Ikarus Tech néven indít közös vállalatot az ASTRASUN Solar Nyrt. és a Műszertechnika-Holding Zrt.

Az év elején kötött kiemelt partneri együttműködésük következő lépéseként, IKARUS TECH Kft. néven közös vállalatot hozott létre a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett ASTRASUN Solar Nyrt. és az Ikarus autóbuszgyártóval egy tulajdonosi körbe tartozó Műszertechnika-Holding Zrt. A közös cég megalapításával a vállalatok célja, hogy azon keresztül folytassák a napelemparkok telepítéséhez szükséges tartószerkezetek gyártására irányuló kereskedelmi tevékenységüket, ezáltal vezető pozíciót betöltve a hazai és az európai megújuló piacon. A Műszertechnika-Holding Zrt. fémmegmunkálás területén szerzett több mint 130 éves tapasztalatának, illetve az ASTRASUN Solar Nyrt. naperőművek tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos évtizedes piaci jártasságának egyesítése révén ugyanis olyan egyedi tudás és szakértelem összpontosul az újonnan alapított vállalatban, amely potenciált az előrendelések alakulása nyomán a piaci szereplők is felismertek.

Ikarus Tech néven indít közös vállalatot az ASTRASUN Solar Nyrt. és a Műszertechnika-Holding Zrt.

A 2023 januárjában kötött kiemelt partneri együttműködés második fázisának megkezdéseként az ASTRASUN Solar Nyrt. és a Műszertechnika-Holding Zrt. – új cég alapítása helyett – egymás között egyenlő arányban megvásárolta az érdemi tevékenységet jelenleg nem folytató Egg Veled Kft. 100 százalékos üzletrészét. A társaság cégneve ezzel egyidőben IKARUS TECH Kft.-re módosult, és a továbbiakban az együttműködő felek ezen vállalaton keresztül folytatják a napelemparkok telepítéséhez szükséges tartószerkezetek gyártására irányuló kereskedelmi tevékenységüket.

Az ASTRASUN Solar Nyrt. és a Műszertechnika-Holding Zrt., valamint utóbbi cégcsoport részeként az IK Metál Kft. az idei év elején lépett partneri együttműködésre egymással azzal a céllal, hogy közösen gyártsanak napelemparkok telepítéséhez szükséges speciális tartószerkezeteket. A megállapodás első fázisaként az IK Metál Kft. és az ASTRASUN Solar Nyrt. olyan keretszerződést kötött egymással, amelynek értelmében egyedi megrendelések alapján az IK Metál Kft. napelemparkok telepítéséhez szükséges tartószerkezetek gyártását és értékesítését végzi majd az ASTRASUN Solar Nyrt. részére.

A partneri együttműködés második lépéseként a két társaság megállapodott abban, hogy egy közös vállalatot hoznak létre, amely közös vállalaton keresztül bonyolítják az önálló gyártási tevékenységét, ezáltal válva Európa egyik legmeghatározóbb napelemes fémszerkezetgyártójává. A harmadik fázisban pedig arra fognak törekedni, hogy a közös vállalatuk önállóan megjelenjen a piacon és más, független piaci szereplők megrendeléseit is képes legyen teljesíteni.

„Az IKARUSZ Tech megalapítása a Műszertechnika-Holding Zrt.-vel közös együttműködésünk sikerességének egyik fokmérője, hiszen az előrendelések száma alapján azt látjuk, hogy a hazai és főként az európai megújuló piac szereplői felismerték, hogy ebben a vállalatban a Műszertechnika-Holding autóbuszgyártás piacán is hasznosított, a fémmegmunkálás területén szerzett több mint 130 éves tapasztalata, valamint az ASTRASUN Solar naperőművek tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos több mint egy évtizedes szakértelme összpontosul. Ez pedig kifejezetten egyedi és speciális tudás és kínálat a napenergia piacán. Így az új céggel kapcsolatos, előzetes várakozásunk az, hogy vezető és meghatározó szerepet töltsön be a napelemparkokhoz szükséges tartószerkezet-gyártás területén itthon és Európában egyaránt” – mondta el dr. Keresztes Attila, az ASTRASUN Solar Nyrt. elnök-vezérigazgatója az IKARUSZ Tech Kft. megalapítása kapcsán.

Az ASTRASUN Solar Nyrt. célja továbbá egy olyan oktatási központ létrehozása Szabadegyházán, amelynek keretében mérnökképzést, valamint napelem tartószerkezet építésével kapcsolatos oktatásokat is indíthat. Ezáltal a vállalat jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy az ezen a területen tevékenykedő munkavállalók naprakész tudással rendelkezzenek a legújabb technológiákkal kapcsolatban, valamint folyamatos képzésben részesüljenek a naperőmű tervezés, kivitelezés, üzemeltetés és karbantartás, beruházás, valamint fejlesztés kapcsán is.

Bár a korábbi megállapodás keretében jelzett legalább ötvenmillió forintos forgalmat a társaság és az IK METÁL Kft. még nem bonyolították le, a fentiekben írtakkal összhangban, a felek az előrendelések állományának alakulására tekintettel döntöttek úgy, hogy ezen a ponton már célszerű együttműködésüket közös cégbe szervezni.

Ezekkel a számokkal nyerhettél 3 milliárdot az Ötös Lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 22. 21:00
Megosztás:

Öntözésfejlesztési projekteket támogató döntések születtek

A mezőgazdasági termelés biztonságának fenntartásában, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében az öntözés fejlesztése meghatározó jelentőségűvé vált a megváltozott klimatikus viszonyok között. Az Agrárminisztérium több mint száz újabb gazdálkodói öntözésfejlesztési projekthez biztosít most forrást - jelentette be pénteki, az MTI-nek eljuttatott közleményében Nagy István agrárminiszter.
2024. 06. 22. 20:00
Megosztás:

Gyérebb termésre számítanak idén a meggytermesztők

A szélsőséges tavaszi időjárás miatt az átlagosnál kisebb meggytermés várható, az alacsonyabb hozamok ugyanakkor nem csak a magyarországi ültetvényekre jellemzőek, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) várakozásai szerint a magyar meggy kedvező pozícióba kerülhet az európai piacon - összegezte véleményét pénteki elemzésében a két szakmai szervezet.
2024. 06. 22. 19:00
Megosztás:

Áprilisban nőtt az átlagkereset és a reálbér is

A célzott és hatékony kormányzati intézkedések visszaszorították az inflációt, amely áprilisban 3,7 százalékos volt. Ennek, valamint a 15 százalékos minimálbér és 10 százalékos garantált bérminimum emelésnek köszönhetően 2023. szeptembere óta, azaz 8 hónapja töretlenül emelkednek a reálbérek, áprilisban 9,5 százalékkal nőtt a fizetések vásárlóereje - értékelte pénteki közleményében a legfrissebb adatokat Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
2024. 06. 22. 18:00
Megosztás:

Májusban háromhavi csúcson volt az éves infláció Japánban

Japánban 2,8 százalékra, háromhavi csúcsra nőtt az éves infláció májusban az áprilisi 2,5 százalékról a pénteken ismertetett kormányzati adatok szerint.
2024. 06. 22. 17:00
Megosztás:

A bruttó átlagkereset áprilisban meghaladta az egy évvel korábbit

2024. áprilisában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 645 300, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 444 000 forint volt. A bruttó átlagkereset 13,5, a nettó átlagkereset 13,4, a reálkereset pedig 9,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal(KSH).
2024. 06. 22. 16:00
Megosztás:

Az IMF szerint az eurózóna inflációja 2025 második felében tér vissza a 2 százalékos célhoz

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint az eurózóna inflációja 2025. második felében valószínűleg visszatér az Európai Központi Bank (EKB) 2 százalékos céljához - áll a washingtoni központú szervezet honlapján.
2024. 06. 22. 15:00
Megosztás:

Az élhetőséget nem csupán az anyagi jólét határozza meg

Egy ország élhetősége csak részben az anyagi jólét függvénye, ezen kívül fontos az emberi kapcsolatok minősége és az élettel szembeni, megfelelően megfogalmazott elvárások - jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Veszprém Televízióban adott interjúban.
2024. 06. 22. 14:00
Megosztás:

A kormány tovább kívánja növelni a már jelenleg is rekordmagas foglalkoztatási arányt

Magyarországon ma a foglalkoztatás 75 százalékos szinten van, hiszen 2010 óta egymillió munkahelyet sikerült teremteni, de a kormány célja, hogy ezt a rekordarányt a következő években még magasabbra, egészen 85 százalékra emelje - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
2024. 06. 22. 13:00
Megosztás:

A magyar szakképzés a világ legjobbjai közé tartozik

A magyar szakképzés a világ legjobbjai közé tartozik, a magyar modell működik - hangsúlyozta Hankó Balázs leendő kulturális és innovációs miniszter csütörtökön a SzakmaSztár Fesztivál emléklap átadó ünnepségen, a Parlamentben.
2024. 06. 22. 12:00
Megosztás:

Májusban csökkent az Egyesült Államokban a kiadott építési engedélyek száma

Az Egyesült Államokban a kiadott építési engedélyek és a megkezdett lakóingatlan-építések száma egyaránt csaknem négyéves mélypontra csökkent májusban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau csütörtöki jelentése alapján.
2024. 06. 22. 11:00
Megosztás:

Az EU tizenötmillió euró humanitárius segélyt küld a mianmari menekülteknek

Mivel a nem szűnő katonai konfliktus tovább növeli a humanitárius szükségleteket Mianmarban, az Európai Unió további tizenötmillió eurót (mintegy hatmilliárd forint) bocsát az országban élő rászorulók, valamint a szomszédos államokba menekültek, köztük a Bangladesben menedékre lelt rohingják megsegítésére - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
2024. 06. 22. 10:00
Megosztás:

A kormány az év végéig meghosszabbítja a lakossági kamatstopot

A kormány megvédi a családokat, 2024. végéig meghosszabbítja a lakossági kamatstopot - jelentette be csütörtöki közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.
2024. 06. 22. 09:00
Megosztás:

A német gazdaság enyhén nő a második negyedévben

A Bundesbank várakozásai szerint Németország gazdasága a folyó második negyedévben valószínűleg szerény mértékben bővül - derült ki a német központi bank (Bundesbank) havi rendszeres jelentésének csütörtökön közzétett, legfrissebb számából.
2024. 06. 22. 08:00
Megosztás:

Lemaradtál a SOL rallyjáról? Szállj be az MTAUR 2024-es nyári előértékesítési pumpájába!

A Solana (SOL) küzd a jelenlegi kriptovaluta piacon, értéke az Etherhez képest 35%-kal esett az elmúlt hónapban, elérve a március óta legalacsonyabb szintjét. Ezt a változást az Ether ETF-ek iránti fokozott érdeklődés hajtja, ami elvonja a befektetéseket az altcoinoktól, mint például a Solana (SOL). A technikai mutatók medve jellegűek, mivel a Solana (SOL) kulcsfontosságú támasz-szintek alá esett.
2024. 06. 22. 07:27
Megosztás:

Az amerikai lakáspiaci index tovább romlott júniusban

Júniusban második hónapja romlott és hathavi mélypontra esett az amerikai építőipari cégek NAHB/Wells Fargo lakáspiaci bizalmi indexe.
2024. 06. 22. 07:00
Megosztás:

Az APORK A legjobb kripto előértékesítés 2024-ben, míg ez a két DeFi érme meghajol

Miközben a kriptopiac előrelépést és visszalépést is jelez, a Stacks (STX) rövid távú emelkedésben van; ugyanakkor a Chainlink (LINK) decentralizációs problémákkal küzd, ami az Angry Pepe Fork (APORK) nevű új belépő felé tereli a befektetőket, amely gyorsan a befektetési hotspot lett. A közösségközpontú platform bevezeti a conquer-to-earn modellt, amely nagy érdeklődést keltett, és az iparág óriásait megelőzve vált a jelenleg legjobb kriptobefektetéssé.
2024. 06. 22. 06:30
Megosztás:

Az európaiak pozitívan viszonyulnak az elektromos autókhoz

Pozitív az akkumulátoros elektromos autók megítélése az Európai Unióban, az árakkal kapcsolatos aggályok ellenére a nem elektromos autót használók 57 százaléka fontolgatja, hogy elektromos járműre vált - derült ki az Alternatív Üzemanyagok Európai Megfigyelőközpontja (EAFO) által készített, tizenkét uniós tagállamra kiterjedő felmérésből.
2024. 06. 22. 06:00
Megosztás:

A száraz időjárás kedvez az aratásnak

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, de a forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 06. 22. 05:00
Megosztás:

Szombaton heves zivatarok alakulhatnak ki az alábbi régiókban

Szombaton napközben elsősorban az ország délkeleti, keleti felén valószínű zivatarok kialakulása, és akár heves zivatarok is lehetnek - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán péntek este.
2024. 06. 22. 04:00
Megosztás: