Magyar innováció emeli új szintre a hőszivattyús fűtést

Egy ingatlannál a hőszivattyús fűtésre való átállást több tényező is befolyásolja, az egyik ezek közül, hogy milyen hőközpontot válasszunk, ez az eszköz ugyanis elengedhetetlen annak érdekében, hogy a hőt eltároljuk, amíg szükségünk nem lesz rá. A kiválasztásnál olyan kritériumok jönnek szóba, mint a megbízhatóság, a praktikum és a helytakarékosság. Egy magyar innováció most a legmagasabb sztenderdeknek megfelelően lép piacra.

Magyar innováció emeli új szintre a hőszivattyús fűtést

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a hőszivattyús fűtési rendszerek, melyek nemcsak környezetbarát megoldást kínálnak otthonunk melegen tartására, hanem elődeikhez képest jóval költséghatékonyabban is működtethetők. Kevesen tudják, de egy beruházás esetén legalább olyan nagy körültekintéssel kell eljárni a hőközpont kiválasztásánál, mint a hőszivattyúénál. Hajnal Ferenc, Nolsen hőközpontok szakértő azt is elárulta, hogy miért.

Mint fogalmazott, amikor a hőszivattyú működésbe lép, annak egyetlen dolga van: „levenni” a kinti levegőből, földből vagy vízből a hőt, és olyan formába önteni, amelyet a házban lehet hasznosítani. Miután megvan ez a meleg, valahova el kell tárolni, amíg szükség nem lesz rá. Itt jön képbe a hőközpont fogalma, mely nagyjából olyan, mint egy termosz: megtartja a hőt addig, amíg szét nem osztjuk a házban a hőleadókban, azaz a radiátorokon vagy a padlófűtésen keresztül a keringető szivattyúk segítségével.

„Ez azért fontos, mert a hőszivattyú nem mindig és nem azonnal tud annyi meleget előállítani, amennyire éppen szükség van. A hőközpont segít ezt a meleget gyakorlatilag előre legyártani és készenlétben tartani a felhasználásra” – mutatott rá a szakember.

Ügyfélorientált szemlélet és kompakt megoldás

Kérdésünkre válaszolva elmondta, lényeges, hogy olyan hőközpontot találjunk, ami illeszkedik a ház fűtési igényeihez és a rendelkezésre álló térhez. Fontos, hogy csak a kiváló minőségű anyagokból, például rozsdamentes acélból készült komponenseket keressük, melyek hosszú élettartamot és alacsony karbantartási igényt garantálnak.

Hajnal Ferenc kiemelte még a helytakarékosság jelentőségét is. Elmondta, egy kompakt hőközpont, ami helytakarékos kialakítású, lehetővé teszi a helykihasználást más célokra is a gépházban vagy ott, ahol a hőközpontot elhelyezzük.

„Szintén fontos tényező a hőközpont energiahatékonysága is, amely közvetlenül befolyásolja a fűtési rendszer általános energiafogyasztását. Egy jól szigetelt és hatékony hőközpont segít csökkenteni a működési költségeket. Végül, de nem utolsó sorban biztosítani kell, hogy a hőközpont kompatibilis legyen a meglévő vagy tervezett hőszivattyús rendszerrel, valamint más rendszerelemekkel, mint a padlófűtés vagy a radiátorok” – sorolta.

Új magyar termék teljes műszaki támogatással

A hőszivattyús fűtési rendszerek piaca is elképesztő ütemben fejlődik, ennek legújabb példája a Nolsen előszerelt hőközpont, melyet kifejezetten hőszivattyús rendszerekhez terveztek az esetleges vízoldali kivitelezési komplikációk esélyének csökkentése, a kis helyigény és a gyors munkavégzés érdekében.

A két magyarországi piaci szereplő, a Cool4U Systems Kft. és az Easykit Kft. összefogása révén piacra kerülő hőközpont több szempontból is különbözik a piacon kapható, első hallásra hasonlónak tűnő terméktől. Ilyen a rozsdamentes kialakítás, a párazáró szigetelés, illetve a kompakt méret is.

Hajnal Ferenc a Nolsen márka előnyei között említette még, hogy tartályának mérete olyan, hogy egy átlagos család használati melegvíz igényét kényelmesen ellátja. A hőközpontot ráadásul úgy tervezték, hogy a szerelése egyszerű és gyors legyen, csökkentve ezzel a telepítési időt és az esélyt az esetleges bonyodalmakra. Az egység előszerelve érkezik a vásárlóhoz, a Nolsen hőközpontok akár vízvezetékszerelő szakember bevonása nélkül is telepíthetők.

„A kompakt hőközpont kiváló választás mind a fűtéskorszerűsítés, mind pedig új hőszivattyús szisztéma kiépítése esetén, valamint azok számára is optimális lehetőség, akik új belépők a hőszivattyús rendszerek kivitelezésében. A Nolsen hőközpont minden szükséges komponenssel, illetve kiegészítő egységekkel, így csatlakozókkal, hőcserélővel, iszapleválasztóval, mikrobuborék-leválasztóval, keverőszeleppel és keringető szivattyúval ellátott. A hőközpontok kivitelüktől függően működhetnek fűtési és hűtési pufferként, illetve ezekkel kombinálva használatimelegvíz-tárolóként is, melyhez már csak a gerincágakat kell csatlakoztatni.” hívta fel rá a figyelmet a szakember.

Végezetül a szakértő szót ejtett arról is, hogy a Cool4u Systems https://hoszivattyu-kereso.hu/termekkategoria/nolsen-hokozpont/ a berendezések kizárólagos magyarországi forgalmazásán túl teljes műszaki támogatással és akár helyszíni segítségnyújtással áll partnerei rendelkezésére. Sőt, bármely kivitelű és teljesítményű Gree hőszivattyú Nolsen hőközponttal történő szerelése esetén kiterjesztett garanciát biztosít a berendezésre. https://nolsen.hu/

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.
2024. 05. 25. 03:20
Megosztás:

Ez fog történik a Te pénzeddel is, ha Magyarország bevezeti az eurót

Az euró bevezetése egy országban számos gazdasági, pénzügyi és társadalmi hatással járhat. A magyar forint helyett az euró bevezetése hasonló hatásokat eredményezne, mint amiket más eurózóna tagországokban tapasztaltak. Nézzük meg a fontosabb hatásokat!
2024. 05. 25. 02:30
Megosztás:

Az Új Kripto szezon bullish, a befektetők gyorsan halmozzák fel ezeket a top altcoinokat a KANG Mellett

Miközben számos kriptovaluta folytatja a kilábalást a medvepiac végéhez közeledve, a kereskedők gyorsan felhalmozzák a legjobb altcoinokat, mivel ezek lenyűgöző teljesítményt mutatnak a piacon. Ezek az altcoinok, nevezetesen a Polkadot, az Avalanche, a Thorchain és a Near Protocol kiemelkedtek a többiek közül, az elemzők többségüknél kitörést prognosztizálnak. Ugyanebben a szellemben a kereskedők rohannak felhalmozni a KangaMoon (KANG) nevű új kriptovalutát is, amely a GameFi iparág átalakítására összpontosít, és a szakértők az egyik legjobb megvásárolható kriptovalutának tartják.
2024. 05. 25. 02:00
Megosztás:

Élettársad van nem pedig házastársad? Akkor most bajba kerülhetsz!

Még mindig sokan nincsenek tisztában az élettársak vagyonjogi viszonyaival (pedig becslések szerint megközelítőleg egymillió magyar ember él ebben a formában jelenleg), olyannyira, hogy egy friss MOKK-kutatás szerint az élettársi közösségben élő emberek töredéke tudja csak, hogy milyen jogi szabályok vonatkoznak rájuk. Cikkünkből most minden kiderül!
2024. 05. 25. 01:30
Megosztás:

Munkaviszonnyá válhat a taxisok és ételfutárok munkája?

Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. Ez egy nagy fejlemény az európai uniós jogalkotásban, melyet dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője segítségével vizsgálunk meg.
2024. 05. 25. 01:00
Megosztás:

2024 a kripto gaming visszatérésének éve? Mutatjuk a legjobb gaming érméket!

A globális kriptovaluta piac pozitív árfolyam-mozgásokat produkál, a feltételezések szerint ugyanis a SEC hamarosan engedélyezi az Ethereum ETF-eket.
2024. 05. 25. 00:01
Megosztás:

Fittyet hány a magas kamatokra az amerikai gazdaság

Az Egyesült Államokban az S&P feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe májusban 50,9-re emelkedett az áprilisi 50 pontról.
2024. 05. 24. 23:00
Megosztás:

Mesterséges intelligencia innovációs központot nyitott Bukarestben a Genpact

Mesterséges intelligencia innovációs központot nyitott Bukarestben a Genpact - írja az economedia.ro.
2024. 05. 24. 22:00
Megosztás:

Új elnököt választott az MGYOSZ

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary), a legnagyobb múltra visszatekintő hazai munkaadói szervezet. Az MGYOSZ közgyűlésén egyhangúlag választották meg négy évre Lakatos Péter, aki 8 éve vesz részt aktívan a szövetség építésében, az elmúlt 4 évben a szervezet társelnöke volt.
2024. 05. 24. 21:00
Megosztás:

Indexcsökkenéssel zártak a főbb európai értékpapírpiacok

Gyenge kezdés után vegyes eredménnyel, többségében indexcsökkenéssel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 05. 24. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 526,62 pontos, 0,77 százalékos emelkedéssel 68 846,13 ponton zárt pénteken.
2024. 05. 24. 19:30
Megosztás:

Erősödött pénteken a forint

Erősödött pénteken a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon és nyereséggel fejezte be a hetet is.
2024. 05. 24. 19:00
Megosztás:

Nőtt a Zwack árbevétele, nyeresége csökkent

A Zwack Unicum Nyrt. 2023-2024-es üzleti évében 36,9 milliárd forint bruttó árbevételt ért el, 4,5 százalékkal többet az előző évihez képest; adózott eredménye 2,9 milliárd forint volt, 15,7 százalékkal csökkent - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
2024. 05. 24. 18:30
Megosztás:

Az első negyedévben rekordösszegű osztalékot fizettek ki világszerte

Rekordszintű osztalékot fizettek ki a cégek a világon az idei első negyedévben - áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében.
2024. 05. 24. 18:00
Megosztás:

Rekordbevétele volt előző évben Csehországnak a turizmusból

Tavaly 174,9 milliárd koronát (2798,4 milliárd forint) költöttek el a külföldi turisták Csehországban; az új rekordot jelentő összeg 34,5 százalékkal magasabb, mint az egy évvel korábbi, míg a koronavírus-járvány előtti, 2019-es rekordbevételeket 4,4 százalékkal haladja meg - derült ki a Czech Tourism állami idegenforgalmi ügynökség által pénteken nyilvánosságra hozott közleményből.
2024. 05. 24. 17:30
Megosztás:

Az elektromos autók akkumolátorainál oda kell figyelni a tartósságra és megfelelő cserére

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter részt vett az Európai Akkumulátorszövetség Brüsszelben megrendezett "European Battery Day" ülésén, ahol a felek megtárgyalták az európai akkumulátor-ökoszisztémát és az elektromos mobilitási ágazatot érintő legújabb fejleményeket. Ennek keretében a részvevők értékelték a 2018. évi akkumulátor-cselekvési terv végrehajtását és számba vették a lehetséges jövőbeli intézkedéseket - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.
2024. 05. 24. 17:00
Megosztás:

Erősödésre számít a Duna House idén az ingatlanpiacon

Erősödő befektetői aktivitásra számít a Duna House idén az ingatlanpiacon: 2024. első negyedévének átlagában vidéken a vásárlók 25 százaléka, Budapesten a vásárlók 34 százaléka került ki a befektetők közül.
2024. 05. 24. 16:30
Megosztás:

Negyedéves összevetésben nőtt, éves összehasonlításban csökkent a német GDP

A német hazai össztermék (GDP) az első negyedévben 0,2 százalékkal nőtt negyedéves összevetésben, míg 0,2 százalékkal csökkent éves összehasonlításban - közölte végleges adatként a német statisztikai hivatal (Destatis) pénteken.
2024. 05. 24. 16:00
Megosztás:

Áprilisban nőtt a foglalkoztatottak száma

Áprilisban a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 39 ezer fővel, 4 millió 749 ezer főre nőtt. A munkanélküliek száma 217 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 24. 15:30
Megosztás:

A kormány nagy összegeket mozgósít a magyar gazdaság érdekében nemzetközi szinten

Magyarország összesen évi 34 milliárd forintot költ nemzetköziesítési programokra, amelyek olyan kutatásokat finanszíroznak a világban bárhol, amelyek a magyar gazdasági érdek mentén előrébb visznek minket - jelentette ki Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára csütörtökön Brüsszelben.
2024. 05. 24. 15:00
Megosztás: