Itt a tökéletes megoldás, ha karrierváltáson gondolkozol

Napfény, csillogás, energia, rezgésszám és motiváció. Hogyan jönnek össze ezek a szavak? Az elmúlt években – részben a koronavírus-járvány miatt – átalakul a munkaerőpiac és egyre többen döntöttek úgy, hogy karriert váltanak. Ám ezt a döntést nem egyszerű meghozni, sokan csak gondolkoznak rajta és nem találják azokat a lépéseket, ami segíthet elindulni a változás útján. Mi a megoldás? Talán épp egy külföldi utazás, a napfényes Máltára.

Itt a tökéletes megoldás, ha karrierváltáson gondolkozol

Napfény, csillogás, energia, rezgésszám és motiváció. Hogyan jönnek össze ezek a szavak? Az elmúlt években – részben a koronavírus-járvány miatt – átalakul a munkaerőpiac és egyre többen döntöttek úgy, hogy karriert váltanak. Ám ezt a döntést nem egyszerű meghozni, sokan csak gondolkoznak rajta és nem találják azokat a lépéseket, ami segíthet elindulni a változás útján. Mi a megoldás? Talán épp egy külföldi utazás, a napfényes Máltára.

A pandémia alapjaiban változtatta meg a hazai munkaerőpiacot. 2020 tavasza óta rengetegen veszítették el munkájukat, a megváltozott helyzet sokakat arra kényszerített, hogy átgondolják az életüket. A megnövekedett bizonytalanság miatt sokan úgy döntenek, hogy a saját kezükbe veszik a sorsukat, de ez egy rendkívül nehéz feladat.

„A legtöbb ember miközben dolgozik észre sem veszi, hogy épp elégedett vagy elégedetlen. Mikor jön a „jajj, már megint be kell mennem dolgozni” érzés, vagy, amikor elbizonytalanodik, hogy „eddig élveztem, de már nem annyira”, vagy, ha már az elhatározás is megvan, hogy „szeretnék valami más csinálni”, akkor jó megoldás lehet felhúzni a nyúlcipőt, és elutazni valahova. Egy külföldi út mindig más perspektívát ad, máshogy fogjuk látni a saját életünket, hiszen fizikailag is más szemszögből tekintünk rá” – mondta Gürtler Szilvia, életút mentor és coach.

Szükségünk van arra, hogy eltávolodjunk a megszokottól

Egy friss kutatás eredményei szerint Magyarországon 10-ből 7 ember váltott már pályát karrierje során. Tízből négyen ráadásul több alkalommal is kerültek ilyen helyzetbe. Minden negyedik pályaváltónak megszűnt a munkahelye, és az eredeti szakmájában nem talál már állást. Minden tizedik esetben pedig a koronavírus-járvány miatt leálló szektorok kényszere szülte a pályaváltást. Ugyanilyen arányban fordult elő, hogy a gyerekvállalás utáni visszatérés miatt kellett új szakma után néznie az embereknek. Az életút mentor szerint néha szükségünk van arra, hogy eltávolodjunk a megszokottól.

„A változás ijesztő, de sosem szabad lemondani róla. Ha lehetőségünk van máshogy nézni az életünkre, akkor tegyük meg. Egy coaching során nagyon sok mindent meg tudunk bolygatni: hitrendszereket, hiedelmeket, hogy mit gondoltál eddig magadról, hogyan látod a világot. Mi a jó neked, és mi az, amiről csak azt hiszed, hogy tényleg jó, miközben az nem épít.” – tette hozzá Gürtler Szilvia, akinek alapvetően pénzügyi és siker témájú online programjai vannak. Máltára pedig azokat várja, akik új perspektívát keresnek, és komoly élethelyzet béli váltásban gondolkodnak. Vagy egyszerűen önmagukkal szeretnének bensőségesebb kapcsolatot kialakítani.

„Amikor rám találnak az emberek, először is tisztázni kell, hogy ő miben vár segítséget és mit tudok én adni. Volt olyan ügyfelem, aki már annyira kikészült mentálisan, hogy hetekig kórházban volt a lábával, vagyis neki már fizikai tünetei voltak attól, hogy nem tudott megoldást találni az életére. Kiutazását követően mind az egészsége, mind az anyagi helyzete és az életkörülményei rendeződtek.

Az utazás mindig az egyik legvágyottabb célok között szerepel. Szinte karöltve az önfejlődés igényével. Miért is ne lehetne felfedezni egy várost, élvezni a homokos tengerpartot úgy, hogy közben ezek önmagad mélyebb megértésével párosulnak?” – mondta Gürtler Szilvia.

Ez több, mint egyszerű elvonulás

Az utazás és az önfejlesztés kapcsolata egyébként nem újkeletű dolog. Erről szólnak például a zarándokutak, a tanulmányi kirándulások és a különböző elvonulások

„Ilyenkor kiszakadsz a hétköznapok rohanásából, megpihensz és más szemszögből nézhetsz a hétköznapjaidra. Olyan programokat kínálok, amelyek nem egyszerű elvonulások, hanem személyes vezetéssel, coach megközelítéssel, a pihenést és a fejlődést szolgálják. Ez nem csak egy „elutazunk egy hétre közösen valahova” program., Ide megérkezve kikapcsolsz, megpihensz és átrendezed magadban a dolgokat. Miközben én megmutatom neked Máltát,  a gyakorlatok és beszélgetések által irányt kapsz ahhoz is, hogy hazatérve ne a mókuskerékben érezd magad, hanem képes legyél váltani” – mondta az életút mentor, aki hat éve él a szigeten és 2018 óta szervez segítő programokat.

A coacing sokszor nagyon személyes, ezért ez is egy személyes program. Ez a fajta segítség jó megoldás lehet kiégés ellen, karrierváltóknak, egyedül utazni nem merőknek is. Egy ilyen önmegismerséssel, útkereséssel kombinált utazás után garantált a változás, az új élet elindítása.

Máltán rátalálsz önmagadra, a célodra, és a lendületet is megkapod a továbblépésre – mondja Szilvia. - Málta ráadásul nem csak nyáron tökéletes választás, hanem ősszel, sőt decemberben is, mert akár egy máltai karácsony is új perspektívákat adhat a megfáradt lelkeknek.

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás:

Közel 1,5 éve nem lehet ilyen olcsón személyi hitelt igényelni

Mindenki a lakáshitelek kamatcsökkenéséről beszél, közben szépen lassan, de a személyi kölcsönök is egyre olcsóbbá váltak. Július 23-tól a legolcsóbb személyi hitel kamata újra 11% alá csökkent, közel 1,5 éve nem lehet ilyen kedvező kondíciók mellett fedezetlen hitelt felvenni.
2024. 07. 26. 06:00
Megosztás: