Főzőlap tisztítása hatékony módszerekkel

A főzőlap tisztításáról nem csupán esztétikai szempontok miatt szükséges gondoskodni, hanem élettartamának megőrzése érdekében is. Ahány főzőlap, annyiféle praktika és tisztítószer szükséges, ezért segítünk eligazodni a típusok között!

Főzőlap tisztítása hatékony módszerekkel

Ezért óvjuk a főzőlapot!

Egy főzőlap igen sokat segít abban, hogy nap mint nap finom ételeket készíthessünk, és ennek hiánya bizony igen nagy érvágás lenne. Éppen ezért elengedhetetlen gondoskodni arról, hogy használat után alaposan megtisztítsuk a ráégett ételmaradékoktól. A mára már legnépszerűbbnek számító kerámia, illetve indukciós főzőlapok karbantartása rendkívül egyszerű sima felületük miatt. 

Szerezd be a szükséges konyhai készülékeket a KonyhaMax.hu weboldaláról, és tekintsd meg a főzőlapokat, hűtőket és egyéb berendezéseket is!

Még szerencse, hogy az ilyen típusú főzőlapokkal ilyen könnyű dolgunk van, hiszen a lapos felületen szinte minden főzés után láthatóvá válik a zsír és ételmaradék. Ettől megszabadulva azonban újra élvezhetjük a csillogó főzőlapot, mely tisztán a legszebb!

Hasznos tipp, hogy még mielőtt előkapnánk a szivacsot és az egyéb eszközöket, tisztítószereket, mindenképpen hagyjuk, hogy a főzőlap kihűljön. Így megelőzhető annak károsodása, valamint biztonságosabb a testi épségünkre nézve is, ha türelemmel várunk. Ugyanis elég egy rossz mozdulat, és kész az égési sérülés!

Kerámia és indukciós főzőlap tisztítása

Az üvegkerámia főzőlapok azért is bizonyulnak szerencsés választásnak, mert nem igényelnek különleges tisztítást. Csupán érdemes odafigyelni a rendszeres takarításra, melyet egy kerámiához alkalmas tisztítószerrel és egy puha anyagból készült ruhával tehetünk meg.

Az indukciós főzőlappal hasonlóan gyengéden szükséges bánni, és semmiképp sem érdemes dörzsölő szivaccsal nekivágni! Ez ugyanis jelentősen roncsolhatja a felületet, amely rövidzárlathoz is vezethet. A hangsúly ebben az esetben is a rendszerességen van, minden használat után törölgessük át a főzőlapot, hogy elkerüljük a ráégett, rászáradt szennyeződéseket.

Amennyiben mégis makacs foltokkal állunk szemben, speciális tisztítószer használata javasolt. Ezt a kiszerelésen feltüntetett ideig érdemes az érintett helyen hagyni, majd spatula segítségével lekaparni, végül pedig ronggyal letörölni. Indukciós felület esetén utolsó lépésként ne felejtsünk el száraz ronggyal vagy papírtörlővel is átmenni rajta!

Természetes tisztítószer: a citrom

Ha olyan folt került a főzőlapra, amelyet szinte semmilyen tisztítószer nem képes eltüntetni, vagy csak nem szeretjük az erős vegyszerek szagát, próbáljuk ki a citromot! Nyomjuk a levét vagy magát a félbevágott citromot a foltra, és a tisztítószerekhez hasonlóan hagyjuk, hogy tegye a dolgát. Azt tapasztalhatjuk, hogy a citromlé megtapad a lerakódáson, és megfelelően oldja fel a szennyeződést.

Tekintsd meg a KonyhaMax.hu széles kínálatát változatos konyhabútorokból, és hasznos készülékekből is, hogy egy helyről állíthasd össze csodás konyhád!

Csalók lepték el a magyar Facebook Marketplace-t, vigyázz, ha hirdést adsz fel!

Az apróhirdetések oldalain a csalók újabb módszerrel, hamis linkekkel próbálják becsapni az eladókat - hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a police.hu oldalon.
2022. 09. 25. 07:00
Megosztás:

A természet megóvása kiemelt feladat

Rendkívül nagy szükség van a védett természeti területekre, hiszen ezek fizikai és mentális egészségünk zálogai, a természet megóvása kiemelt feladat - jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős államtitkára szombaton a 34. Természetjárók Napján, Dobogókőn a szaktárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.
2022. 09. 25. 06:00
Megosztás:

Így születnek újjá az alumínium sörös és üdítős dobozok

Számtalanszor újrahasznosítható, könnyű, ráadásul tökéletesen megőrzi a bele töltött ital frissességét – leginkább ezért szeretjük az alumíniumdobozt, no meg persze azért is, mert az újrahasznosítása egyszerű és gyors, ráadásul energiát takarítunk meg vele, így csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását. A hulladékgyűjtés világnapján felgöngyölítjük, pontosan mi történik, miután kiittuk belőle a kedvenc italunkat.
2022. 09. 25. 05:00
Megosztás:

A fizut euróban kérem! Lehetséges euróban munkabért kapni Magyarországon?

A forintárfolyam kiszámíthatatlan változása miatt a munkáltatóknál egyre gyakrabban merülhet fel a kérdés, hogy a munkavállalók számára fizetendő munkabérek vásárlóértékét milyen módon lehet fenntartani. Van mód arra, hogy a fizetést euróban kapja a dolgozó? Mik az erre vonatkozó szabályok? A témával az ado.hu foglalkozott.
2022. 09. 25. 04:01
Megosztás:

Az államfő visszahívását kezdeményezték montenegrói parlamenti pártok

Milo Djukanovic montenegrói köztársasági elnök visszahívását kezdeményezték montenegrói parlamenti pártok, miközben az államfő azt fontolgatja, elnöki határozattal oszlatja fel a parlamentet és kezdeményez előrehozott választást - írta pénteken a Vijesti.me podgoricai hírportál.
2022. 09. 25. 03:00
Megosztás:

A csehek 70 százaléka érzékel életszínvonal-csökkenést

Életszínvonal-csökkenést érzékel a csehek 70 százaléka, közülük mintegy 50 százalék erőteljes romlást tapasztal - derült ki azokból az országos felmérésekből, amelyeknek az összesített eredményét szombaton hozták nyilvánosságra Prágában.
2022. 09. 25. 02:00
Megosztás:

Vízre bukkantak a Ryugu aszteroidából származó mintában

Japán kutatók vízre bukkantak a Földtől 300 millió kilométerre található Ryugu aszteroidából származó kőzetmintában, ami alátámaszthatja a földi élet űrbéli eredetéről szóló elméletet - írta honlapján a The Guardian című brit napilap.
2022. 09. 25. 01:00
Megosztás:

Megindult a teherforgalom Röszkénél

Megindult a teherforgalom a röszkei autópálya-határátkelőhelyen szombat éjszaka - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
2022. 09. 25. 00:01
Megosztás:

Megalakult a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács

Megalakult a Budapest és Pest megye fejlesztését segítő Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács, amelynek létrehívásáról júliusban döntött az Országgyűlés - tájékoztatta a területfejlesztési miniszter hivatala pénteken az MTI-t.
2022. 09. 24. 22:00
Megosztás:

Szünetel a kilépő tranzitforgalom a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

A szerb oldalon bekövetkezett műszaki hiba miatt szünetel a tranzitforgalom a röszkei autópálya határátkelőhelyen, Szerbia irányába - közölte a rendőrség szombat este honlapján.
2022. 09. 24. 21:00
Megosztás:

Ezeket a számokat húzták az ötös lottón

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
2022. 09. 24. 20:00
Megosztás:

Megjelent a pályázat az Integritási Hatóság igazgatósági tagjainak kiválasztásáért felelős bizottság pozícióinak betöltésére

Megjelent az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság honlapján az Integritási Hatóság Igazgatósági Tagjainak Kiválasztásáért Felelős Alkalmassági Bizottság pozícióinak betöltésével kapcsolatos pályázat.
2022. 09. 24. 19:00
Megosztás:

Zsarolónak nevezte Ursula von der Leyent a lengyel igazságügyi miniszter

Zsarolónak nevezte pénteken az Európai Bizottság elnökét Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter azon kijelentése miatt, amelyet Ursula von der Leyen az amerikai Princeton Egyetemen tett az olasz választások kapcsán.
2022. 09. 24. 18:00
Megosztás:

A német kormány segíteni kíván a mozgósítás elől menekülő oroszoknak

A német szövetségi kormány segíteni kíván az Ukrajna elleni háború miatt Oroszországban elrendelt részleges mozgósítás elől menekülő embereknek, és a kérdés európai uniós szintű megoldására törekedik - mondta a német külügyminisztérium szóvivője pénteken Berlinben.
2022. 09. 24. 17:00
Megosztás:

Mesekönyvet jelentetett meg és családi pályázatot hirdetett a Ferencváros

A Fradi-mesekönyv megjelentetésével egy időben a nagyszülő-unoka köteléket középpontba helyező családi pályázatot írt ki a Ferencváros; a fődíj egy négyszemélyes utazás a törökországi Trabzonban rendezendő november 3-i labdarúgó Európa-liga mérkőzésre.
2022. 09. 24. 16:01
Megosztás:

Az IBA felfüggesztette az ukrán bokszszövetséget

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) felfüggesztette az Ukrán Ökölvívó Szövetség tagságát a szervezetben.
2022. 09. 24. 15:00
Megosztás:

Új módszerekkel próbálkoznak csalók az apróhirdetések oldalain

Az apróhirdetések oldalain a csalók újabb módszerrel, hamis linkekkel próbálják becsapni az eladókat - hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a police.hu oldalon.
2022. 09. 24. 14:00
Megosztás:

A gazdák végzik a legjelentősebb közszolgáltatást a környezet védelmében

Tánczos Barna, a román kormány környezetvédelmi vízügyi és erdészeti minisztere szerint a gazdák végzik a legjelentősebb közszolgáltatást a környezet védelmében.
2022. 09. 24. 13:00
Megosztás:

Rákkutatásban működik együtt az Állatorvostudományi Egyetem és a Rákvakcina BVM Kft.

Daganatos megbetegedések kezelésére fejlesztett magyar immunterápiás módszerről és lehetséges állatgyógyászati alkalmazásáról írt alá fejlesztési együttműködési megállapodást az Állatorvostudományi Egyetem a Rákvakcina BVM Kft.-vel.
2022. 09. 24. 12:00
Megosztás:

Két dunántúli vasútfejlesztés előkészítése kezdődhet meg

Két nagyszabású dunántúli vasútfejlesztés előkészítése kezdődhet meg - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szombaton az MTI-vel.
2022. 09. 24. 12:00
Megosztás: