A szlovák gazdák is fenik már a kaszát

Különböző agrártermelői gazdaszervezetek több szlovákiai városban tartanak tiltakozó megmozdulásokat hétfőn, köztük a szlovák-ukrán határon, Pozsonyban és több megyei központban is - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a rendőrségre és a tiltakozó gazdákra hivatkozva.
2024. 02. 20. 12:00
Megosztás:

Hazai cégek mutatkoznak be Dubajban

A világ egyik legnagyobb élelmiszeripari szakkiállításán, a dubaji Gulfoodon 23 magyar vállalkozás mutatkozik be idén - közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) hétfőn az MTI-vel.
2024. 02. 20. 11:30
Megosztás:

Elindul az EUNAVFOR ASPIDES

Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfőn jóváhagyták az EUNAVFOR ASPIDES nevű uniós művelet elindítását a biztonságos hajózás szabadságának helyreállítására és védelmére a Vörös-tengeren.
2024. 02. 20. 11:00
Megosztás:

Vegyes indítás a vezető európai tőzsdéken

Vegyesen kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 02. 20. 10:00
Megosztás:

Finom korrekció jöhet nyitáskor

Enyhe visszaeséssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 02. 20. 09:30
Megosztás:

Az Everlodge (ELDG) elindítja a token airdropját, a VeChain (VET) jelentős növekedésben, míg a Near Protocol (NEAR) lendületet kap

A kriptopiacon zajló tevékenységek méhkasában ez a cikk elemzi a piaci trendeket az iparág legjobb kriptopénzei kapcsán. Az első helyen az Everlodge (ELDG) áll, amely 25% -át a saját tokenjeinek egy airdropban osztotta szét. Ez alig néhány héttel azután történt, hogy befejeződött az ELDG tokenek előértékesítési fázisa. Közben a VeChain (VET) exponenciális árnövekedést mutatott az elmúlt hónapban. Hasonlóan, a Near Protocol (NEAR) bullish lendületet gyűjtött az első medvetrend szakadását követően. Maradj velünk és elmondjuk mi, miért történik.
2024. 02. 20. 09:10
Megosztás:

Vegyes mozgás volt az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen mozogtak az indexek az ázsiai tőzsdéken kedden.
2024. 02. 20. 09:00
Megosztás:

Az USA Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) ismét elhalasztja az egyik Ethereum ETF döntést, mémcoin csata a PepeFork és a KangaMoon között

Egy friss jelentés szerint az USA Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) elhalasztotta döntését egy Ethereum ETF-ről, amelyet az Invesco és a Galaxy Digital nyújtott be. Közben két memecoin, a KangaMoon és a PepeFork, éppen azért küzdenek, hogy ki legyen a legjobb az altcoinok között a piacon.
2024. 02. 20. 08:40
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.
2024. 02. 20. 08:30
Megosztás:

A Meme Moguls (MGLS) hasonló mémcoin-szintű profitot hozhat, mint a PEPE és a Shiba Inu (SHIB)? A szakértők optimisták

Egyes mémcoinok sok befektető életetét változtatták meg azzal, hogy rekordszintű hozamokat produkáltak, ilyen volt a Shiba Inu (SHIB) és a PEPE is. Ahogy a kriptopiac ismét bullish hangulatot mutat, a befektetők keresik a következő mémcoint, amely hasonló nyereséget hozhatna. Több szakértő a Meme Moguls (MGLS) mellett teszi le a voksát, egy új projekt előértékesítése során, amely a mémeket ötvözi a játékkal úgy, hogy játék közben még pénzt is lehessen keresni.
2024. 02. 20. 08:05
Megosztás:

Célt értek a belga gazdák

Gazdák ismételten forgalomlassító megmozdulást tartottak Vallóniában, Belgium délkeleti felében, eközben a flamand kormány részleges megegyezésre jutott a mezőgazdasági termelőkkel, ezért a traktoros blokádot a régióban feloldották - tájékoztatott a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap pénteken.
2024. 02. 20. 08:00
Megosztás:

Autópálya lesz Székelyföldön

Aláírták az első székelyföldi autópálya-szakasz kivitelezési szerződését - közölte pénteken a közúti infrastruktúráért felelős román állami hatóság, a CNAIR.
2024. 02. 20. 07:30
Megosztás:

Elindultak a Budapesti Értéktőzsde új indexei

A középvállalatokra specializált Xtend piachoz kapcsolódó indexet indít a Budapesti Értéktőzsde. A mutató a jövőben referenciaként szolgál a befektetők számára a hazai gazdaság gerincét alkotó középvállalati szektor Xtenden jelen lévő képviselőinek teljesítménye kapcsán. Az XTEND index indulás a növekvő vállalati szegmens bővülését tükrözi. Az új mutató lehetővé teszi a befektetők számára a piac jobb követését, ugyanakkor nagyobb láthatóságot ad a kibocsátóknak. A középvállalati fókuszú index-szel párhuzamosan elindul az új, valós időben számított CETOP index is.
2024. 02. 20. 07:00
Megosztás:

Enyhe bővüléssel zárta az évet az e-fizetés

A tavalyi év negyedik negyedévében az év első kilenc hónapjához hasonló, visszafogott növekedés jellemezte az OTP Bank rendszereiben lebonyolított elektronikus fizetéseket. Az infláció letörésével és megváltozott fogyasztói szokásokkal összefüggésben egyszámjegyűvé apadt bővülés azonban megfelel az előzetes várakozásoknak. A hitelintézet szakértői úgy látják, hogy a gazdasági helyzet javulásával 2024-ben ismét növekedési pályára állhatnak az elektronikus fizetési megoldások.
2024. 02. 20. 06:30
Megosztás:

Bezuhant a nyugdíjcélú befizetések reálértéke!

Az elmúlt években tapasztalható rendkívül magas infláció a megtakarítási célú befizetések értékét is megtépázta. Bár létezik módszer a pénzromlás kivédésére, a Bankmonitor szakértői szerint ezt nem sikerült hatékonyan alkalmazni.
2024. 02. 20. 06:00
Megosztás:

Új bevándorlási törvény: sok vezetőt nehéz helyzetbe hozhat

Sok hazai vállalatnak okoz problémát, hogy vezető vagy magas pozícióban lévő külföldi kollégáik papíron igazolt végzettség hiányában az új bevándorlási törvény alapján egy megítélés alá esnek a vendégmunkásokkal, így számos jogi hátrány érheti őket. A BLS-CEE Ügyvédi Iroda szakértője szerint a külföldieket alkalmazó vállalatoknak személyre szabott jogi megoldásokat kell találniuk a törvénymódosítással keletkezett új kihívásokra.
2024. 02. 20. 05:30
Megosztás:

Itt vannak a friss vagyonadatok: a megtakarítások és a hitelek is csúcsot döntöttek

Rekordösszeget tettek félre tavaly azok, akiknek volt miből. Mások a magas kamatok mellett is kénytelenek voltak magukat újabb adósságba verni, és ezért a hitelek is csúcsot döntöttek - írja a friss adatokat elemző Bank360.hu. A slágerbefektetés tavaly az állampapír mellett a befektetési alap és a banki kötvény volt.
2024. 02. 20. 05:00
Megosztás:

A Bitcoin (BTC) meddig szárnyalhat idén? A Pullix (PLX) befejezi a kereskedési platform fejlesztését a token indítása előtt

Ahogy a Bitcoin (BTC) átlépte az 50 000 dolláros szintet, a kriptó-közösség spekulációt indított arról, hogy a kriptovaluta vajon meddig emelkedhet idén. De az új ATH kilátása nem az egyetlen izgalmas hír a kriptovilágban - a Pullix (PLX) épp most fejezte be a nagyon várt kereskedési platformjának fejlesztését, előkészítve a közelgő tokenindítást. Merüljünk el mindkét téma részleteiben, és vizsgáljuk meg, mit jelentenek a kriptovaluták jövője szempontjából.
2024. 02. 20. 04:00
Megosztás:

Története legerősebb évét zárta az SAP Hungary

Minden eddiginél jobb évet zárt 2023-ban az SAP Hungary, mellyel elnyerte a 24 országot tömörítő közép-kelet-európai régió „SAP - Best Country of the Year” díját, míg tanácsadási üzletága az „SAP - Best Cloud Services Country” elismerést vihette haza. A rekord üzleti eredmény egyik fő oka a felhőszolgáltatások iránt megnövekedett kereslet volt, csak ebben a szegmensben 74 százalékkal nőtt az SAP Hungary bevétele az előző évhez viszonyítva.
2024. 02. 20. 03:30
Megosztás:

Idén először dőlt meg az ipari naperőművek termelési csúcsa

Idén először dőlt meg az ipari naperőművek termelési csúcsa, de biztosan nem utoljára - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfői Facebook-bejegyzésében.
2024. 02. 20. 03:00
Megosztás: