Egyiptomi vízerőműnél végez szerviztevékenységét a Ganz

Egyiptom egyik kiemelt jelentőségű vízerőművénél, az Esna Power Plant-nél végez jelentős, több szakaszból álló szerviztevékenységet a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. 2023 során. A transzformátorok, nagy teljesítményű villamos motorok és generátorok gyártásával, valamint nagyfeszültségű készülékek szervizelésével foglalkozó vállalat a szervizelési munkálatok első, májusban záruló szakaszában egy 16,8 MVA teljesítményű hidrogenerátor karbantartását végezte el. Ezt követően, év végéig további 2 generátoregységet újítanak fel a társaság szakemberei.

Egyiptomi vízerőműnél végez szerviztevékenységét a Ganz

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. szakemberei az év eleje óta tartó karbantartási munkálatok során egy 16,8 MVA teljesítményű, három fázisú, horizontális hidrogenerátor működéséhez szükséges állórész tekercseket gyártották le, emellett a helyszínen látják el az egyedi szakértelmet igénylő gombolyítási folyamat szakmai felügyeletét, valamint a generátoregység szét- és összeszerelését is elvégzik. Az előzetes ütemterv alapján a nehézgépgyártó vállalat a hidrogenerátor működéséhez szükséges tekercsek gyártását a tavaly év második felében, a helyszíni tekercselést pedig az elmúlt hetekben hajtotta végre.

A Ganz munkatársai a hidrogenerátor szervizelési munkálatait a vízenergia-termelés területén tevékenykedő Hydro Plants Generation Company (HPGC) társaság számára teljesítették, a Níluson található, 100,8 MVA kapacitású, évi csaknem 473 GWh elektromos áramot termelő vízerőműnél, az Esna Power Plant-nél. A hidrogenerátor felújítása a forgó- és mechanikus gépek szállításával foglalkozó, kairói székhelyű Mot-GEN MEA vállalatával közös, három darab generátor felújításáról szóló együttműködés első része. A karbantartási munkát követően a villamos hidrogenerátort május végén helyezték üzembe, így az egység már termel energiát a villamos hálózatra. Ezzel párhuzamosan a Ganz jelenleg további, az erőmű áramtermelését biztosító generátoregységekhez szükséges tekercseket is gyárt. Az előzetes tervek szerint a teljes szervizprojekt a 2023-as év végén zárul.

A 2020-ban alapított Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. az idei évre vonatkozóan azt a célt fogalmazta meg, hogy a transzformátorok és forgógépek gyártása, valamint az intelligens állapotfigyelő rendszer, a Ganz Intelligent Solutions továbbfejlesztése mellett a szerviz üzletág tevékenységét földrajzi és technológiai értelemben is szélesíti. A Ganz szerviztevékenysége ezáltal már nemcsak a telepítésre, az egységek tesztelésére és üzembe helyezésére terjed ki, hanem a vállalat az energiaátvitel- és elosztás szektorában szakértőként helyszíni diagnosztikával, alkatrész- és élettartam-kezeléssel is támogatja partnereit mind a saját, mind pedig a más gyártók termékei esetében.

„Az, hogy a Ganz szakemberei egy, az egész évre kiterjedő és több szakaszból álló szervizprojektet teljesítenek Egyiptomban, nagy jelentőséggel bír vállalatunk számára, hiszen az elmúlt hónapokban nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a Szerviz üzletág által nyújtott szolgáltatásokat a korábbiaknál is magasabb minőségűvé tegyük. Ennek fontos állomása volt a Ganz Intelligent Solutions piacra dobása, hiszen a digitális állapotfigyelő rendszer mára fontos részét képezi a karbantartási stratégiánknak is. A Ganz értékteremtése emellett abban is megmutatkozik, hogy mára az energiaátvitel- és elosztás szektorában szinte egyedülálló módon, a villamos gépek tervezésétől és gyártásától kezdve az egységek teljes körű karbantartásáig, az ügyféligény teljes spektrumát lefedjük” – mondta Jan Prins, a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

Kivárás és forráshiány akadályozza a vállalati innovációt

A nem túl kedvező gazdasági kilátások és a finanszírozás, a pályázatok hiánya visszafogja a vállalatok innovációs kedvét - közölte a K&H szerdán az MTI-vel, saját innovációs indexe alapján.
2024. 06. 12. 23:30
Megosztás:

A Magyar Suzuki stabil évet zárt tavaly

A Suzuki japán járműgyártó 2030-ig öt elektromos modell bevezetését tervezi az autóipar zöld átállása jegyében, a Magyar Suzuki törekvése, hogy ezek gyártásában az esztergomi gyár is részt vegyen - mondta Maszato Acumi (Atsumi Masato), a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
2024. 06. 12. 23:00
Megosztás:

Az EU-ban a GDP 12,9 százalékát költötték nyugdíjra 2021-ben

Csaknem 1882 milliárd eurót költöttek nyugdíjkifizetésre az Európai Unióban 2021-ben, az összeg elérte az akkori hazai össztermék (GDP) 12,9 százalékát - áll az EU statisztikai hivatalának honlapján.
2024. 06. 12. 22:30
Megosztás:

Májusban emelkedtek a lakbérek havi szinten

Májusban országosan 0,7 százalékkal, a fővárosban pedig 1,4 százalékkal emelkedtek a bérleti díjak az előző hónaphoz képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.
2024. 06. 12. 22:00
Megosztás:

Mától pályázhatnak a kistelepülések út-, híd-, járda-, és kerékpárút építésére, felújítására

A mai naptól pályázhatnak a kistelepülések út-, híd-, járda-, és kerékpárút építésére, felújítására - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.
2024. 06. 12. 21:30
Megosztás:

A hamisított sporfelszerelések éves szinten komoly veszteségeket okoznak a gyártóknak az EU-ban

Az EU-ban a hamisított sportfelszerelések miatt a gyártók évente 850 millió euró veszteséggel néznek szembe, ami az elmaradt értékesítések 11 százalékának felel meg - ez derül ki az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatala (EUIPO) legfrissebb felméréséből.
2024. 06. 12. 21:00
Megosztás:

Újszerű megoldásokat keresnek az agrárium kihívásaira

Fiatal fejlesztők, startupok, valamint kutatók megoldási javaslatait keresik a mezőgazdaság és az élelmiszeripar kihívásaira a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) TechLab agrár startup programja keretében, a programba bevont piaci szereplők garantálják, hogy a gazdálkodókat érdemben érintő szolgáltatásokat és termékeket dolgozzanak ki - tájékoztatta a kamara szerdán az MTI-t.
2024. 06. 12. 20:30
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 06. 12. 20:00
Megosztás:

Erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2024. 06. 12. 19:30
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 455,8 pontos, 0,65 százalékos emelkedéssel 70 237,82 ponton zárt szerdán.
2024. 06. 12. 19:00
Megosztás:

Hárommilliárd forint felett az Ötöslottó főnyereménye

Közel három és fél hónapja halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, így a szerencsevadászok ezen a héten már 3,03 milliárd forintért szállhatnak versenybe. A 3 milliárdos határ átlépése elég ritka, az Ötöslottó elmúlt 67 éves játéktörténelmében ez csupán a 14. alkalom.
2024. 06. 12. 18:00
Megosztás:

A Richter eszközöket vásárol a Mithra Pharmaceuticalstól

A Richter sikeresen lezárta a tárgyalásokat, és megállapodott a Mithra Pharmaceuticals SA („Mithra”) és leányvállalata, a Mithra Recherche et Développement SA („Mithra R&D”) belgiumi eszközeinek megvásárlásáról.
2024. 06. 12. 17:30
Megosztás:

Jelentős pluszban indítottak az amerikai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok szerdán.
2024. 06. 12. 16:30
Megosztás:

Stagnált a brit gazdaság áprilisban

Áprilisban stagnált, az áprilissal zárult három hónapban viszont élénk ütemben nőtt a brit gazdaság teljesítménye.
2024. 06. 12. 15:30
Megosztás:

Májusban gyorsult a németországi infláció

Gyorsult májusban a németországi infláció az előző havi három éves mélypontról a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis végleges adatokat publikáló szerdai jelentése alapján.
2024. 06. 12. 15:00
Megosztás:

Kínában nem gyorsult az infláció májusban

Kínában az elemzők által várt gyorsulás helyett az áprilisival megegyező volt a fogyasztói árak emelkedése májusban, ezzel már a negyedik egymást követő hónapban jegyeztek föl emelkedést.
2024. 06. 12. 14:30
Megosztás:

Átlagosan 10-15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai

A Taborfigyelo.hu adatai szerint átlagosan 10-15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai, így egy napközis tábor átlagára valamivel 50 ezer forint felett van, míg egy ottalvós táborért átlagosan 80 ezer forintot kell fizetnie a családoknak; a táborok átlagárai között régiónként akár 10 százalékos eltérés is lehet.
2024. 06. 12. 14:00
Megosztás:

Megújul Tiszafüred belvárosa

Megújul Tiszafüred belvárosa, a projekt megvalósítása során egyebek mellett zöldfelületek újulnak meg, játszótéri játékokat telepítenek, új burkolatot kap több út és kerékpártámaszokat helyeznek el - közölte a kommunikációért felelős cég az MTI-vel.
2024. 06. 12. 13:30
Megosztás:

Már kevésbé hatásosak a hagyományos vásárlásösztönző reklámok

Egyre tudatosabb a vevők, akikre már kevésbé hatnak a hagyományos vásárlásösztönző reklámok, a véleményvezérekre is csak akkor hallgatnak a követőik, ha szakmai érvekkel keresik a figyelmüket - derül ki az EY legfrissebb, globális fogyasztói felméréséből, amelynek eredményeiről közleményben tájékoztatták az MTI-t.
2024. 06. 12. 13:00
Megosztás:

Kanadai cégre bízta Románia a cernavodai atomerőmű korszerűsítését

A Canadian Nuclear Partners (CNP) részvénytársaságra bízta a romániai atomerőművet működtető Nuclearelectrica (SNN) a jelenleg két blokkal működő cernavodai erőmű 700 megawattos egyes blokkja korszerűsítésének projektmenedzsmentjét - közölte az Agerpres hírügynökség kedden.
2024. 06. 12. 12:30
Megosztás: