Ez okoz rengeteg munkamegszakítást és készletpazarlást a gyárakban

A gépkezelők jelentős része legalább 20 alkalommal feleslegesen szakítja meg a munkáját azzal, hogy törlő- és tisztítószerekért kell mennie, vagy ki kell dobnia a használt eszközt. Ez derült ki a higiéniai eszközöket gyártó Tork kutatásából. A tanulmány arra is rámutatott, hogy a gépkezelők gyakran a szükségesnél több tisztítókendőt vesznek magukhoz azért, hogy ne kelljen megszakítaniuk a munkát. Hogy segítse a vállalatokat a pazarlás elleni küzdelemben, a Tork létrehozta az ingyenes Tork Mozgási veszteség kalkulátort. Ezzel a vállalatok felmérhetik annak hatását, ha rossz helyen vannak elhelyezve üzemükben a tisztítókendők. A kalkulátort itt lehet kipróbálni: Veszteség csökkentése | Tork HU

Ez okoz rengeteg munkamegszakítást és készletpazarlást a gyárakban

A lean gyártás egyik alapelve, hogy csökkenteni kell a pazarlást a termelékenység növelése érdekében. A gépkezelők felesleges mozgása és a készletpazarlás akár olyan megoldásokkal is csökkenthető, amelyekre elsőre nem is gondolnánk. A világ egyik vezető higiéniai és egészségügyi cikkeket gyártó vállalata, az Essity Tork márkája felmérést végzett a témában azért, hogy elősegítse a termelési hatékonyság javítását. Az eredmények azt mutatják, hogy ha nem optimális a tisztítókendők elhelyezése az üzemekben, akkor az mozgás- és készletpazarlást generálhat, valamint stresszt okozhat a dolgozók körében.

A tanulmányból az alábbiak derültek ki:

-A gépkezelők 44%-a legalább 20 alkalommal szakítja meg a munkát azért, hogy elmenjen a tisztítókendőkért, vagy hogy kidobja a használtat.

-A gépkezelők 74%-a a feladathoz több tisztítókendőt vesz magához, mint amennyire szüksége van, azért, hogy ne kelljen minden alkalommal elmennie érte.

-A gépkezelők 69%-a állítja, hogy stresszt okoz neki, ha megszakítja a munkáját, amikor sok a tennivaló.

-A gépkezelők 90%-a állítja, hogy ha a közelben professzionális ipari tisztítókendőket biztosítanának számára, az segítené a munkahelyi szervezettséget és növelné a munkával való elégedettséget.

A Tork Performance adagolórendszert úgy tervezték, hogy minden feladathoz megfeleljen

A felvázolt problémára az a megoldás, ha a tisztítókendőket a munkaállomáson úgy helyezik el, hogy a gépkezelőknek ne kelljen messzire menniük értük. Mivel a gyártási környezetek eltérőek, ezért nehéz olyan megoldást találni, amely minden vállalatnak megfelel. Emiatt a Tork Performance adagolókat számos egyedi és rugalmas rögzítési lehetőséggel tervezték meg, így ott és úgy helyezhetők el, ahol és ahogyan a legnagyobb szükség van rájuk – a gépkezelő számára elérhető közelségben. Ezáltal kiküszöbölhető a tanulmányban említett mozgás- és készletpazarlás.

„A Tork 30 éves magyarországi működése alatt rengeteg tapasztalatot szereztünk a különböző gyártási környezetekről, így nem csak a veszteségforrások azonosításában segíthetjük a vállalatokat, hanem megoldást is kínálhatunk a problémára. Innovatív termékeink segítenek kiküszöbölni a gépkezelők felesleges helyváltoztatását, és mérséklik a készletpazarlást, ezzel segítik a cégeket a fenntartható fejlődésben” – mondta el Nagy Géza, az Essity Hungary Professional Hygiene divízió kereskedelmi igazgatója.

Új, könnyen használható eszköz – Mozgási veszteség kalkulátor

A Tork kifejlesztett egy új, könnyen használható eszközt a pazarlás felmérésére: a Tork Mozgási veszteség kalkulátort. Ezzel a digitális eszközzel a vállalatok gyorsan átláthatják, hogy az adagolók elhelyezése milyen hatással van a gépkezelők napi munkájára.

Ha többet szeretne megtudni a mozgás- és készletpazarlás csökkentéséről, valamint a Tork Performance adagolórendszerről, kérjük, látogasson el a Csökkentse a veszteség volumenét a Tork Performance adagolóval | Tork HU weboldalra.

A kalkulátort itt lehet kipróbálni: Veszteség csökkentése | Tork HU

*Forrás: Tork gépkezelői kutatás (2019. július)

Az energiaellátás biztonságát szolgáló szolidaritási megállapodást kötött Németország és Franciaország

Az energiaellátás biztonságát kölcsönösen szolgáló intézkedéseket dolgozott ki a német és a francia kormány, az úgynevezett energiaszolidaritási megállapodást pénteken írta alá Berlinben Olaf Scholz német kancellár és Élisabeth Borne francia miniszterelnök.
2022. 11. 27. 00:01
Megosztás:

Betiltottak több kínai technológiai eszközt Amerikában

Az amerikai hírközlési hatóság megtiltotta több kínai telekommunikációs vállalat új eszközeinek engedélyezését nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva.
2022. 11. 26. 23:00
Megosztás:

Ünnepi programsorozattal várja a közönséget a Budapest Bábszínház

Karácsonyfa-díszítéssel, fotósarokkal és közös daltanulással várja nézőit a Budapest Bábszínház az adventi időszakban. A tavalyi évhez hasonlóan a színház gyermekotthonok lakóinak indít jótékonysági akciót.
2022. 11. 26. 22:00
Megosztás:

Vízdíj Budapest 2023 - Vízdíj, csatornadíj, vízterhelési díj 2023 Budapest és agglomeráció

Budapest vízdíj 2023. Egy köbméter víz ára Budapesten. Ivóvíz díjak és csatorna díjak (vízdíj, csatornadíj, vízterhelési díj, alapdíj) mértéke lakossági felhasználók és üzleti/vállalkozó ügyfelek esetén 2023-ban. Vízdíj Biatorbágy 2023, vízdíj Budakeszi 2023, vízdíj Budaőrs 2023. Víz és csatornadíj 2023-ban Csömörön, Dunabogdányban, Halásztelken, Kisorosziban. Vízdíj Pócsmegyer, vízdíj Remeteszőlősön, vízdíj Százhalombattán és vízdíjak Szigetmonostoron, és Szigetszentmiklóson. Milyen összegű a vízdíj Tökölön, Törökbálinton, Vecsésen 2023-ban? Mutatjuk az vízdíjak és csatornadíjak 2023-es összegét a településeken ABC-rendben. Vízdíj kalkulátor 2023 a cikkben. A cikkben szereplő díjak bruttó díjak, azaz a 27%-os ÁFA-t is tartalmazzák, az áfamentes díjtételek ****-gal (azaz négy darab csillaggal) vannak megjelölve.
2022. 11. 26. 21:00
Megosztás:

Erdélyi gyógyszerészek vehettek át magyarországi szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen

Erdélyi gyógyszerészek vehettek át szakgyógyszerészi bizonyítványt szombaton Székelyudvarhelyen a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem, valamint a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös hároméves képzése végén.
2022. 11. 26. 20:00
Megosztás:

Innovatív gyógyszeradagolót fejlesztő magyar start-up lett második a 2022-es InnoStars Awards versenyen

Közép-, Kelet- és Dél-Európa legjobb egészségügyi innovációinak seregszemléjén több mint 30 ígéretes, korai fázisban lévő start-up vállalkozás lépett színpadra november 24-én az EIT Health InnoStars Awards döntőjén. A zsűri a Görögországból származó Shuttle Catheters csapatot választotta, amely krónikus, súlyos artériaszűkület kezelését célzó katéterével az első díjat nyerte el Európa egyik legerősebb akcelerátor programjának döntőjében.
2022. 11. 26. 19:00
Megosztás:

Romániában a GDP 3,37 százalékát tette ki az államháztartási hiány

Romániában az államháztartási hiány a román bruttó hazai termék (GDP) 3,37 százalékát tette ki az idei első tíz hónap végén - közölte a román pénzügyminisztérium.
2022. 11. 26. 18:00
Megosztás:

A magyarok szigorúbban büntetnék a hamisítást

Szigorúbban lépnének fel a hamisítókkal és a hamisítványok terjesztőivel szemben a magyarok: 2022-ben a lakosság 60 százaléka büntetné a mostaninál szigorúbban a hamisítókat és a terjesztőket, tavaly ez az arány 55 százalékos volt - derül ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. legfrissebb, reprezentatív kutatásából.
2022. 11. 26. 17:00
Megosztás:

Két külterületi út újult meg Békésen

Két külterületi út újult meg Békésen 2,9 kilométer hosszon 263 millió forintból - közölte az önkormányzat közleményben az MTI-vel.
2022. 11. 26. 16:00
Megosztás:

Erősödik az együttműködés a FAO és Magyarország között

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését - emelte ki Nagy István agrárminiszter, a FAO főigazgatójával, Qu Dongyu-vel folytatott tárgyalásán, amelyről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t szombaton.
2022. 11. 26. 15:05
Megosztás:

Az OTP Bank 650 millió eurós kibocsátással tért vissza a nemzetközi kötvénypiacra

Az OTP Bank Nyrt. sikeres kibocsátással tért vissza a nemzetközi kötvénypiacra. A jelentős érdeklődésnek köszönhetően az eredetileg tervezett 500 millió eurós összeget végül a kibocsátó 650 millióra emelte - közölte a pénzintézet pénteken az MTI-vel.
2022. 11. 26. 14:00
Megosztás:

Átalakítják a munkanélküli ellátást Németországban

Átalakítják Németországban a munkanélküliek ellátásának legfontosabb intézményét, az úgynevezett Hartz IV segélyt - döntött a törvényhozás pénteken.
2022. 11. 26. 13:00
Megosztás:

A föld alá vitték a középfeszültségű vezetéket Mosonmagyaróvár környékén a madarak védelmében

Az E.ON Hungária Csoport  a föld alá vezette középfeszültségű hálózatát Mosonmagyaróvár környékén a túzokok és más nagytestű madarak szabad vonulása érdekében - közölte a cég pénteken az MTI-vel.
2022. 11. 26. 12:00
Megosztás:

A Magyar Zene Házát immár globálisan elismerik

Számos korábbi szakmai díj után a Magyar Zene Háza az amerikai Architecture MasterPrize (AMP) versenyén elnyerte az Architectural Design of the Year elnevezésű versengés építészeti fődíját is. Mindez azt bizonyítja, hogy a Liget Budapest projekt részeként megvalósult, ikonikus épület minőségét immár globálisan elismerik - mondta el az MTI-nek a projekt miniszteri biztosa.
2022. 11. 26. 11:00
Megosztás:

A Magyar Labdarúgás Napját ünnepelték a Puskás Arénánál

A Magyar Labdarúgás Napja alkalmából korábbi válogatott játékosok elhelyezték az emlékezés koszorúit a magyar szövetség (MLSZ) centenáriumi emlékművénél, a Puskás Aréna mellett.
2022. 11. 26. 09:00
Megosztás:

Január végéig lehet nevezni művészeket a Cziffra Fesztivál elismeréseire

Tehetség-díj és életműdíj kategóriában várja a jelöléseket január 20-ig a Cziffra György Fesztivál zsűrije, akik 2017 óta ismerik el a pályájuk elején álló tehetségeket, valamint a kulturális értékeket felmutató életutakat.
2022. 11. 26. 08:00
Megosztás:

Bővült a Magyar Nemzeti Levéltár adatbázisa a Szovjetunióba elhurcoltakról

A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja alkalmából újabb tartalmakkal bővült a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) adatbázisa a Szovjetunióba elhurcoltakról - jelentették be pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2022. 11. 26. 07:00
Megosztás:

Népirtássá nyilváníthatja Németország az 1932-33-as ukrajnai éhínséget

Az ukrán nemzet elleni népirtássá nyilváníthatja a német szövetségi parlament (Bundestag) a holodomort, a mai Ukrajna területén 1932-33-ban pusztító éhínséget - írta pénteken a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap a kormánypártok és legnagyobb ellenzéki erő közös határozati javaslatát ismertetve.
2022. 11. 26. 06:00
Megosztás:

Megkezdődött a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciója

Pénteken megkezdődött a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója, amelynek keretében idén országszerte összesen 386 gyűjtőponton várják az adományokat december 18-ig.
2022. 11. 26. 05:00
Megosztás:

Létrejött az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. webshopja

Létrejött az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. webshopja, amely elektromos autózáshoz kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat árusít - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2022. 11. 26. 04:05
Megosztás: