Főzőlap tisztítása hatékony módszerekkel
Ezért óvjuk a főzőlapot!
Egy főzőlap igen sokat segít abban, hogy nap mint nap finom ételeket készíthessünk, és ennek hiánya bizony igen nagy érvágás lenne. Éppen ezért elengedhetetlen gondoskodni arról, hogy használat után alaposan megtisztítsuk a ráégett ételmaradékoktól. A mára már legnépszerűbbnek számító kerámia, illetve indukciós főzőlapok karbantartása rendkívül egyszerű sima felületük miatt.
Szerezd be a szükséges konyhai készülékeket a KonyhaMax.hu weboldaláról, és tekintsd meg a főzőlapokat, hűtőket és egyéb berendezéseket is!
Még szerencse, hogy az ilyen típusú főzőlapokkal ilyen könnyű dolgunk van, hiszen a lapos felületen szinte minden főzés után láthatóvá válik a zsír és ételmaradék. Ettől megszabadulva azonban újra élvezhetjük a csillogó főzőlapot, mely tisztán a legszebb!
Hasznos tipp, hogy még mielőtt előkapnánk a szivacsot és az egyéb eszközöket, tisztítószereket, mindenképpen hagyjuk, hogy a főzőlap kihűljön. Így megelőzhető annak károsodása, valamint biztonságosabb a testi épségünkre nézve is, ha türelemmel várunk. Ugyanis elég egy rossz mozdulat, és kész az égési sérülés!
Kerámia és indukciós főzőlap tisztítása
Az üvegkerámia főzőlapok azért is bizonyulnak szerencsés választásnak, mert nem igényelnek különleges tisztítást. Csupán érdemes odafigyelni a rendszeres takarításra, melyet egy kerámiához alkalmas tisztítószerrel és egy puha anyagból készült ruhával tehetünk meg.
Az indukciós főzőlappal hasonlóan gyengéden szükséges bánni, és semmiképp sem érdemes dörzsölő szivaccsal nekivágni! Ez ugyanis jelentősen roncsolhatja a felületet, amely rövidzárlathoz is vezethet. A hangsúly ebben az esetben is a rendszerességen van, minden használat után törölgessük át a főzőlapot, hogy elkerüljük a ráégett, rászáradt szennyeződéseket.
Amennyiben mégis makacs foltokkal állunk szemben, speciális tisztítószer használata javasolt. Ezt a kiszerelésen feltüntetett ideig érdemes az érintett helyen hagyni, majd spatula segítségével lekaparni, végül pedig ronggyal letörölni. Indukciós felület esetén utolsó lépésként ne felejtsünk el száraz ronggyal vagy papírtörlővel is átmenni rajta!
Természetes tisztítószer: a citrom
Ha olyan folt került a főzőlapra, amelyet szinte semmilyen tisztítószer nem képes eltüntetni, vagy csak nem szeretjük az erős vegyszerek szagát, próbáljuk ki a citromot! Nyomjuk a levét vagy magát a félbevágott citromot a foltra, és a tisztítószerekhez hasonlóan hagyjuk, hogy tegye a dolgát. Azt tapasztalhatjuk, hogy a citromlé megtapad a lerakódáson, és megfelelően oldja fel a szennyeződést.
Tekintsd meg a KonyhaMax.hu széles kínálatát változatos konyhabútorokból, és hasznos készülékekből is, hogy egy helyről állíthasd össze csodás konyhád!