Kik lettek az Év Menedzserei? A magyar üzleti élet Oscar díjazottjai

A Menedzserszövetség május 20-án, immáron 28. alkalommal rendezte meg legfontosabb társadalmi eseményét, az üzleti élet Oscar gáláját.

Kik lettek az Év Menedzserei? A magyar üzleti élet Oscar díjazottjai

„Idén is egy minden szempontból sikeres, nagyszabású eseményt zártunk közel 300 résztvevővel, melyre nemcsak mi, az elnökség és az ügyvezetés készülünk, hanem minden díjazott, díjátadó és vendég is izgatottan várja minden évben ezt a különleges alkalmat. Ebben az évben is én adhattam át a Menedzserszövetség ikonikus Év Menedzsere Díját, ami a szervezet legrégebbi, jogvédett kitüntetése. Számomra talán azért is ez a legkedvesebb díj, mert ennek az elismerésnek az elnyerése ösztönzött arra 2019-ben, hogy a jövőben a szervezet elnökeként támogassam tudásommal a magyar vezetői társadalmat. Idén egy olyan elsőszámú vezetőt tüntettünk ki, aki egy nemzetközi, piacvezető vállalatnál hihetetlen karriert futott be, a világ minden táján megállta a helyét, és az utóbbi évek nehezített pályáján is sikerre vitte a magyar vállalatot. Az idei Év Menedzsere díjazottunk Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezetője. Ezúton is gratulálok neki és az összes kitüntetettnek! Minden díj méltó helyre került, és nagy büszkeség, hogy idén is ilyen vezetőkkel emelhettük tovább az Év Menedzsere díjak és a Gála presztízsét” – mondta el Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke.

„Minden év fénypontja az Év Menedzsere Díjátadó Gálánk, melyre fél évig készülünk a jelölési és kiválasztási folyamatot is beleértve. Ez az eseményünk lehetőséget ad arra, hogy tagjainkkal együtt ünnepeljünk minden közép- és felsővezetőt az elmúlt évben végzett fantasztikus munkájukért, és külön megköszönjük a munkásságát 8 kiemelkedő utat bejárt vezetőnek, az Év Menedzsere díjak kitüntetettjeinek. Idén új koncepcióval készültünk, reagálva a változó igényekre. A látványos „vörös szőnyeges” érkezést követően a felszolgált gálavacsora és a díjátadó ceremónia után, kedves vendégeink rögtön átadhatták magukat az ünneplésnek és a szórakozásnak. Most először - a ceremóniát követően - a díjazottakról és a díjátadókról hivatalos fotókat készítettünk Pejkó Gergő fotóművész segítségével, ezt osztjuk meg most a sajtóval és a kedves olvasókkal” – fűzte hozzá Buday Kollárik Tímea, a Menedzserszövetség ügyvezetője.

Az Év Menedzsere Díjak kitüntetettjei 2022-ben

• A Menedzserszövetség Év Menedzsere Díjának kitüntetettje Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója. A díjat Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke, a Shell globális executive alelnöke adta át.

• A Menedzserszövetség és a Bayer Hungária Kft. közös Év Női Menedzsere Különdíj kitüntetettje Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója. A díjat Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

• A Menedzserszövetség és a DAS Jogvédelmi Biztosító közös Év Fiatal Menedzsere Díj kitüntetettje Birmacher Barnabás, a Bitrise vezérigazgatója és társalapítója. A díjat Szabó György, a DAS Jogvédelmi Biztosító Zrt. vezérigazgatója adta át.

• A Menedzserszövetség és a Foxconn közös Jövő Menedzsere Különdíj kitüntetettje Kádár Tamás, a SEON alapító-vezérigazgatója. A díjat dr. Tálos Péter, a Foxconn Csoport alelnöke adta át. Kádár Tamás a díjátadó miatt hazarepült az Egyesült Államokból, de sajnos egy vírusfertőzés miatt nem tudott részt venni a gálán, a kitüntetést Lajtner Tamás, a SEON kommunikációs vezetője vette át, Ő szerepel a hivatalos fotókon is.

• A Menedzserszövetség és a Gránit Bank Zrt. közös Év Menedzsere Életműdíj kitüntetettje Czakó Borbála, korábbi londoni magyar nagykövet, stratégiai tanácsadó. A díjat Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át.

• A Menedzserszövetség és a Shell Hungary zRt. közös Év Menedzsere a Társadalomért Különdíj kitüntetettje Jaksity György, a Concorde Zrt. alapítója és igazgatóságának elnöke. A díjat Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary zRt. igazgatóságának elnöke adta át.

• A Menedzserszövetség és a Volkswagen közös Kék Innovációs Különdíj kitüntetettje Kiss Katalin, a MAM-Hungária Kft. ügyvezetője, a MAM vállalatcsoport gyártási vezérigazgatója. A díjat Papp Zoltán, a Volkswagen márkaigazgatója adta át.

• A Menedzserszövetség és a Linde Gáz Magyarország Zrt. közös Év Menedzsere a Környezettudatos Gazdaságért Különdíj kitüntetettje Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese. A díjat Hegedüs Ákos, a Linde Gáz Magyarország Zrt. vezérigazgatója adta át.

Az év elején a Menedzserszövetség közel 15 partnerszervezete, a Szövetség elnöksége és ügyvezetése, valamint a Jelölő Bizottság elnöke, Dr. Beck György és a Bizottság tagjai, az elmúlt év díjazottjai tették meg ajánlásaikat mind a 8 kategóriában.

Mint minden évben, az ajánlásokat titkosan kezelte az ügyvezetés a jelöltek tudta nélkül, és összeállították a háttéranyagokat a Jelölő Bizottság részére. A Bizottság pontozása alapján kategóriánként 3 jelölt került a Menedzserszövetség elnöksége elé, rangsorolás nélkül. Az elnökség pedig titkos szavazással döntött idén is arról, hogy kategóriánként - fél éves jelölési és döntési folyamatot követően - kik lettek a 2022-es év legkiválóbb vezetői, a legjobbak legjobbjai.

A gála műsorvezető párosa Bombera Krisztina és Váczi Gergely volt. A vacsora alatt az aláfestő zenéről a La Movida Cuba gondoskodott, akik később a teraszon is kellemes latin hangulatot teremtettek. A Jövő Menedzsere Party 23:00 órától indult be a legnagyobb nemzetközi slágerekkel, DJ Leslie2Long és Telma Lincoln interpretálásában. A 28. Év Menedzsere Díjátadó Gálán a díjátadó támogatók mellett együttműködő partner volt a Budapest Marriott Hotel, a Francois Pezsgő, a Premirum Europe, a Coca-Cola HBC Magyarország, a Nespresso Professional, a Gerbeaud Kávéház és Cukrászda, valamint a Pannonhalmi Főapátság.

Az idei évben a gála jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettje a United Way Magyarország volt, akik számára rekord összegű adomány, 2.000.000 Ft gyűlt össze.

A dolgozók 80 százaléka frusztrált az irodai adminisztráció miatt

Teljes körű digitális megoldások helyett még ma is sok magyar cégnél használnak papíralapú vagy személyes ügyintézést igénylő megoldásokat a munkavállalók, holott a mindennapi adminisztrációval, feladatkezeléssel kevesen elégedettek. Egy friss kutatás most számszerűen is kimutatta, melyek azok a problémák, amelyekkel a leggyakrabban küzdenek a magyarok a mindennapi irodai munkavégzés során.
2023. 12. 10. 06:00
Megosztás:

7,9%-ra csökkent az infláció novemberben

A várakozásoknál kissé kedvezőbben alakulva 7,9%-ra, közel két éves mélypontra mérséklődött az infláció novemberben az előző hónapban mért 9,9%-os éves áremelkedési ütemről, míg az előző hónaphoz képesti átárazás 0,0%-os volt. Szintén az enyhülő inflációs nyomást jelzi, hogy a maginfláció 9,1%-ra mérséklődött az előző havi 10,9%-ról.
2023. 12. 10. 05:00
Megosztás:

A kiemelkedő karrier 7 titka - Mi az, ami igazán sikeressé teheti karrierünket?

Általánosságban elmondható, hogy aki pénzért dolgozik, valamilyen karrierutat jár be. Ezen felül vannak olyan konkrét és jól azonosítható tényezők, amelyek másoknál nagyobb mértékben képesek befolyásolni szakmai sikereinket. Legalábbis így látja Johannes Steyrer, a Wien University Executive Academy EMBA Healthcare Management képzésének akadémiai igazgatója és a Wien University Bécs karrier- és menedzsmentszakértője és Wolfgang Mayrhofer, a WU Bécs Interdiszciplináris Menedzsment és Szervezeti Viselkedés Intézetének vezetője. A karrier utak tanulmányozásával foglalkozó szakemberek átfogó vizsgálatok után megdöbbentő felismeréseket gyűjtöttek arról, hogy mely tényezők tehetnek igazán sikeressé, vagy törhetnek meg egy karriert.
2023. 12. 10. 04:00
Megosztás:

Külföldön két kézzel szórják a pénzüket a magyarok az idén - már 1200 milliárd forintot költöttek

Többször utaztunk és sokkal több napot töltöttünk július-szeptemberben külföldi utazásokon, mint tavaly ilyenkor. Az egy évvel korábbinál folyó áron 50 százalékkal többet, 610 milliárd forintot költöttünk külföldön szállásra, szolgáltatásokra, üzemanyagra és étkezésre. Az idei kilenc havi, rekord összegű, 1200 milliárdos költés már jóval meghaladja a tavalyi egész évest - írja a friss adatokat elemző Bank360.hu.
2023. 12. 10. 03:00
Megosztás:

Áramszünet lesz! Kérj Te is riasztást, mielőtt bajba kerülsz!

Áramszünet most ?! Téged is gyakran ér váratlanul, hogy nincs áram a lakásodban, otthonodban? Nem tudsz lefőzni egy kávét, vagy épp nem tudod feltölteni az éppen lemerült mobiltelefonodat vagy nem tudod a TV-ben megnézni a kedvenc sorozatodat? Sokszor járhatunk így...
2023. 12. 10. 02:00
Megosztás:

Nincs 2 saját gyereked? Akkor nagy bajt csináltál!

Az elgondolkodtató kérdésre keressük a választ: Hogyan motiválhatnánk a szülőket, hogy legalább két gyermeket vállaljanak (ahogy a demográfusok javasolják, valójában 2,1-et)? Hogy miért? Mert nagy a baj!
2023. 12. 10. 01:00
Megosztás:

Már csak 1 napod van csatlakozni ilyen olcsón ehhez a kriptoprojekthez

Igaz, hogy a Chimpzee (CHMPZ) projektjéért már eddig is lelkesedtünk, hiszen az elmúlt pár hónap egyik legsikeresebb előértékesítését produkálja, de most újra felcsillant a szemünk, mert az ökoszisztéma natív tokenjét, a CHMPZ érmét hamarosan a tőzsdék is jegyezni fogják.
2023. 12. 10. 00:01
Megosztás:

Elkezdődött az év legforgalmasabb időszaka

Elindult a karácsonyi bevásárlási szezon, az élelmiszerláncok várakozásai szerint a tavalyinál erősebb lehet a decemberi forgalom - derül ki az MTI által készített körképből.
2023. 12. 09. 23:00
Megosztás:

Százmillió forintnyi adózatlan cigarettát foglaltak le

Százmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kistelepülés egyik ingatlanjának melléképületében.
2023. 12. 09. 22:00
Megosztás:

Több üzlet is zárva lesz december 24-én

Az élelmiszer-üzletláncok közül a Penny és a Lidl valamennyi üzlete zárva lesz december 24-én, a Spar is zárva tartja a legtöbb saját üzletét a bevásárlóközpontok kivételével, hasonlóan a Rossmann drogérialánchoz, nem nyitnak ki a JYSK és a Diego lakberendezési üzletei sem. A megelőző napokban azonban a boltok jellemzően hosszabb nyitvatartással várják majd a vásárlókat - közölték az áruházak az MTI-vel.
2023. 12. 09. 21:00
Megosztás:

Több élelmiszer is olcsóbb lett karácsony előtt

Jelentős mértékben, az októberi 10,4 százalék után 2023 novemberében 7,1 százalékra mérséklődött Magyarországon az élelmiszerek drágulásának éves üteme, és egyelőre a jövő évi kilátások is kedvezően alakulnak – állapították meg az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának elemzői a Központi Statisztikai Hivatal által pénteken közzétett adatokat értékelve. „Ennek egyik meghatározó oka, hogy mind az élelmiszergyártók, mind a kereskedők rendkívül óvatosan bántak az átárazások lehetőségével” – tették hozzá.
2023. 12. 09. 20:00
Megosztás:

Vállalati kamatstop - a cégek pénzére is kiterjed a kamatstop

Véget ér a jó világ a vállalatok számára: rájuk is kiterjesztik a betéti kamatstopot, amit 2024. április 1-ig meghosszabbítanak. Így ezentúl a cégek nem tudják a jegybankban parkoltatni magas kamaton a hatalmasra duzzadt betétállományukat - írja bank360.hu.
2023. 12. 09. 19:30
Megosztás:

Egyoldalúság és módszertani hiányosságok a Freedom House legújabb, internetszabadságról szóló jelentésében

A korábbi évekhez hasonló egyoldalúsággal és módszertani hiányosságokkal találkozhatunk az internetszabadság magyarországi állapotát értékelő Freedom on the Net 2023. évi jelentésében – állapítja meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elemzése.
2023. 12. 09. 19:00
Megosztás:

A legjobb pálinkákat díjazták

Minden országnak megvan a maga szeszesitala, gyümölcspárlatot bárhol előállíthatnak, pálinkát azonban csak Magyarországon és magyar gyümölcsből lehet készíteni - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint a tárca élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára Budapesten.
2023. 12. 09. 18:00
Megosztás:

Újabb Sztárbox-epizód miatt indul eljárás az RTL ellen

Az RTL-en november 19-én sugárzott Sztárbox egyes erőszakos, félelemkeltő jelenetei miatt is eljárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület bírságot rótt ki a Petőfi Rádió médiaszolgáltatójára, egyúttal döntött a rádiós médiaszolgáltatási díjak mérsékléséről.
2023. 12. 09. 17:00
Megosztás:

Borúlátók az e-kereskedelmi cégek 41%-a: kisebb karácsonyi forgalomra számítanak, mint tavaly

A reálbérek idei átmeneti visszaesése, a vásárlók rendelkezésére álló szűkebb források a jelek szerint az év végi időszakban is éreztetik a hatásukat. A karácsonyi időszakban fókuszba kerülő termékeket forgalmazó webáruházak 41 százaléka a tavalyi szezonhoz képest alacsonyabb forgalmat vár – 22 százalékuk szerint a visszaesés meghaladja a 20 százalékot is. Növekedést az e-kereskedelmi cégek 32 százaléka vár, miközben 27 százalék a tavalyi szint ismétlődésére számít – derül ki az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító portál gyorsfelmérésében részt vevő közel száz hazai internetes áruház válaszaiból.
2023. 12. 09. 16:00
Megosztás:

A Carlsberg és a Liverpool FC 2034-ig meghosszabbította szponzori együttműködését

A Carlsberg sörmárka és a Liverpool labdarúgócsapat újabb 10 évvel meghosszabbította a már 30 évre visszanyúló, mára ikonikussá vált támogatói megállapodását. Az 1992-ben aláírt partnerség megújításával a Premier League történetének leghosszabb, 42 évet felölelő együttműködése jött létre.
2023. 12. 09. 15:00
Megosztás:

Nem változott a nemzetközi élelmiszerkosár ára novemberben

Stabil maradt a globális terményárakat összesítő mutató novemberben, mivel a gabonafélék alacsonyabb árát a növényi olajok drágulása ellensúlyozta – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közleményében.
2023. 12. 09. 14:00
Megosztás:

Az EU további egy évvel meghosszabbította a Kongó elleni szankciókat

Az Európai Unió egy évvel, 2024. december 12-ig meghosszabbította a Kongói Demokratikus Köztársasággal szemben jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatályát.
2023. 12. 09. 13:00
Megosztás:

A csepeli HÉV vasárnaptól a Szabadkikötő állomáson is megáll

A H7-es, csepeli HÉV vasárnaptól minden időszakban és mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél, ezzel gyakrabban lesz lehetőség HÉV-re szállni abban a megállóban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
2023. 12. 09. 12:00
Megosztás: