Horoszkóp május első hetére - valami csoda közeleg!

Csodálatos májusi hókezdet látszik a csillagok állásából, így a legtöbb csillagjegy szülöttjének igencsak pozitív kilátásokat hozhat a hónap első hete. Horoszkópunkból most megtudhatod, hogy mi vár Rád az egészség, a munka, a család, de legfőképpen a pénzügyek terén. Hogyan tudod kihasználni legjobban a pozitív energiákat? Megmutatjuk a lehetőségeidet.

Horoszkóp május első hetére - valami csoda közeleg!

Bak

Az elkövetkezendő napokban több apróbb kiadással kell majd számolnia, amely nem minden esetben kidobott pénz. Jó helyre megy és ezáltal, több olyan lehetőség nyílik meg, mely az elkövetkezendő időszakban jelentősen befolyásolja majd az életét.

Sok esetben pici szerencse is társul hozzá, de ez nem egy pillanatnyi esemény, hanem sorozatos, jó széria. Használja ki ezt az időszakot az alkotásra és a jövő megteremtésére.

És a szerelemben?

Hamarosan olyan lelki társra talál, akire már nagyon régóta várt. Ezzel a személlyel meg tudja osztani mindazokat a gondolatait, amelyet eddig nem tudott megtenni a környezetében lévőkkel.

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Vízöntő

Olyan kellemetlen események vannak ön mögött, amelyre vagy nem figyelt oda, vagy nem elég időt és energiát fektetett bele. Sajnos ebből kifolyólag az elkövetkezendő időszak sem lesz teljesen zökkenőmentes. Ráadásul az Ön környezetében olyanok vannak, akik nem az igazi arcukat mutatják és ezért hamis, nem korrekt információkkal látják el.

Mit tehet?

Amennyiben nem szeretne nagyobb veszteséget, úgy ne fogadja el a kapott információkat ellenőrzés nélkül, hanem járjon utána és csak úgy végezze el a feladatát.

És a szerelem?

Párkapcsolatában sajnos problémák merülhetnek fel, ha nem fordít nagyobb figyelmet társára. Legyen türelmesebb, mert így csak ront az amúgy is rossz helyzeten. 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Halak

Gyermeke vagy fiatal, közeli hozzátartozója miatt az elkövetkezendőkben picit több bosszúságot fog érezni, mint amire számított. Sajnos nem mondott el mindent Önnek, ezért egy üzenetből fog értesülni a történtekről. Ne aggódjon, és ne is kérje számon, mert azzal nem haladnak jó irányba.

Mi a megoldás?

Üljön le vele és nyugodtan beszéljék meg, hogy miként tudják a felmerült dolgokat a lehető legkisebb veszteséggel orvosolni. Javaslat, hogy készítsenek egy tervet az elkövetkezendő időszakra, amelyet folyamatosan ellenőrizzenek. Ez mindkettőjük számára megnyugtató lesz.

És a pénzügyek terén mi jön?

Pénzügyi területen nem számíthat pozitív előrelépésre, mert nem körültekintően fektette be pénzét. Ha a jövőben is hasonlóan fog cselekedni ne számítson semmi jóra. 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Kos

Az elkövetkezendő időszakban egy idősebb férfi, aki közeli ismerőse gyakran meg fog fordulni Önnél, de legyen vele nagyon elővigyázatos, mert nem teljesen tiszták a szándékai. Nem feltétlenül akar rosszat Önnek, de inkább a saját érdekeit tartja szem előtt az Önével szemben. Ne haragudjon rá, de ne is hagyja, hogy azt gondolja, neki mindent lehet.

Mi a megoldás ebben a helyzetben?

Mondja el neki, hogy átlát rajta és ugyan nincsenek egy véleményen ebben a bizonyos ügyben, de a megoldást jobb, ha közösen keresik és ezek után ennek szellemében valósítják meg terveiket.

Szerelem?

Szerelmi élete szárnyalni fog az elkövetkezendő napokban. Használja ki ezt a jó szériát és szervezzen sok közös programot, és meglátja ott lesz a Nagy Ő... 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Bika

Közeli ismerőse olyan kéréssel fog Önhöz fordulni, amelyet alaposan át kell gondolni, hisz jelentősen befolyásolni fogja az anyagi előmenetelét. Ha pénzt szeretne kölcsön kérni, úgy azt csak jogi úton tegye meg (azaz készítsenek róla korrekt kölcsönadási szerződést).

Gondolatai az elkövetkezendő időszakban egy közeli hölgy ismerősén/rokona körül forognak.

Nem kell aggódnia, mert minden a legjobban fog alakulni, és amit terveznek igen egyszerűen meg fog oldódni. Töltsenek el sok időt egymással és a családdal, mert ez mindegyiküket óriási energiával fogja feltölteni, amelyből az elkövetkezendő időszakban sok energiát tudnak meríteni. 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Ikrek

Az elkövetkezendő időszakban egy önhöz közel álló férfi ismerősének köszönhetően sok olyan dolog fog történni, amellyel kapcsolatosan anyagi helyzete igen hosszú időre megerősödik és stabillá válik. Persze ezt nem adják ingyen és azért vannak még teendők, de a főbb irányvonalak már kirajzolódtak.

Férfi ismerősének köszönhetően minden a lehető leg zökkenő mentesebben fog menni. Minden okuk meg lesz a felszabadult kikapcsolódásra. 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

lyan szívének kedves emberrel fog találkozni, akire már nagyon rég titkon szerelemmel gondol. Ne szalassza el a lehetőséget és nyíltan mondja el érzéseit neki.

Rák

Az elkövetkezendő időszakban, sok örömben és boldogságban lesz része, amelyre már régóta vágyakozott. Ezért az elmúlt időszakban sokat tett és valljuk be sok áldozatot is hozott.

Egy kis hivatalos ügy még hátra van, de minden zökkenőmentesen fog menni, hiszen ezekre is felkészült az elmúlt napokban.

Koncentráljon Önmagára és használja ki az elkövetkezendő időszakot arra, hogy a lehető leg több élményt meg tudjon élni.

Anyagilag egy kicsit megterhelő lesz az elkövetkezendő időszak, de ne sajnálja a pénzt, hisz olyan élményeket szerez, amelyre mindig örömmel gondol majd vissza. 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Oroszlán

Az elkövetkezendő időszakban vágyai, néhány kivétellel valóra válnak. Régóta tervezgeti, dédelgeti ezeket a terveket, de mostanáig nem jött el az idő ezek megvalósítására.

Természetesen fog kapni egy kis segítséget, amelyre nem számít, és amely nagyban hozzásegíti majd a megoldáshoz, vágyainak kiteljesítéséhez, de ezt Ön megérdemli.

Éljen ezzel az ajándék lehetőséggel és vágjon bele most úgy igazán vágyai megvalósításába, amely a pénzügyeit is jelentősen pozitív irányba fogja befolyásolni. 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Szűz

Egy idősebb hölgy ismerősével kapcsolatosan olyan nem várt esemény fog történni, amely elszomorítja és hosszú időre rá nyomja a bélyegét kedélyállapotára.

Ne keseredjen el, mert azzal nem fog tudni segíteni neki. Inkább keresse meg azt a legoptimálisabb lehetőséget, amellyel a lehető leggyorsabban orvosolni lehet a megtörténteket. Mindig mindenre van megoldás és ne felejtse el, hogy a bajban tudja meg kik az igazi barátok. Ne szégyelljen segítséget kérni tőlük.

Az elkövetkezendő időszakban picit többet fog költeni és ezért a családi kassza  is kimerül, de ha odafigyel és nem szórja a pénzt hamarosan megtérülnek ezek a kiadások.

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Mérleg

Az elkövetkezendő napokban olyan jó hírt fog kapni, amely igen hosszú időre jelentősen fogja befolyásolni Ön és a környezetében élők életét anyagilag is.

Használja ki az elkövetkezendő időszakot arra, hogy azokat a régóta dédelgetett terveket leporolja és belevág a megvalósításukba. Ez az időszak rendkívül alkalmas lesz arra, hogy olyan pozitív energiát gyűjtsön, amelyből majd ön is tud adni mindazoknak, aki fontosak az ön számára.

Sok pozitív dolog fog történni csak ne menjen el mellettük. Legyen figyelmes és körültekintő, hisz a lehetőség ön előtt lesz, csak észre kell venni. Minden egy furcsa üzenettel fog kezdődni... Válaszoljon rá, ne tétovázzon!

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Skorpió

Az elkövetkezendő napokban rengetek hivatalos ügyet kell majd elintéznie, amelyhez nem számíthat igazán külső segítségre. Ezeknek a megoldása szigorúan csak önre vár. Ez azért is nagyon fontos, mert vannak a közvetlen környezetében/családjában olyanok, akik nem támogatják, hanem hátráltatják. Persze ezt nem nyilvánosan, hanem csak úgy a háttérből, alamuszi módon teszik.

Legyen körültekintő és nagyon precíz és akkor elkerülheti a nagyobb gondokat.

És a pénzügyek?

Anyagiak területén igen kedvező szériát indíthat el, amennyiben több időt és energiát szán pénzügyeinek stabilabbá tételére. Olyan lehetőség nyílik meg ön előtt, amelyre ritkán adódik alkalom.

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Nyilas

Az elkövetkezendő napokban, párkapcsolatában valamilyen törés fog történni, amely valamilyen félreértésnek köszönhető.

Sokszor a kimondatlan szavak okozzák a nagy galibát. Javaslom, ne gondoljon dolgokba semmit bele, hanem tisztázzák a felmerült problémát, mert ha ezt nem így teszik nagyon hosszú időre igen sok kellemetlen napot szerez önmagának/párjának.

Még az is lehet, hogy a lelke annyira megsérül, hogy komoly egészségügyi problémák is lehetnek. Mindenképp tisztázzák párjával a dolgot és meglátja nagyon hamar kiderül, hogy van megoldás, amely mindenki számára elfogadható és pozitív!

Pénzhez itt juthat kedvezően

Ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése

Az előző havi megtorpanás után júniusban ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése: a felvásárlási árak a májusi 45,4 százalék után júniusban átlagosan 48,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint.
2022. 08. 12. 23:00
Megosztás:

Wellness: érezd magad jól!

Amikor kikapcsolódás céljából egy wellnesshotel kerül szóba, számos igény merül fel. De mire számíthat a vendég, ha ilyen szállodába látogat?
2022. 08. 12. 22:00
Megosztás:

Romániában 1 százalékkal csökkent az ipari termelés

Romániában a nyers adatok szerint 1 százalékkal csökkent az ipari termelés az idei első fél évben a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.
2022. 08. 12. 21:00
Megosztás:

A helyzet ellenére rekordszinten teljesít a magyar ipar

Az első fél évben 5,1 százalékkal nőtt az ipari termelés Magyarországon. A teljesítményjavulás 2020 elejéhez képest 6,3 százalékos. A hazai ipar ezzel a vírusválság előtti mutatót tartósan felülmúlva újabb rekordszintre emelkedett - írta a Technológiai és Ipari (TIM) minisztérium pénteken.
2022. 08. 12. 20:00
Megosztás:

A sikeres mezőgazdaság jövője a digitalizáció és a robotizáció

A sikeres mezőgazdaság jövője a digitalizáció és a robotizáció, azaz a precíziós eszközök alkalmazása, mivel ez már a vetésnél jelentősen befolyásolni tudja annak hatékonyságát, illetve később az állomány fejlődésének dinamikáját is - mutat rá a Klímapolitikai Intézet legfrissebb tanulmánya.
2022. 08. 12. 19:00
Megosztás:

Többséget szerez a Gránit Bank az Equilor Befektetési Zrt.-ben

A Gránit Bank Zrt. 50 százalék plusz egy szavazatnyi részesedést szerez az Equilor Befektetési Zrt-ben; a több mint 30 éves magyar befektetési szolgáltató változatlan menedzsmenttel folytatja működését - közölték a társaságok az MTI-vel pénteken. A tranzakció nem érinti az Equilor Alapkezelőt.
2022. 08. 12. 18:00
Megosztás:

20 százalékkal nőtt a megújulókból termelt áram májusban

A megújuló forrásból termelt bruttó villamos energia mennyisége 20,7 százalékkal nőtt Magyarországon májusban az előző év azonos időszakához képest - tájékoztatta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-t a legújabb, a májusi adatokat közlő energiastatisztikai riportja alapján.
2022. 08. 12. 17:00
Megosztás:

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain - közölte MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 12. 16:00
Megosztás:

Megszakítható-e a munkavállaló szabadsága?

A rendszeres fizetett szabadsághoz való jog a munka világában a pihenéshez való jog megvalósulását szolgálja, célja a munkavégzés során elhasznált erőforrások, a fizikai és szellemi energia pótlásának, valamint a munkavállalók regenerálódásának biztosítása – ismertette dr. Brózmann Attila, az act Bán & Karika Ügyvédi Társulás szakértője.
2022. 08. 12. 15:00
Megosztás:

Késleltetve jelenik meg az infláció az e-kereskedelemben

Az erős piaci verseny a legtöbb esetben késlelteti az online kereskedelemben értékesített termékek áremelkedését, állapította meg az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító portál annak kapcsán, hogy az oldalon közel 90 termékkategória legkeresettebb termékeinek éves árváltozását vizsgálta, több mint 3.000 termékre kiterjedően.
2022. 08. 12. 14:00
Megosztás:

Többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”?

Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk. Országosan az iskolanyitáshoz kötődő kiadások több mint 17 százalékát adja a tanuláshoz elengedhetetlen füzetekhez, papírárukhoz, rajzlapokhoz köthető forgalom, ezek a termékek pedig az idén akár 40-50 százalékkal drágábbak lehetnek, a nem papír jellegű irodaszerek ára pedig 30 százalékkal növekedhet. A K&H a hivatalos adatok alapján megnézte, hogy a gyerekek körében népszerűnek mondható termékek hivatalos országos átlagára hogyan változott: a hamburgernél például 35 százalékos áremelkedés látszik, míg egy hátizsák ára 17 százalékkal került feljebb.
2022. 08. 12. 13:00
Megosztás:

Magyarország kevésbé lesz érzékeny a további forint-leértékelődés irányába ható nyomásra

Infláció, jegybanki kamatok, energia árak – a kelet-közép-európai országok nagy tempóban reagálnak a változásokra, a Fidelity International szakértői pedig megnézték, mi várható a lengyel, cseh, román és magyar pénzügyi piacokon.
2022. 08. 12. 12:00
Megosztás:

A keresleti optimizmusra tovább emelkedik a kőolaj ára

A WTI 93,2, a Brent típusú kőolaj 99,3 dollár volt ma reggel az októberi leszállításra, míg az Ural azonnali leszállítási ára 77,5 dollár volt hordónként.
2022. 08. 12. 11:00
Megosztás:

A Lenovo egymást követő kilenc negyedévben javuló bevételt és nyereséget ért el

Erős első éves eredményeket jelentett be a Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY), amely így a kilencedik egymást követő negyedévben növelte mind a bevételét, mind a nyereségét. Az első negyedéves nettó nyereség a tavalyihoz képest 11%-kal 516 millió dollárra, nem HKFRS[1] alapon az előző évhez képest pedig 35%-kal 556 millió dollárra nőtt. A bevételek 17 milliárd USD-re nőttek, ami 5%-os növekedést jelent az előző évhez képest változatlan árfolyamon számolva.
2022. 08. 12. 10:00
Megosztás:

Itt a válasz a repülőjegyadóra: 8 budapesti útvonalát bezárja a Ryanair

Megszünteti nyolc budapesti útvonalát a Ryanair, amely már a repülőjegyadó bevezetése után jelezte, hogy a plusz költségnek járatrikítások és -leállítások lehetnek a következményei - -írja a Bank360.
2022. 08. 12. 09:00
Megosztás:

Külföldi vagyonok - A németekhez kapcsolódik a legtöbb külhoni öröklési ügy

Legnagyobb részben, majdnem ötven százalékban Németországhoz kapcsolódtak a magyar határon átnyúló öröklési ügyek az elmúlt években – derült ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) Adatkutató Alintézetének elemzéséből. A németeket az osztrákok és a románok követik. Az elmúlt években egyre többször jelent meg magyarországi hagyatéki ügyekben külföldi vagyon, például egy németországi bankszámla, egy osztrák rendszámú autó vagy egy Seychelle-szigeteki cégtulajdon. Sokan nem tudják, hogy az uniós szabályok szerint nem biztos, hogy Magyarországon döntenek egy magyar elhunyt külföldi apartmanjának örökléséről, és más járhat a hagyatékból a házastársnak, ha párja Ausztriában, vagy ha itthon élt.
2022. 08. 12. 08:00
Megosztás:

Csúcsra járatja Magyarország legnagyobb vasöntödéjét a Busch-Hungária

Több mint 5.000 tonna öntvény előállításával Magyarország legnagyobb vasöntödéje szinte a teljes rendelkezésre álló termelési kapacitását kihasználta júniusban. A Busch-Hungária győri üzeme tavaly története egyik legsikeresebb évét zárta, de még így is sikerült az idén kétszer megdöntenie korábbi termelési és hatékonysági csúcsait. A várakozásokat meghaladó eredményeket következetes beruházási stratégia alapozta meg, és műszaki, technológiai, valamint a munkavégzést megkönnyítő beruházások teszik lehetővé.
2022. 08. 12. 07:00
Megosztás:

Egyre tudatosabbak és magabiztosabbak a magyarok, ha pénzügyekről van szó

Csaknem háromszor annyian vezetik rendszeresen a háztartás bevételeit és kiadásait, mint tavaly, és 52 százalék áll magabiztosan a pénzügyekhez – állapítja meg a KANTAR kutatása, melyet a Provident Pénzügyi Zrt. anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) megbízásából készített. Anyagi jellegű tanácsokért a pénzügyi intézmények és szaktanácsadók mellett szívesen fordulnak a családjukhoz a megkérdezettek, akik szerint a pénzügyi tudatosság fejlesztése elsősorban az iskolák feladata.
2022. 08. 12. 06:00
Megosztás:

5 digitális trükk, amit érdemes megtanulnunk a fiataloktól

Attól, hogy aktív internethasználókká válunk, még nem kell egész nap a kijelző vagy a képernyő előtt gubbasztanunk. Sőt, az online megoldások közül sok nemhogy időrabló, de időt is spórolhatunk vele. A fiatalok világnapjára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) összegyűjtött néhány olyan megoldást, amit az idősebbeknek is érdemes lehet megtanulni.
2022. 08. 12. 05:00
Megosztás:

Az augusztusi nyugdíjat miért utalják így?

A KSH adatai között keresgélve azt láthatjuk, hogy Magyarország lakosságából (mely 9,7 millió fő) jelenleg mintegy 2.029.000 ember az, aki un. saját jogú nyugdíjas, azaz minden hónapban ennyi embernek utalják ki a nyugdíj-járandóságát. A legtöbb nyugdíjas korú már jó előre tudja, hogy melyik hónapban mikorra várható a nyugdíj kézbesítése, mégis érik időnként meglepetések (pl. évközi nyugdíj emelések, vagy épp a naptár-hatás miatti dátum-eltolódások a szokásos havi 12-i napról). De mikor érkezik a 2022 évi augusztus havi nyugdíj? Cikkünkben mutatjuk a hazai nyugdíjhelyzetet és azt is, hogy mikorra várható az augusztusi nyugdíj érkezése.
2022. 08. 12. 04:01
Megosztás: