024. 02. 22. 01:00
Megosztás:

Mire költenének idén a magyarok?

A magyarok 63 százalékának vannak olyan céljai az idei évre, amihez nagyobb anyagi forrás szükséges, a legtöbbet utazásra adnák ki, és a lakásfelújítás is sokaknak fontos cél - derült ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív kutatásából.
2024. 02. 22. 00:30
Megosztás:

Csontváry festménnyel nyílik meg az ingyenes Róma - Budapest kiállítás a Virág Judit Galériában

Óriási meglepetés: Csontváry Kosztka Tivadar felbecsülhetetlen értékű, a nagyközönség által régóta nem látott, Holdtölte Taorminában című festményét is kiállítja a Virág Judit Galéria a február 22-én nyíló, ingyenes, Róma - Budapest tárlatán.
2024. 02. 22. 00:05
Megosztás:

Át kell formálni az étkezési szokásainkat

Az étkezési kultúra megváltoztatása segítheti a fenntarthatóságot a WWF legfrissebb, Közép-Európában végzett felmérése szerint.
2024. 02. 21. 23:30
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a Skandináv lottón!

A Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a február 21-én megtartott 8. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 02. 21. 23:00
Megosztás:

Nagyon gyenge évet zárt Kelet-Közép Európa ingatlanpiaca

A 2008-as válság óta a leggyengébb évét zárta Kelet-Közép Európa ingatlanpiaca: az ingatlan tranzakciók volumene tavaly az első három negyedévben 3,2 milliárd dollárt ért el, ez mindössze a 2022-es egész évi forgalom 30 százaléka - ez derült ki a KPMG 10 országot felölelő Property Landing Barometer kutatásból.
2024. 02. 21. 22:30
Megosztás: