Így járulhat hozzá a blokklánc-technológia a környezetvédelemhez

Minden bizonnyal számodra sem újdonság, hogy a globális felmelegedés korunk talán legnagyobb kihívását jelenti. 

Így járulhat hozzá a blokklánc-technológia a környezetvédelemhez

Az egyre növekvő környezetszennyezés, az őserdők csökkenő mérete és a légkörbe került szén-dioxid a bolygó élővilágát teljesen megbolygatta.

Ami még néhány évvel ezelőtt hihetetlennek tűnt mára valósággá vált. Ennek kapcsán elég ha csak arra gondolunk, hogy alig van olyan év, amikor de dőlne meg jóformán az összes éghajlattal kapcsolatos rekord.

A jövőt ugyan biztosra nem lehet tudni, az mégis valószínűnek tűnik, hogy emiatt a következő generációk élete egyáltalán nem lesz könnyű. Ugyan a problémát tudósok már régóta felismerték, arra átfogó és mindenki igényeit kielégítő megoldás még nem született.

Bár a felmelegedés mértékének növekedését közös munkával lassítani lehet, erre sokan anyagi vagy kényelmi megfontolásból nem hajlandók.

Mit tehet az, aki segíteni szeretne?

Nemes gondolat az Brazil őserdő megmentése, azonban ezt egyedül nehezen lehet kivitelezni.

Dönthetünk persze úgy, hogy kiutazunk brazíliába és a saját kezünkbe vesszük az eseményeket, azonban erre nincs mindenkinek lehetősége.

Szerencsére azonban számos olyan közismert és megbízható szervezet létezik, akik évtizedekre visszanyuló munkájuknak köszönhetően mostanra méltán érdemelték ki támogatóik bizalmát. 

Ilyenek lehetnek például a OneTreePlanted, a WILD, vagy a Rainforest Rescue

Ezek a szervezetek egyaránt kiemelten hasznos munkát végeznek, és ellenőrizhető, egyúttal transzparens módon harcolnak környezetünk megóvásáért.

A legnagyobb problémát viszont nem az jelenti, hogy ne lennének kiváló szervezetek a környezet védelmére. A felsoroltak mindegyike évtizedek óta létezik, a felmelegedés üteme mégsem lassult.

Ennek a legfőbb oka az, hogy sokan úgy gondolkodnak, hogy mivel nem származik semmilyen anyagi hasznuk a segítségnyújtásból, így inkább távol tartják magukat tőle.

Most azonban egy egészen egyedi projektnek köszönhetően a befektetők egyszerre támogathatják a felsorolt szervezetek mindegyikét, egyúttal maguk is profithoz juthatnak.

Támogass zöld szervezetek a Chimpzee-vel

A kriptopénzek új lendületet adhatnak a környezetvédelemnek

Nem túlzás azt mondani, hogy Dunát lehet rekeszteni a különböző sokat ígérő kriptokkal, amikből aztán rosszabb esetben semmi nem valósul meg.

A kriptobefektetéseknek ez egy velejárója, viszont pontosan ezért tartják sokan távol magukat az ilyen jellegű befektetésektől. Sok esetben a befektetés semmilyen valós haszonnal nem jár és még az is benne van a pakliban, hogy a fejlesztők egyszerűen köddé válnak a pénzünkkel.

Azonban egy páratlan kezdeményezés, a Chimpzee fejlesztői már a gyűjtés ideje alatt bebizonyították, nem csak a levegőbe beszélnek.

A Chimpzee csapata már közvetlenül az előértékesítés után a legfontosabb ügyeket támogatja teljesen transzparens és ellenőrizhető módon.

Röviddel a gyűjtés kezdetét követően a $CHMPZ érmék eladásából befolyt összeg egy részét a OneTreePlanted-nek adományozta a csapat. A tetemes felajánlásnak köszönhetően pedig 20 000 fa került elültetésre Guatemala partjainál.

A készítők itt nem álltak meg, és további 15 000 dollárt ajánlottak fel a WILD alapítvány részére, ami az afrikai elefántok megmentésére lett fordítva.

Szintén a WILD számára került további 20 000 dollár felajánlásra a brazíliai Yawanawa törzs megmentésére. Nem túlzás azt mondani, hogy tökéletes helyre került az összeg, hiszen a napokban Brazília elnöke, Lula de Silva jóváhagyta a Yawanawa rezervátumok kialakítását.

A tetemes felajánlást pedig a WILD alapítvány vezérigazgatója, Amy Louise köszönte meg A Chimpzee közösség tagjainak egy szívhez szóló videóban.

Látogass el a Chimpzee honlapjára

A Chimpzee nem csak a környezet, hanem a pénztárcád barátja is

A projekt talán legfontosabb tulajdonsága, hogy nem kizárólag különböző alapítványok és szervezetek számára, hanem a felhasználóknak is különböző kereseti lehetőséget biztosít.

Az ökoszisztéma összesen három fontos alappillére épül, melyek mindegyike más és más kereseti lehetőséget kínál.

Az egyik ilyen a play to earn “Chimpzee Zero Tolerance” játék. Ebben a natív $CHMPZ érméket tudod megszerezni pusztán játékkal. A történet igazán illik a projekthez, hiszen csapataink irányításával kell kiűzni az őserdőkből a betolakodó embereket és gépeket.

A megszerzett $CHPZ-ért cserébe vásárolhatsz az online bolton keresztül különböző valódi pólókat, bögréket és más Chimpzee-tematikájú tárgyakat. A felületen befolyt összeg később rendszeresen szétosztásra fog kerülni a a Chimpzee zöld partenerei, illetve a felhasználók között.

Más szóval részesedést kaphatsz majd a vásárlások után, miközben zöld ügyeket támogattál. Végezetül elérhető lesz még egy NFT piactér, amin keresztül meg tudod majd vásárolni a Chimpzee NFT-ket. 

Ezek olyan alkotások, melyeket kizárólag a most zajló gyűjtés ideje alatt lehet beszerezni. Vagyis később kizárólag a közösség tagjaitól lesz mód ezeket megvásárolni ezen a piactéren keresztül. 

Az NFT-k nem kizárólag alkotásként állják meg a helyüket, hanem értékes funkcióval is rendelkeznek. A különböző szintű NFT-k, vagyis “NFT passportok” segítségével magasabb jutalmakhoz férhetsz hozzá, illetve nagyobb jutalékot kaphatsz a bevételekből.

Vagyis elmondható, hogy a Chimpzee bizonyítottan tesz a környezetért, miközben a befektetőket is profithoz juttatja.

A CHMP érméket írásunk idején 0.0011 dollárért lehet beszerezni a hivatalos weboldalon keresztül.

Ismerd meg a Chimpzee világát

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Világvezető logisztikai vállalat költözteti hazai operációját Pátyra

A világ egyik legjelentősebb logisztikai szolgáltatója, a DHL Group részét képező DHL Supply Chain 2024 január elején veszi birtokba 20 ezer négyzetméteres bérleményét Budapest környékének legnagyobb egybefüggő modern ipari épületében. A HelloParks Páty megapark 58 ezer négyzetméteres, „zero ready” PT1-es raktárcsarnokát úgy készítették elő, hogy akár a nettó nulla kibocsátású működést is lehetővé teszi, aminek köszönhetően a logisztikai cég már most teljesítheti 2025-re kitűzött vállalati elvárásait. Az üzlet megkötése fontos mérföldkő, hiszen ez az első karbonsemleges operációra alkalmas épülete a társaságnak a régióban.
2023. 12. 03. 05:00
Megosztás:

Tisztább helyzetet teremtenek az új energetikai tanúsítványok a napelemek piacán is

Novembertől új épületenergetikai szabályok lesznek érvényesek, s megváltozott az energetikai tanúsítványi rendszer is – mindez komoly változást jelent, hiszen még inkább felértékeli a napelemekkel, hőszivattyúval, okosotthon-irányítással működő ingatlanok értékét. Mindemellett kulcsfontosságúvá válik az energiafelhasználási adatok értelmezése és a modern technológiák alkalmazása.
2023. 12. 03. 04:00
Megosztás:

Fluktuációs trendek és válaszstratégiák a munkaerőpiacon a generációs különbségek fényében

Miközben a legfrissebb nemzetközi kutatások szerint az alkalmazottak elkötelezettségi szintje szerte a világon rendkívül alacsony, a generációs különbségek jelentősége is egyre nyilvánvalóbbá válik a munka világában. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte, hogy a korosztályok értékrendje közötti eltérések fényében mit tehetnek a HR szakemberek az alkalmazottak hatékonyabb bevonzásának és megtartásának előmozdítása érdekében.
2023. 12. 03. 03:00
Megosztás:

Világelső lett a Soproni Egyetem e-hulladék kezelési módszere

A világ legjobb gyakorlatait bemutató, e területen élen járó 54 egyetem közül első helyre rangsorolták az UI GreenMetric versenyében a Soproni Egyetem e-hulladék gyűjtését és a hulladékkezelést bemutató pályázatát - írta az egyetem az MTI-nek küldött szombati közleményében.
2023. 12. 03. 02:00
Megosztás:

Megdőlt az országos melegrekord szombaton

Megdőlt az országos melegrekord szombaton: Békéscsabán 18 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.
2023. 12. 03. 01:00
Megosztás:

Kriptovaluta 2024 - A 6 legjobb kripto, amibe még most befektethetsz

Közeleg az év vége, ezért érdemes lehet a legnagyobb profitok reményében még most betárazni néhány kriptóból. 
2023. 12. 03. 00:01
Megosztás:

Egy év alatt a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac meghatározó szereplőjévé vált az ORLEN

Az ORLEN egy éve jelent meg Magyaroroszágon, és látványosan gyorsan az ország vezető benzinkút-hálózatainak egyikévé vált. A vállalat megerősítette pozícióját a magyar piacon, így a második évében további növekedésre és fejlődésre készül. Kelet-Közép-Európa legnagyobb multienergetikai vállalata a hazai piacra lépését követő tizenkét hónapban számos, a vásárlók igényeire szabott újítást vezetett be, s ezeket a fejlesztéseket a továbbiakban is folytatják majd. Minőségi üzemanyagkínálatának, a Stop.Cafe éttermek ízletes kávéinak, DESPAR-élelmiszerüzleteinek, valamint az ORLEN-mobilalkalmazás egyénileg lehívható kedvezményeinek köszönhetően egyre többen választják a társaság töltőállomásait, ismertségét pedig tovább növelik az izgalmas nyereményjátékok és sportszponzorációs aktivitások.
2023. 12. 02. 23:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 12. 02. 22:15
Megosztás:

Webshopból rendelhetők a mobilházak

Miért egyre népszerűbbek a mobilházak Magyarországon is? Magyarországon a mobilházak népszerűsége az elmúlt években jelentősen megnőtt. Ennek egyik fő oka a növekvő lakásárak.
2023. 12. 02. 21:15
Megosztás:

Visszaemelte a befektetési ajánlású osztályzati kategóriába Görögországot a Fitch Ratings

Visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a görög államadós-osztályzatot a Fitch Ratings.
2023. 12. 02. 20:00
Megosztás:

Drasztikusan csökken a CSOK kamata – ennek az állam örül a legjobban

Több, mint 3 százalékponttal kisebb kamattal indul majd a CSOK Plusz a januárig érvényben lévő CSOK hitelhez képest – ez döntően a szerződésben szereplő kamat és az ügyfél által fizetett 3 százalékos kamat közötti különbséget kamattámogatásként kifizető költségvetésnek jelent majd számottevő könnyebbséget – kommentálta a csütörtök éjjel megjelent CSOK kormányrendeletet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2023. 12. 02. 19:00
Megosztás:

Erős harmadik negyedévet zárt a 4iG csoport

Továbbra is tart 4iG Nyrt. lendületes növekedése. Az előző év azonos időszakához képest a vállalatcsoport az első háromnegyed évben kiemelkedően növelte árbevételét és eredményességét. A növekedés motorja a Vodafone Magyarország, valamint a 2022 első félévig lezárt akvizíciókkal megszerzett vállalatok jelentős eredménynövekedése volt. A Csoport 2023. első három negyedévében 421,3 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, konszolidált EBITDA-ja 147,5 milliárd forintot tett ki, míg a működési cash-flow 101,5 milliárd forint volt. A Cégcsoport vételár-allokációs hatásoktól megtisztított korrigált adózott eredménye 10,7 milliárd forint volt.
2023. 12. 02. 17:00
Megosztás:

Ezen a napon lehet még utoljára 2023-as feltételekkel leszerződni a babaváró hitelre

Azoknak a pároknak, akik még a jelenlegi feltételekkel szeretnének babaváró hitelt felvenni, legkésőbb december 16-ig be kell nyújtaniuk az igénylésüket, máskülönben kicsúszhatnak a határidőből. Ez azokat érintheti hátrányosan, ahol a feleség már elmúlt 29 éves, ám még nem töltötte be a 41. életévét, hiszen ők 2024-től már nem lesznek jogosultak a támogatott hitelkonstrukcióra. A Bankmonitor szakértői szerint azonban az igénylést semmiképpen sem szabad az utolsó pillanatra hagyni, mert például egy esetleges hiánypótlás meghosszabbíthatja a bírálati időt.
2023. 12. 02. 16:00
Megosztás:

272,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredménnyel zárta az első három negyedévet az MBH Bank

Stabilan növekvő pénzügyi eredményekkel zárta az év első kilenc hónapját, ezen belül pedig a harmadik negyedévet az MBH Bank. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett eredménykimutatás alapján 2023 harmadik negyedévében közel 107 milliárd forint korrigált adózás előtti eredményt ért el a bank, az első három negyedév korrigált adózás előtti eredménye így 272,3 milliárd forintot tett ki. A féléves adathoz képest a társaság mérlegfőösszege 2,4%-kal emelkedett, összesen közel 10 737 milliárd forintra. Az MBH Bank kiemelkedő jövedelemtermelő képesség mellett, a magas inflációs környezet ellenére is erős költséghatékonysággal, erős tőkehelyzettel, magas likviditási szintekkel, valamint stabil portfólióminőséggel zárta az év első kilenc hónapját.
2023. 12. 02. 15:00
Megosztás:

Szívelégtelenség, amely világszerte hozzávetőlegesen 64 millió embert érint

Van egy betegség, ami világszinten többeket érint, mint a tüdőgyulladás és a szívroham. Ez nem más, mint a szívelégtelenség, amely kevéssé szerepel a köztudatban, így azt is kevesen tudják, hogy világszerte legalább 64 millió ember küzd ezzel a problémával1. Ma Magyarországon megközelítőleg 250-300 ezer beteg szenved szívelégtelenségben, és éves szinten 30-35 ezer főre tehető az újonnan diagnosztizáltak száma[2]. Bár végleges gyógymód egyelőre nem létezik, vannak olyan kezelési lehetőségek, amelyek segíthetnek lassítani a betegség egyes formáinak előrehaladását. Éppen ezért fontos a megfelelő tájékoztatás és párbeszéd kialakítása a betegséggel kapcsolatban, illetve a betegek és az egészségügyi dolgozók támogatása.
2023. 12. 02. 14:00
Megosztás:

Hatósági eljárások indultak az RTL Sztárbox és Reggeli műsorai kapcsán

A „Sztárbox” és a „Reggeli” című műsorszámok egy-egy epizódja miatt is eljárást indít az RTL szolgáltatója ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület több, külföldi hatóság alá tartozó műsorszám helytelen korhatár-besorolásáról is tájékoztatta az illetékes társszabályozókat.
2023. 12. 02. 13:00
Megosztás:

Adatvizualizációs versenyt rendez az SAP és az IFUA Horváth

Az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) egyre nagyobb szerepet kap a vállalati üzleti intelligencia (Business Intelligence, BI) és teljesítménymenedzsment (Corporate Performance Management, CPM) projektekben. Annak érdekében, hogy a SAC minél szélesebb körben ismertté váljon, az SAP Hungary és az IFUA Horváth közös adatvizualizációs versenyt indít, ahova vállalatok szakemberei mellett intézmények, egyetemisták, illetve magánszemélyek jelentkezését is várják.
2023. 12. 02. 12:00
Megosztás:

Újabb 100 magyarországi bolt döntött önkéntes karácsonyi boltzárról

December 24-én és 31-én is zárva tart a DIEGO teljes magyarországi bolthálózata – erről határoztak az üzleteket üzemeltető franchise partnerek azt elősegítendő, hogy a munkavállalók és a családi vállalkozások tagjai egyaránt a szeretteik körében tölthessék az ünnepeket.
2023. 12. 02. 11:00
Megosztás:

Klímás fűtés és gyors megtérülés? Igen, lehetséges!

A fűtés gazdaságosságát főként az épület szigetelése határozza meg, a klímák esetében viszont számos más olyan praktika is ismert, amivel spórolhatunk a költségeinken. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője felhívta rá a figyelmet, ha a teljes fűtési idényben használnánk a klímaberendezést, kizárólag fűtésre optimalizált modellt válasszunk, de sokat számítanak a beállítások is. A szakértő rámutatott, a nagyobb családi házak tulajdonosai járhatnak igazán jól a klímás fűtéssel, de a kisebb lakásoknál az alacsony bekerülési költségnek köszönhetően a megtérülési idő is hamar jelentkezik.
2023. 12. 02. 09:30
Megosztás:

Egyre több európai országban szabvány a központi porszívó

Az otthoni takarítás nem tartozik a magyarok legkedveltebb tevékenységei közé. A modern technológia azonban jelentősen megkönnyítheti ezt a feladatot. Az egyik leginnovatívabb megoldás a központi porszívó-rendszer, ami nem csak a takarítást teszi egyszerűbbé, hanem az otthoni levegő minőségének javításával hozzájárul az egészségünk védelméhez is.
2023. 12. 02. 08:30
Megosztás: