Használj öko mosó- és tisztítószereket, szüntesd meg az ekcémás tüneteket!

Manapság rengetegféle káros vegyülettel terheljük a környezetünket. Azonban nagyon sokat tehetünk egyéni szinten azért, hogy ez ne így legyen. Egy olyan egyszerű dologgal, mint a mosószereink és az öblítőszer kicserélése, gyakorlatilag nulla terhelést jelenthet környezetünk számára a mosás. Ráadásul, ha ekcémás problémákkal küzdesz, ezek is meg fognak oldódni.

Használj öko mosó- és tisztítószereket, szüntesd meg az ekcémás tüneteket!

Vásárolj okosan, válaszd az öko mosószereket!

A ruhamosás egy olyan mindennapos tevékenység, mely során rengeteg vizet, illetve nagyon sok vegyszert használunk fel egy átlag háztartásban. Azonban kis odafigyeléssel sokat tehetünk a környezetünkért és szeretteink egészségéért is. Amennyiben előnyben részesítjük a környezettudatos mosószerek használatát, kizárjuk az olyan összetevőket az életünkből, mint a kőolajszármazékok, a pálmaolaj és az optikai fehérítők, melyek egyike sem tesz jót egészségünknek.

Sokan gondolkodnak úgy az öko mosásra még a mai napig is, mintha ez valami nagyon bonyolult, tudományos dolog lenne. Pedig csupán ugyanabból a három lépésből áll, mintha az általánosan használt termékekkel történne. Eltávolítjuk a foltokat, kimossuk a ruhát, végül kiöblítjük azt. Mindebben csak annyi a különbség, hogy környezetbarát mosószerekkel és tisztítószerekkel helyettesítjük a szintetikus vegyszereket.

Így is tiszták lesznek a ruháim?

Sokakban merül fel kétely, hogy vajon kellően hatékonyak-e azok a természetes összetevőkből készített mosószerek, melyeket egy környezettudatos mosás során használhatunk. Azonban ezeket a gondolatokat gyorsan el lehet oszlatni. A makacsabb szennyeződéseknél be kell iktatni egy folteltávolítási fázist, de a közepesen szennyes ruháknál még csak erre sincsen szükség. Tehát semmilyen többletmunkát nem jelent ahhoz képest, mint ahogy a korábbiakban végeztük a mosást.

A környezetbarát termékek is többféle formában léteznek, például akinek mosógéllel kényelmes ezt a tevékenységet végezni, ő is megtalálhatja a számára ideális mosószereket Greenandclean webáruház termékei között. Csupa természetes alapanyagból állnak, így ennek köszönhetően nem irritálják a bőrt és nem rontanak az ekcémás tüneteken sem.

Ne csak a mosáshoz, a takarításhoz is válassz környezetbarát tisztítószereket!

Ezen a területen is megtalálhatjuk azokat a természetes összetevőkből álló szereket, melyekkel hatékonyan tudjuk megszüntetni például a fürdőszobában lévő vízkövet. Az általános tisztítószerekhez hasonló, pumpás, flakonos kiszerelésben is elérhetőek, így a használatuk semmilyen nehézséget nem okoz. Ezek a termékek is úgy vannak összeállítva, hogy az eredmény egy tisztán csillogó kád és mosdó lesz.

Használhatjuk őket a szereket akár a konyhában is, ne féljünk attól se, ha valamilyen Inox géppel van felszerelve ez a helyiség. Nincs szükség arra, hogy különösebb erőkifejtéssel dolgozzunk, hiszen összetételüknek köszönhetően ugyanúgy, vagy talán még jobban elvégzik a tisztítást, mint egy szintetikus tisztítószer.

Vasárnap rendezik a 18. NATO-futást

Az Európai Sporthét #BEACTIVE kampánya és a Budapest 150 éves programsorozat keretein belül vasárnap 18. alkalommal kerül sor a NATO-futásra, amely Buda legszebb részein vezeti végig a résztvevőket.
2023. 09. 23. 16:00
Megosztás:

Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen

Csaknem 200 millió forintból aszfaltoznak le öt utcát a Békés vármegyei Mezőhegyesen - közölte az önkormányzat.
2023. 09. 23. 15:00
Megosztás:

Stratégiai partnerséget köt Kína és Szíria

Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken Hangcsouban találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, ahol a két ország vezetője a találkozót követően közösen jelentette be, hogy stratégiai partnerséggé fogják fejleszteni kapcsolatukat - jelentette a CCTV kínai állami média.
2023. 09. 23. 13:00
Megosztás:

Az első Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé egy hónapon keresztül várja látogatóit

Péntektől egy hónapon át várja izgalmas kortárs alkotásokkal, programokkal és közösségi élményekkel Budapest első Köztéri Kortárs Művészeti Biennáléja, a Flaszter a közönséget.
2023. 09. 23. 12:00
Megosztás:

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben, a gyártó Inter Tan-Ker Zrt. mind a 69 járművet leszállította, és átadta az üzemeltető DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek - jelentette be Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester az utolsó tíz Mercedes-Benz Conecto autóbusz átadásán pénteken.
2023. 09. 23. 11:00
Megosztás:

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az Európai Mobilitási Hét programjaira

Minden korábbinál több, 206 pályázatot nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Hét programjaira - közölte a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 23. 10:00
Megosztás:

Uniós forrásokra pályázik Békéscsaba

Több uniós pályázat beadásáról is határozott csütörtöki ülésén a békéscsabai közgyűlés, többet közülük romániai partnerrel közösen adnak be. Az egyik pályázat megnyerése "felhelyezheti Békéscsabát a hazai hidrogénstratégia szereplőinek térképére" - hangzott el az ülésen.
2023. 09. 23. 09:00
Megosztás:

Mi lesz a brit gazdasággal?

Jelentős visszaeséssel csaknem háromévi mélypontra süllyedtek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai, elsősorban a szolgáltatási szektor gyengülő teljesítménye miatt. Szakértők szerint az új mutatók recessziót valószínűsítenek.
2023. 09. 23. 08:00
Megosztás:

Lassan nyolcvanezer zöld rendszámos jármű közlekedik hazánkban

Magyarországon már csaknem 80 000 zöld rendszámos jármű közlekedik, amelyek a teljes gépjárműállomány kevesebb mint 2 százalékát adják, a forgalomban viszont a környezetkímélő járművek felülreprezentáltak - közölte a Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) pénteken, az autómentes napon az MTI-vel.
2023. 09. 23. 07:00
Megosztás:

Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Hosszú utat tettek meg a kriptopénzek a Bitcoin megjelenése óta. Míg kezdetben a Bitcoin bányászatával egy szűk, kiváltságos réteg szerezhetett jutalmakat, mára lehetségessé vált, hogy mindössze az érmék birtoklásával passzív jutalomhoz tudjunk jutni.
2023. 09. 23. 06:00
Megosztás:

Újabb kínai befektetésekről tárgyalt Varga Mihály

Magyarország a kínai befektetések egyik kiemelt célpontjává vált az elmúlt években, amely a következő évek gazdasági teljesítményét is növeli - jelentette ki Varga Mihály, miután a Kína legnagyobb vállalatcsoportjai közé tartozó China Merchants Group, a Sinotrans, valamint a Cecz Csoport vezetőit fogadta.
2023. 09. 23. 05:00
Megosztás:

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti közlekedésben

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-től október 2-ig - közölte az Ország Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.
2023. 09. 23. 04:00
Megosztás:

Németországban rekordmértékben csökkentek a lakásárak

Rekordmértékben csökkentek a lakásárak Németországban az idei második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közölt adatai szerint.
2023. 09. 23. 03:00
Megosztás:

Aki gázzal fűt, az már most ősszel pánikolhat! Durva költségek jönnek!

Pánikolhatnak a gázzal fűtő magyar háztartások, hiszen már az ősz folyamán súlyos költségek várnak rájuk - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu.
2023. 09. 23. 02:00
Megosztás:

Komoly lépést tettek az öregedés megértése felé az ELTE genetikusai

Komoly lépést tettek az öregedés megértése felé az ELTE genetikusai, Vellai Tibor és Sturm Ádám. Kutatásuk szerint a DNS mobilis részei, vagyis a transzpozábilis elemek mozgásuk következtében túlságosan destabilizálják genetikai kódunkat, ami az öregedés hátterében állhat.
2023. 09. 23. 01:00
Megosztás:

Megnőtt a felújított közutak hossza Békés vármegyében

Míg 2020-ig évente átlagosan közel húsz kilométernyi utat újítottak fel Békésben, addig ez 2022-re ötvenöt kilométerre nőtt - hangzott el Békés Vármegye Önkormányzatának legutóbbi közgyűlésén.
2023. 09. 23. 00:05
Megosztás:

A vajdasági magyar drámaíróversenyből Brestyánszki Boros Rozália került ki győztesként

Brestyánszki Boros Rozália színdarabja nyerte meg a vajdasági magyar drámaíróversenyt csütörtök este Újvidéken.
2023. 09. 22. 23:00
Megosztás:

Erre nem számítottunk - megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.
2023. 09. 22. 22:00
Megosztás:

Újonnan létesített rendezvényközpontot adtak át Veszprémben

Új rendezvényközpontot adtak át pénteken Veszprémben.
2023. 09. 22. 21:00
Megosztás:

Új szabályok hoznak a vetésváltásra és a nem termelő területek kijelölésére

Az Európai Bizottság a napokban egyértelművé tette, hogy 2024-re már nem tartja indokoltnak és nem teszi lehetővé, hogy a tagállamok saját döntésük alapján gazdálkodóiknak átmeneti mentességet biztosítsanak a területalapú támogatásokhoz kötelezően betartandó, a vetésváltás és a nem termelő területek kijelölésének új szabályai alól - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 22. 20:00
Megosztás: