Tizenöt program megvalósítását támogatja idén az MMA szegedi munkacsoportja

Öt különböző művészeti ágban 15 program megvalósítását támogatja idén a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szegedi munkacsoportja a Dél-Alföld és a határon túli, szomszédos területek hét településén - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.
2024. 01. 14. 12:00
Megosztás:

Ezért választják kevesebben a papi hivatást

Barsi Balázs ferences szerzetes 52 év papi szolgálat után állítja, hogy hivatása nem egyszerű választás, de gyönyörű szolgálat. Minden évben, így most január 19-21. között is találkozót szervez a szerzetesek és papok szüleinek Magyarország római katolikus nemzeti kegyhelyén, Mátraverebély-Szentkúton, mert hiszi, részben a keresztény szülőkön múlik a papi hivatás jövője.
2024. 01. 14. 11:00
Megosztás:

A covid óta megduplázták jövedelmüket a mesteremberek. És Ön?

Óriási növekedést mutat a mesteremberek keresete 2020 óta, sőt néhány szakmában meg is duplázódott a jövedelmük. Az alkalmazott szakmunkások keresete ezzel szemben reálértékben is csökkent, és végképp leszakadt a mesterekétől. Örömteli ugyanakkor, hogy elindult a vidéki szakik munkadíjának felzárkózása, keresetük gyorsabban nő, mint a „pestieké”. De hogyan változott az Ön jövedelme, és jobban keres-e, mint egy mester vagy egy szakmunkás? Mostantól a JóSzaki oldalán bárki számára elérhető ez az információ.
2024. 01. 14. 10:00
Megosztás:

Új sztárrégiók a magyar ingatlanpiacon

Többéves trendtől búcsúzott el tavaly a magyarországi lakáspiac a kínálati árak alapján - ez derül ki egyebek mellett az ingatlan.com lakásárindexéből, amely a legfrissebb decemberi adatokat is figyelembe véve bemutatja az előző évben tapasztalt lakásár-változások tendenciáit.
2024. 01. 14. 09:00
Megosztás:

A mesterséges intelligencia területén épít hosszú távú partnerséget a UCC a Miskolci Egyetemmel

A Miskolci Egyetem (ME) és a United Call Centers Kft. (UCC) stratégiai keretmegállapodást írt alá a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó együttműködésről. A közös projekt kiemelt célja, hogy a Miskolci Egyetem MI-hoz kapcsolódó képzéseit, egy, a területen már sikeresen működő vállalat gyakorlati tudásával gazdagítsa, ezzel hozzásegítve a hallgatókat a piacon rendkívül értékes tudás megszerzéséhez.
2024. 01. 14. 08:00
Megosztás:

Minden, amit a biztonságos csörlőzéshez tudni érdemes

A biztonság minden munka esetében elsődleges szempont kell, hogy legyen. Nincs ez másképp a csörlőzésnél sem. Egy jó csörlő már önmagában is garancia a biztonságosabb munkavégzésre, néhány dologra azonban mindig érdemes odafigyelni a használat során.
2024. 01. 14. 07:00
Megosztás:

Hogyan lehet segítségünkre az AI támogatott kommunikációs eszköz?

Nem olyan könnyű megtalálni az egyensúlyt, amikor a céges kommunikációról van szó: ha túl kevés, a dolgozók úgy érezhetik, hogy nem számít a véleményük, meglátásuk, ellenkező esetben pedig könnyen terhelhetővé válhat a folyamat, a sok információ és üzenet a visszájára is fordulhat. 
2024. 01. 14. 06:00
Megosztás:

Egy legendás focicipő tulajdonságai: mit tudnak, amit a “halandók” nem?

A labdarúgás egyik legnagyobb különlegessége, hogy szinte semmire nincs szükség hozzá, hogy elkezdjük. Elég egy labda és már rúghatjuk is bőrt, gyakorolhatunk, vagy játszhatunk egy kötetlen “mérkőzést”. Azonban ahhoz, hogy a következő szintre lépjünk, több kiegészítőre is szükség lesz.
2024. 01. 14. 05:00
Megosztás:

Miért nem záródik a műanyag bejárati ajtó? És mi a megoldás?

Hogy miért nem záródik a műanyag bejárati ajtó? Ennek számos oka lehet, kezdve a beépítéstől, a beállításán keresztül bármi. Sokan egyből kétségbe esnek, ha ez megtörténik, pedig lehet igazából semmi baja sincs az ajtónknak. Ebben a cikkben körüljárjuk ezt a témát.
2024. 01. 14. 04:00
Megosztás:

Külföldi költözést tervez? Ezek lesznek a teendői!

A külföldre telepedés ma már hétköznapi történet, hiszen a határok könnyen átjárhatók, bárhol kaphatunk munkát, így aki ki szeretné magát kipróbálni egy másik országban, az könnyedén belevághat. Azonban meggondolatlanul sem szabad nekiindulni a nagy útnak, mert kiszolgáltatottá válhatunk egy idegen helyen! Alaposan elő kell készíteni a terepet, ezáltal különféle adminisztratív teendőink is lesznek. Cikkünkben igyekszünk segítséget adni a nagy költözéshez.
2024. 01. 14. 03:00
Megosztás:

Soha többet nem lesz penész a lakásodban, ha ezt csinálod

A penész problémája sok lakásban felmerülhet, különféle egészségügyi és esztétikai problémákat okozva. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, mi is a penész, miért jelentkezik otthonainkban, és hogyan lehet hatékonyan küzdeni ellene a természetes teafaolaj segítségével.
2024. 01. 14. 02:00
Megosztás:

Sokat köhög? Tüdejében hegesedés alakulhatott ki!

Az ILD (Interstitial Lung Disease) egy csoportba tartozó tüdőbetegségek elnevezése, melyek közös jellemzője az intersticiális tüdőszövet (a tüdő légcsatornái és az alveolusok közötti tér) kóros megváltozása. Ezek a betegségek az intersticiális tér gyulladásával, fibrózisával (hegesedésével) vagy más kóros folyamatokkal járnak.
2024. 01. 14. 01:00
Megosztás:

Az Ethereum ETF hírek nyomán elstartoltak a kripto rallik

A mém érmék piacán tanyázó PEPE ára az elmúlt héten kifejezetten gyarapodott. A token január 12-éhez viszonyítva 10,33%-kal emelkedett. De rajta kívül a Sponge V2-re is érdemes figyelni, hiszen a tőzsdei bevezetés előtti buy-and-stake kampánya már sarcolja a 4 millió dollárt.
2024. 01. 14. 00:01
Megosztás:

Találja meg a tökéletes konferenciaasztalt rendezvényeihez!

Egy rendezvényhelyszín kihasználtsága szempontjából az elhelyezkedés csak az egyik tényező, a nyújtott szolgáltatások komplexitása, a technikai és tárgyi feltételek, vagyis a konferenciaasztalok és székek legalább annyit nyomnak a latban.
2024. 01. 13. 23:00
Megosztás:

Még idén létrejöhet a szlovén-szerb-magyar áramtőzsde

Megkezdheti működését Szlovénia, Szerbia és Magyarország közös áramtőzsdéje 2024. első felében - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton.
2024. 01. 13. 22:00
Megosztás:

A tanárok béremeléséért tüntetett több szervezet

Demonstrációt tartott több szervezet szombaton Budapesten, Budapesten, a Belügyminisztérium épülete előtt. A résztvevőknek a rendőrök meleg teát osztottak.
2024. 01. 13. 21:00
Megosztás:

Bővült az árfigyelő

Bővült az árfigyelő, már hetvennyolc termékkategória napi árait mutatja meg a rendszer.
2024. 01. 13. 20:00
Megosztás:

Több fontos élelmiszer is jelentősen olcsóbb lett egy év alatt

Évek óta nem látott alacsony szintre lassult az élelmiszerek drágulásának üteme Magyarországon 2023 decemberében, átlagosan 4,8 százalékkal kellett többet fizetni az élelmiszerekért, mint 2022 azonos időszakában. Több fontos élelmiszer, köztük a kenyér, a tészta, a tejtermékek és a tojás pedig számottevően olcsóbb lett egy év alatt – mutattak rá az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának elemzői a Központi Statisztikai Hivatal által pénteken közzétett adatokat értékelve. A bank szakértői szerint 2024 első negyedévében minimális áremelkedésre lehet esetleg számítani, de a drágulás mértéke már nem lesz olyan mértékű, mint amilyet az elmúlt két évben tapasztaltak a fogyasztók.
2024. 01. 13. 19:00
Megosztás:

17,6 százalékkal drágulhat a bankolás, de többnyire lehet olcsóbb bankszámlát találni

A bankolási díjak a meglehetősen magas, 17,6 százalékos tavalyi éves átlagos inflációnak megfelelő mértékben drágulhatnak. Az egyelőre kérdés, melyik bank mennyivel emeli a díjakat, mindenesetre akinek van bankszámlája, tanácsos körülnéznie a money.hu szakértői szerint. Ehhez pedig a bank is ad segítséget januárban.
2024. 01. 13. 18:00
Megosztás:

Gránit Alapkezelő lesz a Diófa Alapkezelőből

A Diófa Alapkezelő január 10-től Gránit Alapkezelő néven folytatja tevékenységét, továbbá az ingatlanokhoz kapcsolódó szolgáltatásait egy új nemzetközi márka, a Grandum név és arculat alatt összpontosítja - tájékoztatta az MTI-t a BDPST Koncept, a Gránit Alapkezelőt képviselő kommunikációs ügynökség.
2024. 01. 13. 17:00
Megosztás: