Hampton by Hilton márkanév alatt nyílik újra egy szálloda az Erdélyben

Hampton by Hilton márkanév alatt nyílik újra egy szálloda az Erdélyi-szigethegység közkedvelt turisztikai térségében, a jósikafalvi (bélesi) víztározó partján Kolozs megyében – számolt be hétfőn a tulajdonos vállalkozás közlése alapján a Ziarul Financiar.

Hampton by Hilton márkanév alatt nyílik újra egy szálloda az Erdélyben

A román gazdasági lap azt írta, a népszerű turisztikai létesítményt – mely korábban is szálláshelyként működött – 20 millió eurós beruházással korszerűsítik. A hat hektáron elterülő turisztikai komplexumot tavaly vásárolta meg a Transilvania Trek cégcsoport, mely Hampton by Hilton márkanév alatt tervezi megnyitni 2026 második felében.

A kolozsvári cég már tavaly bejelentette az együttműködést a nemzetközi szállodalánccal, ám az eredetileg 2025-re bejelentett beruházás egy évvel később készül el. Andreea Blaj, a Transilvania Trek vezérigazgatója ezt a nagyszabású átalakítási munkálatokkal indokolta, mint mondta, jelenleg véglegesítik a koncepciót, mely a piac több szegmensét is megcélozza.

A ZF emlékeztet: a szállodamenedzsmentre szakosodott kolozsvári céget 2014-ben alapította Laurentiu Russo üzletember. A vállalkozó korábban 10 millió eurós beruházással egy kolozsvári szállodát is megvásárolt és DoubleTree by Hilton márkanév alatt indította újra.

Az Apuseni.info helyi hírportál szerint a jósikafalvi víztározó partján álló turisztikai komplexum két épületből áll, továbbá két étterem és három villa is tartozik hozzá. A komplexum 1974-ben épült, majd 2005-ben felújították, és már 15 éve is eladóként hirdették.

Az Erdélyi-szigethegységben, 1125 méter magasságban fekvő Jósikafalva (Belis) község és környéke népszerű turistacélpont Kolozsvár közelében, a közeli Havasnagyfaluban (Marisel) sípálya is van. Az Erdélyi-szigethegység Nemzeti Park területén lévő jósikafalvi víztározó környékén számos panzió és hétvégi ház van, de nemzetközi szállodalánc eddig nem nyitott hotelt a főleg bakancsos turisták által látogatott térségben.

A jósikafalvi mesterséges víztározót a Gyalui-havasok, a Vlegyásza-hegység és az Öreghavas határolja, területe 9,8 négyzetkilométer. A kommunizmus idején, 1970-74 között épült gát a Meleg-Szamos vizét tartja vissza, vízerőmű működtetésére és árvizek megelőzésére épült, de idegenforgalmi célpontként is szolgál.

Az autóipar esése miatt gyengélkedtek az európai tőzsdék; csökkent a BUX

A páneurópai STOXX 600 1%-kal alacsonyabban zárt, a múlt heti történelmi csúcs után. Az FTSE 100 1, a DAX 0,8, a CAC 40 pedig 2%-kal mérséklődött. Az európai autóipari részvények szerepeltek a legrosszabbul: 4%-kal csökkentek, ezzel lejjebb húzva mindegyik fő indexet.
2024. 10. 01. 09:00
Megosztás:

Rekordméretű aranytartaléka lett Magyarországnak!

Feltehetően az idei eddigi legnagyobb "egyösszegű" aranyvásárlást hajtotta végre az MNB, ami még a lengyel jegybank 2024. júliusi 14 tonnás vételét is meghaladja.
2024. 10. 01. 08:30
Megosztás:

Kiemelkedő első fél évet zárt a Vajda-Papír

A Vajda-Papír Kft. újabb kiemelkedően eredményes fél évet zárt, nettó árbevétele meghaladta a 34 milliárd forintot az egy évvel korábbi 29 milliárd forint után, konszolidált adózás előtti nyeresége 3,2 milliárd forintra nőtt a tavalyi 1,67 milliárd forintról - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.
2024. 10. 01. 08:00
Megosztás:

Itt az NGM nagy terve: jövőre ingatlant is lehet venni a nyugdíjpénztárból

Egy éven át lakásvásárlásra is lehet majd használni a nyugdíjpénztári megtakarításokat egy tervezet szerint. Az NGM azt reméli, 300 milliárd forint mozdul meg így a piacon - derül ki a Bank360.hu tudósításából.
2024. 10. 01. 07:30
Megosztás:

LNG-tankerhajót vásárol a MET Csoport a dán Celsiustól

Követve a vállalat cseppfolyósított földgázzal kapcsolatos növekedési stratégiáját, a svájci központú MET Csoport partnerségi megállapodást kötött első LNG-hajójának megépítéséről a Celsius Csoporttal. A tankerhajót a tervek szerint 2027-ben szállítják le.
2024. 10. 01. 07:00
Megosztás:

Négy magyar munka is díjat kapott a legrangosabb designversenyen

A 2024-es Red Dot Design díjátadón négy elismerést is hazahoztak magyar tervezők a Graphasel Design Stúdió színeiben. A Red Dot az egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi designverseny, amely három kategóriában díjazza a legjobb alkotásokat: termékdesign, márka és kommunikációs design, valamint koncepciótervezés. A díjazott projektek között szerepel a Herz New York Coffee Roasters környezetbarát csomagolása, a Moena Wermut boros címkéje és a Pátzay pincészet arculata. A Dorothea Hotel Budapest látogatóirányítási rendszere is kiemelkedő művészi és innovációs elismerést kapott.
2024. 10. 01. 06:30
Megosztás:

Mi van a számok mögött? Mi igaz az inflációs adatokból?

A PCE infláció ugyan jobb lett pénteken (2,2 százalék a várt 2,3-mal szemben), de a maginfláció 2,6-ról 2,7 százalékra emelkedett, pedig a havi 0,1 százalékos inflációs mutató itt is jobban alakult, mint a várt 0,2 százalék.
2024. 10. 01. 06:00
Megosztás:

Májusban helyezik üzembe a ZalaZONE nagy sebességű oválpályáját

Október végére befejeződik az aszfaltozás, jövő májusban pedig üzembe helyezik a zalaegerszegi járműipari tesztpálya nagy sebességű oválpályáját - közölte a hétfői sajtóbemutatón az AVL-ZalaZONE Próbapálya Kft. ügyvezetője.
2024. 10. 01. 05:00
Megosztás:

Az OPUS TITÁSZ Zrt. közel 42 milliárd forintból fejleszti hálózatát

Az OPUS TITÁSZ Zrt. mintegy 42 milliárd forint értékben fejleszti hálózatát az általa villamos energiával ellátott tiszántúli vármegyékben - jelentette be a cég áramhálózati vezérigazgató-helyettese hétfőn sajtótájékoztatón Debrecenben.
2024. 10. 01. 04:30
Megosztás:

A vártnál erőteljesebben lassult a német infláció

Az elemzők által vártnál jelentősebben lassult a németországi infláció szeptemberben éves szinten a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis előzetes adatokon alapuló hétfői jelentése szerint.
2024. 10. 01. 04:00
Megosztás:

Horvátországban nőtt a turizmusból származó bevétel

Az év első hat hónapjában Horvátországban nőtt a külföldi turistáktól származó bevétel, amely így elérte a 4,13 milliárd eurót (mintegy 1640 milliárd forint), ami 7,5 százalékkal, azaz 288,3 millió euróval több, mint tavaly ugyanezen időszakban - közölte hétfőn az idegenforgalmi minisztérium a Horvát Nemzeti Bank (HNB) adataira hivatkozva.
2024. 10. 01. 03:30
Megosztás:

Nyereséggel zárta az első fél évet a Nestlé Hungária

A Nestlé Hungária nyereséggel és növekvő bevétellel zárta az első fél évet - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett beszámolóban.
2024. 10. 01. 03:00
Megosztás:

Élelmiszermentő kampányt szervez az Auchan és a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül című élelmiszerpazarlás-megelőzési programjának szakmai támogatásával szemléletformáló kampányt kezdeményez az Auchan Magyarország - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 01. 02:30
Megosztás:

Már egymillióan használják a REpont alkalmazást

Már egymillió felhasználója van a kötelező visszaváltási rendszerhez fejlesztett REpont alkalmazásnak, a regisztrálók kétharmada júliusban és augusztusban csatlakozott - közölte a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 01. 02:00
Megosztás:

Újra megjelent a madárinfluenza vírusa

A madárinfluenza-vírus egyik altípusát mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Hajdú-Bihar és Fejér vármegyében elhullott vadmadarakból - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 01. 01:30
Megosztás:

Több mint kétezren csatlakoztak a területvédelmi tartalékosokhoz

A júniusban indult Szeretem, megvédem! elnevezésű területvédelmi tartalékos kampány sikerét bizonyítja, hogy sok ezren érdeklődtek, több ezren jelentkeztek, mostanra pedig meghaladta a kétezret azok száma, akik szerződést kötöttek és csatlakoztak a Magyar Honvédséghez, és ezzel a tartalékosok közössége megerősödött - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024. 10. 01. 01:00
Megosztás:

A Memebet Token hasznot húz a Shiba Inu rallyból, az előértékesítés már 300 000 dollár felett jár

A Shiba Inu szárnyalása új mém érme szezont indíthatott el, ami a Memebet jelenleg is futó előértékesítésére is jó hatással volt. Nem véletlen, hogy a projekt alig két hét alatt közel 350 000 dollárt gyűjtött.A Shiba Inu felemelkedése új mém érme szezonba vezetheti a kriptovalutákat, ami az egész piacot felfelé húzza.
2024. 10. 01. 00:01
Megosztás:

Így kerülhetjük el a hát-, és derékfájdalmat állítható magasságú asztalok segítségével

A mai munkahelyek – jellemzően az irodai környezetben és a home office esetében – komoly veszélyeket jelenthetnek az egészségünkre. Ez pedig korántsem olyan téma, amit félvállról vehetünk.
2024. 09. 30. 23:30
Megosztás:

Altcoin fellendülés: Az XRP, DOGE, SHIB és MTAUR 100-szoros növekedés előtt áll

Az altcoin piac lángokban áll. Néhány nagy név – Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) és MTAUR – erős növekedési jeleket mutat. Sok kripto rajongó azon tűnődik: valóban százszorosára nőhet ezeknek az érméknek az értéke? Mi hajtja ezt az izgalmat? És mennyire reálisak ezek a remények?
2024. 09. 30. 22:30
Megosztás:

Verseny az 1 dollárig: Vajon az XRP vagy a SEI áttöri ezt a szintet 2025 előtt? Belsős előrejelzések napvilágra kerültek!

Az 1 dollár felé vezető verseny az XRP és a SEI között zajlik, két olyan kriptovaluta között, amelyekre a befektetők az elmúlt hónapokban fokozott figyelmet fordítottak.
2024. 09. 30. 22:00
Megosztás: