Horoszkóp május első hetére - valami csoda közeleg!

Csodálatos májusi hókezdet látszik a csillagok állásából, így a legtöbb csillagjegy szülöttjének igencsak pozitív kilátásokat hozhat a hónap első hete. Horoszkópunkból most megtudhatod, hogy mi vár Rád az egészség, a munka, a család, de legfőképpen a pénzügyek terén. Hogyan tudod kihasználni legjobban a pozitív energiákat? Megmutatjuk a lehetőségeidet.

Horoszkóp május első hetére - valami csoda közeleg!

Bak

Az elkövetkezendő napokban több apróbb kiadással kell majd számolnia, amely nem minden esetben kidobott pénz. Jó helyre megy és ezáltal, több olyan lehetőség nyílik meg, mely az elkövetkezendő időszakban jelentősen befolyásolja majd az életét.

Sok esetben pici szerencse is társul hozzá, de ez nem egy pillanatnyi esemény, hanem sorozatos, jó széria. Használja ki ezt az időszakot az alkotásra és a jövő megteremtésére.

És a szerelemben?

Hamarosan olyan lelki társra talál, akire már nagyon régóta várt. Ezzel a személlyel meg tudja osztani mindazokat a gondolatait, amelyet eddig nem tudott megtenni a környezetében lévőkkel.

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Vízöntő

Olyan kellemetlen események vannak ön mögött, amelyre vagy nem figyelt oda, vagy nem elég időt és energiát fektetett bele. Sajnos ebből kifolyólag az elkövetkezendő időszak sem lesz teljesen zökkenőmentes. Ráadásul az Ön környezetében olyanok vannak, akik nem az igazi arcukat mutatják és ezért hamis, nem korrekt információkkal látják el.

Mit tehet?

Amennyiben nem szeretne nagyobb veszteséget, úgy ne fogadja el a kapott információkat ellenőrzés nélkül, hanem járjon utána és csak úgy végezze el a feladatát.

És a szerelem?

Párkapcsolatában sajnos problémák merülhetnek fel, ha nem fordít nagyobb figyelmet társára. Legyen türelmesebb, mert így csak ront az amúgy is rossz helyzeten. 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Halak

Gyermeke vagy fiatal, közeli hozzátartozója miatt az elkövetkezendőkben picit több bosszúságot fog érezni, mint amire számított. Sajnos nem mondott el mindent Önnek, ezért egy üzenetből fog értesülni a történtekről. Ne aggódjon, és ne is kérje számon, mert azzal nem haladnak jó irányba.

Mi a megoldás?

Üljön le vele és nyugodtan beszéljék meg, hogy miként tudják a felmerült dolgokat a lehető legkisebb veszteséggel orvosolni. Javaslat, hogy készítsenek egy tervet az elkövetkezendő időszakra, amelyet folyamatosan ellenőrizzenek. Ez mindkettőjük számára megnyugtató lesz.

És a pénzügyek terén mi jön?

Pénzügyi területen nem számíthat pozitív előrelépésre, mert nem körültekintően fektette be pénzét. Ha a jövőben is hasonlóan fog cselekedni ne számítson semmi jóra. 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Kos

Az elkövetkezendő időszakban egy idősebb férfi, aki közeli ismerőse gyakran meg fog fordulni Önnél, de legyen vele nagyon elővigyázatos, mert nem teljesen tiszták a szándékai. Nem feltétlenül akar rosszat Önnek, de inkább a saját érdekeit tartja szem előtt az Önével szemben. Ne haragudjon rá, de ne is hagyja, hogy azt gondolja, neki mindent lehet.

Mi a megoldás ebben a helyzetben?

Mondja el neki, hogy átlát rajta és ugyan nincsenek egy véleményen ebben a bizonyos ügyben, de a megoldást jobb, ha közösen keresik és ezek után ennek szellemében valósítják meg terveiket.

Szerelem?

Szerelmi élete szárnyalni fog az elkövetkezendő napokban. Használja ki ezt a jó szériát és szervezzen sok közös programot, és meglátja ott lesz a Nagy Ő... 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Bika

Közeli ismerőse olyan kéréssel fog Önhöz fordulni, amelyet alaposan át kell gondolni, hisz jelentősen befolyásolni fogja az anyagi előmenetelét. Ha pénzt szeretne kölcsön kérni, úgy azt csak jogi úton tegye meg (azaz készítsenek róla korrekt kölcsönadási szerződést).

Gondolatai az elkövetkezendő időszakban egy közeli hölgy ismerősén/rokona körül forognak.

Nem kell aggódnia, mert minden a legjobban fog alakulni, és amit terveznek igen egyszerűen meg fog oldódni. Töltsenek el sok időt egymással és a családdal, mert ez mindegyiküket óriási energiával fogja feltölteni, amelyből az elkövetkezendő időszakban sok energiát tudnak meríteni. 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Ikrek

Az elkövetkezendő időszakban egy önhöz közel álló férfi ismerősének köszönhetően sok olyan dolog fog történni, amellyel kapcsolatosan anyagi helyzete igen hosszú időre megerősödik és stabillá válik. Persze ezt nem adják ingyen és azért vannak még teendők, de a főbb irányvonalak már kirajzolódtak.

Férfi ismerősének köszönhetően minden a lehető leg zökkenő mentesebben fog menni. Minden okuk meg lesz a felszabadult kikapcsolódásra. 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

lyan szívének kedves emberrel fog találkozni, akire már nagyon rég titkon szerelemmel gondol. Ne szalassza el a lehetőséget és nyíltan mondja el érzéseit neki.

Rák

Az elkövetkezendő időszakban, sok örömben és boldogságban lesz része, amelyre már régóta vágyakozott. Ezért az elmúlt időszakban sokat tett és valljuk be sok áldozatot is hozott.

Egy kis hivatalos ügy még hátra van, de minden zökkenőmentesen fog menni, hiszen ezekre is felkészült az elmúlt napokban.

Koncentráljon Önmagára és használja ki az elkövetkezendő időszakot arra, hogy a lehető leg több élményt meg tudjon élni.

Anyagilag egy kicsit megterhelő lesz az elkövetkezendő időszak, de ne sajnálja a pénzt, hisz olyan élményeket szerez, amelyre mindig örömmel gondol majd vissza. 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Oroszlán

Az elkövetkezendő időszakban vágyai, néhány kivétellel valóra válnak. Régóta tervezgeti, dédelgeti ezeket a terveket, de mostanáig nem jött el az idő ezek megvalósítására.

Természetesen fog kapni egy kis segítséget, amelyre nem számít, és amely nagyban hozzásegíti majd a megoldáshoz, vágyainak kiteljesítéséhez, de ezt Ön megérdemli.

Éljen ezzel az ajándék lehetőséggel és vágjon bele most úgy igazán vágyai megvalósításába, amely a pénzügyeit is jelentősen pozitív irányba fogja befolyásolni. 

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Szűz

Egy idősebb hölgy ismerősével kapcsolatosan olyan nem várt esemény fog történni, amely elszomorítja és hosszú időre rá nyomja a bélyegét kedélyállapotára.

Ne keseredjen el, mert azzal nem fog tudni segíteni neki. Inkább keresse meg azt a legoptimálisabb lehetőséget, amellyel a lehető leggyorsabban orvosolni lehet a megtörténteket. Mindig mindenre van megoldás és ne felejtse el, hogy a bajban tudja meg kik az igazi barátok. Ne szégyelljen segítséget kérni tőlük.

Az elkövetkezendő időszakban picit többet fog költeni és ezért a családi kassza  is kimerül, de ha odafigyel és nem szórja a pénzt hamarosan megtérülnek ezek a kiadások.

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Mérleg

Az elkövetkezendő napokban olyan jó hírt fog kapni, amely igen hosszú időre jelentősen fogja befolyásolni Ön és a környezetében élők életét anyagilag is.

Használja ki az elkövetkezendő időszakot arra, hogy azokat a régóta dédelgetett terveket leporolja és belevág a megvalósításukba. Ez az időszak rendkívül alkalmas lesz arra, hogy olyan pozitív energiát gyűjtsön, amelyből majd ön is tud adni mindazoknak, aki fontosak az ön számára.

Sok pozitív dolog fog történni csak ne menjen el mellettük. Legyen figyelmes és körültekintő, hisz a lehetőség ön előtt lesz, csak észre kell venni. Minden egy furcsa üzenettel fog kezdődni... Válaszoljon rá, ne tétovázzon!

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Skorpió

Az elkövetkezendő napokban rengetek hivatalos ügyet kell majd elintéznie, amelyhez nem számíthat igazán külső segítségre. Ezeknek a megoldása szigorúan csak önre vár. Ez azért is nagyon fontos, mert vannak a közvetlen környezetében/családjában olyanok, akik nem támogatják, hanem hátráltatják. Persze ezt nem nyilvánosan, hanem csak úgy a háttérből, alamuszi módon teszik.

Legyen körültekintő és nagyon precíz és akkor elkerülheti a nagyobb gondokat.

És a pénzügyek?

Anyagiak területén igen kedvező szériát indíthat el, amennyiben több időt és energiát szán pénzügyeinek stabilabbá tételére. Olyan lehetőség nyílik meg ön előtt, amelyre ritkán adódik alkalom.

Pénzhez itt juthat kedvezően.

Nyilas

Az elkövetkezendő napokban, párkapcsolatában valamilyen törés fog történni, amely valamilyen félreértésnek köszönhető.

Sokszor a kimondatlan szavak okozzák a nagy galibát. Javaslom, ne gondoljon dolgokba semmit bele, hanem tisztázzák a felmerült problémát, mert ha ezt nem így teszik nagyon hosszú időre igen sok kellemetlen napot szerez önmagának/párjának.

Még az is lehet, hogy a lelke annyira megsérül, hogy komoly egészségügyi problémák is lehetnek. Mindenképp tisztázzák párjával a dolgot és meglátja nagyon hamar kiderül, hogy van megoldás, amely mindenki számára elfogadható és pozitív!

Pénzhez itt juthat kedvezően

5,6 százalékra nőtt tavaly decemberben a munkanélküliségi ráta Romániában

Romániában tavaly decemberben 0,2 százalékponttal 5,6 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta a novemberihez képest - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.
2023. 02. 01. 20:30
Megosztás:

Lassult januárban a teljesítménycsökkenés az euróövezeti feldolgozóiparban

Lassult valamelyest az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménycsökkenése januárban a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) szerdán publikált végleges értéke alapján.
2023. 02. 01. 20:00
Megosztás:

Megduplázódott tavaly a német repterek utasforgalma

Tavaly több mint duplájára nőtt a polgári repülőterek utasforgalma Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése alapján.
2023. 02. 01. 19:30
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán.
2023. 02. 01. 19:00
Megosztás:

Az OTP húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 129,48 pontos, 0,29 százalékos csökkenéssel, 45 209,70 ponton zárt szerdán.
2023. 02. 01. 18:30
Megosztás:

Tovább csökkenti csomagolóanyag-felhasználását a Pick Szeged Zrt.

Újabb 14 százalékkal csökkenti a csomagoláshoz felhasznált műanyag mennyiségét a Pick Szeged Zrt., január végétől a szeletelt Pick szalámik után már a Herz sonkák is kisebb tálcaméretben és megújult csomagolásban kerülnek a polcokra - tájékoztatta a Bonafarm csoporthoz tartozó élelmiszeripari cég szerdán az MTI-t.
2023. 02. 01. 18:00
Megosztás:

Szlovákiában megkezdte az áramtermelést a mohi atomerőmű harmadik blokkja

Megkezdte az áramtermelést a mohi atomerőmű harmadik blokkja nem sokkal kedden éjfél előtt, az előírt tesztek befejezése után - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a Szlovák Villamosművek (SE) közlésére hivatkozva szerdán.
2023. 02. 01. 17:30
Megosztás:

Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek

Lejárt a tavalyi éves országos és megyei autópálya-matricák érvényessége kedden éjfélkor, szerdától már csak a 2023-as éves matricák érvényesek.
2023. 02. 01. 17:00
Megosztás:

A Boeing elbúcsúzott a legendás 747-estől, legyártották az utolsó Jumbo Jetet

Kigördült a gyárból kedden a Boeing utolsó 747-ese, ismert nevén Jumbo Jet, a cég 54 év után állította le a repülőgépmodell gyártását.
2023. 02. 01. 16:30
Megosztás:

Ez történt a magyar tőzsdén januárban

Ígéretesen indult az év a Budapesti Értéktőzsdén, a BÉT első számú indexe, a BUX index 45 339,2 ponton zárt, amely a decemberi hónaphoz viszonyítva 3,5 százalékos növekedést jelent. A részvénypiac januári összforgalma mérsékelt volt, 205 milliárd forintot tett ki, amely 9,3 milliárd forint napi forgalomnak felel meg. A három leginkább kelendő részvénynek ezúttal is az OTP Bank, a Richter és a MOL bizonyult – míg a bank papírjával 128,8 milliárd, a gyógyszertársaságéval 40,3 milliárd, az energetikai vállalatéval 26,6 milliárd forint értékben zajlott a kereskedés. A befektetési szolgáltatók közül az első helyen a Wood&Company zárt, akit a második helyen a Concorde, a harmadikon pedig az Erste Bank követett.
2023. 02. 01. 16:00
Megosztás:

Így változik az ingatlanok adózása 2023-ban

Az ingatlanfejlesztési projektek tekintetében is jelentősebb változások léptek életbe a 2023. évi adótörvény módosító jogszabályai alapján. Elsősorban az általános forgalmi adó esetében találunk olyan szabályokat, amelyek könnyítéseket tartalmaznak. Ilyen például az új lakás értékesítésekhez kapcsolódó 5 százalékos áfakulcs alkalmazásának meghosszabbítása, ugyanakkor az illetékek esetében gyakorlatilag az utolsó kiskaput is bezárta a jogalkotó. A legfontosabb, ingatlanokat érintő változásokat a WTS Klient adószakértője, Gyányi Tamás foglalta össze.
2023. 02. 01. 15:30
Megosztás:

Milyen lesz a jövő munkahelye? A változás már 2023-ban elindulhat

A koronavírus járvány óta drámaian átalakult a technológiához való viszonyunk, a tradicionális HR (office-based) jelentősége egyre csökken. A cégek keresik a folyamatok egyszerűsítésének és hatékonyságuk növelésének lehetőségét. Ezekre a kihívásokra a 2023-as HR technológiai trendek adhatnak választ, derül ki a Deloitte friss tanulmányából. Több nemzetközi felmérés eredményét elemzik a Deloitte szakemberei a jövő HR-trendjeivel kapcsolatban, eszerint alapvetően hét tendencia határozza majd meg a jövő munkahelyét.
2023. 02. 01. 15:00
Megosztás:

Kedvezőbb panaszkezelési szabályok a vállalkozások számára

Jó hír a vállalkozások számára, hogy tavaly év végétől módosultak a fogyasztóvédelmi törvény rendelkezései. Az új szabályok egyrészt egyértelműbbé, másrészt kedvezőbbé is teszik a vállalkozások kötelezettségeit a fogyasztói panaszkezelés terén. A főbb változásokat Pintér Anna, a CERHA HEMPEL szakértője foglalta össze.
2023. 02. 01. 14:30
Megosztás:

Megújult a Mastercard reptéri várója

Az elmúlt hónapokban teljeskörűen megújult és 2023. február 1-től újra várja az utasokat a Mastercard Premium Lounge a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A fizetéstechnológiai cég új partner bevonásával nem csak a váró megjelenését, de az ott elérhető szolgálatásokat és az étel-ital kínálatot is frissítette.
2023. 02. 01. 14:00
Megosztás:

Rendkívüli hónap ért véget a lakáspiacon, elmaradt a szokásos januári felpattanás

A korábbi évektől eltérő januárt zárt a lakáspiac, elmaradt például a decemberi uborkaszezon utáni felpattanás a keresletben-kínálatban. Az eladó ingatlanok iránti kereslet országos szinten 50 százalékkal csökkent éves összevetésben. A választék ugyanakkor jelentősen nőtt: az eladó lakások kínálata közel 30 százalékkal bővült. A feladott lakóingatlan-hirdetések számát nézve országos szinten 6 százalékos a csökkenés éves összevetésben. Ezzel szemben Nógrád, Tolna, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Fejér vármegyében 10-43 százalékos volt a bővülés.
2023. 02. 01. 13:30
Megosztás:

Nehéz felmérni a vállalatok zöld törekvéseinek valós értékét

A piaci szereplők számára egyre fontosabbá válik, hogy elérjék a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény szerint 2050-re kitűzött nettó nulla kibocsátást. Ennek megfelelően a vállalatok mind gyakrabban kommunikálnak a szénsemlegesség eléréséhez kapcsolódó terveikről, vállalásaikat viszont gyakran kevés releváns adat birtokában teszik. A zéró kibocsátással kapcsolatos költéseik mértékét nehezen látják át, a cél eléréséhez szükséges beruházásokra pedig a legtöbb cégnek közel sincs elegendő erőforrása. A bizonytalan gazdasági környezet és az emiatt gyakoribbá váló rövid távú döntések pedig további akadályokat jelentenek a vállalatoknak a hosszú távú eredmény elérésében – derül ki a Baker McKenzie friss, 1000 vezető bevonásával készült nemzetközi felméréséből.
2023. 02. 01. 13:00
Megosztás:

Raiffeisen: Erős eredmény, csalódást keltő osztalék javaslat

A Raiffeisen 826 millió eurós adózott eredményt ért el a negyedik negyedévben, ami felülteljesíti a 657 millió eurós várakozást.
2023. 02. 01. 12:30
Megosztás:

Új vezető a Httpool magyarországi csapatának élén!

Megerősíti magyarországi csapatát a Httpool by Aleph: Novák Péter country managerként veszi át a hazai leányvállalat vezetését. A média, a digitális marketing, valamint az üzletfejlesztés területén 25 éves iparági tapasztalattal rendelkező szakember a dentsu Hungary vezérigazgatói pozíciójából érkezett.
2023. 02. 01. 12:00
Megosztás:

Elhárult az utolsó akadály is az OTP Bank eddigi legnagyobb bankvásárlása elől

Az OTP Bank, amely Kelet-Közép-Európa vezető bankcsoportja, ma megkapta az NKBM megvásárlásáról 2021. május 31-én aláírt szerződés lezárásához szükséges utolsó engedélyt a szlovén versenyvédelmi hatóságtól, így Szlovénia második legnagyobb bankja csatlakozhat az OTP Csoporthoz. A most megkapott engedély birtokában az adás-vételi ügylet zárására várhatóan a következő napokban sor kerül.
2023. 02. 01. 11:30
Megosztás:

Az átlag magyar Ön szerint hány órát tévézik? Megmutatjuk!

Háztartásonként több mint 18 ezer forintot költünk médiára havonta – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hiánypótló kutatásából. A felmérés szerint átlagosan napi 300 percet tévézünk és több mint 200 percet internetezünk.
2023. 02. 01. 11:00
Megosztás: