Már a Sziget fesztiválon is lehet határvadásznak jelentkezni

A Sziget fesztiválon felállított Prevenciós Pontban is várják a határvadász hivatás és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőket - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken.

A BRFK munkatársai a Prevenciós Ponton tájékoztatást adnak a szerződéseshatárvadász-képzésről, a jelentkezési feltételekről és a hivatásról. A legfontosabb információkat tartalmazó szórólapok bármikor elérhetők. A határvadász jelentkezési egységcsomag és bővebb tájékoztatás itt érhető el: www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes

A BRFK Prevenciós Ponton az iskolaőri pálya iránt érdeklődők is tájékoztatást kaphatnak.

Az ORFK korábban azt közölte, hogy a határvadászok négyhetes, 180 tanórás képzése alatt rendészeti, jogi, lövészeti és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti- és határforgalom-ellenőrzési ismereteket sajátítanak el a tanulók. A szerződéses határvadászok oktatásuk első napjától bruttó 300 ezer forint havi alapilletményt kapnak, a képzés teljes idejére a Készenléti Rendőrség ingyenes ebédet biztosít, valamint a nem helyben lakók számára szállást nyújt.

Felvételi pontszámítás 2023 - Így változik a felvételi pontrendszer, pontszámítási kalkulátor

A 2023-as és a 2024-es felsőoktatási felvételi feltételek megváltoznak a korábbi években megszokott gyakorlathoz képest. Hogyan változik a felvételi pontszámítás rendszere 2023-ban? A Szegedi Tudományegyetem vezetői és Dr. Hankó Balázs, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár részletes tájékoztatást adott a régió közoktatási intézményvezetőinek és tanárainak, valamint a sajtó képviselőinek az országos változásokról és a Szegedi Tudományegyetemet érintő egyediségekről. Cikkünkben a felvételi pontrendszer változásai 2023-tól és várható egy felvételi pontszámító kalkulátor is hamarosan!
2022. 10. 05. 17:00
Megosztás:

Magyar találmány segíthet átvészelni az energiaválságot

Még soha nem volt ennyire fontos az energiatárolás, termelés és optimalizálás mint most, amikor mindenki próbál árammal működő alternatív fűtési módokra átállni a megemelkedett rezsiköltségek miatt. A fogyasztói igények közel háromszorosára ugranak, amit a hálózatok nem bírnak el, az energiatárolásra pedig nincsen jelenleg Magyarországon bevett módszer. Náhol Krisztián energetikai szakember elárulta, hogy mit tehet a lakosság és a cégek a fenntartható áramfogyasztás érdekében.
2022. 10. 05. 16:30
Megosztás:

Elindult a Masterplast részvények jegyzése

2022. október 5-én megkezdődött a Masterplast Nyrt. újonnan kibocsátandó részvényeinek lakossági jegyzési időszaka. A vállalat nagyságrendileg 8-10 milliárd forintos nyilvános lakossági és intézményi forrásbevonást tervez új részvények kibocsátásával a növekedési terveinek finanszírozásához. Az újonnan kibocsátandó részvényeket kizárólag az OTP Banknál lehet jegyezni, lakossági és intézményi ügyfeleknek egyaránt.
2022. 10. 05. 16:00
Megosztás:

Az Ingenico független vállalatként folytatja az Apollo Private Equity Funds által történt felvásárlást követően

Az Apollo Funds által történt felvásárlás sikeres befejezését követően az Ingenico, a fizetési- és kártyaelfogadási megoldások globális piacvezetője ma bejelentette, hogy független vállalatként folytatja működését, és új felügyelőbizottságot nevezett ki. A bizottság feladata, hogy segítse a menedzsmentet az Ingenico ambiciózus üzleti stratégiájának megvalósításában.
2022. 10. 05. 15:30
Megosztás:

Kerülje el a vadgázolást! – A Vionn okos vadriasztó egymillió forintig garanciát vállal

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó, ami a gépjármű alvázára rögzítve a beépített hangszórónak köszönhetően jelzi érkezésünket az állatvilágnak. A fejlesztők egy mégis bekövetkezett vad által okozott baleset esetén a keletkezett kárt öt munkanapon belül megtérítik ügyfeleiknek egymillió forintig.
2022. 10. 05. 15:00
Megosztás:

A Magyar Festészet Napján klasszikus remekműveket árverez el a Virág Judit Galéria

Különösen erős aukciós anyaggal készül 70. árverésére a Virág Judit Galéria. A 19-20. századi klasszikus műveket felvonultató aukción kalapács alá kerül a Kornai-gyűjtemény, emellett soha nem látott Vaszary festmények, valamint Rippl-Rónai József, Patkó Béla és Tihanyi Lajos egy-egy kivételes alkotása is új tulajdonosát keresi.
2022. 10. 05. 14:30
Megosztás:

Medvepiaci rally volt csupán az elmúlt két napi nagy tőzsdeugrás?

A piaci szereplők nagy része egyetért abban, hogy az elmúlt napokban (kb. két nap) látott emelkedés, azon belül is a tegnap látott jelentős ugrás inkább egy medvepiaci ralinak tekinthető, mint tartós fordulatnak.
2022. 10. 05. 14:00
Megosztás:

Elon Musk mégis megveszi a Twittert

Feladta a küzdelmet Elon Musk és jogász csapata, és kihátrált a perből, vagyis meg fogja vásárolni a Twittert.
2022. 10. 05. 13:30
Megosztás:

A bezáró Magyar Postákat megvenné egy cég - kik ők?

Átvenné a Budapesten bezáró 35 posta többségét a világ első számú független postai és üzleti szolgáltatási hálózata.
2022. 10. 05. 13:00
Megosztás:

A magyarok közel fele négy éve nem járt orvosi szűrővizsgálaton

Az Allianz Hungária online, nem reprezentatív kutatást végzett az emberek egészségtudatosságáról. A válaszadók 51,4 százaléka járt valamilyen szélesebb körben ismert specifikus vizsgálaton az elmúlt három évben. Ugyanannyian vannak azok, akik csak panasz esetén járnak célzott vizsgálatokra mint azok, akik rendszeresen (36,1 százalék). Legtöbben szemészeti (94,2 százalék), ultrahang (88,6 százalék), nőgyógyászati és urológiai (80,3 százalék) vizsgálatokon vettek már részt életükben.
2022. 10. 05. 12:30
Megosztás:

Világelső globális cég vásárolja fel a kerekesszékek innovációjában utazó NowTechnologiest

Mozgásában korlátozott emberek életét megkönnyítő impact-befektetést zár le az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, miután portfoliója egyik tagjára, a kerekesszékek innovatív vezérlőberendezéseiben utazó NowTechnologies-ra egy világcég vetett szemet. Az elektromos kerekesszékek gyártásában világelső Sunrise Medical számára a fejlesztői tapasztalatuk miatt lett igazán vonzó a magyar startup csapat.
2022. 10. 05. 12:00
Megosztás:

Októbertől az AutoWallis és partnere a Renault importőre Magyarországon

Lezárult a Renault Hungária felvásárlása, melynek során az AutoWallis és a Salvador Caetano csoportok által alapított vállalat tulajdonába került a Renault, a Dacia és az Alpine márkák kizárólagos magyar importőri joga. Az AutoWallis terve, hogy tovább erősíti a Renault Hungáriát, és a Renault, valamint a Dacia piaci részesedését a 2021-es 9-ről 10 százalék fölé növeli 2023-ban.
2022. 10. 05. 11:30
Megosztás:

Magyarország jelentős lépést tett, hogy a gázár ingadozását kivédje

Nagy bejelentést tett az MVM és Nagy Márton miniszter. Nevezetesen, hogy az elkövetkező fél évre csökkentettük a kockázatokat a gázár ingadozás tekintetében.
2022. 10. 05. 11:00
Megosztás:

Fontosabbak a határidők és a megbízhatóság mint az ár egy friss építőipari kutatás szerint

Kétszer is meggondolják az építőiparban az ügyfelek, hogy kivel és mit építtetnek. Az árak emelkedése és a szűkös kivitelezői, illetve áruellátási környezet miatt a körültekintés és a több körös versenyeztetés indokolt – állapítja meg a Swedsteel megbízásából készült építőipari kutatás. Az elszabaduló árkörnyezetben egyre fontosabb a szoros szakmai viszony – felértékelődik a bizalom, a megfelelő referenciák megléte, a határidők betartása, de természetesen az ár és a garancia is fontos szempont marad. A felmérés egy speciális szegmensről, az acél könnyűszerkezetes piacról szól, de az építőipar egészére vonatkozó beszédes és tanulságos megállapításokkal szolgál.
2022. 10. 05. 10:30
Megosztás:

Veszteséges kezdés az európai tőzsdéken

Csökkenéssel indult a kereskedés szerdán a főbb európai értékpapírpiacokon az előző napi nagy nyereségek után.
2022. 10. 05. 10:00
Megosztás:

Melyek most a legkeresettebb ingatlanok?

Az elmúlt hónapokban véget ért az agglomerációs ingatlanpiac diadalmenete, a vevők a panellakások, a kisebb és energiatakarékosabb ingatlanok közül válogatnak, megint egyre közelebb a fővároshoz.
2022. 10. 05. 09:30
Megosztás:

Visszavonulót fújt a brit kormány

Az Egyesült-Királyságban visszavonták a legmagasabb, 45%-os személyi jövedelemadó kivezetéséről szóló döntést.
2022. 10. 05. 09:00
Megosztás:

Gyengült reggelre a forint

Gyengült szerda reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti árfolyamához képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2022. 10. 05. 08:30
Megosztás:

Több mint négymilliárd forintos foglalkoztatási program indult Békés megyében

Több mint négymilliárd forintos foglalkoztatási program indult Békés megyében, amelynek célja, hogy 2027 végéig 2300 ember munkaerőpiaci elhelyezkedését segítse - közölte a Békés Megyei Önkormányzat.
2022. 10. 05. 08:00
Megosztás:

Hunikornis? Mint Columbo felesége: mindenki beszél róla, de senki nem látta még

Magyarország továbbra sem nevelt ki egyetlen unikornist sem, azaz olyan privát, tehát még nem tőzsdén lévő céget, amelynek értéke eléri az 1 milliárd dollárt, holott többek közt Észtországban, Szlovéniában és Izraelben is több tucat van már belőlük.
2022. 10. 05. 07:30
Megosztás: