Közel 80 ezer gyerek vált pénzügyileg tudatosabbá

Ismét nagyon sok diák jelentkezett a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő idei sorozatára. Összesen több mint 8700 diák nevezett, így a 2010-ben elindított, a pénzügyi edukációt fókuszba helyező verseny során összesen eddig közel 80 ezer gyermek vett részt. Az első forduló lezárása után a játékot szervező K&H több különdíjat is kiosztott. Arányosan a legtöbb diákot nevező iskolának járó elismerést a géderlaki Szent László Katolikus Általános Iskola és Óvoda nyerte el. A legtöbb diák felkészítéséért Szántó Mihályné, a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola tanára kapott különdíjat. A verseny február 20-án folytatódik a második fordulóval, amelyben 1095 csapat méri össze a tudását. Ezt követi az online regionális középdöntő, majd a májusi, személyes részvétellel megrendezendő döntő, ahova korcsoportonként és régiónként a legjobb csapatok jutnak be.

Közel 80 ezer gyerek vált pénzügyileg tudatosabbá

Továbbra is nagyon sok fiatal szeretné tudatosan kezelni a pénzügyeit, ezt mutatja, hogy töretlen az érdeklődés a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő iránt. Az edukációt fókuszba helyező versenysorozatban 3-5 fős csapatokat alkotva sajátíthatják el a diákok, hogyan érdemes intézni a mindennapos pénzügyeket, hogyan lehet takarékoskodni, mit jelentenek a különböző befektetések, biztosítások.

Az első forduló eredményeit ismertetve a pénzintézet közölte: az idei versenysorozatra több mint 8700 diák nevezett, a 9-11. osztályosok körben kiemelkedően sokan, 2800 fiatal - 706 csapatban - indult el a vetélkedőn. Ez egyben azt is jelenti, hogy az idei sorozatban a versenyzők száma elérte a koronavírus-járvány előtti szintet. Az először 2010-ben megrendezett K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő eddigi versenyein összesen közel 80 ezer diák indult.

“A nevezési adatok és az elmúlt évek tapasztalatai megerősítik azt, hogy a K&H jó döntést hozott akkor, amikor egy évtizeddel ezelőtt kiemelt szerepet szánt a pénzügyi edukáció támogatásának. A technológiai fejlődés és a rohamtempóban terjedő digitalizáció mellett a mostani bizonytalan gazdasági környezetben még fontosabb, hogy a fiatalok minél korábban és minél nagyobb mélységében megismerhessék a pénzügyi megoldásokat” - mondta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Az első forduló lezárásaként K&H három különdíjat adott át. A legtöbb diákot felkészítő személynek járó elismerést és az ezzel járó bruttó 80 ezer forint értékű ajándékutalványt a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola tanára, Szántó Mihályné Éva kapta, aki eddig több, mint 100 csapatot készített fel. Rutinos pedagógusról van szó, a korábbi években is indult csapataival a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőn és a múlt évben is ő nyerte a legtöbb diák felkészítéséért járó díjat.

Az indulók az adott iskolába járók számához viszonyított adatai szerint a legtöbb diákot “nevező” iskola címet a géderlaki Szent László Katolikus Általános Iskola és Óvoda nyerte el, az itt tanuló gyerekek 80 százaléka elindult a versenysorozaton. A kiemelkedő eredménynek köszönhetően bruttó 200 ezer forintos támogatást kapnak a K&H-tól egy gyermeknapi program megrendezéséhez. Díjat kapott a legtöbb diákot indító leghátrányosabb helyzetű kistérségekben lévő iskola is. Idén a 25 főt nevező Magyarcsanádi Református Általános Iskola és Óvoda nyerte el ezt a címet és a bruttó 200 ezer forintos támogatást.

Az első forduló lezárása után folytatódik a K&H Vigyázz, kész, pénz! verseny, mégpedig a február 20-án rajtoló második fordulóval, amelyben 1095 csapat méri össze tudását. Innen régiónként és korcsoportonként 5 csapat jut a középdöntőbe, majd korcsoportonként a legjobb regionális versenyző a döntőbe. A végső megmérettetés egy személyes részvétellel megrendezett nagyszabású esemény lesz Budapesten. A győztes diákok, iskolájuk és felkészítőjük pedig értékes díjakat nyerhetnek, melyeknek összértéke 6,6 millió forint lesz.

Vízügyi cselekvési program elfogadásával zárult az ENSZ Víz Konferencia

Vízügyi cselekvési program elfogadásával zárult az ENSZ Víz Konferencia pénteken, amely mintegy 700 vállalást tartalmaz országok és egyéb szereplők részéről, ilyen eseményre 46 éve nem volt példa.
2023. 03. 27. 05:00
Megosztás:

Hány kutya tartható egy lakásban a törvény szerint? Tartható kutya panelben, társasházi lakásban?

Néhány éve már sem a társasházak, sem az önkormányzatok nem szólhatnak bele abba, hogy hány kutyát tarthatsz egy társasházi lakásban. Régebben ezt belefoglalták a társasház szervezeti és működési szabályzatába, de ma már nem jellemző - olvashatjuk a tarsaslakhatas.hu oldalon. Hány kutya tartható egy lakásban a jogszabályok szerint? Bizonyos négyzetméteren hány kutya tartható?
2023. 03. 27. 04:01
Megosztás:

A folyamatos fejlődés jelentheti a magyar alma számára a jövőt

Azt tapasztaljuk, hogy nemcsak mi akarunk fejleszteni, hanem a termelők részéről is hatalmas az igény és az akarat, mindenki megértette, hogy most kell megvalósítani a versenyképességet javító beruházásokat - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Mi lesz veled magyar alma...? - Gonda István emlékkonferencián Debrecenben az Agrárminisztérium (AM) csütörtöki közleménye szerint.
2023. 03. 27. 03:00
Megosztás:

Horvátországban vendégszerepel a Magyar Állami Népi Együttes

Horvátországban vendégszerepel a Magyar Állami Népi Együttes (MÁNE), a zágrábi Horvát Nemzeti Színház után pedig pénteken Fiumében is fellép az Ezerarcú Délvidék összeállítással - közölte az MTI-vel Mladenovics Szlanyinka Anna, a Zágrábi Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központ igazgatója.
2023. 03. 27. 02:00
Megosztás:

Mire jó a szülői szabadság? 44 nap jár, de hol van benne a csapda?

Szülői szabadság 2023 feltételek és igénybevétel szabályai. A Munka Törvénykönyve 2023. január 1-jétől hatályos rendelkezése szerint, a munkavállalót gyermeke hároméves koráig 44 munkanap szülői szabadság illeti meg. Bár e távollét időtartama vonzó lehet, a díjazása már nem az, hiszen a szülői szabadságra csak a távolléti díj 10%-a jár, amiből ráadásul le kell vonni a gyed, vagy gyes összegét. Az alábbiakban - az ado.hu szakmai portál blogbejegyzése alapján - áttekintjük, a munkavállalónak mikor lehet érdemes élni ezzel az új távolléttel.
2023. 03. 27. 01:00
Megosztás:

Új nanooptikai áramköröket és részecskegyorsítási módszereket fejlesztettek magyar kutatók

Egy most lezárult négyéves együttműködés során új nanooptikai áramköröket, részecskegyorsítási módszereket és optikai diagnosztikát fejlesztett az ELKH Wigner Fizikai Kutatóközpont és a szegedi ELI Lézerközpont mintegy 25 kutatója - tájékoztatta az MTI-t az ELKH Wigner Fizikai Kutatóközpont csütörtökön.
2023. 03. 27. 00:05
Megosztás:

Ingatlanokat kaphat a református egyház

Két budapesti ingatlant juttatna a Dunamelléki Református Egyházkerületnek az a módosító javaslat, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága a vagyongazdálkodási törvénycsomaghoz.
2023. 03. 26. 23:05
Megosztás:

A koronavírus-járványhoz hasonló gazdasági veszteséget okoz a Brexit

Az egyik legbefolyásosabb brit gazdasági előrejelző cég vezetője szerint a koronavírus-járványhoz hasonló veszteséget okoz a brit gazdaságnak Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból (Brexit).
2023. 03. 26. 22:00
Megosztás:

Megszűnt a belső határellenőrzés a horvát repülőtereken is

Vasárnaptól Horvátország kilenc nemzetközi repülőtere kezdi meg a schengeni vívmányok teljes körű alkalmazását, Zágrábban, Dubrovnikban, Splitben, Zárában (Zadar), Pulában, Fiumében (Rijeka), Eszéken (Osijek), Mali Losinjban és Bracon ezeken a repülőtereken a schengeni övezeten belüli járatok nem tartoznak többé határellenőrzés alá - közölte a horvát belügyminisztérium.
2023. 03. 26. 21:00
Megosztás:

Újabb tornádó pusztított az Egyesült Államok déli részén

Újabb tornádó pusztított az Egyesült Államok délkeleti részén vasárnap, miközben a katasztrófával egy nappal korábban sújtott Mississippi államban folytatódott a romok eltakarítása és a kutatás esetleges áldozatok, túlélők után.
2023. 03. 26. 20:00
Megosztás:

Oroszország és Kína nem hoz létre katonai szövetséget

Oroszország és Kína nem hoz létre katonai szövetséget, és senkit sem fenyeget, a Nyugat viszont új, globális tengelyeket alakít ki - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a Rosszija 1 televízió Moszkva. Kreml. Putyin című vasárnapi műsorának nyilatkozva,
2023. 03. 26. 19:00
Megosztás:

Visszaesik a hőmérséklet, visszatérnek az éjszakai fagyok

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a jövő hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Az erős szél hétfőn nagy területen viharossá fokozódik. A hét második felében ismét melegedés kezdődik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott középtávú előrejelzéséből.
2023. 03. 26. 18:00
Megosztás:

Valaki milliomos lett ezekkel a számokkal!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 03. 26. 17:00
Megosztás:

Megnyílt a Ferenczy Múzeum új kiállítása

Megnyílt a Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) új, A gyűjtemény (1900-2022) című kiállítása, amely 122 év alkotásaiból válogat. Az időről időre megújuló tárlat 2028. március végéig látható a Ferenczy Múzeumban.
2023. 03. 26. 15:00
Megosztás:

Európa Játékok: Szigorú doppingellenőrzést ígérnek

Minden korábbinál szigorúbb doppingellenes akciót készülnek megvalósítani a házigazdák a június 21. és július 2. között Krakkóban és környékén sorra kerülő nyári Európa Játékokon.
2023. 03. 26. 14:00
Megosztás:

Áprilisban nárciszünnepet tartanak Kaposváron

Színes, érdekes programokkal várják az érdeklődőket a kaposvári Nárciszünnepen, a somogyi megyeszékhely turisztikai szezonnyitóján, amelyet április 1-jén tartanak a Rippl-Rónai Emlékházban és Látogatóközpontban, valamint annak parkjában.
2023. 03. 26. 13:00
Megosztás:

Fejlesztik a váraljai parkerdőt

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz 237 millió forintos támogatásával fejleszti a váraljai önkormányzat a település határában fekvő parkerdő infrastruktúráját.
2023. 03. 26. 12:00
Megosztás:

Így alakult a héten a BUX

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 41 818,92 ponton zárt pénteken, 2,57 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
2023. 03. 26. 11:00
Megosztás:

Stabilra javította Románia államadós-besorolás kilátását a Fitch Ratings

Megerősítette Románia BBB-/F3 államadós-besorolását a hosszú, illetve rövid futamidejű devizaadósság tekintetében a Fitch Ratings, ugyanakkor negatívról stabilra javította az ország kilátásait - közölte szombaton a bukaresti pénzügyminisztérium.
2023. 03. 26. 09:00
Megosztás:

Május elejéig pályázhatnak a dizájnerek a Magyar Formatervezési Díjra

Május 2-ig pályázhatnak dizájnerek a Magyar Formatervezési Díjra, amelynek nyertesei akár bruttó hatszázezer forint díjazásban is részesülhetnek.
2023. 03. 26. 08:00
Megosztás: