Így úszd meg a csoportos kirándulást költséghatékonyan

Nem egyszerű dolog megszervezni egy csoportos vagy családi kirándulást. Meg kell találni azt a helyszínt, ahová mindenki szívesen ellátogat, programot kell összerakni és a pénzügyi részét sem felejthetjük el a szervezésnek. Sok-sok kompromisszumot követel meg egy utazás, akár egy napig, akár több napig tart. De mivel tudjuk csökkenteni a kiadásokat?

Így úszd meg a csoportos kirándulást költséghatékonyan

Az alábbi cikkben utánajárunk, milyen módon tudjuk a pénztárcánkat megkímélni a járulékos költségektől.

Utazunk - de mivel? 

Az utazás megtervezésénél fontos szempont a gépjármű kiválasztása. Egy családi, többnapos utazáshoz nem biztos, hogy ugyanolyan autóra van szükség, mint egy baráti társaság kirándulásához a Normafára. Ha több napra kell pakolni, egy nagyobb család esetében ez rengeteg csomaggal jár, amihez például nagyobb rakodótérre lesz szükség.

A legrugalmasabb és pénztárcabarát megoldás a kisbusz bérlés. “Ha kisbuszt keresünk, többféle típusból is van lehetőség választani, viszont érdemes alaposan átgondolni a döntést, hisz nem mindegy, hová és milyen céllal történik az utazás” - tanácsolja a KGYD Autókereskedés. - “Nálunk személyre szabott ajánlatot kap az érdeklődő, sőt, ha épp nincs olyan kisbuszunk, amire szükség lenne, akkor be tudjuk szerezni máshonnan.”

Évjárat

Egy kisbusz esetében is lényeges szempont az évjárat. Egy régebbi évjáratú kisbuszt olcsóbban tudunk bérelni, mint egy újat, viszont nem biztos, hogy rendelkezik azokkal az extrákkal, amik számunkra még fontosak lennének.

Férőhelyek

A kisbuszok általában 8-9 férőhelyesek, ezért mindenképp át kell gondolni, hányan utazunk, és mennyire lesz majd kényelmes, ha tele van a kisbusz.

Sebességváltó

Ez leginkább a sofőr szempontjából fontos, hisz ő fogja használni. Az automata és manuális sebességváltó használatában is gyakorlatra van szükség, ugyanis ha valaki csak az egyik típushoz szokott hozzá, időbe telhet átállni egy újra.

Csomagtér

Ha hosszú kempingezésre megyünk, valószínűleg sok csomagunk lesz. A ruhákon kívül még számos olyan eszközt is szükséges lehet szállítani, amihez nagyobb csomagtér kell. Ajánlott ilyen szemmel is megtekinteni a kisbuszkínálatot.

Felszereltség

A kisbuszok manapság már minden szükséges extrával felszereltek, de azért néhány pontra érdemes jobban koncentrálni:

- klíma

- vonóhorog (ha utánfutót is viszünk magunkkal az útra)

- tempomat

- elektromos ablak

- parkolóradar

- rádió (a hosszú út unalma ellen)

A kisbusz bérlés rugalmas és meglehetősen költséghatékony választás, ha csoportos utazást szervezünk. Akár egy napra is bérelhetők, de hosszabb távú bérlés esetén kedvezményesebben megúszhatja a pénztárcánk.

A Neiro 217%-ot nőtt, miközben a bálnák a Pepe Unchained-et pumpálják

A First Neiro on Ethereum mindössze néhány héttel a listázása után hatalmasat ment.
2024. 09. 28. 00:01
Megosztás:

Meghirdették a KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogramot

Meghirdették a KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogramot, amely a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Pluszban 73 milliárd forint hitelkerettel rendelkezik - jelentette be Szabados Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.
2024. 09. 27. 23:00
Megosztás:

Miközben a szakértők az XRP emelkedésére figyelnek, ez az olcsó kihívó lehet az igazi sztár, akár 7000%-os növekedéssel

Miközben a piaci elemzők az XRP lenyűgöző emelkedéséről beszélnek, egy másik, olcsóbb kriptovaluta lehet az, amely rendkívüli nyereségre készül. Az akár 7000%-os növekedési potenciállal rendelkező "underdog" egyre több figyelmet vonz. Ha mélyebben beleásunk, mely digitális érmék állnak készen kiemelkedő növekedésre, váratlan lehetőségek tárulhatnak fel a folyamatosan fejlődő kriptovaluta piacon. Ismerje meg azokat a kihívókat, amelyek versengenek a figyelemért.
2024. 09. 27. 22:30
Megosztás:

Finomhangolni kellene az otthonfelújítási programot

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) kezdeményezésére az otthonfelújítási program finomhangolását szolgáló javaslatokat tekintettek át az érintett tárcák, pénzügyi és szakmai közreműködő szervezetek képviselői - jelentette be hivatalos Facebook-oldalán a minisztérium pénteken.
2024. 09. 27. 22:00
Megosztás:

A magyar borászat minőségében, technológiai hátterében is megerősödött

A magyar borászat minőségében, technológiai hátterében is megerősödött az elmúlt időszakban, ez alapvetően a fejlesztési, beruházási támogatási programoknak köszönhető - közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken, a Bács-Kiskun vármegyei Izsákon.
2024. 09. 27. 21:00
Megosztás:

2024 októberi árfolyam előrejelzés: Az XRP, a DogWifHat (WIF) és az MTAUR robbanásszerű növekedés előtt állnak

A kriptopiac gyorsan változik, és ahogy 2024 októbere elindul, három token – Ripple (XRP), DogWifHat (WIF) és Minotaurus ($MTAUR) – kerül a figyelem középpontjába. Mi hajtja ezeknek a tokeneknek a növekedését, és mit várhatunk az árfolyamaiktól ebben a hónapban?
2024. 09. 27. 20:00
Megosztás:

Arzéntartalom miatt a Nébih nem javasolja a Sajóból kifogott halak fogyasztását

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a rendelkezésre álló információk, valamint a laboratóriumi vizsgálatok alapján nem javasolja a Sajóból kifogott halak fogyasztását - közölte a Nébih a honlapján.
2024. 09. 27. 19:30
Megosztás:

Itt a nagy kínai gazdaságélénkítő csomag!

A részvénypiacokat alaposan felbolygatták a Kínában a napokban bejelentett különböző gazdaságélénkítő intézkedések.
2024. 09. 27. 19:00
Megosztás:

BÉT és Raiffeisen Bank együttműködési megállapodást kötött

A Budapesti Értéktőzsde Nyrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. stratégiai együttműködési megállapodást kötött a középvállalatok versenyképességének növelése és fenntartható fejlődésük támogatása érdekében. Az új partnerség célja, hogy a középvállalatok számára könnyebben elérhetővé váljanak a tőkepiaci finanszírozási lehetőségek, valamint a szükséges szakértelem és tanácsadói háttér. A kezdeményezés a piaci jelenlét erősítését és a cégek hosszú távú növekedésének előmozdítását szolgálja.
2024. 09. 27. 18:30
Megosztás:

Két évtizede tagja Magyarország az Európai Uniónak: mit jelent ez a gazdaság szempontjából?

Idén húsz éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz. Az évforduló alkalmából az Európai Bizottság szeptember közepétől “Boldog huszadikat, Magyarország!” szlogennel kommunikációs kampányt indított, amelynek célja az elmúlt két évtized eredményeinek méltó ünneplése.
2024. 09. 27. 18:00
Megosztás:

Biztosított a kukoricaellátás Magyarországon

Az eddigi betakarított mennyiség és a termésbecslések alapján biztosított a kukoricaellátás Magyarországon, behozatalra ezért nem lesz szükség - közölte az MTI-vel pénteken a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2024. 09. 27. 17:30
Megosztás:

Indokolt lehet a kamatemelés elodázása Japánban

A ma megjelent év/év alapú tokiói inflációs adat teljesen megegyezett a várakozásokkal, a mutató 2,2 százalékra csökkent a júliusban mért 2,6 százalékról.
2024. 09. 27. 17:00
Megosztás:

A következő három kriptovaluta kétszámjegyű nyereségre készül 2024 októberében: XRP 1 dollárra, ETH 3000 dollárra, és egy váratlan AI token 100-szoros megtérülésre

2024 októbere jelentős növekedési lehetőségeket ígér a kriptopiacon. Elemzők öt altcoint emeltek ki, amelyek nagy hozamokkal kecsegtetnek. Az ismert eszközök új csúcsokra emelkedhetnek, miközben egy meglepő AI token kiugró nyereséget hozhat. Ez a cikk bemutatja azokat az érméket, amelyek várhatóan nagy hatást gyakorolnak a piacra, és jelentős profitot hozhatnak.
2024. 09. 27. 16:30
Megosztás:

Vágott, de nem kapkod a svájci jegybank

A várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 1 százalékra csökkentette az alapkamatot a svájci jegybank, amit a csökkenő inflációs nyomással indokolt a jegybank elnöke.
2024. 09. 27. 16:00
Megosztás:

Logosz cégcsoport – minden, ami cégügy

Sokan vágnak bele egy saját vállalkozásba azért, mert nagyobb szabadságot szeretnének magunknak, esetleg úgy érzik van egy jó ötletük. Azonban a kezdeti optimizmust jelentősen csökkentheti, ha segítség nélkül kell átverekednünk magunkat a cégalapítás és a cég működtetés bürokratikus útvesztőin. Ilyenkor jön jól egy olyan megbízható és szerte az országban elérhető vállalkozás, mint a Logosz cégcsoport.
2024. 09. 27. 15:30
Megosztás:

SUI kriptovaluta árfolyam előrejelzés 2025 - SUI kripto vásárlása megéri most? SUI elemzés

Kezdő kriptó befektető vagy és még sohasem hallottál a SUI kriptovalutáról? Sebaj. Nem csoda, hiszen az elmúlt évtizedben a Bitcoin (BTC) volt az egyik legjobb kriptovaluta befektetés amiből vásárolhattál volna, amikor a Bitcoin először lépte át a 100 dolláros határt és értéke több, mint 60 000%-kal rallyzott. Cikkünkben most bemutatjuk Neked a világ 21. legnagyobb kriptovalutáját a SUI-t és megnézzük, meddig emelkedhet 2025-ben az elemzők szerint. SUI kriptodeviza árfolyam prognózis 2025.
2024. 09. 27. 15:00
Megosztás:

Megszüntetnék a NŐK40 nyugdíjat? Előkerült egy jelentés a tervezett nyugdíj változásról

Meglepte a nyugdíjas szervezeteket az OECD számára szinte titokban, de mindenképpen társadalmi egyeztetés nélkül összeállított nyugdíjreform tervezet, amiből kiderül egyebek között, hogy a kormány jelentősen szigorítaná, sőt akár meg is szüntetné a „nők 40” rendszerét.
2024. 09. 27. 14:40
Megosztás:

Az altcoin szezon beindul: Hogyan robbanhat ez a 3 kriptodeviza 755-szörös növekedéssel 2025 telére

Egyes kiválasztott kriptovaluták várható növekedése már a láthatáron van, amelyek óriási hozamot ígérnek 2025 teléig. A közelgő altcoin szezon kapcsán a szakértők három olyan kriptóra hívják fel a figyelmet, amelyek drámai növekedést érhetnek el. Fedezd fel, mely érmék készülnek robbanásszerű nyereségre, és hogyan formálhatják át a piacot.
2024. 09. 27. 14:30
Megosztás:

Tovább nőtt a foglalkoztatottság 2024 augusztusában

Az elmúlt hónapok adatai egyértelműen bizonyítják a munkaerőpiaci aktivitást növelő programok sikerét. Egyre több olyan ember lép be a munkaerőpiacra, akik korábban inaktívak voltak, és ezek az emberek a célzott intézkedéseknek és támogatási programoknak köszönhetően gyorsan el is tudnak helyezkedni - mondta a legfrissebb munkaerőpiaci adatokat kommentálva pénteken Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a tárca közleménye szerint.
2024. 09. 27. 13:30
Megosztás:

Mérsékelték az afrikai sertéspestis kockázati besorolását

Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest vármegyében mérsékelték az afrikai sertéspestis (ASP) kockázati besorolását, így ezeken a területeken korlátozás nélkül lehet a házi sertéseket forgalmazni - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.
2024. 09. 27. 13:00
Megosztás: