Jól pörög az adósság-behajtás biznisz - stabil fejlődés az EOS Csoportnál

A világ egyik vezető nemzetközi követelésportfólió-befektetője, az EOS Csoport, a 2021/22-es viharos pénzügyi évben is folytatta a magabiztos és stabil fejlődést. A koronavírus-járvány és az egyre agresszívabb piaci környezet ellenére a csoport teljes forgalma 1,6 százalékkal nőtt az elmúlt 12 hónapban. A kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) összesen 282,5 millió eurót tett ki, ami csak kis mértékben alacsonyabb az előző évinél (312,4 millió euró). Ennek okai elsősorban az ukrajnai háború és az ezzel kapcsolatos, EOS által hozott számviteli óvintézkedések. A teljes üzleti év zárása mindazonáltal pozitív: az EOS ismét erős operatív teljesítményt ért el abban a 24 országban, ahol tevékenykedik.

Jól pörög az adósság-behajtás biznisz - stabil fejlődés az EOS Csoportnál

A pénzügyi év különösen a követelésvásárlás területén számított rekordévnek az EOS számára: a Csoport ebben az időszakban összesen 669 millió eurót fektetett be NPL-ekbe és ingatlanokba. Ezzel az eredménnyel az előző üzleti év volumenét egyértelműen túlteljesítette.

„A tavalyi év sikerét elsősorban a több mint 6000 alkalmazottunknak köszönhetjük, akik a folyamatosan változó időkben is képesek napról-napra dinamikusabbá és digitálisabbá tenni az EOS-t” – hangsúlyozta Marwin Ramcke, az EOS Csoport vezérigazgatója. „Az elmúlt évet az alapvető szakmai kompetenciáink fejlesztése, és a 24 országban található telephelyeink közötti kiváló nemzetközi együttműködés, valamint az automatizációba való egyre nagyobb befektetés jellemezte, amely folyamatosan javítja üzleti folyamataink hatékonyságát. Ezek mind olyan eredmények, amelyekre csapatként nagyon büszkék lehetünk egy ilyen kihívásokkal teli évben” – folytatta Ramcke.

A kelet-európai régió vezeti az EOS Csoport forgalomnövekedésél

Különösen a kelet-európai régió zárta nagyon eredményesen a 2021/22-es pénzügyi évet, ahol a forgalom 12,2 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Különösen erősek voltak a horvát, lengyel, szerb és szlovák nemzeti vállalatok. A stabil teljesítmény ellenére a kelet-európai eredmény (EBITDA) enyhén csökkent, melynek legfőbb okai az ukrajnai háború miatt hozott elővigyázatossági intézkedések.

A követelésvásárlás területén a beruházási volumen a régióban több mint kétszeresére nőtt. „Az elmúlt pénzügyi évben összesen 402,5 millió eurót fektettünk be Kelet-Európában, ebből 226,5 millió eurót fedezetes követelésekbe és ingatlanokba” – mondta Carsten Tidow, az EOS Csoport kelet-európai ügyvezető igazgatója. Különösen a görögországi és a lengyelországi nemzeti vállalatok jeleskedtek. „Ahhoz, hogy ebből összességében még többet profitálhassunk, fontos, hogy még jobban összekapcsoljuk egymással a nemzeti vállalatokat. Az innováció ilyen módon történő előmozdítása a célunk a következő üzleti évben” – hangsúlyozta.

Erősődő vezető pozíció és növekvő mértékű digitalizáció

Az EOS Csoport az évek során mind nemzetközi pénzügyi szolgáltató vállalatként, mind pedig a követeléscsomagokba (NPL) történő befektetőként meghatározó, vezető pozíciót szerzett magának. Az Otto csoport stabil pénzügyi hátterének köszönhetően az EOS ismét jelentős beruházásokat eszközölt az NPL-piacon. A folyamatok automatizálására való összpontosítás, valamint az adatvezérelt behajtási szoftverek használata szintén lehetővé teszi a követelések sikeresebb és hatékonyabb feldolgozását.

„Ígéretes előrelépést tettünk egy közös analitikus adatköltségvetés tekintetében, ami a jövőben egyértelműen előbbre visz minket a folyamatirányítás terén. Az ehhez kapcsolódó beruházás jelentős lépés volt egy digitalizált vállalatcsoport felé“ – mondta Justus Hecking-Veltman, az EOS Csoport pénzügyi igazgatója. A chatbotok fejlesztése és használata a fogyasztókkal való kommunikációban, valamint a 24/7 szolgáltatási portálok, amelyeket már több országban is bevezettek, további ékes példái az EOS digitális átalakulásának.

Miért olcsóbb a H áramtarifa, mint a nappali vagy éjszakai áram?

Milyen lakossági áramtarifák léteznek 2023-ban? Mennyibe kerül az A1-tarifa, mennyibe kerül az A2 díjszabás és mi a kettő közötti különbség? Az éjszakai áramnak (B tarifa) mennyi a kWh ára és napi szinten mikor érhető el és mennyi ideig? A Geo és H áramtarifa mennyibe kerül és mire használható fel lakossági fogyasztóként? Miért éri meg H tarifával fűteni a lakást? A H-tarifa elektromos áram bekötése és igénylése 2023-ban.
2023. 06. 11. 00:01
Megosztás:

MOK: új kamarai választás lesz

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) sikertelen küldöttközgyűlése után újraindította a kamarai választásokat - tudatta a testület pénteken közleményben az MTI-vel.
2023. 06. 10. 23:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 23. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 06. 10. 22:00
Megosztás:

Régi szép idők! 15.000 Ft-ig mehet az OTP részvénye

Tegnap délután a régi szép időket idéző forgalom alakult ki a magyar piacon, ami gyakorlatilag az OTP-nek volt köszönhető. Ugyan máskor is megfigyelhető, hogy az amerikaiak ébredése meglódítja a részvénypiacon a forgalmat, de tegnap ez különösen igaz volt.
2023. 06. 10. 21:00
Megosztás:

A piacvezető hazai takarmánygyártó UBM tulajdonosai 1,8 millió részvényt terveznek értékesíteni, és 2-5 ezer magánbefektetővel bővítenék a cégcsoport részvényesi körét

2023. június 9-ei értéknappal sikeresen lezajlott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) egyetlen agráripari cége, az UBM Holding Nyrt. törzsrészvényeinek 1:20 arányú felosztása, amelyről a piacvezető hazai takarmányalapanyag-kereskedő és takarmánygyártó cégcsoport április 5-ei közgyűlése döntött.
2023. 06. 10. 21:00
Megosztás:

Gyermekvasutasokat avattak Budapesten

Felavatták szombaton a budapesti Gyermekvasútnál a 2022/2023-as tanfolyamon végzett gyermekvasutasokat - közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.
2023. 06. 10. 19:00
Megosztás:

Lakásfelújítást tervezel? Dupla lett az ára!

Kifejezetten jól jártak azok, akik a korábbi években újították fel a lakásukat vagy házukat, ugyanis az elmúlt öt évben megduplázódtak a költségek, így a munkálatokat akár hitelből is megérhette megfinanszírozni. De most, az otthonfelújítási támogatás 2022 végi kivezetését követően pénzügyileg jó döntés lehet belevágni egy felújításba, akár hitelből?
2023. 06. 10. 18:00
Megosztás:

Háromezer megawatt fölé nőtt a hazai ipari naperőművi kapacitás

Az idei év első öt hónapjában több mint 840 megawattal bővült a magyarországi beépített fotovoltaikus teljesítmény; a nyár kezdetére az 50 kilowatt (kW) feletti naperőművek összesített adata meghaladta a 3 ezer megawattot - tájékoztatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton közleményben az MTI-t.
2023. 06. 10. 17:00
Megosztás:

Júliusban megjelennek a Kőrösi Csoma Sándor Program újabb pályázatai

Július első felében megjelennek a Kőrösi Csoma Sándor Program új pályázatai - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikai helyettes államtitkára a regionális diaszpóraértekezleten pénteken.
2023. 06. 10. 16:00
Megosztás:

Külön is díjazza a Szakma Sztár Fesztivál budapesti dobogósait a BKIK

Kiemelkedően szerepeltek a budapesti résztvevők az idén áprilisban tartott Szakma Sztár Fesztiválon, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) külön díjakkal jutalmazza a dobogós helyen végzett budapesti szakképző iskolásokat - közölte a BKIK.
2023. 06. 10. 15:00
Megosztás:

Ez alapján választanak munkahelyet a pályakezdők

Magyarországon a munkahely választásánál a versenyképes fizetés a legmeghatározóbb tényező a pályakezdő fiatalok számára, akiknek a nettó bérigénye jelenleg átlagosan 379 000 forint, 17 százalékkal magasabb a tavalyinál - közölte a Zyntern.com az idei felmérése eredményei alapján az MTI-vel.
2023. 06. 10. 14:00
Megosztás:

Lecsapott a vihar, ingatlanokat öntött el a víz - 15-20 %-kal nőtt a kárbejelentések száma

Az átlagosnál 15-20 százalékkal több lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz a keddi felhőszakadások pusztítása után. Elsősorban a Duna vonalában, Balaton és Baja közötti ingatlanokban tettek kárt a felhőszakadások. A károsultaknak érdemes mielőbb bejelenteniük az esetet, akár mobilon is, így gyorsan megkaphatják a kártérítést.
2023. 06. 10. 13:00
Megosztás:

Tőzsdére készül a zöld Bitcoin bányászatot forradalmasító magyar techcég

Ritka az az együttállás, amikor a technológia és az energiatudatosság tökéletes szinergiában működik, ezt sikerült megvalósítania az utóbbi évek egyik legsikeresebb energetikai startupjának, az Enerhash Technologies Zrt-nek. A cég innovatív megoldása a megújuló erőművek többletkapacitásait használja kriptobányászatra, méghozzá károsanyagkibocsátás nélkül. A magyar techcég eddig közel 3 milliárd forint értékű magánbefektetést kapott infrastruktúra-fejlesztésre és adatközpont-beruházásra, tavalyi árbevételük meghaladta az 510 millió forintot, de idén már ennek a megduplázása a cél. Következő lépésként pedig gőzerővel készülnek a részvénykibocsátásra – első körben a BÉT XTEND tőzsdén.
2023. 06. 10. 12:00
Megosztás:

Új vezető a Balaton-felvidéki Nemzeti Park élén

Új vezetőt neveztek ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának (BfNP) élére Bende Zsolt személyében, miután a korábbi igazgató kormányzati szolgálati jogviszonya május elején megszűnt - tájékoztatta az MTI-t pénteken a nemzeti park.
2023. 06. 10. 11:00
Megosztás:

A várt növekedés helyett csökkent áprilisban az olasz ipari termelés

Áprilisban a várt növekedés helyett csökkent az ipari termelés Olaszországban az előző hónaphoz képest - derült ki az olasz statisztikai hivatal, az Istat pénteken közzétett adataiból.
2023. 06. 10. 10:00
Megosztás:

A világ első önvezető, elektromos kompját helyezték üzembe Stockholmban

Stockholmban a világon elsőként önvezető, tisztán elektromos meghajtású kereskedelmi személyszállító komp kezdte meg működését - közölte az AFP hírügynökség.
2023. 06. 10. 09:00
Megosztás:

Július elsejétől már országbérlettel is lehet utazni az InterCityken

Megszűnnek az IC-pótjegyek, a vasúti távolsági közlekedésben a helyükbe új, egységes árazású helyjegyek lépnek, amelyek megváltásával immár az országbérletek is felhasználhatók lesznek az IC- vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán történő utazáshoz - tudatta a MÁV-Start az MTI-vel pénteken.
2023. 06. 10. 07:00
Megosztás:

15 milliárd forintból fejleszt Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében az OPUS TITÁSZ és az OPUS TIGÁZ

Idén tizenötmilliárd forintot fordít Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye villamos- és gázhálózatainak fejlesztésére és karbantartására az OPUS TITÁSZ Zrt. és az OPUS TIGÁZ Zrt. - közölték a társaságok pénteken az MTI-vel.
2023. 06. 10. 06:00
Megosztás:

Kiváló minőségű a magyarországi természetes fürdővizek többsége

Az Európai Unió értékelési rendszere alapján a magyarországi szabadvízi fürdőhelyek 94 százaléka kapott jó vagy kiváló besorolást - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel pénteken.
2023. 06. 10. 05:00
Megosztás:

Újabb nagyszabású tüntetést rendeztek a magasabb bérekért sztrájkoló tanügyi szakszervezetek

Újabb nagyszabású tüntetést rendeztek Bukarestben a magasabb bérekért harmadik hete sztrájkoló tanügyi szakszervezetek pénteken, szándéknyilatkozat helyett jogi garanciát követelve a kormánytól a beígért béremelésre.
2023. 06. 10. 04:00
Megosztás: