Jól pörög az adósság-behajtás biznisz - stabil fejlődés az EOS Csoportnál

A világ egyik vezető nemzetközi követelésportfólió-befektetője, az EOS Csoport, a 2021/22-es viharos pénzügyi évben is folytatta a magabiztos és stabil fejlődést. A koronavírus-járvány és az egyre agresszívabb piaci környezet ellenére a csoport teljes forgalma 1,6 százalékkal nőtt az elmúlt 12 hónapban. A kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) összesen 282,5 millió eurót tett ki, ami csak kis mértékben alacsonyabb az előző évinél (312,4 millió euró). Ennek okai elsősorban az ukrajnai háború és az ezzel kapcsolatos, EOS által hozott számviteli óvintézkedések. A teljes üzleti év zárása mindazonáltal pozitív: az EOS ismét erős operatív teljesítményt ért el abban a 24 országban, ahol tevékenykedik.

Jól pörög az adósság-behajtás biznisz - stabil fejlődés az EOS Csoportnál

A pénzügyi év különösen a követelésvásárlás területén számított rekordévnek az EOS számára: a Csoport ebben az időszakban összesen 669 millió eurót fektetett be NPL-ekbe és ingatlanokba. Ezzel az eredménnyel az előző üzleti év volumenét egyértelműen túlteljesítette.

„A tavalyi év sikerét elsősorban a több mint 6000 alkalmazottunknak köszönhetjük, akik a folyamatosan változó időkben is képesek napról-napra dinamikusabbá és digitálisabbá tenni az EOS-t” – hangsúlyozta Marwin Ramcke, az EOS Csoport vezérigazgatója. „Az elmúlt évet az alapvető szakmai kompetenciáink fejlesztése, és a 24 országban található telephelyeink közötti kiváló nemzetközi együttműködés, valamint az automatizációba való egyre nagyobb befektetés jellemezte, amely folyamatosan javítja üzleti folyamataink hatékonyságát. Ezek mind olyan eredmények, amelyekre csapatként nagyon büszkék lehetünk egy ilyen kihívásokkal teli évben” – folytatta Ramcke.

A kelet-európai régió vezeti az EOS Csoport forgalomnövekedésél

Különösen a kelet-európai régió zárta nagyon eredményesen a 2021/22-es pénzügyi évet, ahol a forgalom 12,2 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Különösen erősek voltak a horvát, lengyel, szerb és szlovák nemzeti vállalatok. A stabil teljesítmény ellenére a kelet-európai eredmény (EBITDA) enyhén csökkent, melynek legfőbb okai az ukrajnai háború miatt hozott elővigyázatossági intézkedések.

A követelésvásárlás területén a beruházási volumen a régióban több mint kétszeresére nőtt. „Az elmúlt pénzügyi évben összesen 402,5 millió eurót fektettünk be Kelet-Európában, ebből 226,5 millió eurót fedezetes követelésekbe és ingatlanokba” – mondta Carsten Tidow, az EOS Csoport kelet-európai ügyvezető igazgatója. Különösen a görögországi és a lengyelországi nemzeti vállalatok jeleskedtek. „Ahhoz, hogy ebből összességében még többet profitálhassunk, fontos, hogy még jobban összekapcsoljuk egymással a nemzeti vállalatokat. Az innováció ilyen módon történő előmozdítása a célunk a következő üzleti évben” – hangsúlyozta.

Erősődő vezető pozíció és növekvő mértékű digitalizáció

Az EOS Csoport az évek során mind nemzetközi pénzügyi szolgáltató vállalatként, mind pedig a követeléscsomagokba (NPL) történő befektetőként meghatározó, vezető pozíciót szerzett magának. Az Otto csoport stabil pénzügyi hátterének köszönhetően az EOS ismét jelentős beruházásokat eszközölt az NPL-piacon. A folyamatok automatizálására való összpontosítás, valamint az adatvezérelt behajtási szoftverek használata szintén lehetővé teszi a követelések sikeresebb és hatékonyabb feldolgozását.

„Ígéretes előrelépést tettünk egy közös analitikus adatköltségvetés tekintetében, ami a jövőben egyértelműen előbbre visz minket a folyamatirányítás terén. Az ehhez kapcsolódó beruházás jelentős lépés volt egy digitalizált vállalatcsoport felé“ – mondta Justus Hecking-Veltman, az EOS Csoport pénzügyi igazgatója. A chatbotok fejlesztése és használata a fogyasztókkal való kommunikációban, valamint a 24/7 szolgáltatási portálok, amelyeket már több országban is bevezettek, további ékes példái az EOS digitális átalakulásának.

A rendeletet aláírták! 55-77 éves nyugdíjasok készüljetek!

A nyugdíjelőleget 2024-ben már nem határozattal, hanem végzéssel kell megállapítani. Mit is jelent ez pontosan a nyugdíjakra és a nyugdíjasokra vonatkozóan? A témát az adó.hu blogbejegyzése alapján járjuk körbe.
2024. 06. 21. 01:00
Megosztás:

A kereskedők kapkodják PlayDoge mém érmét, az előértékesítés átlépte a 4,5 millió dollárt

A retro Play-to-Earn projekt előértékesítése máris rendkívül sikeres, hiszen nemrégiben átlépte a 4,5 millió dollárt.
2024. 06. 21. 00:01
Megosztás:

Jó döntés pályázni nyílászáró cserére?

Minden épület állaga az évek folyamán egyre jobban amortizálódik. Nincs ezzel másképp a nyílászárók állapotra sem. Sőt! Általában a modern ablaküvegek hang- és hőszigetelő képessége is néhány év alatt veszít hatékonyságából.
2024. 06. 20. 23:30
Megosztás:

A DOGE és SHIB továbbra is erős marad; a MTAUR meghódítja a kriptópiacot?

A mai kriptopiac továbbra is jelentős volatilitást mutat. Ezt a Bitcoin (BTC) ETF-ekből történő jelentős kiáramlás is hangsúlyozza, ami szélesebb piaci visszaesést eredményezett. A Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) egyaránt több mint 1%-os esést könyvelhetett el, míg a Solana (SOL) 4%-os visszaesést szenvedett el.
2024. 06. 20. 23:00
Megosztás:

Legfőbb célunk az EU versenyképességének helyreállítása lesz

Az Európai Unió versenyképességének helyreállítása a legfontosabb prioritás a magyar uniós elnökség programjában - mondta az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2024. 06. 20. 22:30
Megosztás:

Nőtt a használtautó-piac forgalma az első öt hónapban

A lakosság egy része a jövedelmi helyzetének lassú rendeződése nyomán most pótolja az előző években elmaradt autóbeszerzéseit állapította meg a JóAutók.hu a DataHouse előzetes adatai alapján; május végéig 368 600 személygépkocsi cserélt gazdát, 13 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A havi adásvételek átlagos mennyisége immár második hónapja alakul korábban sosem látott szinten, 79 ezer körül.
2024. 06. 20. 22:00
Megosztás:

A kínai jegybank szinten tartotta az éves alapkamatot és az ötéves kamatlábat

A kínai központi bank az elemzői várakozásoknak megfelelően történelmi mélyponton, 3,45 százalékon tartotta az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) csütörtöki döntésével, és ugyancsak rekordalacsony, 3,95 százalék maradt az ötéves lejáratú hitelek kamata.
2024. 06. 20. 21:30
Megosztás:

Nagyobb sportesemények idején az internetes csalók is aktívabbak

Nemcsak a szurkolók, a kiberbűnözők is várják a nagy sporteseményeket, hiszen a futball Eb és az olimpia újabb csalási lehetőségeket nyit meg előttük: a informatikai biztonsági termékeket fejlesztő és forgalmazó ESET szakértői szerint mivel ezek a sportesemények világszerte több milliárd nézőt vonzanak, a csalók gyakran elhitetik az emberekkel, hogy jegyet nyertek az eseményre, vagy olyan weboldalakra irányítják őket, amelyekről kártékony programokat töltenek le az eszközeikre.
2024. 06. 20. 21:00
Megosztás:

A Richter megvásárolta a BCI Pharma vállalatot

A Richter Gedeon Nyrt. felvásárolta a belgiumi székhelyű, magántulajdonban lévő, számos nőgyógyászati indikációban eredeti kutatást végző biotechnológiai vállalatot, a BCI Pharma-t - jelentette be a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.
2024. 06. 20. 20:30
Megosztás:

Vegyesen változott csütörtök estére a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtökön estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 06. 20. 20:00
Megosztás:

Jelentős emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erőteljes pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 06. 20. 19:30
Megosztás:

Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 666,13 pontos, 0,96 százalékos emelkedéssel, 70 327,34 ponton, új történelmi csúcson zárt csütörtökön.
2024. 06. 20. 19:00
Megosztás:

Csökkent a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozama

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.
2024. 06. 20. 18:30
Megosztás:

Az EU 2025-ös költségvetésének a prioritásokra szánt finanszírozást kell erősítenie

Az Európai Bizottság bemutatta a 2025-re érvényes uniós költségvetésre vonatkozó, 199,7 milliárd euró főösszegű javaslatát, és azt írták: az Európai Unió jövő évi büdzséjének az EU prioritásaira szánt finanszírozást kell erősítenie.
2024. 06. 20. 18:00
Megosztás:

Ajánlás͏ok, amel͏yek segít͏enek nyern͏i online 2024-be͏n

Az onli͏ne nyerőgépek izgalmas v͏ilágába lépve a játé͏k͏osok számos stratégi͏át alkal͏mazha͏tnak a nyerési͏ esély͏e͏ik növelésére͏. Font͏os,͏ ho͏gy͏ olyan játékplatfo͏rmo͏kat válasszanak,͏ melyek mo͏de͏rn tec͏hnol͏ógiával és m͏e͏g͏bízhat͏ó háttérrel k͏ec͏segt͏etnek.
2024. 06. 20. 17:58
Megosztás:

Indul a qvik fizetés

A Magyar Nemzeti Bank "qvik" néven vezeti be az azonnali fizetésre épülő, minden ügyfél számára ingyenesen elérhető fizetési szolgáltatásait, amelyek olcsó, biztonságos és hazai alternatívát teremtenek a legtöbb elektronikus fizetési helyzetben - közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 20. 17:30
Megosztás:

Szombattól három hétig karbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a csepeli HÉV helyett

Szombattól július 11-ig karbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a csepeli HÉV helyett - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 20. 17:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok csütörtökön.
2024. 06. 20. 16:30
Megosztás:

A jelzáloghitelek kamata már második hete csökken az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban már a második egymást követő héten csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata a június 14-én záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.
2024. 06. 20. 16:00
Megosztás:

Hazánk legnagyobb kapacitású autógyára jön létre

A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára jön létre, tovább erősödik a magyar gazdaság, és mindez hozzájárul ahhoz, hogy hazánk a világgazdaság új korszakának nyertesei közé tartozzon - jelentette ki a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Stuttgartban.
2024. 06. 20. 15:30
Megosztás: