Igazi pofátlanság! Az Eventim azért is pénzt kér, ha a koncertjegyet magunk nyomtatjuk ki otthon

Az Eventim egy német székhelyű jegyértékesítő cég, amely 1998-ban alakult. Azóta Európa egyik vezető jegyértékesítő szolgáltatójává vált, amely több mint 20 országban van jelen, köztük Németországban, Ausztriában, Svájcban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban, Romániában, Bulgáriában és Horvátországban. Most egy olyan pofátlanságba futottunk bele egy koncertjegy vásárlása során, amire még sehol sem láttunk példát. Azért (is) kell fizetni, nem is keveset, ha a koncertjegyet online kéred és magad nyomtatod ki (vagy nem teszed, mert a telefonodról is beolvasható a QR kód). Micsoda? Tisztességes eljárás ez?

Igazi pofátlanság! Az Eventim azért is pénzt kér, ha a koncertjegyet magunk nyomtatjuk ki otthon

Az Eventim az élőzenei, sport- és szórakoztatóiparban értékesít jegyeket, beleértve koncerteket, fesztiválokat, színházi előadásokat, sporteseményeket, stand-up comedy-kat és egyéb eseményeket. Az online jegyértékesítés mellett az Eventim üzemeltet saját értékesítési irodákat, és kapcsolatban áll a jegyértékesítő partnerekkel is.

Egy igazán nagy cégről van tehát szó, így nem mehetünk el amellett, amit koncertjegy vásárlásakor tapasztaltunk!

Fizess a jegy online verziójáért is, nem is keveset! Miiii!!!!!?????

Nagy örömmel olvastuk a hírt, hogy Budapestre látogat az Interpol zenekar, így mivel első számú kedvencünk a banda azonnal lecsaptam a belépőjegyekre, már az első napon. 

Első meglepetés: a jegyár

Tény és való, hogy a magyar infláció egész Európában a legnagyobb (25,2% a KSH legfrissebb adatai szerint), az árak valóban elszabadultak. Az Interpol zenekar budapesti koncertjére az ülőhelyek ára 29.900 Ft, míg az állóhelyeket 22.700 Ft-ért adják. Ez EUR-ba átszámolva (375 Ft/EUR árfolyamon) 80 EUR és 60,5 EUR adódik, attól függően, hogy ülni, vagy épp állni akarsz. 

Mivel a zenekart több külföldi koncertjére is követtük, így máris láthatunk egy összehasonlítást:

- Malaga-ban (Spanyolország) 35 EUR volt a belépőjegy (álló, ülő nem is volt) 

- Londonban (Anglia) 23,5 GBP volt a belépőjegy egy csodás templomi koncerjükre

Szóval a magyar jegyárak nagyjából a kétszeresébe kerülnek!

De ez van, a rajongó kifizeti a duplát is, hogy Budapesten is lássa a kedvenc bandáját!

Az igazi döbbenet ez után következett

A két db jegyet a kosárba tettem az Eventim oldalán (www.eventim.hu) és szépen láttam is a matekot, hogy 2 X 29.900 = 59.800 Ft 

Ezt követően jött a szokásos, évek óta használt "felár" felszámítása, amit "kezelési költségnek" hívnak, bár a jegyek oly kevés kézen mennek át, hogy az pontosan nulla. A rendszer (számítógépes program) a kiválasztott ülőhelyek alapján kiosztja a jegyeket. És punktum. Kész is vagyunk.

Nyomás fizetni!

A kezelési költséggel (ami 700 Ft) együtt az összeg így már 60.500 Ft lett. Okés. Fejezzük be a fizetéssel, és örüljünk, hogy egy csodás koncertélmény vár ránk!

Ekkor jött a feketeleves!

Az Eventim rendszere megkérdezte tőlem, hogy hogyan szeretném a jegyeket megkapni? Az alábbi opciókat mutatta:

Micsodaaaaaaa????

Azért (is) fizessek, hogy online elküldik a jegyeket és kinyomtatom? Sőt! Kinyomtatni sem kell, mert elég bemutatni a telefonról, mint minden mai normális rendezvényen. (Ne nyomtass! Védd a fákat!)

És ezért pofátlanul elkérnek 2300 Ft-ot?

(Más: a GLS díja is furán magasnak tűnik 4400 Ft-ért, ahhoz képest, hogy egy borítékban hoznak ki 2 db papírlapot, így gyanítható, hogy ebben is van valami extra zsiványság..., de ezt most nem fogjuk megtudni...)

Így nézett ki a végén a bevásárlókosár:

Alig tértem magamhoz... Ilyet én még nem láttam... Vagyis igen, de az a repülőjegy vásárlásakor volt valamikor évekkel ezelőtt, mikor az akciós repülőjegy úgy lett 4-szer annyi a végén, hogy mindenféle egyéb pótlékot (kerozin díjat, levegővételi díjat stb.) felszámoltak rá később a jegyvásárlás során. Aztán a GVH keményen megfegyelmezte őket, nagyon helyesen.

Lehetséges, hogy a GVH-nál ezt is meg kellene vizsgálni? Helyes ez így? Korrekt ez így? Fogyasztóbarát ez így? 

A pestis volt az első biológiai fegyver? - A járványok megváltoztatják a történelmet

A pestis volt az első biológiai fegyver? A Rákóczi-szabadságharc leveréséhez hozzájárult egy baci? A természeti, biológiai és epidemiológiai csapások is elvezethetnek a társadalom felbomlásához? E kérdéseket is feszegeti Pászka Imre, az SZTE nyugalmazott szociológia professzorának három kötetes műve.
2024. 07. 21. 03:00
Megosztás:

Magyarországi nyugdíj korhatár emelése - a törvény így rendelkezik most

Hány éves korban tud ma a jogszabályok szerint öregségi nyugdíjba vonulni valaki hazánkban? Hogyan változott az öregségi nyugdíj korhatár a hatályos jogszabályok szerint? Az öregségi nyugdíjbavonulás korhatára a hatályos törvények szerint évről-évre sávosan emelkedik, így végül egységesen (férfiak és nők esetében is) 65 évre nő a korhatár. Cikkünkből megtudhatja a pontos részleteket.
2024. 07. 21. 02:00
Megosztás:

Íme az időpont: Magyarország így vezeti be az eurót! Mi lesz a forinttal?

Mikor vezetheti be Magyarország az Európai Unió közös pénzét, az EURÓ-t? Mire számíthatunk, mire érdemes már most felkészülni? Mi fog történni a forinttal és egyáltalán mi is az az ERM II. árfolyam mechanizmus?
2024. 07. 21. 01:00
Megosztás:

A PlayDoge előértékesítés 6 millió dollárhoz közelít a piaci gyengeség ellenére

Az elmúlt hetek során több népszerű mém érme is jelentős csökkenést mutatott, de a kripto tér nagyágyúja, a Bitcoin is több mint 15%-ot esett az elmúlt hónapban.
2024. 07. 21. 00:01
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 07. 20. 22:00
Megosztás:

Ez Budapest környékének egyik legdinamikusabban fejlődő sportrepülőtere

Rengeteget fejlődött az elmúlt öt évben a Dunaújvárosi Repülőtér, ami egy ambiciózus fiatal nőnek köszönhető. Mihalcsek Noémi vállalkozása 2020-ban vette át a repülőtér üzemeltetését, azóta bővítették a kempinget, fásítottak, épült egy oktatótermük, van már szaniter helyiségük és egy kiváló minőségű streed food büféjük is. A munka azonban nem áll meg, számtalan tervük van még, hogy az egykor országos hírű, szebb napokat látott repülőteret újra a legfejlettebbek között emlegessék nemcsak Budapest környékén, hanem országos szinten is. Mihalcsek Noémi nem titkolt célja, hogy a fiatalokkal megszerettesse a repülést, és eloszlassa a mítoszt, hogy kiváltság ez a hobbi.
2024. 07. 20. 21:00
Megosztás:

Nyári munkával és spórolással készültek a fiatalok a fesztiválszezonra

Nem csak bulizni tudnak és szeretnek a mai fiatalok, de dolgozni és spórolni is hajlandók azért, hogy legyen pénzük a nyári plusz kiadásokra. Az Erste reprezentatív felmérése szerint a legtöbben nem költenének többet 50 ezer forintnál egy nyári fesztiválra, de a költségek ennél könnyen magasabbak is lehetnek. Az Erste idén az Inota Fesztivál programjaihoz csatlakozott támogatóként.
2024. 07. 20. 20:00
Megosztás:

Több mint egymilliárd forint fejlesztési támogatást kap Békés vármegye

Több mint egymilliárd forint fejlesztési támogatás érkezik Békés vármegyébe az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretéből - közölte a Békés Vármegyei Önkormányzat az MTI-vel.
2024. 07. 20. 18:00
Megosztás:

Hitelezési platformot indított az ingatlan.com

Már több mint 100 ezren használták az ingatlan.com által a lakosság számára indított online hitelezési platformot, amelynek a fejlesztéshez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal 286,824 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá - közölte az ingatlan.com Zrt. az MTI-vel.
2024. 07. 20. 17:00
Megosztás:

Az élelmiszeripar szakember-utánpótlását segítő projekt indult

Uniós támogatással az élelmiszeripar és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások szakember-utánpótlását segítő magyar-szerb határ menti projekt indult Tápláljuk a jövőt! (Feeding Future) címmel - tájékoztatta a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara az MTI-t.
2024. 07. 20. 16:00
Megosztás:

Balaton térségében ezek a fő úti célok a magyarok körében

Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján június 1. és július 16. között a Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely a legkedveltebb úti cél a magyarok körében - közölte a Szallas.hu szállásfoglaló portál adatai alapján pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 20. 15:00
Megosztás:

Komoly lehetőségek állnak a hazai juhágazat előtt

Komoly lehetőségek állnak a hazai juhágazat előtt, éppen ezért az Agrárminisztérium (AM)felülvizsgálta a szektorhoz kapcsolódó támogatások rendszerét. Ennek eredményeként 2024-től kezdődően a források fokozottan szolgálják az állatállomány genetikai minőségének javítását, illetve a minőségi árutermelést, tekintettel a juhtartók szakmai igényeire és lehetőségeire - jelentette be pénteki közleményében a minisztérium.
2024. 07. 20. 14:00
Megosztás:

Tizedével nőtt a napelemes beépített teljesítmény

Az átviteli rendszerirányító MAVIR friss adatsora szerint 2024 júliusáig összesen 6712 megawattnyi naperőművet helyeztek üzembe Magyarországon. Az összes teljesítményből a legnagyobb arányban az ipari létesítmények részesülnek 3678 megawattal. Az 50 kilowatt (kW) feletti rendszerek idén júniusban érték el eddigi negyedórás termelési csúcsukat, amely csak kevéssel maradt el a 3200 megawatt-tól - hívta fel a figyelmet pénteki elemzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).
2024. 07. 20. 13:00
Megosztás:

NIS2 kiberbiztonsági szabályozás - jobb későn, mint soha

Ugyan június 30-án lejárt Kiberbiztonsági tanúsításról és felügyeletről szóló törvényben meghatározott első fontos határidő, a cégvezetőknek azonban még van idejük pótolni a mulasztást, és időben megkezdeni a felkészülést a támadások elhárítására - nem mellesleg az akár milliós nagyságrendű bírság elkerülésére.
2024. 07. 20. 12:00
Megosztás:

Javította Törökország minősítését a Moody's

Felminősítette Törökországot a Moody's Ratings. A nemzetközi hitelminősítő a péntek éjjel Londonban bejelentett döntést mindenekelőtt azzal indokolta, hogy Törökország határozottan visszatért az ortodox monetáris politikához, és ennek már megvannak az első látható eredményei.
2024. 07. 20. 11:00
Megosztás:

Itt a méret a lényeg: ezek a járművek a közutak rémei

A nagy teljesítményű autókkal gyakrabban okoznak kárt másoknak, és ezek értéke is nagyobb - derül ki a Bank360.hu friss káradatok alapján készült elemzéséből. A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.
2024. 07. 20. 10:00
Megosztás:

Így lehet rémálom a nyaralás

Akár 10-20 százalékkal is többet fizethet egy külföldön megvásárolt áruért az, aki a bankkártyás fizetésnél elfogadja azt, hogy a kereskedő bankja forintban vonja le az összeget a dinamikus valutaváltás szolgáltatás keretében – figyelmeztet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint hatalmas árfolyam-eltérítések itthon is vannak: az EuroNet automatákból kedden 426 forintért lehetett eurót felvenni, a Wizzair oldalán ugyanarra a járatra 13 százalékkal többet kellett fizetnie annak, aki forint helyett euróban akarta ugyanazt a repülőjegyet megvenni.
2024. 07. 20. 09:00
Megosztás:

140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hez idén júliusban. A három cég által biztosított és 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.
2024. 07. 20. 08:00
Megosztás:

Új technológia hódít: az acélszerkezetes építkezés előnyei

Az acélszerkezetű épületek nemcsak könnyebbek és tartósabbak, de gyorsabban is építhetők, mint a hagyományos fa szerkezetek. A Magyarországon újdonságnak számító technológia jelentős előnyökkel bír, beleértve a hosszabb élettartamot, a deformálódásmentességet, a rágcsálókkal szembeni ellenállást és a kiváló földrengésállóságot.
2024. 07. 20. 07:00
Megosztás:

A vezető Bitcoin kereskedő, Peter Brandt szerint rendkívül valószínű, hogy a BTC ára eléri a 71 ezer dollárt, mit jelent ez az altcoinok számára?

A vezető Bitcoin kereskedő, Peter Brandt nemrégiben közzétette a BTC technikai, grafikonos elemzését, amelyben azt jósolta, hogy az első számú kriptovaluta hamarosan elérheti a 71 000 dollárt. Mivel a Bitcoin árának ingadozásai nagymértékben befolyásolja az altcoin piacot, újabb kriptó rally következhet, ha Brandt előrejelzése helytálló.
2024. 07. 20. 06:00
Megosztás: