A fehérorosz elnök törvényben terjesztette ki önmaga és családja kiváltságait

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök aláírta az államfőről szóló törvény átfogó kiigazítását tartalmazó új jogszabályt, amely egyebek mellett többletjogokat és kiváltságokat tartalmaz az elnök és családja számára, még Lukasenka államfői tisztének megszűnése utáni időszakra is.
2024. 01. 05. 06:30
Megosztás:

A brit vezetők már megkeresték alkalmazottaik idei éves bérét

A csütörtökön ismertetett szakértői számítások szerint a brit nagyvállalati vezetők az év eleje óta máris többet kerestek alkalmazottaik idei egész éves bérénél.
2024. 01. 05. 06:00
Megosztás:

Újabb Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei településen mutatták ki a madárinfluenzát

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye korábban még nem érintett területén mutatta ki a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma, az érintett állatállományt felszámolják - közölte a hivatal a honlapján csütörtökön.
2024. 01. 05. 05:30
Megosztás:

Nem változott érdemben a nagyvállalati növekedési index

Nem változott érdemben a K&H nagyvállalati növekedési indexe a negyedik negyedévben, amely az előző negyedévi nulláról mínusz 1 pontra változott - közölte a K&H csütörtökön az MTI-vel.
2024. 01. 05. 05:00
Megosztás:

Új év, új teher: itt a globális minimumadó

Idén januárban lépett hatályba a globális minimumadót szabályozó uniós irányelv, amely célja, hogy minden 750 millió eurós árbevétel fölötti vállalatcsoport tényleges adóterhe elérje a 15 százalékot. A minimumadó alapját csökkentő és növelő tételek megállapítása, illetve a megfizetendő kiegészítő adóteher kiszámítása hatalmas adminisztratív és jogi terhet jelent a cégeknek – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda.
2024. 01. 05. 04:30
Megosztás:

Padlógázzal indította az évet a lakáspiac

Január első napjaiban 22 százalékkal nőtt országosan a használt lakások és házak iránti kereslet az egy évvel korábbihoz képest, ezzel megfejelve a december 15 százalékos erősödést. A fővárosi eladó lakásokra és házakra érkező érdeklődések száma bőven az átlagot meghaladó, 37 százalékos növekedést produkált az idei év elején. A megyei jogú városokban 15, a kisebb városokban 14 százalékkal nőtt a kereslet, a községek pedig 9 százalékos többletet könyvelhettek el. Mivel a legtöbb vevő a meglévő otthona értékesítéséből finanszírozza a következő otthonát, ezért az ügyletek sikeres lezárása érdekében az eladók is egyre motiváltabbak lehetnek. Emiatt pedig egyre több jó fogással lehet találkozni majd a lakáspiacon is.
2024. 01. 05. 04:00
Megosztás:

Az év második felére várható a parlamenti választások kiírása Nagy Britanniában

Rishi Sunak brit miniszterelnök szerint az év második felére várható a nagy-britanniai parlamenti választások kiírása.
2024. 01. 05. 03:30
Megosztás:

Jöhet az olcsó lakáshitel? Rég láttunk ilyen számokat!

Erősen kezdték az évet a lakáshiteleket kínáló bankok, többen is bőven 7 százalék alatti kamattal jelentek meg a piacon. A legjobb ajánlatok pedig már inkább a 6 százalékos szintet közelítik – derül ki a money.hu összeállításából, amely szerint az államilag támogatottaknál is van kamatplafon alatti lakáshitel.
2024. 01. 05. 03:00
Megosztás:

Palack visszaváltó automaták az országban - 1800 visszaváltó automatát telepítenek

Országosan több mint 1400 ponton mintegy 1800 visszaváltó automatát telepített a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. január elejére, a boltokban fokozatosan jelennek meg azok a palackok, dobozok, üvegek, amelyeken logó jelöli a visszaválthatóságot - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
2024. 01. 05. 02:40
Megosztás:

Ki dönti el, hogy a nyugdíjat mennyivel emeljék meg 2024-ben?

Szeretné megérteni, hogyan dől el az aktuális (jelenleg a 2024 évi) nyugdíjemelés mértéke? Akkor jó helyen jár, mert most érthetően elmagyarázzuk Önnek.
2024. 01. 05. 02:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött a Delta és az evosoft

Több hónapos előkészítés után írt alá együttműködési céllal szándéknyilatkozatot a Delta Systems Kft. és az evosoft Hungary Kft. Az elmúlt időszakban a legmodernebb platformok és dobozos rendszerek integrációját igénylő megoldásokon túl egyedi fejlesztéseket is magukban foglaló megrendelések egyre gyakoribbá váltak a piacon. Magyarország egyik legnagyobb rendszerintegrátora és Magyarország egyik vezető ipari szoftverfejlesztője mostantól egymás támogatását élvezve sokkal magasabb hozzáadott értékű informatikai fejlesztéseket lesz képes végrehajtani, így növelve versenyelőnyüket a hazai és nemzetközi piacon.
2024. 01. 05. 01:30
Megosztás:

Kidobhatod az összes sárga csekket a kukába! Új dolog jött helyette

A hazai adatok - melyek rendelkezésünkre állnak - alapján a Magyar Posta által közzétett 2019-es statisztikák szerint a magyar lakosság egy év alatt összesen 193 millió sárga csekket fizetett be postahivatalokban. Ez hatalmas szám! Ön vajon hányat adott fel például a tavalyi évben? És vajon mennyi időt töltött emiatt sorban állással a Postán?
2024. 01. 05. 01:00
Megosztás:

Fogyasztóvédelmi aktualitások: mire számítsunk 2024-ben?

Az elmúlt időszak számos jogszabályi változást hozott, különösen a fogyasztóvédelem területén. Marosi Zoltán, a DLA Piper Hungary versenyjogi csoportjának társvezetője összegyűjtötte azokat a főbb jogszabályi fejleményeket és érdekességeket, amelyek meghatározzák az idei évet.
2024. 01. 05. 01:00
Megosztás:

A ChatGPT szerint ezt a két kriptót érdemes 2024-ben beszerezni

Megjelenése óta a ChatGPT befektetők széles rétegének figyelmét vonta magára, hála meglepően pontos jóslatainak. Kétségtelen, hogy az AI chatbot sem látja előre a jövőt, azonban az is biztos, hogy hatalmas mennyiségű adatot képes pillanatok alatt feldolgozni.
2024. 01. 05. 00:01
Megosztás:

Előrukkoltak a bankok a CSOK Plusz ajánlataikkal, már a kamatokkal is versenyeznek

Akár 3 százalék alatti kamattal is igénybe lehet venni a január elsejétől elérhető CSOK Plusz hitelt, amelyet a korábbi CSOK utódjaként vezetett be a kormány. A kamattámogatott kölcsön a legtöbb banknál már elérhető, az igénylés feltételei azonban eltérnek néhány ponton, a kamatokban és THM-ekben is megindult a verseny a hitelintézetek között - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 01. 04. 23:30
Megosztás:

Jövőre a nagyok mellett nőhetnek igazán a kicsik

A januártól bevezetett új, illetve megújított otthonteremtési támogatások jelentősen felpezsdíthetik egyes kistelepülések ingatlanpiacát. Azok a községek és kisvárosok lehetnek az új rendszer nagy nyertesei, amelyek vonzerejét egyszerre növeli a kedvezményezett helyzetük és egy prosperáló centrumhoz való tartozásuk.
2024. 01. 04. 23:00
Megosztás:

Használt autó - melyik modell megy a legjobban mostanság?

2023-ban 105 662 import használt személyautó kapott hazai rendszámot a DataHouse adatai szerint. Ez a szám 16,2 százalékkal marad el az egy évvel korábbi értéktől. A behozott használt autók száma egész évben a havi 9 ezres átlagos szint körül mozgott, ami jelentősen elmarad az előző évek havi 10-11 ezres behozatali átlagától. Az elmúlt hónapban pedig mindössze 7 145 volt a forgalomba helyezések száma, ami még a szigorú covid-lezárások idején tapasztalt 7 600-as havi minimumot sem érte el.
2024. 01. 04. 22:30
Megosztás:

A GVH elindítja piacelemzését a mesterséges intelligencia hatásairól

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) piacelemzés keretében vizsgálja a mesterséges intelligencia hatásait a piaci versenyre és a fogyasztók ügyleti döntésére. Az új technológia robbanásszerű terjedése torzíthatja a versenyt a digitális ágazatokban és kiszolgáltatottabb helyzetbe hozhatja a fogyasztókat, ezért a nemzeti versenyhatóság előre feltérképezi ezeket a kockázatokat.
2024. 01. 04. 22:00
Megosztás:

Megdőlt a melegrekord csütörtökön

Megdőlt a napi melegrekord csütörtökön: a Tolna vármegyei Bátán 16,4 Celsius-fokot mértek - közölte Facebook-oldalán a HungaroMet Nonprofit Zrt.
2024. 01. 04. 21:30
Megosztás:

A Vajda-Papír Kft. megszerezte a cégcsoporthoz tartozó norvégiai gyár többségi üzletrészét

A Vajda-Papír Kft. megszerezte a már több mint 10 éve a cégcsoporthoz tartozó Vajda-Papír Scandinavia AS többségi üzletrészét - tudatta a Vajda Attila, Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
2024. 01. 04. 21:00
Megosztás: