Már a klímaváltozás okozta többletköltségekre is köthetünk biztosítást

A világ napról napra változik, és vele együtt változnak a szolgáltatásokkal és termékekkel kapcsolatos igényeink is. Ma már számos olyan, korábban utópisztikusnak tűnő terméket vásárolhatunk, mint például a hajlítható képernyőjű hibrid okostelefon-tablet vagy a 3D nyomtatással és beépített LED világítással készült ultrakönnyű, hálós szerkezetű bicikliváz. Ezek a meglepő váltások képződtek le a biztosítási piacon is: létezik már olyan kötvény, amely abban az esetben fizet, ha a külső hőmérséklet 37 Celsius fok fölé kúszik, így a biztosított fedezni tudja a klímaváltozással járó többletköltségeit. Számos jól ismert, azonban a biztosítói szektortól korábban igencsak távol álló cég lép be ebbe a piaci szegmensbe, mint például a Facebook, az Amazon vagy éppen az Alibaba. És nemcsak hogy megjelennek, hanem a kezükben lévő óriási adathalmazzal, dinamizmusukkal és fejlett technológiájukkal fel is forgatják azt. Az Allianz, a jövő biztosítójaként éppen ezért kutatja folyamatosan, hogyan tudja egyre egyedibb szolgáltatásokkal és kiemelkedő ügyfélélménnyel kiszolgálni a gyorsan változó fogyasztói igényeket.

Már a klímaváltozás okozta többletköltségekre is köthetünk biztosítást

Tűz és víz: egységben az erő!

A világjárvány alaposan kimozdította mind a vállalatokat, mind a fogyasztókat a komfortzónájukból. Nekünk megmutatta az időnk és a személyes kapcsolataink fontosságát, a személyünkre szabott termékek, tartalmak praktikusságát, hasznosságát. A cégek pedig megtanulták azt, hogy a drága és időigényes, új ügyfeleket célzó kampányok mellett kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a már meglévőkre is, akiket egyszerűsített ügyfélfolyamattal, a termékfejlesztésekbe való bevonással, extra szolgáltatásokkal járó komplex termékekkel, valamint a vásárlói igényekre való gyors és hatékony reagálással tudnak még inkább elkötelezni maguk mellett.[1]
 
Ezt a célt a szolgáltatók egyedi partnerségeken keresztül tudják megvalósítani. Az autógyártók és a biztosítók együttműködésének köszönhetően sok esetben már autóvásárláskor köthetünk kötelező biztosítást a gépjárműre, vagy utasbiztosítást magunkra a jármű kölcsönzésekor. Az előbbi a biztosítási megoldásokat, utóbbi pedig az ügyfeleket és a technológiát adja, a végeredmény pedig egy gyorsabb, kényelmesebb, még jobban személyre szabott ügyfélélmény.
 
Változó kockázatok, új lehetőségek

Évek óta zajlik egy lassú átalakulás az életmódunkban, amelyet a Covid-járvány felgyorsított. Az egyik jelentős változás a tevékeny munka utáni évekkel kapcsolatos viszonyokban érhető tetten, amelynek középpontjában az aktív és egészséges időskor áll. Ma már egyáltalán nem szokatlan, ha valaki a munkával eltöltött évek után vág bele például egy új hobbiba, vagy kezd el rendszeresen sportolni, esetleg újra belül az iskolapadba, hogy nyelvet tanuljon.
 
Ez a tendencia új szabályokat, új szerepmodelleket, új termékeket hoz magával, amelyek elsődleges célja az lesz, hogy minél nagyobb biztonságban, egészségben, aktívan élvezhessük a nyugodtabb éveinket. Az egyik ilyen termék a Kanadában már elérhető „Hosszú élet nyugdíjalap” nevet viselő rugalmas nyugdíjrendszer, amely lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy úgy töltsék a pihenés éveit, ahogyan csak szeretnék. Akár tovább szeretnének dolgozni, akár aktív közösségi életet szeretnének élni, vagy csendes kényelemben lennének okosotthonunkban, illetve az egészségügyi szolgáltatások terén szeretnének több törődést tapasztalni például digitálisan felügyelt gyógyszerellátással.
 
Csak fenntarthatóan!


Napjainkra a fenntartható termékek már nem csak a prémium kategóriában elérhetőek, sőt megkerülhetetlenné váltak egy vállalat sikere szempontjából. A fiatalabb nemzedékek, különösen az Y és a Z generáció tagjai számára a megvásárolt termékek környezeti hatása például már fontosabb, mint a dizájn vagy a presztízs.[2] A választásaik során sok esetben inkább a drágább, de környezettudatos opciót részesítik előnyben a többi termékkel szemben. Fontosnak tartják, hogy milyen szemléletet képvisel az a vállalat, amelynek a szolgáltatásait használják, valamint hogyan és hova pozícionálja magát a cég a világ alakulását érintő kérdésekben.
 
„Az Allianz cégcsoport a klímavédelem jegyében például az összes ingatlanberuházásának teljes kibocsátását összhangba szeretné hozni a párizsi éghajlatvédelmi megállapodásban szereplő 1,5 Celsius fokos célértékkel 2025-ig. Vállalatcsoportunk ugyanezen időpontig 30 százalékkal csökkenti a tevékenységéből származó üvegházhatású gázok kibocsátását 2019-hez képest. Ennek megfelelően tartózkodunk a magas szén-dioxid kibocsátással járó üzleti modellekbe történő befektetésektől. Mindemellett 2023-ig megduplázzuk a zöldáram használatának arányát, illetve tovább csökkentjük az egyszerhasználatos műanyagok és a papír felhasználását a működésünkben. Tesszük mindezt azért, hogy ügyfeleink velünk egy olyan jövőbe fektethessenek be, amilyenben ők is szívesen élnének” – mondta Malicskó Gábor az Allianz Hungária Zrt. Termékportfólió-menedzsment divíziójának vezetője.

Már öt társaság fogyasztóbarát otthonbiztosítása köthető meg az MNB összehasonlító oldaláról

Már öt biztosítótársaság fogyasztóbarát otthonbiztosításának megkötése indítható online az MNB összehasonlító oldaláról, ahol a kalkulátorral a piacon lévő valamennyi minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítási (mfo) termék összevethető - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel kedden.
2021. 10. 26. 15:30
Megosztás:

Csökkenti az energiahivatal a piaci erőfölényt a szabályozási energiapiacon

A piaci kondíciók változásával nem indokolható, túlzott áremelkedést tapasztalt a kiegyenlítő szabályozási energia piacán februártól a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH); a hatóság maximált árakkal csökkenti a piaci erőfölényt.
2021. 10. 26. 15:00
Megosztás:

Több ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze a TeSzedd! akcióban

A kilencedik alkalommal megrendezett TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióban idén is több ezer tonna hulladéktól szabadították meg környezetüket az önkéntesek a múlt héten - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden.
2021. 10. 26. 14:30
Megosztás:

tavaszra állhat helyre a magyarországi idegenforgalom

Vidéken továbbra is rendkívül erős a belföldi turizmus, a fővárosi idegenforgalom a kiemelkedő minőségű új szállodáknak és az ebből adódó növekvő átlagáraknak köszönhetően elsőként állhat a talpra régión belül - derül ki a CBRE nemzetközi ingatlantanácsadó kutatásaiból. Laurent Lassier, a CBRE szakértője szerint a nemzetközi vakcinaútlevél bevezetésével a jövő év tavaszára az idegenforgalom elérheti a pandémia előtti értékeket is.
2021. 10. 26. 14:00
Megosztás:

Az Emirates bővíti budapesti ügyfélszolgálati központját

Az Emirates az utazási enyhítésekkel párhuzamosan fokozatosan újraindítja járatait, így a következő hat hónapban világszerte 3,000 légiutas-kísérőt és 500 reptéri alkalmazottat toboroz dubaji központjába. Emellett a légitársaság bővíti budapesti ügyfélkapcsolati központját is, ahová 30 új munkatársat várnak.
2021. 10. 26. 13:30
Megosztás:

A magyar vállalatok nemzetközi utalásainak legnépszerűbb célállomása Kína

Az elmúlt év adatait figyelembe véve a Payment Tracker, utalási nyomkövető rendszerét használva az iBanFirst kiadott egy összefoglaló elemzést, amelyből kiderül, hogy a SEPA zónán kívül, hova, milyen devizát használva szoktak utalni a vállalatok. Az elemzés rámutat, hogy a nemzetközi (SWIFT) utalások 26 %-a kevesebb, mint 2 óra alatt érik el a kedvezményezett bankját. De ez az arány növelhető lenne, ha figyelembe vesszük a tanulmányban található konkrét ajánlásokat, hogy hova, mikor érdemes tranzakciót indítani.
2021. 10. 26. 13:00
Megosztás:

Egyelőre alacsony kamatokat raknak a fa alá a bankok

Az idei évben a családok „normális” karácsonyt terveznek, a várakozások szerint komoly mértékben megugrik majd a kiskereskedelmi forgalom. A karácsony hosszú idő után csúcsokat hozhat a személyi hitel piacon is. A kihelyezési verseny miatt a szezonra alacsony kamatokkal fordultak a bankok, a money.hu szakértőinek gyűjtése alapján még bőven találni 7 százalék alatti ajánlattal futó akciókat a piacon, ráadásul ezek ma már egy átlagfizetéssel is elérhetőek.
2021. 10. 26. 12:30
Megosztás:

A gazdálkodók négyötöde tervez három éven belül precíziós technológiai fejlesztést

Mind a gazdálkodás jövedelmezőségének javítása, mind a környezetvédelmi és klímapolitikai célok elérésének érdekében kulcsfontosságú a korszerű digitális technológiák minél szélesebb körű alkalmazása a hazai agráriumban. Az Agroinform.hu gazdálkodók körében elvégzett felmérése szerint a gazdálkodók 80 százaléka tervezi precíziós technológia használatának bővítését a gazdaságában, e gazdálkodók több mint fele ehhez tervezi pályázati támogatások igénybe vételét is.
2021. 10. 26. 12:00
Megosztás:

Több településen megnőtt a légszennyezettség

Több településen megnőtt a légszennyezettség a szálló por miatt.
2021. 10. 26. 11:30
Megosztás:

Google Pay az Ersténél: mobilfizetés mindenkinek

Mától az Erste Bank kártyáival is elérhető a Google Pay. Az ügyfelek egyszerűen és gyorsan használhatják érintéses fizetésre képes androidos telefonjukat ilyen tranzakciókra mindkét nagy társaság (Mastercard vagy Visa) kártyáival. Az Erste a mobilfizetési megoldásokat Magyarországon elérhetővé teszi az üzleti kártyái esetében is. A bank szerint óriási ugrás várható a mobilfizetésekben a jövőben.
2021. 10. 26. 11:00
Megosztás:

Hogyan befolyásolja a játékipar a magyar gazdaságot?

A gazdasági aspektusai a játékiparnak és az e-sport világnak Magyarországon. Érdekes és hasznos információk, tények a hazai környezetről.
2021. 10. 26. 10:30
Megosztás:

Ingatlanadó jöhet Kínában, hogy lehűtsék a drágulást

Kína közel lehet ahhoz, hogy megadóztassa az ingatlantulajdonosokat. Xi Jinping politikájában egyre jobban a közös jólétet hangsúlyozza, ami azt jelenti, hogy szabályozni szeretné a nagyon magas egyéni bevételeket, amire jó megoldás lehet az ingatlantulajdonosok megadóztatása - olvashatjuk az ERSTE mai anyagában.
2021. 10. 26. 10:30
Megosztás:

Romlott a német exportőrök körében az üzleti hangulat

Októberben nagyot romlott a német exportőrök üzleti hangulatindexe a beszállítói láncban kialakult fennakadások miatt a müncheni ifo gazdaságkutató intézet felmérése alapján.
2021. 10. 26. 10:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az európai tőzsdék

Indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon.
2021. 10. 26. 09:30
Megosztás:

2022. áprilisában elkészül a világ egyik legmodernebb higiéniai papírüzemének újabb gyáregysége Magyarországon

Mérföldkőhöz érkezett a higiéniai papírtermékek piacán vezető magyar tulajdonú gyártó, a Vajda-Papír Kft. dunaföldvári gyárbővítő beruházása, elkészült az alappapírgyártó-csarnok, az alappapír-raktár és a cellulóz tárolási- és előkészítési területek is. A fejlesztés a terveknek megfelelően halad, így várhatóan 2022 áprilisára készül el a 16 milliárd forintból fejlesztett újabb üzemegység és ekkor elindulhat a próbaüzem is - ismertette Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója.
2021. 10. 26. 09:00
Megosztás:

Alig változott a forint árfolyama kedd reggelre

Alig mozdult a forint árfolyama kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző estihez képest a nemzetközi devizakereskedelemben, az eurót a hétfő esti 365,59 forint után kedd reggel nyolc órakor 365,66 forinton jegyezték.
2021. 10. 26. 08:30
Megosztás:

A Kometa nem csökkenti a sertéshús jelenlegi felvásárlási alapárát

A Kometa 99 Zrt. a piaci ár további mérséklődése esetén sem csökkenti a jelenlegi 1,2 euró alá a sertés kilónkénti felvásárlási alapárát, hogy segítse a nehéz helyzetbe került sertéságazatot - tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.
2021. 10. 26. 08:00
Megosztás:

A BCG-oltás nem biztosít hosszú távú védettséget a vírus ellen

Nem biztosít hosszú távú védettséget a Covid-19 vagy a betegség súlyos formái ellen a BCG-oltás - derítették ki quebeci kutatók, akik az elsők között vizsgálták a vakcina hosszú távú hatását a kanadai szövetségi állam oltási regiszterét felhasználva.
2021. 10. 26. 07:30
Megosztás:

Szerbia gyógyszerrel és oxigénnel segíti Romániát

Mintegy 6500 adag koronavírus elleni gyógyszerrel, valamint 900 liter oxigénnel segíti a szerb kormány a járvány sújtotta Romániát, az adományt hétfőn adták át.
2021. 10. 26. 07:00
Megosztás:

Háztartások százezrei maradtak áram nélkül Amerikában a ciklon miatt

Háztartások százezrei maradtak áram nélkül az Egyesült Államokban a Csendes-óceán felől érkező, rendkívül heves ciklon miatt, amely végigsöpört az ország nyugati partjának nagy részén, nyomában heves esőzésekkel, viharos szelekkel, áradásokkal és földcsuszamlásokkal.
2021. 10. 26. 06:30
Megosztás: