Jól pörög az adósság-behajtás biznisz - stabil fejlődés az EOS Csoportnál

A világ egyik vezető nemzetközi követelésportfólió-befektetője, az EOS Csoport, a 2021/22-es viharos pénzügyi évben is folytatta a magabiztos és stabil fejlődést. A koronavírus-járvány és az egyre agresszívabb piaci környezet ellenére a csoport teljes forgalma 1,6 százalékkal nőtt az elmúlt 12 hónapban. A kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) összesen 282,5 millió eurót tett ki, ami csak kis mértékben alacsonyabb az előző évinél (312,4 millió euró). Ennek okai elsősorban az ukrajnai háború és az ezzel kapcsolatos, EOS által hozott számviteli óvintézkedések. A teljes üzleti év zárása mindazonáltal pozitív: az EOS ismét erős operatív teljesítményt ért el abban a 24 országban, ahol tevékenykedik.

Jól pörög az adósság-behajtás biznisz - stabil fejlődés az EOS Csoportnál

A pénzügyi év különösen a követelésvásárlás területén számított rekordévnek az EOS számára: a Csoport ebben az időszakban összesen 669 millió eurót fektetett be NPL-ekbe és ingatlanokba. Ezzel az eredménnyel az előző üzleti év volumenét egyértelműen túlteljesítette.

„A tavalyi év sikerét elsősorban a több mint 6000 alkalmazottunknak köszönhetjük, akik a folyamatosan változó időkben is képesek napról-napra dinamikusabbá és digitálisabbá tenni az EOS-t” – hangsúlyozta Marwin Ramcke, az EOS Csoport vezérigazgatója. „Az elmúlt évet az alapvető szakmai kompetenciáink fejlesztése, és a 24 országban található telephelyeink közötti kiváló nemzetközi együttműködés, valamint az automatizációba való egyre nagyobb befektetés jellemezte, amely folyamatosan javítja üzleti folyamataink hatékonyságát. Ezek mind olyan eredmények, amelyekre csapatként nagyon büszkék lehetünk egy ilyen kihívásokkal teli évben” – folytatta Ramcke.

A kelet-európai régió vezeti az EOS Csoport forgalomnövekedésél

Különösen a kelet-európai régió zárta nagyon eredményesen a 2021/22-es pénzügyi évet, ahol a forgalom 12,2 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Különösen erősek voltak a horvát, lengyel, szerb és szlovák nemzeti vállalatok. A stabil teljesítmény ellenére a kelet-európai eredmény (EBITDA) enyhén csökkent, melynek legfőbb okai az ukrajnai háború miatt hozott elővigyázatossági intézkedések.

A követelésvásárlás területén a beruházási volumen a régióban több mint kétszeresére nőtt. „Az elmúlt pénzügyi évben összesen 402,5 millió eurót fektettünk be Kelet-Európában, ebből 226,5 millió eurót fedezetes követelésekbe és ingatlanokba” – mondta Carsten Tidow, az EOS Csoport kelet-európai ügyvezető igazgatója. Különösen a görögországi és a lengyelországi nemzeti vállalatok jeleskedtek. „Ahhoz, hogy ebből összességében még többet profitálhassunk, fontos, hogy még jobban összekapcsoljuk egymással a nemzeti vállalatokat. Az innováció ilyen módon történő előmozdítása a célunk a következő üzleti évben” – hangsúlyozta.

Erősődő vezető pozíció és növekvő mértékű digitalizáció

Az EOS Csoport az évek során mind nemzetközi pénzügyi szolgáltató vállalatként, mind pedig a követeléscsomagokba (NPL) történő befektetőként meghatározó, vezető pozíciót szerzett magának. Az Otto csoport stabil pénzügyi hátterének köszönhetően az EOS ismét jelentős beruházásokat eszközölt az NPL-piacon. A folyamatok automatizálására való összpontosítás, valamint az adatvezérelt behajtási szoftverek használata szintén lehetővé teszi a követelések sikeresebb és hatékonyabb feldolgozását.

„Ígéretes előrelépést tettünk egy közös analitikus adatköltségvetés tekintetében, ami a jövőben egyértelműen előbbre visz minket a folyamatirányítás terén. Az ehhez kapcsolódó beruházás jelentős lépés volt egy digitalizált vállalatcsoport felé“ – mondta Justus Hecking-Veltman, az EOS Csoport pénzügyi igazgatója. A chatbotok fejlesztése és használata a fogyasztókkal való kommunikációban, valamint a 24/7 szolgáltatási portálok, amelyeket már több országban is bevezettek, további ékes példái az EOS digitális átalakulásának.

Range Roverekhez gyárt dekorációs elemeket a Mono-Ipolyfabric Kft.

Az ipolytölgyesi Mono-Ipolyfabric Kft. végzi a legújabb Range Rover és Range Rover SV modellek belső dekorációs elemei kizárólagos tervezését és gyártását - közölte a társaság közleményben az MTI-vel pénteken.
2022. 10. 07. 22:00
Megosztás:

Gyengült a forint pénteken

Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben pénteken kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2022. 10. 07. 21:00
Megosztás:

Gyengüléssel zárták a hetet a főbb nyugat-európai piacok

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2022. 10. 07. 20:00
Megosztás:

Bukarestnek nincs gázellátási vészforgatókönyve

Három héttel a téli fűtési szezon kezdete előtt a román hatóságok még nem dolgoztak ki gázellátási vészforgatókönyvet, Románia pedig Oroszországon kívül semmilyen más országgal nem kötött importszerződést, nem tudni, hogyan boldogul a Gazprom szállítmányai nélkül - hívta fel a figyelmet a Hotnews.ro hírportál az energiaválsággal foglalkozó pénteki összeállításában.
2022. 10. 07. 19:30
Megosztás:

Alacsony forgalom mellett pluszban zárt a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 281,34 pontos, 0,72 százalékos emelkedéssel, 39 537,63 ponton zárt pénteken.
2022. 10. 07. 19:00
Megosztás:

Új raktárbázist avatott Üllőn a külügyminiszter

A SAG-Autonet csoport új raktára több mint 27 millió eurós beruházással, állami támogatással épült. A 130 új munkahelyet is teremtő, világszínvonalú, teljesen robotizált, 16 500 m2-es raktárkomplexumot október 7-én adták át Üllőn. A svájci központú, Európa egyik legnagyobb alkatrészellátójaként számontartott, itthon is több száz fős cég 6 különböző szervizhálózatot is működtet.
2022. 10. 07. 18:30
Megosztás:

Csaknem 340 millió forint értékű transzformátoregységet szállított a Ganz egy franciaországi szélerőműhöz

Nagyteljesítményű transzformátoregységet szállított az észak-franciaországi Poste du Mont Varin szélerőműhöz, a Volkswind Gmbh szélerőmű-fejlesztő vállalat részére a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. A transzformátorok, valamint nagy teljesítményű villamos motorok és generátorok gyártásával, illetve nagyfeszültségű készülékek szervizelésével foglalkozó magyar társaság a közel 340 millió forint értékű megrendeléssel az első projektjét teljesítette Franciaországban az új Ganz érában. Az egyedi tervezésű teljesítménytranszformátor üzembe helyezését és tesztelését a nehézgépgyártó vállalat szervizcsapata valósította meg a helyszínen.
2022. 10. 07. 18:00
Megosztás:

Fél éve csökken a FAO élelmiszerár-index

Már a hatodik hónapja tart a lejtmenet a globális élelmiszerár mutatónál, miután szeptemberben bezuhant a növényi olajok ára, ellensúlyozva a magasabb gabonaárakat – adta hírül az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).
2022. 10. 07. 17:30
Megosztás:

Segítséget kérnek az európai autógyártók

Ismét csökkenhet a legyártott személygépjárművek száma Európában, mondta az Európai Automobil Szövetség.
2022. 10. 07. 17:00
Megosztás:

A világ élelmiszerárai hatodik hónapja csökkentek szeptemberben

Mérséklődtek globálisan az élelmiszerárak szeptemberben, már a hatodik egymást követő hónapban.
2022. 10. 07. 16:30
Megosztás:

Átadták a Greenergy-csoport paksi naperőművét

Átadták pénteken a Greenergy-csoport tíz megawatt teljesítményű naperőművét, amely tízmillió eurós beruházással épült Paks mellett.
2022. 10. 07. 16:00
Megosztás:

A francia kormány kiáll az olajfinomítók sztrájkoló dolgozóiért

A francia kormány felszólította a nagy olajipari vállalatokat, hogy hallják meg a fizetésemelésért sztrájkoló dolgozóikat és teljesítsék a követeléseket. Az olajfinomítókban hét elején kezdődött munkabeszüntetés következtében a francia benzinkutak mintegy 15 százalékánál voltak pénteken ellátási problémák.
2022. 10. 07. 15:30
Megosztás:

Részesedést szerzett a 4iG az izraeli Spacecom vállalatban

A 4iG Nyrt. (4iG) megszerezte az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő, izraeli Space Communications Ltd. (Spacecom) részvénycsomagjának 9,538 százalékát. A több lépésből álló tranzakció első lépéseként az izraeli kommunikációs minisztérium (MOC) előzetes jóváhagyásának megfelelően nyilvános részvénykibocsátáson szerezte meg a pakettet - közölte a 4iG a tőzsde honlapján pénteken.
2022. 10. 07. 15:00
Megosztás:

Ott tartunk, hogy már két év alatt megtérül a napelemes rendszer kiépítése

A korábbi években a több lábon állás, esetleg a fenntarthatóság szem előtt tartása sarkallta a magyar cégeket a napelemes rendszerek kiépítése felé, ma már a kőkemény valóság: egy átlagos, fémiparban működő vállalkozás például azért ruház be 20 millió forintot a saját napelemmel termelt áram használatára, mert 2023-tól az éves áramszámlája különben 3 millió forintról több mint 15 millió forintra nőne. Ez már nem csak a „zöldenergia forradalma” - ez a magyar valóság.
2022. 10. 07. 14:30
Megosztás:

Gyorsult a német kiskereskedelmi forgalom csökkenése augusztusban éves szinten

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom csökkenése Németországban augusztusban éves bázison júliushoz képest, miközben havi összevetésben is csökkenést jegyeztek fel a júliusi emelkedést követően.
2022. 10. 07. 14:00
Megosztás:

Új alpolgármestert választottak Szegeden

Binszki József ügyvédet, a DK helyi elnökét várospolitikai alpolgármesterré választotta pénteki ülésén a szegedi közgyűlés, a politikus feladata a kulturális, oktatási és szociális intézmények működésének folyamatos, kiemelt felügyelete lesz.
2022. 10. 07. 13:30
Megosztás:

Helytelen adózói gyakorlat miatt 80 millió forintot kellett befizetnie egy cégnek

Helytelen adózói gyakorlat miatt pótlólag 80 millió forintot fizetett be az állami költségvetésbe egy ingatlan-bérbeadással foglalkozó cég - közölte Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.
2022. 10. 07. 13:00
Megosztás:

Nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz a szakszervezetek

Nyílt levélben fordult a megélhetési válság miatt Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF). A szervezetek javaslataik figyelembevételével mielőbbi intézkedést követelnek a kormánytól.
2022. 10. 07. 12:30
Megosztás:

Stagfláció felé halad az osztrák gazdaság

Az év első felében tapasztalt erőteljes növekedés után az év második felében lendületet veszített és a visszaesés fázisába esett az osztrák gazdaság, ami a makacsul magas inflációval együtt a stagfláció kialakulását jelzi előre a Wifo gazdaságkutató intézet pénteken publikált 2022-2023-as őszi prognózisa szerint.
2022. 10. 07. 12:00
Megosztás:

A magyar háztartások energiaköltségei még mindig kedvezőek?

Míg szeptemberben több európai fővárosban is jelentősen emelkedtek a háztartásokat terhelő rezsiköltségek, addig a meghatározott éves átlagfogyasztással rendelkező magyar háztartások továbbra is kedvező áron juthattak földgázhoz és villamos energiához - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel pénteken.
2022. 10. 07. 11:30
Megosztás: