Könyvbemutatók, adventi előadások és koncertek is lesznek az idei SlowXmas sorozatban

Kiállítások, családi kézműves foglalkozások, koncertek, irodalmi beszélgetések, könyvbemutatók, valamint gyerekprogramok várják az érdeklődőket november 24. és december 24. között a SlowXmas rendezvénysorozat keretében Budapest számos pontján, valamint december 16-án a Gárdonyi téri adventi vásárban.

Könyvbemutatók, adventi előadások és koncertek is lesznek az idei SlowXmas sorozatban

A kulturális feltöltődésre és az élményszerzésre, a lelassulásra bíztatja a közönséget a budapesti SlowXmas programsorozat, amelyet több fővárosi helyszínen rendeznek meg november 24. és december 24. között - olvasható a szervezők közleményében.

Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat keretében számos karácsonyi hangulatot idéző program valósul meg a Bartók Béla úton, a Falk Miksa, a Deák Ferenc és Ráday utcákban, valamint idén először az Margit negyed is csatlakozott a helyszínekhez.

A Bartók Béla úton lévő kiállítóterekben karácsonyi kiállításokkal és vásárokkal, workshopokkal, művészetterápiás foglalkozásokkal is várják egyebek mellett az érdeklődőket. A Falk Miksa utca aukciós házai karácsonyi árveréseket rendeznek, a kisebb galériák pedig kiállításokkal, karácsonyi hangulatú műtárgyak vásárával készülnek. Az utcában vezetett tematikus séták során az aukciók kulisszatitkait is megismerhetik az érdeklődők.

A Deák Ferenc utcában december 6-án a gyerekeket a Mikulás látogatásával, a felnőtteket Charlie-koncerttel várják. A Ráday utcában számos kiállítás és színházi előadás mellett december 9-én kincskereső program, 15-én pedig kvíz-est lesz.

A bevásárló- és tematikus utcákhoz idén csatlakozott a 2. kerületi Margit-negyed is, ahol szintén számos adventi programmal, például tematikus sétákkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, könyvbemutatókkal, és ajándékkészítő workshopokkal várják a családokat a szervezők.

A program honlapján található adventi kalendáriumban napi bontásban és helyszín szerint is kereshetők a programok.

Mindenkit vár a HUMDA Zöld életre valók eseménye Pécsett

Az elektromos mobilitás bemutatásával, gokartszlalommal és VR-kiállítással várják az érdeklődőket a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. (HUMDA) e-mobilitási roadshow-jának pécsi állomásán május 9. és 11. között - hangzott el a rendezvény csütörtöki workshopján.
2024. 05. 10. 23:00
Megosztás:

Márciusban is folytatódott az ipar másfél éve tartó vesszőfutása

Ma reggel ipari termelési adatokat is közzétett a Központi Statisztikai Hivatal az idei harmadik hónapra vonatkozóan. A termelés volumene éves szinten 2,8 százalékkal csökkent a munkanaphatással igazított adatok szerint. Az érték elmaradt az elemzői konszenzustól. A nyers adatok lényegesen durvább, kétszámjegyű visszaesést mutatnak, ugyanakkor ennek hátterében az idei évben a tavalyi harmadik havinál jelentősen, hárommal kevesebb munkanap áll, mely áprilisban visszajön. Havi szinten kiugró mértékben, 3,0 százalékkal csökkent az ipari kibocsátás a szezonálisan és munkanaptényezővel igazított adat szerint. A termelés az év első három hónapjában 4,1%-kal kisebb volt, mint 2023 azonos időszakában.
2024. 05. 10. 22:00
Megosztás:

Munkáltatók után vizsgálódik a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.
2024. 05. 10. 21:30
Megosztás:

A kormány támogatja az önellátás erősítését az élelmiszeripar területén

Az utóbbi évek válságai megmutatták, hogy az önellátásnak rendkívüli fontossága van, különösképpen a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén, ezért a kormány továbbra is kiemelten támogatja ezt a szektort - közölte Illés Boglárka külügyi államtitkár csütörtökön Budapesten.
2024. 05. 10. 21:00
Megosztás:

Magasabb jövedékiadó-visszatérítés jár a gázolaj után

A kormány újabb intézkedéssel segíti a gazdákat. Megjelent az a kormányrendelet, amely rögzíti, hogy 2024. május 1-jétől a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj után visszaigényelhető adó mértéke 90 százalékra emelkedik - jelentette be az agrárminiszter a tárca közleménye szerint.
2024. 05. 10. 20:30
Megosztás:

Megtöbbszöröződött a tisztán elektromos járműparkok száma Magyarországon

A zöld rendszámmal Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsik száma 2024. április végére felülmúlta a 96 ezret. A leginkább környezetkímélő, kizárólag elektromos hajtású járművek száma mára meghaladta az 55 ezret (55 256), míg az évtized elején még kevesebb mint 8 ezer (7729) volt belőlük, a klímabarát flotta növekedése bő négy év alatt tehát több mint hétszeres - közölte az Energiaügyi Minisztérium csütörtökön a közösségi oldalán.
2024. 05. 10. 20:00
Megosztás:

Devizapiac - Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben pénteken kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 10. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2024. 05. 10. 19:00
Megosztás:

Már zsinórban ötödik alkalommal zárt történelmi csúcson a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 185,69 pontos, 0,27 százalékos emelkedéssel, 69 201,95 ponton zárt pénteken, ami új történelmi csúcs.
2024. 05. 10. 18:30
Megosztás:

Nálunk épül meg Európa első elektromosautó gyára

Magyarország európai gazdasági súlyát nagy mértékben növeli, hogy a BYD az autóbuszgyára után az első európai elektromosautó gyárát is Magyarországra hozza - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.
2024. 05. 10. 18:00
Megosztás:

Fokozódott az aszály az Alföldön és a Tiszántúl középső részén

Az elmúlt napokban a déli, délnyugati országrészben kellő mennyiségű esőhöz jutottak a fejlődés kezdeti szakaszában járó napraforgó- és kukoricaállományok, ugyanakkor az Alföld és a Tiszántúl középső tájain fokozódott az aszály - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 05. 10. 17:30
Megosztás:

Bizonyított (OTP, MOL) és bizonyult (CPI, HUF)!

A mai napon erős bizonyítékot kaphattunk az új normalitásra a MOL és az OTP gyorsjelentésével. A MOL picivel rosszabb, az OTP picivel jobb lett, mint amit vártunk - olvasható az ERSTE friss elemzői kommentárjában.
2024. 05. 10. 17:00
Megosztás:

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A várakozásoknak megfelelően nem módosította 5,25 százalékos - tavaly augusztus óta érvényes - alapkamatát a Bank of England. A brit jegybank jelezte, hogy az infláció csökkentésében elért jelentős haladás ellenére még nem érkezett el a kamatcsökkentések ideje.
2024. 05. 10. 16:30
Megosztás:

Részvényárverést hirdetett a Magyar Telekom

A Magyar Telekom meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját, amelynek során legfeljebb 24,0 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a távközlési vállalat részvényeseitől - jelentette be a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2024. 05. 10. 16:00
Megosztás:

A versenyképesség alapja a fejlődés

Mind a magyar, mind az európai versenyképességet a termelékenység minőségének javítása alapozhatja meg hosszú távra - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Innovációs Szövetség 35. közgyűlésén csütörtökön Budapesten.
2024. 05. 10. 15:30
Megosztás:

MOL: az első negyedéves eredmény enyhén elmaradt a várttól, de így is bőven a háború előtti szint felett van a nyereségesség

A MOL 255,4 milliárd forint tisztított CCS-alapú EBITDA nyereséget ért el az idei első negyedévben, enyhén a piaci konszenzus (264,6 milliárd forint) alatt.
2024. 05. 10. 15:00
Megosztás:

Tovább erősödnek a magyar-kínai digitális kereskedelmi kapcsolatok

A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősödése kiemelt fontosságú mindkét ország számára - jelentette ki Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára, miután kereskedelmi együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Wu Jianggal, Shandong Dihao International Investment Limited Company képviselőjével a szaktárca tájékoztatása szerint.
2024. 05. 10. 14:30
Megosztás:

Várakozásokat felülmúló OTP eredmény

Az OTP 240 milliárd forintos adózott eredményt ért el az első negyedévben, 8%-kal felülteljesítve az elemzői konszenzust.
2024. 05. 10. 14:00
Megosztás:

Csökkent a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozam

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 20 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.
2024. 05. 10. 13:30
Megosztás:

Új innovációs pályázat indul

Megnyitják májusban az 50 milliárd forintos új Fókuszterületi innovációs pályázatot, amelyben még nagyobb hangsúlyt kapnak az egyetemi-kutatóintézeti-vállalati együttműködések - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára csütörtökön egy budapesti konferencián.
2024. 05. 10. 13:00
Megosztás: