Egy legendás focicipő tulajdonságai: mit tudnak, amit a “halandók” nem?

A labdarúgás egyik legnagyobb különlegessége, hogy szinte semmire nincs szükség hozzá, hogy elkezdjük. Elég egy labda és már rúghatjuk is bőrt, gyakorolhatunk, vagy játszhatunk egy kötetlen “mérkőzést”. Azonban ahhoz, hogy a következő szintre lépjünk, több kiegészítőre is szükség lesz.

Egy legendás focicipő tulajdonságai: mit tudnak, amit a “halandók” nem?

A focicipő az alapja mindennek

Természetesen egy átlagos lábbelivel is el lehet kezdeni focizni, de az közel sem fog olyan teljesítményt nyújtani, mint például a Királysportbolt focicipő kínálatában található darabok. Ezek a speciális cipők az elmúlt évtizedben hatalmas fejlődésen mentek keresztül. Az egyik legnépszerűbb széria például az Adidas Predator, ami a piacvezető focicipők között szerepel már évek óta.

Már ránézésre is látszik, hogy itt bizony a profi, magas szintű teljesítményen volt a hangsúly már a tervezés során is. Modern vonalak, mintázat és forma jellemzi a széria darabjait, ami ma már elengedhetetlen része a focicipőknek, hogy tökéletesen teljesítsünk edzésen és éles mérkőzésen egyaránt. Miben tud többet egy ilyen cipő, mint egy átlagos változat? Például sokkal egyszerűbb és könnyebb lesz az irányváltás mozgás közben, továbbá a lövések, passzok pontossága is pozitív irányba fog változni. Magabiztosabban tudunk majd mozogni a pályán, már az első felhúzás során realizálni fogjuk, hogy innentől teljesen más érzés és élmény lesz a labdarúgás, mint korábban.

Az Adidas Predator egyik jellegzetessége a mintázata és a formája. Áramvonalas kivitelezés jellemzi merész megjelenéssel párosítva, hogy egyértelmű legyen, mégis ki az úr a pályán. Strapabíró kialakításának köszönhetően még a sérülések esélye is csökkenthető, így bátrabban mehetünk bele az egyes párharcokba.

A legújabb technológia segít nekünk a pályán

Az Adidas Predator széria már többször is bizonyított a legnagyobb szinteken. Világsztárok napi rendszerességgel használják őket az edzéseken és a legfontosabb mérkőzéseken is. Ma már könnyedén beszerezhetünk mi is egyet. Többféle kialakításban érhető el, így minden pályára megtalálhatjuk az ideálisat. Terem, műfű, természetes fű: nincs olyan talaj, ahol ne használhatnánk ki az Adidas Predator előnyeit.

Ezekkel az előnyökkel pedig érdemes élni, mert egyes helyzetekben ilyen apróság is dönthet arról, hogy éppen melyik fél távozik győztesen az adott mérkőzésről.

Figyeljünk a jelölésekre

Abban, hogy melyik cipőt hol érdemes használni, a termék nevében található jelölés segít eligazodni. Ha természetes fűre, kemény talajra keresünk focicipőt, akkor az FG rövidítést kell keresni. Lazább, nedves talajra már az SG lesz az ideális, műfűre pedig az AG. Műfüves kispályára a TF is jó választás lehet. Ha pedig teremben lesz meccsünk, akkor az IN jelöléssel ellátott cipők között kell keresgélnünk.

Az Adidas Predator széles felhozatallal rendelkezik, így garantáltan mindenki meg fogja találni azt a focicipőt, amiben kifuthat a következő edzésre, mérkőzésre.

Nettó áramexportőr lett Románia

Nettó áramexportőr lett tavaly Románia: az áramexport 42 százalékkal nőtt az előző évihez képest, 8,2 terawattórára (TWh), az import ugyanakkor 27 százalékkal csökkent, 5,1 terawattórára - írja az economica.net az országos elosztó hálózatot működtető Transelectrica adatai alapján.
2024. 02. 28. 22:30
Megosztás:

Csak úgy repkedtek ma a melegrekordok

Megdőlt az országos napi melegrekord és a csaknem 130 éves fővárosi hajnali melegrekord kedden - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján szerdán.
2024. 02. 28. 22:00
Megosztás:

A migráció nem megoldás a holland munkaerőhiányra

Hosszabb távon a migráció nem tudja megoldani Hollandiában a munkaerőhiányt - olvasható a holland gazdaságpolitikai elemző intézet (CPB) szerdai közleményében.
2024. 02. 28. 21:30
Megosztás:

A nyersolaj árfolyama: a piac az OPEC+ megállapodás meghosszabbítását várja

A nyersolaj árfolyama az elmúlt két napban 2,5%-kal nőtt a fizikai piacon tapasztalható erős kereslet, illetve gyenge kínálat miatt, azonban ma reggel csökkent a Brent jegyzése.
2024. 02. 28. 21:00
Megosztás:

Karbonvám kötelezettség – még pár nap és lejár a határidő!

Az importáruk karbonintenzitását ellensúlyozó mechanizmus (CBAM) egy olyan rendszer, amelyet az Európai Unió hozott létre a kibocsátási kockázat csökkentése érdekében. A CBAM célja, hogy az uniós országokba behozott termékek szén-dioxid-kibocsátását megfelelően számontartsa és ellensúlyozza. Az első CBAM adatszolgáltatási kötelezettség határideje eredetileg január 31. volt, de ezt végül kitolták 30 nappal, így van még pár nap felkészülni. – foglalja össze a Niveus Consulting Group.
2024. 02. 28. 20:45
Megosztás:

Varsóban is felhörrentek a traktorok

Az Európai Unió zöld megállapodása, az ukrán áruk behozatala, valamint a prémes állatok tenyésztésének lengyelországi korlátozása ellen tiltakoztak kedden Varsóban a lengyel gazdák ezrei, képviselőiket vezető politikusok fogadták, előrelépés viszont a gazdák szerint nem történt.
2024. 02. 28. 20:30
Megosztás:

Irodalom érettségi előtt állsz? Akkor itt egy módszer, amivel hatékony lehetsz!

Irodalom érettségire felkészítő könyvek jelentek meg a könyvesboltok toplistáin - ez is mutatja, hogy idén a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés a diákok és a szülők részéről. De megjelent egy új, digitális felkészítő alkalmazás is, amelyet a 2024-es követelmények alapján fejlesztettek.
2024. 02. 28. 20:00
Megosztás:

Idén is bízhatnak a gazdák a támogatásokban

A magyar gazdák támogatásai 2024-ben is biztosítottak; a kormány komplex, a pénzügyi és a jövedelembiztonságot erősítő, a beruházásokat ösztönző agrárpolitikai intézkedésekkel járul hozzá az agrárgazdaság fejlődéséhez - mondta Nagy István agrárminiszter az OTP Agrár Gálán kedden Budapesten.
2024. 02. 28. 19:30
Megosztás:

Vegyesen, de többségében csökkenéssel zártak a tőzsdék

Vegyes kezdés után szintén vegyesen, többségében indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 02. 28. 19:00
Megosztás:

Sportolók és idősek számára fejleszt szuperélelmiszert a ToTu

A szigetcsépi Capriovus Kft. ToTu termékcsaládja nem csak tejfehérjeallergiásoknak segít a hétköznapokban, hanem sportolók és diétázók is előszeretettel fogyasztják a cég tojásalapú tejhelyettesítőit. A vállalkozás legújabb projektjében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE) és a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel (SOTE), valamint több magáncéggel is összefogott, hogy időseknek és sportrehabilitációban résztvevőknek fejlesszen vadonatúj egészséges termékeket.
2024. 02. 28. 18:45
Megosztás:

Az OTP és a Richter húzta ma a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 538,63 pontos, 0,82 százalékos emelkedéssel 66 080,19 ponton zárt szerdán.
2024. 02. 28. 18:30
Megosztás:

Leáll az USA kormányzata? Fullasztó adóssághalom...

Bizakodóak a politikai vezetők, miután találkoztak Joe Biden elnökkel a kormányzati leállás elkerülését célzó költségvetési tervezet elfogadása miatt.
2024. 02. 28. 18:00
Megosztás:

Még akár a kamatemelést is elképzelhetőnek tartja a FED jegybankára

Michelle Bowman, a Fed kormányzótanácsának tagja szerint az infláció tovább fog csökkenni a jelenlegi kamatszint mellett, azonban még túl korai lenne kamatcsökkentésbe kezdeni.
2024. 02. 28. 17:30
Megosztás:

Romlott a fogyasztói bizalom februárban az Egyesült Államokban

Három egymást követő havi emelkedés után februárban a várt további javulás helyett romlott a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.
2024. 02. 28. 17:00
Megosztás:

Jelentős változás az OTP-nél

Átalakul az OTP-pénztárak vezetése, keddtől egy ügyvezető irányítja az egészségpénztárt és a nyugdíjpénztárt - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 16:30
Megosztás:

Bajban a román költségvetés - mi lesz ennek a vége?

Nyolcvan százalékkal haladta meg a román GDP-arányos költségvetési hiány az egy évvel korábbit januárban - írta az Agerpres kedden.
2024. 02. 28. 16:00
Megosztás:

Európa megsegíti Kelet-Afrikát, 171 millió euró jut rá

Az EU 171 millió eurós humanitárius segélyt mozgósít az Afrika szarván élő emberek számára, akik egyre jobban szükséget szenvednek, mivel a régiót több konfliktus, szélsőséges éghajlati jelenségek és gazdasági sokkok sújtják - jelentette be az Európai Bizottság kedden.
2024. 02. 28. 15:30
Megosztás:

Jelentős elbocsátás a Sony-nál - mi a baj a céggel?

A Sony mintegy 900 alkalmazottját bocsátja el PlayStation részlegétől, a globális létszám úgy 8 százalékát - jelentette kedden a The Verge szakmai hírportál.
2024. 02. 28. 15:00
Megosztás:

Tovább mélyülhet a magyar-dél-koreai kapcsolat

A Gazdasági Innovációs Partnerségi Program (Economic Innovation Partnership Program, EIPP) rendezvényén Dél-Korea és Magyarország szakemberei a magyar-dél-koreai technológiai és tudástranszferben rejlő lehetőségekről egyeztettek kedden Budapesten - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 14:30
Megosztás:

Az MNB változtatott az alapkamaton - miért történik ez?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén.
2024. 02. 28. 14:00
Megosztás: