Megalakult a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetsége

Megalakult a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetsége (MBTSZ), a biztosítási szakma új érdekképviseleti szervezete közvetlenül a biztosítási tanácsadókat támogatja és képviseli érdekeiket - mondta a szervezet elnöke az MBTSZ hétfői budapesti bemutatkozó rendezvényén.

Megalakult a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetsége

Keszthelyi Erik előadásában ismertette, hogy a hazai biztosítók díjbevételének 47 százalékát az alkuszok és a többes ügynökök közvetítették 2022-ben, és a tavalyi első fél év adatai alapján ez az arány tovább nőtt. Az alkuszok és a többes ügynökök száma a 2010-es 550-ről mára 353-ra csökkent, ugyanakkor jutalékbevételük tavaly az első fél évben elérte a 61,5 milliárd forintot, ami 4 milliárd forinttal meghaladta 2022. azonos időszakának jutalékbevételét - jelezte.

Keszthelyi Erik elmondta, hogy a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. és a Boston Consulting Group közreműködésével Magyarországon egyedülálló, részletes, nemzetközi és hazai kutatáson alapuló tanulmány készült. Erre a szakmai anyagra építettek az új szövetséget előkészítő több mint kétéves munka során.

A MBTSZ a biztosítási piac fejlődésében, a tanácsadói szakma presztízsének emelésében, valamint az ügyféltudatosság és bizalom erősítésében aktív szerepet kíván vállalni. Céljai között szerepel, hogy tevékenységével támogassa a biztosítási szektor nemzetgazdasági súlyának növekedését, az egy főre jutó biztosítási szerződésszám emelkedését a jelenlegi 1,57-ről 3-ra, valamint a nem kötelező típusú biztosítások arányának javítását - fejtette ki. Hozzátette, hogy kiemelten fontosnak tekintik az innovációs készség javítását, a digitalizáció felgyorsítását a szektorban.

A szervezetben taggá válhat minden, jegybanki regisztrációval rendelkező biztosítási tanácsadó. A MBTSZ szakmai oktatási anyagokat biztosít a belépőknek, illetve pályázati lehetőségek figyelésében is segít és támogatja a pályázatírást. A többi között csoportos balesetbiztosítást, kedvezményes üzemanyag-vásárlást, telefonszolgáltatási csomagot és sok egyéb kedvezményt tesznek elérhetővé a tagok számára - mondta Keszthelyi Erik.

Kitért arra, hogy népszerűsíteni szeretnék a biztosításközvetítői szakmát, kiemelt figyelmet fordítanak a pályakezdő szakemberek támogatására, és szeretnék elérni, hogy 2030-ig 1000-re emelkedjen a szakirányú felsőfokú képzettséggel rendelkezők száma.

Az MBTSZ elnöke kiemelte a társadalom biztosítási szakma iránti bizalmának erősítését is. Ennek érdekében a szervezet egyebek mellett kommunikációs kampányokkal, a biztosítási szektorral kapcsolatos ismereteket bővítő anyagokkal segíti majd a lakosság pénzügyi tudatosságának javítását - ismertette Keszthelyi Erik.

Erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 06. 24. 19:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 06. 24. 18:30
Megosztás:

Magas forgalom mellett zárt a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,29 pontos, 0,01 százalékos csökkenéssel, 70 373,63 ponton zárt hétfőn.
2024. 06. 24. 18:03
Megosztás:

Ismét az infláció miatt izgulhatnak a befektetők

Ezen a héten viszonylag kevés gazdasági adat érkezik az egyesült Államokból. A piac már a személyi fogyasztási kiadások (PCE) árindexének májusi adatait várja, amit pénteken tőzsdenyitás előtt tesznek közzé.
2024. 06. 24. 17:30
Megosztás:

Ripple (XRP), Cardano (ADA), és ETFSwap (ETFS) árjóslat a június utolsó hetére

Ahogy közeledünk június utolsó hetéhez, a kriptopiac pezseg az ár spekulációktól.
2024. 06. 24. 17:00
Megosztás:

Kínával muszáj megállapodni, különben a Föld elpusztul

Meg kell erősíteni az együttműködést Kínával, mert nélküle lehetetlen teljesíteni a globális klímavédelmi célokat, ugyanakkor az országnak biztonságos alternatívát kell találnia a szénnel mint energiahordozóval szemben - jelentette ki Robert Habeck német alkancellár és gazdasági miniszter vasárnap a dél-kínai Hangcsouban.
2024. 06. 24. 16:30
Megosztás:

Ingyenesen letölthető a gondosóra új alkalmazása

Ingyenesen letölthető a gondosóra új alkalmazása, mely mostantól még nagyobb biztonságot nyújt használóinak - jelentette be vasárnap a Facebook-oldalán a miniszterelnök főtanácsadója, kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.
2024. 06. 24. 16:00
Megosztás:

Csökkentek a tojás- és húsárak tavalyhoz képest

A június eleji adatok szerint csökkent a tojás csomagolóhelyi ára, valamint a vágósertés és a vágócsirke termelői ára 2023 azonos időszakához képest - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet (AK) legfrissebb összefoglalóiban.
2024. 06. 24. 15:30
Megosztás:

Továbbra is várják az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek pályázatait

Magyarországon több ezer gyermek él 1-es típusú cukorbetegséggel, a családokért felelős államtitkárság célja, hogy a betegséggel kapcsolatos tudnivalók minél szélesebb körben ismertté váljanak, ezzel is segítve az érintett családokat és közvetlen környezetüket - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 06. 24. 15:00
Megosztás:

Megkezdődött a területvédelmi tartalékosok létszámnövelése a Magyar Honvédségnél

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez - mondta az MTI-nek a Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnokságának parancsnoka szombaton a tatárszentgyörgyi lőtéren.
2024. 06. 24. 14:30
Megosztás:

Csapatépítő helyszínek Budapesten

A csapatépítők kulcsfontosságú szerepet játszanak a munkahelyi légkör javításában és a munkatársak közötti kapcsolatok erősítésében. Ezek a legjobb csapatépítő helyszínek Budapesten!
2024. 06. 24. 14:10
Megosztás:

Hazánk egy biztonságos ország

Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa, van tehát mire büszkének lenni - hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton Tiszafüreden, az országos polgárőr napon.
2024. 06. 24. 14:00
Megosztás:

Csökkentek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai júniusban

Váratlanul és jelentős mértékben csökkentek a brit gazdaság aktivitásának mérőszámai júniusban.
2024. 06. 24. 13:30
Megosztás:

Az EU jóváhagyta a Hyginett fogkefegyártó magyar állami támogatását

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a magyar állam 35 millió euró (mintegy 14 milliárd forint) összegű közvetlen támogatást nyújtson a Procter and Gamble (P&G) csoporthoz tartozó Hyginett Magyar-Amerikai Higiéniai Cikkeket Gyártó Kft.-nek - tájékoztatott a brüsszeli testület pénteken.
2024. 06. 24. 13:00
Megosztás:

Lezárult a Kelly, a Gi Group és a Grafton HR szolgáltatók összeolvadása Magyarországon

Lezárult a Kelly Services hazai felvásárlása és integrálása, ezzel a brand megszűnik hazánkban – derült ki a cégcsoport közleményéből. A felvásárlással a Grafton Recruitment megerősítette piaci pozícióját a fehérgalléros, a Gi Group pedig a kékgalléros munkaerő toborzásában.
2024. 06. 24. 12:30
Megosztás:

Nőtt az amerikai gazdasági aktivitás júniusban

Az amerikai gazdasági aktivitás 26 hónapja a leggyorsabb ütemben nőtt júniusban az S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet kompozit beszerzésimenedzser-indexének (BMI) pénteken közzétett előzetes értékei alapján.
2024. 06. 24. 12:00
Megosztás:

Új Volánbusz-gyorsjáratok indulnak az M1-esen Páty térségéből a fővárosba

Új Volánbusz-gyorsjáratok indulnak az M1-esen Páty térségéből a fővárosba - közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 24. 11:30
Megosztás:

Varga Mihály a lengyel pénzügyminiszterrel tárgyalt

A magyar EU-elnökség célja, hogy az Európát érintő legfontosabb kérdésekben előrelépést érjen el - jelentette ki Varga Mihály, miután Andrzej Domanski lengyel pénzügyminiszterrel tárgyalt Luxemburgban a Pénzügyminisztérium (PM) pénteki közleménye szerint.
2024. 06. 24. 11:00
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 06. 24. 10:30
Megosztás:

Gyengülés az ázsiai tőzsdék többségén

Jórészt gyengültek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn. A tajvani tőzsde 1,77 százalék, az ausztrál börze pedig 0,78 százalék mínuszban fejezte be a napot.
2024. 06. 24. 10:00
Megosztás: