Egy év alatt a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac meghatározó szereplőjévé vált az ORLEN

Az ORLEN egy éve jelent meg Magyaroroszágon, és látványosan gyorsan az ország vezető benzinkút-hálózatainak egyikévé vált. A vállalat megerősítette pozícióját a magyar piacon, így a második évében további növekedésre és fejlődésre készül. Kelet-Közép-Európa legnagyobb multienergetikai vállalata a hazai piacra lépését követő tizenkét hónapban számos, a vásárlók igényeire szabott újítást vezetett be, s ezeket a fejlesztéseket a továbbiakban is folytatják majd. Minőségi üzemanyagkínálatának, a Stop.Cafe éttermek ízletes kávéinak, DESPAR-élelmiszerüzleteinek, valamint az ORLEN-mobilalkalmazás egyénileg lehívható kedvezményeinek köszönhetően egyre többen választják a társaság töltőállomásait, ismertségét pedig tovább növelik az izgalmas nyereményjátékok és sportszponzorációs aktivitások.

Egy év alatt a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac meghatározó szereplőjévé vált az ORLEN

A hálózat 2022. december 1-jén jelent meg a magyar piacon, és mára már 78 töltőállomást üzemeltet, 2024 közepéig pedig további 64 kutat vesz át. A 2024 közepéig összesen 142 állomást átvevő ORLEN a piac négy vezető szereplője közé emelkedett, és a piros alapon fehér sas emblémája egyre ismertebbé vált az autóvezetők között. Az egyéves évforduló ünneplése kapcsán Jaroslaw Szeliga, az ORLEN hazai ügyvezetője, így összegezi az elmúlt évet: „nagyon büszke vagyok az eddig elért eredményeinkre, és arra, hogy ilyen rövid időtávon belül sikerült megszerettetni termékeinket és szolgáltatásainkat a magyar vásárlókkal. Célunk, hogy ezen a növekedési és fejlődési pályán haladjunk tovább, és hogy szolgáltatásaink minőségével a vásárlóink is elégedettek legyenek.”

A vállalat egyik legvonzóbb jellemzője a vásárlók számára minőségi üzemanyagkínálata, amely magában foglalja a motor hatékony működését segítő, normál EFECTA és a speciális összetételű, prémium VERVA üzemanyagokat is. Az ORLEN idén novemberben olyan új, prémium minőségű üzemanyagokat vezetett be, amelyek a hideg téli időszakban is a járművek optimális működését segítik elő. A megújult VERVA 100 prémium benzin hozzáadott bioetanol helyett immár ETBE adalékanyagot tartalmaz, amely egyrészt kíméli az autó belső alkatrészeit, másrészt még a hideg téli hónapokban is garantálja a zökkenőmentes működést. A VERVA Diesel megújult összetételének köszönhetően csökkenti a károsanyag kibocsátást, illetve megkönnyíti a hidegindítást akár -26 Celsius fokban is. 

Az ORLEN nem csak minőségi üzemanyagokkal, de magas színvonalú kényelmi szolgáltatásokkal is kiemelkedik a piac szereplői közül, erről Jaroslaw Szeliga így nyilatkozik: „Az országszerte már 61 töltőállomásunkon megtalálható DESPAR élelmiszerüzleteinkben a tankolást és a bevásárlást összekötve időt és pénzt spórolhatnak az autósok. A DESPAR-üzletek nyitva tartása ráadásul a töltőállomásokéhoz igazodik, így nem akadály a vásárlás akár az ünnepnapokon vagy a késő esti órákban sem.” 

Az ORLEN saját kutatásából kiderül, hogy a benzinkutakon kapható minőségi kávék és ízletes ételek csakugyan befolyásolják az autósok választását. A kutatás szerint minden harmadik sofőr úgy véli, hogy ezek a szolgáltatások elengedhetetlenek egy benzinkúton. A vállalat ezt az igényt szem előtt tartva szeptemberben Magyarországon is elérhetővé tette a számos európai országban már jól ismert és népszerű Stop.Cafe éttermi koncepcióját, amelynek kínálatában a népszerű hot-dog variációk mellett a hazai hagyományokat és a nemzetközi gasztronómiai hatásokat ötvöző kreatív, egészséges és megfizethető szendvicsek is helyet kapnak. A Stop.Cafe nemcsak kiváló ételeket és Fair-Trade® kávét kínál, de olyan helyet biztosít az utakon közlekedők számára, ahol találkozhatnak és feltöltődhetnek.

Modern és dinamikus vállalatként az ORLEN célja a folyamatos fejlődés és - szolgáltatásai révén - az ügyfélélmény további javítása. A vállalat Magyarországon is következetesen bővíti üzemanyagkártya- és flottaportfólióját, valamint fejleszti már meglévő termékeit, hogy minden vállalati ügyfele az igényeinek megfelelő, megbízható megoldást találhasson. Az ORLEN kínálatában az ügyfél adottságaihoz - mint a cég mérete, a járműveinek száma és típusa, az üzleti profilja, valamint a tankolt üzemanyag mennyisége - igazodó szolgáltatások találhatók. A flottakártya minden ORLEN töltőállomáson kényelmes, készpénzmentes üzemanyag-vásárlást tesz lehetővé. Az ingyenes online portál, az egyszerűsített elektronikus számlázás és a halasztott fizetési feltételek megkönnyítik a flottakezelést, és lehetővé teszik az ügyfelek számára kiadásaik ellenőrzését.

Az ORLEN nevével idén két olyan nemzetközi, nagyszabású sportesemény kapcsán is találkozhattak a magyar vásárlók, amelynek hazai fordulóit személyesen is meglátogathatták a szurkolók. Májusban a Magyarországról rajtoló ORLEN Nations Grand Prix nemzetközi kerékpárversenyt támogatta a vállalat, amely a két magyar szakasz után Szlovákiában és Lengyelországban folytatódott, és ahol hazánkat a nemzeti U23-as válogatott eredménnyel képviselte. 

Emellett idén év elejétől a Scuderia AlphaTauri Forma-1-es versenycsapatának egyik fő támogatója lett az ORLEN. "Az autósport kifejezetten vonzó a magyar piac számára. Magyarországon minden harmadik benzinkútra betérő vásárló rajong az autóversenyekért, saját vásárlóink több mint 30 százaléka pedig kifejezetten támogatja az ORLEN Forma-1-es szponzori tevékenységét." –  fűzte hozzá Jaroslaw Szeliga. 

A hazai júliusi nagydíj előtti két hétben a rajongók két ORLEN töltőállomáson is megtekinthették a kiállított, eredeti versenyautót. Ráadásul egy exkluzív sajtóeseményen, az ORLEN Magyarország rendezvényén, Yuki Tsunoda, a Scuderia AlphaTauri pilótája és Franz Tost, a csapat vezetője is tiszteletét tette a verseny előtt az M3 jakabpusztai pihenőjénél frissen átépített töltőállomáson.

Az üzemanyagok mellett nyereményjátékokkal is meglepte vásárlóit az ORLEN. A vállalat első nyereményjátékát szintén a Forma-1 hazai nagydíjához kötötte, az ORLEN-kutakon legalább 20 liter üzemanyagot tankolók a magyar nagydíj hétvégéjére nyerhettek páros belépőket. Ezt követően pedig 10 darab Vespa Primavera RED 50 típusú robogó talált gazdára. A jelenleg futó nyereményjátékban minimum 25 litert tankoló ügyfelek a napi és heti nyeremények mellett egy vadonatúj Porsche Macanért játszhatnak az autósok. 

Az értékes nyereményekért folyó játékokon túl az egyénileg lehívható telefonos applikáció kedvezményei még vonzóbbá teszik a töltőállomásokat. Az állandó, 10 Ft/l kedvezményt bármikor igénybe vehetik a vásárlók a 20 liter feletti üzemanyagtankolások esetén. Ez a szabadság, valamint az, hogy a kedvezmény akár havonta négyszer is felhasználható, kifejezetten népszerű az autósok körében.

Jön az ukrán áram

Ukrajnában ismét többlet villamosenergia-termelést regisztráltak csütörtökön, aminek következtében a tervek szerint újból megindulhat az áramexport több országba, köztük Magyarországra - számolt be az ukrán energetikai minisztérium sajtószolgálata pénteken a Telegramon.
2024. 03. 04. 16:30
Megosztás:

Borús volt a hangulat februárban az Egyesült Államokban

Az előzetesen becsült emelkedés helyett csökkent a Michigani Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexe februárban.
2024. 03. 04. 16:00
Megosztás:

Emelte a tétet a Vertikal Group Nyrt.

A Vertikal Group Nyrt. csaknem 94,8 millió darab új részvényt bocsátott ki 928 millió forint értékben, az így befolyt forrást finanszírozási és fejlesztési célokra használja fel - tájékoztatta az MTI-t a környezetgazdálkodással foglalkozó társaság pénteken.
2024. 03. 04. 15:30
Megosztás:

Új rendszert fejlesztett ki az Ipsum-Tech Kft.

Intelligens, benzinkutakon működtethető szélvédőmosó rendszert fejlesztett ki a budapesti székhelyű, autószervizeléssel foglalkozó Ipsum-Tech Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 201 millió forintos támogatásával - közölte a cég az MTI-vel.
2024. 03. 04. 15:00
Megosztás:

Lassú, de biztos ütemben csökken a brit feldolgozóipar

Lassuló ütemben ugyan, de továbbra is csökken a brit feldolgozószektor aktivitása a pénteken ismertetett havi mérőszámok alapján.
2024. 03. 04. 14:30
Megosztás:

Mennyire alacsony már az USA infláció ahhoz, hogy a kamathoz nyúljanak?

Több, mint fél tucat Fed-jegybankár szólalt meg pénteken, és megjelent a központi bank féléves rendszerességű monetáris politikai jelentése, ami Jerome Powell e heti kongresszusi meghallgatásának alapját adhatja.
2024. 03. 04. 14:00
Megosztás:

Többet keresnek a nők Romániában mint a férfiak!

A női munkavállalók átlagbére meghaladta a férfiakét Romániában - írja az Agerpres a bukaresti munkaügyi minisztérium közleménye alapján.
2024. 03. 04. 13:30
Megosztás:

Összefog a szakma a lakáspiacért

Széles körű szakmai összefogással javaslatcsomag készült a magyar lakásállomány megújítására, amely hozzájárulhat a magyarok életminőségének és az ország energiafüggetlenségének növeléséhez is - tájékoztatta az Egyensúly Intézet pénteken közleményben az MTI-t.
2024. 03. 04. 13:00
Megosztás:

Változás az Antenna Hungária vezetőségében

Az Antenna Hungária Zrt. (AH) vezérigazgatói pozícióját március elsejétől Papp-Gerlei Gyöngyvér korábbi vezérigazgató-helyettes veszi át Blénessy Lászlótól - közölte az AH anyavállalata, a 4iG távközlési és informatikai társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2024. 03. 04. 12:30
Megosztás:

Reszkess Elf Bar és Poco Bar! Harcot indít a NAV a cigaretta feketekereskedelemmel szemben!

Az illegális dohánykereskedelemmel szemben 2023. nyarán alakított munkacsoportot az adóhivatal, amely legújabb intézkedésként egyeztetésre hívta a piaci szereplőket, valamint az Országos Dohányboltellátó Kft. és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága képviselőit - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.
2024. 03. 04. 12:00
Megosztás:

Jót tehet a lakásbiztosítási piacnak a havi célzott kampány

Élénkítheti a lakásbiztosítási piacot Magyarország első lakásbiztosítási kampánya - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közigazgatási államtitkára.
2024. 03. 04. 11:30
Megosztás:

Bővült az Út az egészséghez program

Az iszkaszentgyörgyi kastélyparkkal bővült tovább a Budapesti Szent Ferenc Kórház szív- és érrendszeri betegségek megelőzésért létrehozott kardioösvény-programja - közölte az aktív Magyarországért felelős államtitkárság pénteken az MTI-vel.
2024. 03. 04. 11:00
Megosztás:

Vegyes nyitás a vezető nyugat-európai tőzsdéken

Vegyesen indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 03. 04. 10:30
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat ma a tőzsde

Iránykereséssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 03. 04. 10:00
Megosztás:

Vegyes mozgás az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 03. 04. 09:30
Megosztás:

Szakszerű arcápolás felnőttkori pattanások esetén

Bizonyára veled is előfordult már, hogy pont egy fontos esemény napján bukkant elő egy pattanás az arcodon. Ez bosszantó tud lenni, ám a serdülőkor velejárója. Azonban ha felnőttként is gyakran szembesülsz ezzel, érdemes jobban utánajárni az okának. 
2024. 03. 04. 09:10
Megosztás:

Hová tart ezután a Chainlink (LINK) és a Near Protocol (NEAR) árfolyama? A KangaMoon (KANG) a legjobb Meme érmék között szerepel befektetési szempontból

A jelenlegi kriptopiac forr és izgatottsággal teli, olyan érmékkel, mint a Chainlink (LINK) és a Tron (TRON), amelyek a piaci tőke szerint a legjobb tíz kriptopénzek között próbálnak helyet szerezni, miközben megkérdőjelezik a DOGE dominanciáját.
2024. 03. 04. 08:30
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 03. 04. 08:30
Megosztás:

Februárban lassult az euróövezeti infláció

Az elemzői várakozásoknál kevésbé lassult az euróövezeti éves infláció februárban az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken ismertetett előzetes adata szerint.
2024. 03. 04. 08:00
Megosztás:

Képes lehet ez a DeFi kriptó potenciális 100-szoros növekedésre, kihívást jelentve a BNB (BNB) és az Arbitrum (ARB) számára?

Az április végéig várható Bitcoin felezés hatására, néhány új DeFi projekt is komoly meglepetésekkel szolgál. Ennek az élvonalában áll a Pullix (PLX) token, amely jelentős figyelmet kapott az elmúlt időszakban a kriptopiac szereplőitől. A kriptovilágot figyelő befektetők optimisták, és úgy vélik, hogy a Pullix egyedi tulajdonságainak és remek indulásának köszönhetően versenybe szállhat akár a BNB (BNB) vagy az Arbitrum (ARB) ellen, amikor beköszönt a Bitcoin feleződés ideje. További részletek vendégbejegyzésünkben.
2024. 03. 04. 07:30
Megosztás: