Három kulcsfontosságú abroncstechnológia, ami szükséges az elektromos átálláshoz

A Goodyear minden új és jelenlegi gumiabroncsát úgy optimalizálja, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson ne csak a belső égésű motorral (ICE) hajtott járműveken, hanem az elektromos autókon is. Ezt az alkalmasságot a gyártó az új Goodyer EV-Ready logó bevezetésével teszi még inkább egyértelművé.

Három kulcsfontosságú abroncstechnológia, ami szükséges az elektromos átálláshoz

Az új jelzés, amely 2024 elejétől minden új abroncs oldalfalán megjelenik, azt hivatott biztosítani, hogy a járművezetők teljes biztonsággal választhassák ki a járművükhöz optimális abroncsokat, függetlenül annak hajtásláncától.

A Goodyear gumiabroncs-technológiák tárháza

Az elektromos mobilitás rohamosan terjeszkedik. Az S&P Global előrejelzései szerint 2029-re az európai új járművek 97%-a legalább részben, 61%-uk pedig teljesen elektromos hajtású lesz1. Ezen tendencia alapján egy évtizeden belül az Európában piacra kerülő új járművek többsége valószínűleg villanyos hajtású jármű lesz, a Goodyear pedig éllovasa kíván lenni az elektromos átálláshoz szükséges abroncsfejlesztésnek.

Annak érdekében, hogy az elektromos járművek vezetői is ugyanazt az optimális teljesítményt, csökkentett zajszintet és hosszabb élettartamú gumiabroncsokat használhassák, mint a hagyományos hajtású autók sofőrjei, a Goodyear olyan technológiákat fejlesztett ki, amelyek mind az elektromos járművek, mind a más hajtásláncú járművek számára tökéletes választást biztosítanak.

1.         Ezen innovációk közé tartozik a SoundComfort technológia, amely biztosítja a gumiabroncsok minimális gördülési zajszintjét. Ez a technológia akár 50%-kal2 is csökkentheti a belső zajszintet, ami még komfortosabb utazást biztosít a motorzaj híján alapvetően csendes elektromos járművekben

2.        A nagyobb súly és magasabb nyomaték miatt az elektromos járművek gumiabroncsainak kopása sokkal intenzívebb lehet, mint a hagyományos belső égésű járműveké. A Goodyear Mileage Plus technológiája biztosítja, hogy az ügyfelek maximalizálják gumiabroncsaik élettartamát, és minden egyes garnitúrával tovább utazhassanak.

3.        A Goodyear alacsony gördülési ellenállású technológiája szintén hozzájárul az energiafogyasztás csökkentéséhez és a hatótávolság meghosszabbításához, ami az abroncs szerkezeti optimalizálásának, innovatív keverékek kifejlesztésének, illetve az oldalfal aerodinamikai finomhangolásának köszönhető.

A Goodyear az európai gyártású elektromos járművek mintegy 50%-ának gyári beszállítója

Számos vezető autógyártó a Goodyeart választotta a közelmúltban EV és PHEV járművek gyári gumiabroncsaként, ami azt jelenti, hogy a Goodyear jelenleg az európai gyártású elektromos autók mintegy 50%-ának gyári beszállítója. Mindez azt is mutatja, hogy a vezető autógyártók bíznak a Goodyear termékeiben és technológiáiban. 

A csereabroncsok EV logóján kívül a Goodyear két másik jelzést is bevezet az elektromos járművekhez és a plug-in hibrid elektromos járművekhez tervezett, gyári gumiabroncsain (OE).

Ezek a jelzések a Goodyear Electric Drive Technology (EDT) és Electric Drive Ready (EDR) néven ismertek, jól láthatóan lesznek feltüntetve a gyári EV és PHEV abroncskon. Ezek a címkék egy sor, az adott járműhöz specifikusan tervezett technológia jelenlétét jelzik, mint például a nagy teherbírás, a kiemelkedő kezelhetőség, vagy az alacsony zajszint, illetve hasonló tulajdonságok kombinációi.

Laurent Colantonio, a Goodyear EMEA régió technológiai igazgatója a Goodyear személyautó abroncsairól így nyilatkozott: „A Goodyear gazdag múltra tekint vissza a magas minőségű és nagy teljesítményű gumiabroncsok technológia fejlesztésében. Mivel az elektromos és plug-in hibrid járművek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az olyan menettulajdonságokra, mint a zajcsökkentés, a kényelem, a tartósság és a gördülési ellenállás, büszkék vagyunk arra, hogy a teljes kínálatunkban elérhetővé tettük az elektromos járművekre szabott abroncsokat. Ez biztosítja, hogy minden autós élvezhesse a Goodyear több évtizedes kutatás- és fejlesztési munkájának gyümölcseit. Alig várjuk, hogy 2024 elejétől minden új abroncson láthassuk az új Goodyear EV-Ready logót.”

Új terméket fejlesztett ki a kunhegyesi Nagykun-Hús Kft.

Kecsketejből előállított tejpor felhasználásával hipoallergén húskészítmény termékcsaládot és annak gyártástechnológiáját fejlesztette ki a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó, teljes mértékben magyar tulajdonban levő, kunhegyesi Nagykun-Hús Húsipari és Kereskedelmi Kft. és a Szegedi Tudományegyetem alkotta konzorcium - közölte a cég pénteken közleményben az MTI-vel.
2024. 03. 04. 02:00
Megosztás:

Heti pénz és szerencse horoszkóp - a BIKA extra pénzhez jut, a HALAK szerencsejátékon nyerhet

Pénz és szerencse horoszkóp a most induló hétre vonatkozóan. A horoszkóp érvényessége: 2024. március 4. - 2024. március 10. között. Mire számíthatunk a csillagok állása alapján a pénz és szerencse területén? Lássuk!
2024. 03. 04. 01:00
Megosztás:

Szárnyalnak a mém érmék, a kutya után egy béka lehet a befektetők kedvence?

Úgy tűnik, a mém érme mánia visszatért, hiszen például a Solana-alapú dogwifhat (WIF) token látványos árfolyam-emelkedést produkált. A WIF ára 134 százalékot emelkedett az elmúlt három napban.
2024. 03. 04. 00:01
Megosztás:

Régóta lejtmenetben van már a feldolgozóipar

Februárban tovább csökkent az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménymutatója a gyenge kereslet hatására, ugyanakkor a cégek optimisták a kilátásokat tekintve.
2024. 03. 04. 00:01
Megosztás:

Nőtt a privátbanki vagyon

Jelentősen, több mint 50 százalékkal, 737 milliárd forintra nőtt a K&H privátbanki ügyfelek befektetési alapokban lévő vagyona 2023. és 2024. januárja között - közölte a pénzintézet pénteken.
2024. 03. 03. 23:00
Megosztás:

Már lehet licitálni az EM-nél

Új tőzsdén lehet kereskedni, még februárban lezajlott az energiamegtakarítások első aukciója - jelentette be pénteki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).
2024. 03. 03. 22:00
Megosztás:

Nagyot futott tavaly az export

Ismét óriási rekordot döntött tavaly a magyar exportteljesítmény, miközben a külkereskedelmi mérleg is nagy nyereséggel zárt, így sikerült ledolgozni az energiaárak égbe szökése miatti 2022-es veszteséget - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a törökországi Antalyában.
2024. 03. 03. 21:00
Megosztás:

Magához tért valamelyest a lakáspiac

Februárban bővült a kínálat az eladó lakóingatlanok piacán havi és éves összevetésben, miközben a kereslet is jelentősen nőtt - közölte saját adatai alapján az ingatlan.com pénteken az MTI-vel.
2024. 03. 03. 20:00
Megosztás:

Megnyílt a Safari Hotel

Safari Hotel néven új, háromcsillagos szálloda nyílt Szegeden, a Szegedi Vadaspark szomszédságában.
2024. 03. 03. 19:00
Megosztás:

Új vezérigazgatója lett a Novartis Magyarországnak

Március 1-jétől Colette Matz lett a Novartis Magyarország új vezérigazgatója - közölte a Novartis Hungária Kft. pénteken az MTI-vel.
2024. 03. 03. 18:00
Megosztás:

Jócskán adakoztunk a postákon a tavalyi évben

A Magyar Posta Zrt. tavaly több mint 12,3 millió forint adományt gyűjtött a postai perselyekben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, amelyet ünnepélyes keretek között adott át a szervezet országos segélyközpontjában, Csepelen.
2024. 03. 03. 17:00
Megosztás:

Keresettek az egészséges reggelik

A gabonapelyhek közül az egészséges termékek a legkeresettebbek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképe szerint, amelyből kiderül az is, hogy az elmúlt évtizedben jelentősen megváltozott a gabonapelyhek összetétele: csökkent a szénhidrát- a cukor és sótartalmuk, míg a fehérje, zsír- és rosttartalom emelkedett, így egyes gyártók esetében a jelenleg forgalomban lévő termékek már nem tartoznak a népegészségügyi termékadó alá - ismertette a kamara pénteki közleményében.
2024. 03. 03. 16:00
Megosztás:

Zöldebb lett az ALDI

Az ALDI valamennyi áruházában üzembe álltak a visszaváltó automaták, a vásárlók pedig már megtalálhatják a polcokon az első visszaváltható palackokat, amelyeket a csomagoláson található visszaváltási logó és az ártáblán is feltüntetett pluszinformációk segítségével azonosíthatnak - közölte az áruházlánc az MTI-vel.
2024. 03. 03. 15:00
Megosztás:

Export-import - melyik országgal a legnagyobb Magyarország kereskedelme?

2023 negyedik negyedévében a szolgáltatások euróban számított exportja 5,8, importja 0,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.
2024. 03. 03. 14:00
Megosztás:

Felemás volt év elején az export-import

2023 decemberében a kivitel volumene 8,4, a behozatalé 0,8 százalékkal csökkent a megelőző év azonos időszakihoz viszonyítva.
2024. 03. 03. 13:00
Megosztás:

A 4iG Nyrt. hasított 2023-ban

A 4iG Nyrt. megduplázta árbevételét, és háromszorosára növelte EBITDA-eredményét tavaly, az infokommunikációs vállalatcsoport konszolidált árbevétele 594,4 milliárd forintra, pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti szokásos (EBITDA-) eredménye 197,4 milliárd forintra nőtt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közölt gyorsjelentés szerint.
2024. 03. 03. 12:00
Megosztás:

Az Európai Bizottság rábólintott a módosításokra

Az Európai Bizottság elfogadta a 2024-es uniós költségvetés módosítását, mely tükrözi az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa között a 2021-2027-es időszakra vonatkozó többéves pénzügyi keret felülvizsgálatáról létrejött megállapodás szerinti változtatásokat - tájékoztatott a brüsszeli testület csütörtökön.
2024. 03. 03. 11:00
Megosztás:

A BMI eredményei finom mozgást mutattak

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított februári értéke 52,2 pontra javult a januári 50,1 pontos értékről; februárban a válaszadók az előző hónaphoz képest mérsékelt bővülésről számoltak be - közölte pénteken a Magyar logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).
2024. 03. 03. 10:00
Megosztás:

Valaki nagyon belejött... Ismét volt öttalálatos a lottón!

Ismét sikerült valakinek mind az öt számot teliba trafálnia az ötöslottón, így a rekordnyeremény után újra van főnyeremény a legkedveltebb hazai lottójátékon. Vajon mennyi lehet az esélye annak, hogy ugyanaz a személy nyerte, mint a rekodnyereményt a múlt héten?
2024. 03. 03. 09:00
Megosztás:

Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten

Növekvő forgalomban csökkent a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 66 169,03 ponton zárt pénteken, 94,15 ponttal, 0,14 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.
2024. 03. 03. 08:00
Megosztás: