Ezt azt autómárkát vedd, Magyarországon ez tartja az árát a legjobban

A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy mekkora átlagárkülönbségek vannak a portálon található használt és új autók között. Melyik az a két autómárka amely a legjobban tartja az árát jelenleg Magyarországon? Mutatjuk.

Ezt azt autómárkát vedd, Magyarországon ez tartja az árát a legjobban

A Használtautó.hu a telefonos megkeresések 2024 első féléves volumene alapján összeállította a hazánkban legnépszerűbb autók tízes toplistáját, majd kiderítette, hogy mennyire értéktartóak a 6000 km futásteljesítmény feletti (használtnak tekintendő) és alatti (újnak/szalonautónak tekintendő), de minden esetben 5 évnél fiatalabb modellek. 

A legfrissebb adatok alapján egyértelműen kirajzolódik, hogy a vizsgált időszakban, csupán 34%-os árkülönbséggel, a Suzuki Swift és az Opel Corsa veszít legkevesebbet az értékéből, tehát ez a két autó modell tartja a legjobban az árát.

A lista másik végén az Opel Astrát (105%), a Ford Focus-t (92%), a Volkswagen Passatot (88%) és a BMW 5-ös sorozatot (85%) találjuk. Vagyis ezen modellek esetében lehet a legtöbbet spórolni egy-egy jó állapotban lévő használt darab megvásárlásával. 

Nagyobb autóra vágysz, de nincs pénzed? ITT mutatunk egy modern megoldást.

Az ábra a 2024 július végi árakat mutatja.

„Úgy tartja a városi legenda, hogy amint kikanyarodunk a szalonból egy drágább luxusautóval, már a felét sem éri. Mostani adataink alapján viszont mindenképpen meglepő, hogy a kisebb „népautók” néhány éves korukig milyen szépen tartják az árukat.

Ennek az lehet az elsődleges oka, hogy ebben a kategóriában egyre kevesebb az új modell, mivel a gyártók a kisebb árrések és nyereség miatt egyre inkább kivezetik őket a kínálatból. Vásárlói oldalról viszont továbbra is nagy rájuk az igény” – emelte ki Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

Végezetül pedig, ha a Használtautó.hu teljes hirdetési állományát nézzük a bevezetőben említett metodológiával, a csaknem 60 ezres használt állomány átlagára jelenleg 11,2 millió forintra, míg a mintegy 15 ezres új állomány átlagára megközelítőleg 16 millió forintra rúg. 

Azonnali béremelésre van szükség a gyermekvédelemben

Az LMP azonnali béremelést sürget a gyermekvédelem területén dolgozók számára.
2024. 10. 03. 04:30
Megosztás:

Adathalászok áldozatai is kérhetnek kártérítést a bankjuktól

Csak az idei második negyedévben több mint 8 milliárd forint értékben okoztak kárt a bűnelkövetők a bankkártyás, mobiltelefonos és internetes banki fizetések során Magyarországon. A károsultak jelentős része azonban a mai napig nincsen tisztában azzal, kitől követelheti az okozott kár megtérítését. Még a személyes hitelesítési adatok tévedésből való kiadása esetén is van rá esély, hogy a visszaélés áldozata a bankjától kapjon kártérítést – derül ki többek között a BDO Legal Jókay Ügyvédi iroda alábbi összegzéséből.
2024. 10. 03. 04:00
Megosztás:

Magyar Vöröskereszt: Ennyien vettek részt az árvíz elleni védekezésben

A Magyar Vöröskereszt mintegy 500 munkatársa és több mint 300 önkéntese vett részt országszerte a védekezési és ellátási feladatokban, több mint 18 000 ember ellátásáról gondoskodtak.
2024. 10. 03. 03:30
Megosztás:

Öttalálatost szeretnél a lottón? Akkor most elmondunk valamit...

Akár a Holdra is utazhatna az Ötöslottó eheti nyereményéből az, aki helyesen eltalálja mind az öt számot, ráadásul nem is egyszer. A közel 8 hónapja halmozódó nyeremény mostanra már szinte elérte a 6 milliárd forintot.
2024. 10. 03. 03:00
Megosztás:

Ki a leggazdagabb Csehországban?

Renáta Kellnerová, a prágai PPF pénzügyi és befektetési alap örököse, tulajdonosa továbbra is a leggazdagabb ember Csehországban: Kellnerová és családja 386 milliárd koronás (6176 milliárd forint) vagyonnal rendelkezik - olvasható a Forbes magazin cseh kiadásának honlapján. A Forbes már több mint tíz éve október elején rendszeresen megjelenteti a 100 leggazdagabb cseh állampolgár listáját.
2024. 10. 03. 02:40
Megosztás:

A gázzal fűtők járnak ismét rosszul, mindenkinek el kell ezt végeznie

Magyarországon a háztartások fűtési szokásai jelentősen befolyásolják az energiafelhasználást és a költségeket, különösen a téli hónapokban. A gázfűtés az egyik leggyakoribb fűtési forma, amely számos magyar háztartásban elterjedt, így nagyon sok embert érintő kérdésről lesz szó cikkünkben.
2024. 10. 03. 02:00
Megosztás:

A vártnál több munkahely létesült az Egyesült Államokban

Az amerikai magánvállalkozások szeptemberben 143 ezer munkavállalót vettek fel, ami három hónapja a legmagasabb érték.
2024. 10. 03. 01:40
Megosztás:

Az új kripto DAO, a Flocktopia ingyen kriptovalutával jutalmazza a befektetőket: bemutatkozik a Flockerz előértékesítés

A magára „Az emberek mém érméje”-ként hivatkozó Flockerz az előértékesítési piac egyik legújabb degen finomsága.
2024. 10. 03. 00:01
Megosztás:

Az építőipar súlya Magyarországon az EU átlagát közelíti, de növekedése gyorsabb

Magyarországon az építőipar nemzetgazdasági súlya jelentős, azonos szinten van az európai uniós átlaggal, termelési volumene az ezredforduló óta csaknem megduplázódott, növekedése tartósan meghaladja az EU-átlagot - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Budapesti Metropolitan Egyetemmel (METU) közös, az építőipar értéklánc hosszát és területi koncentráltságát vizsgáló kísérleti statisztikája alapján.
2024. 10. 02. 23:30
Megosztás:

Solana árfolyam előrejelzés: Mi akadályozza a SOL-t abban, hogy új történelmi csúcsot érjen el?

A Solana új csúcsok elérésére vonatkozó potenciálja heves viták tárgya. Annak ellenére, hogy lenyűgöző fejlődést és széleskörű elfogadást tapasztalt, bizonyos akadályok gátolják a SOL-t abban, hogy átlépje korábbi történelmi csúcsait. Ez a cikk azt vizsgálja meg, mi hátráltatja ezt az erőművet, és rávilágít azokra a feltörekvő érmékre, amelyek növekedésre vannak ítélve. Maradjon velünk, hogy felfedjük a kulcsfontosságú tényezőket és a kiemelkedő versenyzőket.
2024. 10. 02. 22:30
Megosztás:

Új piacra tört be a vezető HR szolgáltató - az ügyfélélmény magasabb szintjét kívánja elhozni a WHC

Új területen veti meg a lábát Közép- és Kelet-Európa vezető HR szolgáltatója, a hazai székhelyű WHC Csoport: a CX Services nemzetközi üzleti folyamatok kiszervezését (BPO) végzi, és élvonalbeli ügyfélélmény-megoldásokat kínál partnereinek.
2024. 10. 02. 22:00
Megosztás:

A házi baromfiban is megjelent a madárinfluenza

A nyári ludak után a házi baromfiban is megjelent a madárinfluenza Magyarországon - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébit) szerdán az MTI-vel.
2024. 10. 02. 21:30
Megosztás:

Megnyitja századik üzletét Ukrajnában a JYSK

Megnyitja századik ukrajnai üzletét a dániai székhelyű JYSK nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc - mondta Jevhen Ivanicja, a JYSK ukrajnai igazgatója az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek.
2024. 10. 02. 21:00
Megosztás:

Ezek az otthonfelújítási támogatás leggyakoribb buktatói

A családi házak energetikai korszerűsítésére nyáron kiírt otthonfelújítási támogatásra sokan azért nem jogosultak, mert a pályázat benyújtásánál hibát követtek el. A buktatók közé tartozik, hogy a beruházásokra kapott ajánlat eltér az energetikai tanúsítványon szereplő adatoktól, de az is hamar problémát okozhat, ha valaki ingyen íratja meg a pályázatot, de arra nem kap semmilyen garanciát. A programon néhány hónap leforgása alatt többször is módosított a kormány, ezért a lakosság akkor jár a legjobban, ha profi pályázatírók segítségét veszi igénybe.
2024. 10. 02. 20:30
Megosztás:

A piac visszapattan szeptember első sikerével évek óta – Uptober ralira számítanak a SOL, KAS, LINK, CYBRO, DOT esetében

Szeptember meglepő fordulatot hozott a kriptopiac számára, véget vetve a hosszú veszteségsorozatnak. A befektetők izgatott várakozással tekintenek a jövőbe, egy bikapiaci trendet jósolva, miközben a főbb altcoinok ígéretes jeleket mutatnak. Olyan kulcsszereplők, mint a SOL, KAS, LINK, CYBRO és DOT, jelentős nyereségekre számíthatnak. A kriptovaluta rajongók kíváncsian figyelik, mely coinok fognak kiemelkedni, ahogy a hónap előrehalad.
2024. 10. 02. 20:00
Megosztás:

Mennyire kerül egy céges karácsonyi rendezvény?

A 40-50 fős céges karácsonyi bulik szervezésének költsége átlagosan 1,5 millió forinttól indul az idei árak alapján, egy 600 fős vállalati rendezvény költsége pedig megközelítheti a 60 millió forintot is - közölte a HotelPremio Group szerdán rendezvényoldala, a Cegeshelyszinek.hu felmérésének eredménye alapján.
2024. 10. 02. 19:30
Megosztás:

Az euró 400 forint fölött

Az euró közel másfél éves csúcsra, 400 forint fölé erősödött szerdán röviddel 15.30 óra után, és kisebb visszaesések mellett jórészt e szint fölött mozgott 17 óráig. A forint árfolyamát részben a kedvezőtlen nemzetközi folyamatok, geopolitikai fejlemények befolyásolják.
2024. 10. 02. 19:00
Megosztás:

Az orosz hústermelés a világ négyes élmezőnyébe tartozik

Oroszország egyike lett a világ négy legnagyobb hústermelőjének - jelentette ki Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök, amikor szerdán Moszkvában megbeszélést folytatott a mezőgazdaság finanszírozására szakosodott pénzintézet, a Roszszelhozbank igazgatótanácsának elnökével, Borisz Lisztovval.
2024. 10. 02. 18:30
Megosztás:

Rekord árbevételt és nyereségét ért el a Pensum Group az első félévben

Megduplázta tavalyi első féléves árbevételét a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó pozíciójú Pensum Group, miközben nyeresége rekord szintre ugrott. A rekordnak számító, közel 3,8 milliárd forintos árbevétel mellé 170 millió forintot megközelítő adózott eredmény társult, így a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett vállalat jó eséllyel rekorddal zárhatja a teljes 2024-es évet annak ellenére, hogy az üzleti környezet továbbra is jelentős kihívásokat rejt. A kiemelkedő eredmény többek között a strukturális átszervezések miatt javuló hatékonyságnak, valamint a harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzéséből származó dinamikus bevételnövekedésnek köszönhető.
2024. 10. 02. 18:00
Megosztás:

Mi lesz a sorsa az önkéntes nyugdíjbiztosítási megtakarításoknak?

Annak érdekében, hogy az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások azonnali lakáscélú felhasználását célzó kormányzati szándék összhangba kerüljön a pénzügyi tudatosság és öngondoskodás nyugdíjcélú alapelveivel, a Pénztárszövetség eljuttatja észrevételeit a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz – hangzott el az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) idei éves konferenciáján.
2024. 10. 02. 17:30
Megosztás: