Már a hagyományos bolti vásárlások során is netes videókból tájékozódik a vevők többsége

Az elmúlt években Magyarországon is tanúi lehettünk az online kereskedelem mindent elsöprő robbanásának: 2020-ban 45%-kal, majd tavaly további 30%-kal bővült az e-commerce szektor hazánkban, és hamarosan a teljes kiskereskedelmi torta 14-15 százaléka az online csatornáé lehet. Ez azonban azt is jelenti, hogy soha nem zajlott még ekkora csata a fogyasztók figyelméért, egy jó webáruház és néhány hirdetés pedig már messze nem elég ahhoz, hogy visszatérő vevőket csábítsunk magunkhoz. A kreativitás, az élményalapú vásárlói út és az interaktivitás mindennél fontosabb – ebben pedig ma már kulcsszerepet játszanak az audiovizuális tartalmak. Vajon mivel hódíthatjuk meg a legfiatalabb fogyasztókat, melyek a legfrissebb trendek a videómarketing piacon és hogyan válhatunk mi magunk is tartalomgyártókká? Az innovatív videó streaming-megoldásokat fejlesztő magyar RECnGO összeírta a siker receptjét.

Már a hagyományos bolti vásárlások során is netes videókból tájékozódik a vevők többsége

Átlagosan 100 percet töltenek naponta az emberek az interneten videók nézegetésével és a fogyasztók több mint fele még a boltokban is ezt teszi, hogy a vásárlás előtt tájékozódjon a kiválasztott termékekről. Azok a kereskedők, akik audiovizuális tartalmakat is használnak marketingtevékenységeik során, egyöntetűen arról számolnak be, hogy jelentősen növekedett a webhelyük forgalma (86%), emellett direkt összefüggést tapasztalnak az értékesítési mutatók és a videók rendszeres megosztása között (78%). Csupán néhány megdöbbentő statisztika a videómarketing világból, melyet semmiképpen sem lehet figyelmen kívül hagyni, ha sikeresen helyt szeretnénk állni a dübörgő e-kereskedelmi piacon. Annál is inkább, mert hamarosan ismét nagy ugrás ígérkezik: néhány éven belül ugyanis már önálló döntéseket hozó fogyasztókként is számolni kell a 2010 után világra jött alfa generációval, akik már digitális bennszülöttnek számítanak. A közel 2 milliárdos korcsoport óriási gazdasági súllyal bír majd globálisan – itt van tehát az ideje annak, hogy a hazai szereplők is átgondolják marketing stratégiájukat és nagyobb sebességre kapcsoljanak.

Az e-commerce aranyszabályai: élmények, élőzés, interaktivitás

Az online fogyasztói szokások és az e-kereskedelemben célcsoportként megjelenő vásárlók életkori sajátosságainak átalakulása miatt új megközelítésre és megoldásokra van szükség: a látogatók gyors, átlátható, élményalapú és személyre szabott vásárlói utat szeretnének bejárni, és a kapcsolódó marketingüzenetektől is pontosan ezeket várják. Szeretnék minél közelebbről megismerni a kinézett terméket vagy szolgáltatást, virtuálisan felpróbálni egy-egy ruhadarabot, megnézni, ahogy a kedvenc influenszerük a gyakorlatban is kipróbálja a legújabb sminkecsetet vagy azonnal feltenni a kérdéseiket az online bemutatót tartó értékesítőnek. A videómarketing tartalmak - legyen szó vlogokról, a termékeket vagy azok használatát bemutató rövid filmekről, webináriumokról vagy éppen videós podcastokról - felkeltik az emberek figyelmét, élményeket nyújtanak számukra, illetve egyszerű és fogyasztható formában adnak át minden fontos információt a vásárlói döntés meghozatala előtt.

“Fontos azt is felismerni, hogy bár még soha nem állt az online kereskedelem rendelkezésére annyi kommunikációs platform, mint manapság, a digitális térben a személyes találkozások hiányában mégis nehéz a hitelességen és bizalmon alapuló ügyfélkapcsolatok kialakítása. Valószínűleg ebben rejlik az élő videók, illetve streamingek népszerűségének kulcsa. A közösségi oldalakon vagy saját felületeken közvetített valós idejű tartalmaknál nincs lehetőség sumákolásra, ráadásul azonnali válaszokat nyújtó, interaktív csatornát jelentenek az eladó és a vevő között. Miközben az élő videók háromszor hosszabb ideig képesek lekötni a nézők figyelmét, hódítanak a mikrovideók is: egyre röbb cég használja a TikTokot is marketingcélokra. Nem csoda, hiszen a videós tartalmakkal a legnagyobb keresőmotorok, így például a Google találatai között is előrébb kerülhetünk” – hívja fel a figyelmet Szél Gergely, RECnGO ügyvezetője.

Mobilon nézzük, mobilról jön a megoldás is

Talán az sem meglepő, hogy a kiemelkedő értékesítési mutatókhoz ma már elengedhetetlen, hogy az egész vásárlói útvonal egyszerűen és gyorsan bejárható legyen okoseszközökön is, hiszen az összes internetes tranzakció több mint felét már mobitelefonon ütik nyélbe. Ezért olyan audiovizuális tartalmakat érdemes megosztani webfelületeinken és közösségi oldalainkon is, melyek élvezhetőek és betöltik funkciójukat a mobilképernyőkön is. Bármennyire is fontosnak tűnik azonban a videómarketing az e-kereskedelemben, felmerül a kérdés, hogy valóban megéri-e befekteni az energiát, humán- és anyagi erőforrásokat a profi mozgóképes anyagok elkészítésébe – nos, a jó hír az, hogy a problémát akár mi magunk is megoldhatjuk, csupán egy applikáció letöltésével. A RECnGO költség- és időhatékony alkalmazásával a felhasználók saját okoseszközeikből egy akár 12 kamerából álló hálózatot is létrehozhatnak, ezzel könnyedén belevághatnak az élő streamingek és az időzített videós tartalmak gyártásába.

“Ezzel a megoldással egy egyszerűen kezelhető, profi eszközt szeretnénk – a szabadidős felhasználók mellett - az üzleti tartalomgyártók kezébe adni, hogy ne álljon az értékesítési célok megvalósításának útjába a szakértelem vagy az egyéb erőforrások hiánya. Gyakorlatilag egy zsebre vágható stúdióról van szó, mellyel minden kreatív ötlet megvalósható: vágóképeket, videóbetéteket is készíthetünk a többkamerás láncnak köszönhetően, és akár a közösségi oldalunkon éppen futó anyagokba is szerkeszthetjük vagy később is megoszthatjük őket. Az app segítségével már most is stúdióminőségű tartalmakat tudnak készíteni a felhasználók mindenféle előképzettség nélkül, de folyamatosan arra törekszünk – a friss trendeket és felhasználói igényeket figyelembe véve –, hogy újabb és újabb hasznos funcióval jelentkezzünk” – magyarázza Szél Gergely.

A valódi futball izgalmát adja vissza az interaktív magyar társasjáték

Nincs még egy olyan társasjáték a piacon, ami olyan magas színvonalon ötvözi az ügyességet, a szerencsét és a stratégiát, mint a Footballiser. Horváth Miklós, a száz százalékban magyar gyártmányú és fejlesztésű interaktív játék ötletgazdája elmondta, több mint ezer verziót teszteltek, mire eljutottak a végleges prototípusig. A társas ugyanazt az életérzést közvetíti, mint a labdarúgás, a gólörömöket is meg lehet élni benne, ráadásul a gyermekek kézügyességét és a finommotorikus mozgásukat is bizonyítottan fejleszti.
2022. 12. 09. 20:00
Megosztás:

A szerb parlament elfogadta a jövő évi költségvetést

A szerb parlament elfogadta pénteken a 2023. évi költségvetést, amely a bruttó hazai termék (GDP) 3,3 százalékának megfelelő hiánnyal számol.
2022. 12. 09. 19:00
Megosztás:

Szombaton indul a BÁV online művészeti aukciója

Zsolnay-kerámiákra, szecessziós ezüsttárgyakra, retro lámpákra, órákra és festményekre is lehet licitálni a BÁV szombaton induló 7. Online Aukcióján december 19-ig az axioart.hu oldalon.
2022. 12. 09. 18:30
Megosztás:

Nem teljesített vállalásokért bírságolt a Médiatanács

A MaxiRádió, a Balaton Rádió és a 88,9 - BestFM rádiók nem teljesített vállalásai miatt szabott ki pénzbüntetést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely két helyi rádiós frekvencia pályázati felhívását is véglegesítette - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.
2022. 12. 09. 18:00
Megosztás:

Több mint 30 milliárd forintból valósultak meg szociális infrastruktúra-fejlesztések

Az elmúlt években a Széchenyi 2020 program keretében országosan 377 helyszínen több mint 30 milliárd forintot fordítottak kifejezetten a szociális infrastruktúra és az alapszolgáltatások fejlesztésére - közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogáton.
2022. 12. 09. 17:30
Megosztás:

Az EU fokozná a védőoltásokkal szembeni bizalmatlanság elleni küzdelmet

Az Európai Unió egészségügyi minisztereit tömörítő tanács fokozná a védőoltásokkal szembeni bizalmatlanság elleni küzdelmet, valamint a jövőbeli egészségügyi kihívásokra való uniós felkészülést és együttműködést - tájékoztatott az uniós tanács pénteken.
2022. 12. 09. 17:00
Megosztás:

Közösen épít hőszigetelőanyag-gyárat a Masterplast és a Market

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Masterplast cégcsoport és a Market Építő Zrt. két új, kőzetgyapot hőszigetelő anyagot előállító gyár létrehozására Magyarországon és Szerbiában - jelentették be a társaságok közös sajtótájékoztatójukon Budapesten pénteken.
2022. 12. 09. 16:30
Megosztás:

Csalók ismét Csányi Sándor nevével élnek vissza

Csalók Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét és fotóit használják fel arra, hogy gyanútlan és hiszékeny embereket tőrbe csaljanak, valószínűtlen hozammal kecsegtető, befeketésnek álcázott ígéretekkel megszerezzék az adataikat és a pénzüket - figyelmeztet az OTP Bank pénteki közleményében.
2022. 12. 09. 16:00
Megosztás:

Együttműködik a jegybank és a kibervédelmi intézet

Együttműködési megállapodást kötött a  Nemzetbiztonsági Szakszolgálat - Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ-NKI) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a hazai pénzügyi rendszer kiberkockázatainak hatékony csökkentése, illetve a kiberbiztonság magas szintre emelése érdekében - tájékoztatta a jegybank pénteken az MTI-t.
2022. 12. 09. 15:30
Megosztás:

Nagyot nőtt tavaly a használatiminta-oltalom bejelentések száma a világban

Magyarországon még az ezret sem éri el, világszinten azonban 28,1 százalékkal mintegy 3 millióra nőtt a "kisszabadalomnak" is nevezett használatiminta-oltalom bejelentések száma, amelynek előnyeire és fontosságára hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).
2022. 12. 09. 15:00
Megosztás:

A villamosenergia-piaci modell felülvizsgálata az energiaszabályozó hatóságok kiemelt feladata

Szabályozói szempontból a következő év legfontosabb feladata az európai villamosenergia-piaci modell felülvizsgálata lesz, ráadásul egy olyan időszakban, amikor az ellátásbiztonság, a megfizethetőség és fenntarthatóság hármasa rendkívüli kihívások előtt áll - hangsúlyozta Ságvári Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) stratégiai és nemzetközi ügyekért felelős elnökhelyettese a Budapest Climate Summit konferencián rendezett panelbeszélgetésen a hivatal pénteki közleménye szerint.
2022. 12. 09. 14:30
Megosztás:

Megjelent a Twitter-iratok második része

A Twitter "feketelistákat" készített bizonyos, kritikus véleményeket megfogalmazó felhasználókról - ez derült ki a közösségi médiumok korábbi vezetése idején követett gyakorlatról csütörtökön este nyilvánosságra hozott újabb belső üzenetváltásokból.
2022. 12. 09. 14:00
Megosztás:

Csaknem tízmilliárd forint uniós forrás érkezik Békés megyébe

Csaknem tízmilliárd forint fejlesztési forrást nyert el több Békés megyei település az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből - tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat közleményben az MTI-t.
2022. 12. 09. 13:30
Megosztás:

Megreformálta a higiéniáról alkotott fogalmainkat a Covid

A Covid időszak alatt alapvető fogyasztási cikké vált a nedves törlőkendő, amely azóta is elengedhetetlen kelléke nemcsak otthonunknak, de táskánknak is, amiben mindenhova magunkkal vihetjük. A fokozott higiéniára törekvő trendnek egyik zászlóshajójaként az elmúlt két évben meghódította a világot. Azt, hogy hosszú távon velünk fog maradni, mi sem bizonyítja jobban, mint a gyártók azon igyekezete, hogy az egészség védelme mellett a környezetvédelmi elvárásoknak is minél inkább megfeleljen. Ennek szellemében jelennek meg egyre másra a márkák portfóliójában teljesen lebomló változatok is. 
2022. 12. 09. 13:00
Megosztás:

Sikeresen lezárta első külföldi akvizícióját a Gloster 

A július 27-i bejelentésnek megfelelően tegnap a Gloster lezárta a G-Plus Consulting GmbH 51%-os részesedésének megvásárlását. 
2022. 12. 09. 12:30
Megosztás:

Felülteljesíthetnek a kínai részvények

Kínában az infláció a várakozásoknak megfelelően 1,6%-ra csökkent novemberben az előző havi 2,1%-ról. 
2022. 12. 09. 12:00
Megosztás:

Komoly segítséget kapnak az ingatlanosok a kihívásokkal teli ingatlanpiacon

Egyedülálló eszközt biztosít ügyfelei számára a piaci tájékozódáshoz az ingatlan.com. A leglátogatottabb ingatlanhirdetési portál 2023-tól minden ingatlanközvetítő partnere előtt megnyitja adatbázisát. Az ingatlanértékesítők így még pontosabban tudják lekövetni a piaci mozgásokat, és hatékonyan tudják megbízóikat segíteni az adásvételek létrejötte során.
2022. 12. 09. 11:30
Megosztás:

A nehéz gazdasági környezet ellenére is töretlen az 5G terjedése

A világ számos részén jellemző gazdasági nehézségek ellenére valószínű, hogy az év végére eléri az egymilliárdot az 5G előfizetések száma a világban, 2028-ban pedig az 5 milliárdot is átlépheti. A mobilkommunikációs trendek legátfogóbb tanulmánya, az Ericsson Mobility Report új kiadásából az is kiderül, hogy a rögzített vezeték nélküli (FWA) elérések terjedése gyorsabban nő a vártnál.
2022. 12. 09. 11:00
Megosztás:

Újra kell tervezned az életedet? – megoldás lehet a felnőttképzés

A jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzet minden munkavállalót érzékenyen érint, hiszen számos olyan élethelyzet adódhat, amikor újratervezésre van szükség. A DEKRA Akademie szakértője elmondja, mikor érdemes felnőttképzésben gondolkodni, és milyen lehetőségek közül választhatunk.
2022. 12. 09. 10:30
Megosztás:

Rekord nyugdíjemelés jön 2023-ban!

Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj ezt követően már meghaladja majd a 200 ezer forintot, a medián nyugdíj pedig elérheti a 192 ezer forintot. A megélhetési költségek ugrásával összefüggésben a nyugdíjak összegének jelentős növelése sem feltétlenül segít azonban az idősek anyagi helyzetén.
2022. 12. 09. 10:00
Megosztás: