Hazai fejlesztésű szoftver forradalmasítja a kamionmosást és rövidesen a személyautó mosást is

A kamionok és más, nagy méretű teherautók, buszok, szállító járművek tisztítását komoly szabványrendszer szabályozza. Az előírásoknak a tisztaság mellett az élelmiszer-biztonsági lánc folytonosság garantálása miatt is meg kell felelni, ebben pedig hatalmas lépést tett egy magyar cég.

Hazai fejlesztésű szoftver forradalmasítja a kamionmosást és rövidesen a személyautó mosást is

Az országos és nemzetközi szállítmányozással foglalkozó cégek számára komoly fejtörést jelenthet a járműparkjuk tisztán tartása, nem beszélve a honvédség, vagy éppen a rendőrség nagyobb járműveiről.

„Az élelmiszeripari követelményeknek megfelelő HACCP raktér-fertőtlenítés elengedhetetlen a biztonságos élelmiszer-szállításhoz. Ezeket a járműveket nem csak kívül, de belül is a szabályoknak megfelelően tisztítjuk, melyről minden esetben tanúsítványt állítunk ki, így garantálva, hogy a szállított élelmiszerek biztonságos módon jussanak el a fogyasztókhoz. A külső mosást tekintve is meg kell felelni egy komoly szabályrendszernek, kezdve a veszélyes mosóiszap elszállításától egészen a mosáshoz használt vegyi anyagok környezetkímélő tulajdonságáig” - magyarázta Hollósi Gábor, a Vedox WIP Kft. kereskedelmi vezetője.

Egyedülálló technológia a kamionmosásban

A szakember azt is hozzátette, hogy a kamionmosó-hálózat saját fejlesztésű szoftverekkel dolgozik, amelyek garantálják, hogy olyan egyedülálló technológiát alkalmazzanak a kamionmosásban, amely iránt immár világszerte hatalmas az érdeklődés. Nem véletlen, hogy a cég a Benelux államok és Spanyolország után idén további terjeszkedéseket tervez több európai országban.

„Magyarországon jelenleg harminc mosóval dolgozunk, ez gyakorlatilag lefedi az egész országot, de idén két további telephely nyitása van tervben, mindkettő nagy logisztikai bázisokban, ahol kényelmesen elérhetőek. A mosókat irányító szoftver felhő-alapon működő technológia, mely iránt hatalmas az érdeklődés. Ezzel nem csak itthon, de külföldön is egyre több mosó tud csatlakozni a komplett jármű mosási rendszerhez, ami teljes üzemeltetéssel kapcsolatos munkafolyamatot támogatja. A mintegy 1100 logisztikai partnerünk számára azért is jó hír, mert ezzel tovább szélesedik azoknak a mosási pontoknak a száma, amelyeket egyszerűen igénybe tudnak venni” - ecsetelte a szakember.

Hollósi Gábor hozzátette, a partnereik számára nem csak az egyszerű hozzáférhetőség és logisztika vonzó, de a környezetvédelmi újítások is. Főként a nagyobb cégek számára egyszerűsödik le a járműpark ellenőrzése a szoftver segítségével, amellyel egy kattintással nyomon követhetővé válik a gépjárművek állapota. A rendszer ráadásul lehetővé teszi a környezetvédelmi technológiák alkalmazását és folyamatos fejlesztését is.

„A zöld technológia irányába haladunk, és a meglévő technikák mellett a jövőben ebbe az irányba is tervezünk lépéseket, így például a napelemek használatát. A mosók már jelenleg is képesek arra, hogy a felhasznált vízmennyiséget 80 százalékkal csökkentsék, ami egy átlagos, 300 literes mosás esetében jelentős mennyiség. A felhasznált vizet ugyanis tisztítjuk, majd visszaforgatjuk, így fokozzuk a környezetbarát működést. A mosáshoz használt vegyszerek esetében is csak olyan partnerekkel szerződünk, amelyek környezetvédelmi tanúsítvánnyal és igazoltan magas tisztítóképességgel rendelkeznek” - fejtette ki Hollósi Gábor.

Összegezve, a Vedox WIP által kínált jármű mosó szoftver rendszer és foglalást kezelést biztosító mobilwebes alkalmazás nyomán létrejövő üzleti együttműködés olyan előnyt kínálnak a mosó tulajdonosok számára, amivel hatékonyabban tudnak növekedni. A teher és személyautó flottával rendelekező cégek pedig az egykapus kiszolgálással a megbízható mosás és egy havi számlán túl még további jármű információkat is kaphatnak. A Vedox WIP a technológia gyors nemzetközi eltejesztéséhez most befektető és együttműködő partnereket keres.

A McDonalds több céggel karöltve élelmiszerellátó bázist indít Kínában

Az amerikai McDonald's gyorsétteremlánc négy pékséggel és élelmiszer-beszállítóval, köztük a Bimbóval és a Tyson Foodsszal együttműködve közösen indít élelmiszerellátó bázist a közép-kínai Hopej tartományban.
2024. 07. 05. 13:00
Megosztás:

Új esélyt kapnak a gazdák az uniós képviseletükre

Az élelmezésbiztonság megőrzése érdekében Magyarország uniós elnöksége során a gazdabarát, a válságálló, a versenyképes, a fenntartható és a tudásalapú európai mezőgazdaság megteremtéséért fog dolgozni - közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint Nagy István agrárminiszter.
2024. 07. 05. 12:30
Megosztás:

Ideális a száraz, meleg idő az aratáshoz

A száraz, meleg idő ideális az aratáshoz, de az ország középső részein fokozódik az aszály, a nyári növényeknek szükségük lenne esőre - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 07. 05. 12:00
Megosztás:

Új felsővezetőket neveznek ki a 4iG csoportnál

Új felsővezetőket nevezett a 4iG a vállalatcsoportnál zajló transzformációs program következő állomásaként - közölte a társaság csütörtökön.
2024. 07. 05. 11:30
Megosztás:

Korszerűsítik a mezőhegyesi utakat

Kétszázmillió forint uniós támogatásból korszerűsítenek öt belterületi utat a Békés vármegyei Mezőhegyesen - közölte a projektgazda az MTI-vel.
2024. 07. 05. 11:00
Megosztás:

Fontos szerepünk van a Kína és az EU közötti kapcsolatokban

Magyarország a fejlődő távol-keleti kapcsolatainak köszönhetően különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban - mondta a budapesti EU-Kína turisztikai csúcstalálkozó szerda esti eseményén a nemzetgazdasági miniszter.
2024. 07. 05. 10:30
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2024. 07. 05. 10:00
Megosztás:

Jórészt gyengülés az ázsiai tőzsdéken

Jórészt gyengültek a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a térség irányadó tőzsdéje, a tokiói börze Nikkei225 indexe 0,07 százalékos csökkenéssel, 40 893 ponton zárt. A részvények szélesebb körét összefogó Topix index 0,61 százalékkal süllyedt.
2024. 07. 05. 09:30
Megosztás:

Bizonytalanul kezdődhet a kereskedés

Bizonytalanul, legfeljebb kisebb elmozdulással kezdhet pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe - írta az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 07. 05. 09:00
Megosztás:

Májusban lassult a cseh kiskereskedelmi forgalom növekedése

Májusban immár hatodik hónapja nőtt a kiskereskedelmi forgalom Csehországban, a növekedés üteme azonban 4,4 százalékra mérséklődött az áprilisi 5,7 százalékról - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal csütörtökön Prágában.
2024. 07. 05. 08:30
Megosztás:

A nagy sportesemények is segítik a sörfogyasztást

Bár a nagy sportesemények átmenetileg pozitív hatást gyakorolnak a sörfogyasztás alakulására, idén is az időjárás fogja eldönteni, hogy a tavalyi 10 százalékos visszaesést követően idén korrigálhat-e a sörpiac - állapította meg csütörtökön kiadott elemzésében az Agroinform.hu.
2024. 07. 05. 08:00
Megosztás:

Alig változott péntek reggelre a forint árfolyama

Kevéssé változott, vegyesen alakult a forint árfolyama péntek reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 07. 05. 07:30
Megosztás:

Egyszerűbben ajánlhatják fel az ingatlanokat az államnak az örökösök

Változnak a földekkel kapcsolatos hagyatéki eljárás szabályai július elejétől. Egyszerűbbé és gyorsabbá válik az eljárás azoknál a kisértékű földeknél, amelyek az elhunyt tulajdonos nevén maradtak, és az ingatlan-nyilvántartás digitalizációja miatt indult meg a tulajdonjog rendezése. Másik változás, hogy azok az örökösök, akik nem tartanak igényt egyes ingatlanokra, például kisértékű földterületekre, az eddiginél egyszerűbben és költségek nélkül ajánlhatják fel azt az államnak. Kedvezően módosulnak az osztatlan közös tulajdon megszüntetésére irányuló szabályok is a közjegyzői eljárás keretében. A Magyar Országos Közjegyző Kamara álláspontja szerint a módosításokkal egyszerűsödnek és észszerűsödnek a hagyatéki eljárások, amely segíti az örökösöket.
2024. 07. 05. 07:00
Megosztás:

Egyre nő az agráriumban az információs igény

A külső, elsősorban pályázati és területalapú finanszírozás megkerülhetetlen az európai agrárvállalkozások működéséhez, ezek nélkül a legtöbb hazai vállalkozás is veszteséges lenne. Bár mindez az ökológiai gazdálkodás esetében nem feltétlenül igaz, ebben a tudásintenzív művelési módban is hatalmas az igény a naprakész financiális információkra, ahogy azt a Biokontroll nemrég véget ért konferenciasorozata is bizonyítja.
2024. 07. 05. 06:30
Megosztás:

Új partnerekkel erősít tovább az EY

A dinamikus hazai bővülés eredményeként hat új partneri kinevezéssel indítja az üzleti évet az EY Magyarország.
2024. 07. 05. 06:00
Megosztás:

Meghaladta a háromezret a vállalati e-autó programban igényelt személyautók száma

Mostanáig csaknem 3300 cég igényelt forrást zöld járművek vásárlásához, a beérkezett kérelmek együttesen a teljes, 30 milliárd forintos keretösszeg több mint felét fedik le - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.
2024. 07. 05. 05:30
Megosztás:

Az adózók zsebében turkál a NAV, a könyvelők és a vállalkozók nem bírják követni

Követhetetlenné vált az adók fizetésének rendszere azzal, hogy az adóhatóság bejelentés nélkül is levonhat köztartozásokra összegeket az akár más adóra szánt pénzünkből. Ezen a gyakorlaton változtatna a MINKE (Minősített Könyvelők Egyesülete) javaslata.
2024. 07. 05. 05:00
Megosztás:

A fogyasztóknak kedvez a jótállás szabályainak változása

A kötelező jótállásra vonatkozó szabályok módosításával a fogyasztók újabb és szélesebb körű jogokat kapnak a vállalkozásokkal szemben. Érdemes ezeket nyomon követni és élni a jogszabályok által biztosított jogunkkal – hívja fel a figyelmet Vass Réka a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda szenior ügyvédje.
2024. 07. 05. 04:30
Megosztás:

Magyar tőkével erősít az éghajlatmentő osztrák startup

A tapasztalt osztrák tech vállalkozók által alapított, regionális éghajlatvédelmi projektekkel foglalkozó Tree.ly lezárta 5 millió eurós magvető befektetési körét. A körben az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion mellett a zöld befektetéseket célzó, osztrák kockázati tőkealap, az aws Gründungfonds, a SymbiaVC és a Tiroli Üzleti Angyalok Hálózata vett részt. A most bevont tőkéből a Tree.ly tovább építi ISO-tanúsított szén-dioxid megkötésen alapuló, erdőfejlesztési modelljét, hogy még több helyi vállalat kapcsolódhasson be finanszírozóként régiójának erdeit védő projektekbe.
2024. 07. 05. 04:00
Megosztás:

A legdinamikusabban fejlődő autógyártók között a Chery Group

A nemzetközi autóipari trendekre rácáfolva, kiugróan jó értékesítési eredményeket ért el az év első négy hónapjában a Chery Holdings Group. A kínai gyártó éves összevetésben több mint felével növelte értékesítését a január-április közötti időszakban, az elektromos és plug-in hibrid járműveknél pedig több mint kétszeres fejlődést ért el. A társaság Omoda 5 modellje szeptembertől Magyarországon is elérhető lesz, novemberben pedig várhatóan az autó elektromos verziója is megérkezik hozzánk!
2024. 07. 05. 03:30
Megosztás: