Megalakult a Magyar-Szaúd-Arábiai Digitalizációs Klaszter

A Klaszter célja a két ország bilaterális üzleti kapcsolatainak fejlesztése, és a magyarországi know-how eljuttatása az öböl-országok piacaira. Az alapító tagok a Magyarország Szaúd-Arábiai Nagykövetsége által szervezett 4. Szaúdi-Magyar Üzleti Fórumon mutatkoztak be a helyi piaci szereplőknek Rijádban.

Megalakult a Magyar-Szaúd-Arábiai Digitalizációs Klaszter

A Klaszter elsődleges célja, hogy értékes és tartós üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki a Közép-Kelet-Európa (CEE) és a Közel-Kelet (ME) régiók között. Az alapítók díjnyertes digitális és kommunikációs ügynökségek és technológia-integrátorok, az Oander, a Clue PR, a Digital Way és az Infuze Technologies évtizedes nemzetközi együttműködési tapasztalattal rendelkeznek.

Az alapítást követően a vállalatok vezetői a május 15-én megrendezett Magyar-Szaúd-Arábiai Üzleti Fórumon mutatkoztak be a közel-keleti régió számos jelentős szakmai képviselőjének Rijádban. „A gyakorlatban érzékeltük annak a megközelítésnek az eredményét, amit hazánk évek óta képvisel a keleti régiók irányában. A nyitottság nem csak politikai irányvonal, hanem a gyakorlatban is kézzel fogható eredményekkel jár: sikeres diskurzust folytatunk a szaúdi felekkel, melyekhez rijádi nagykövetségünk agilis munkatársai és a minisztérium csapata biztosította a hátteret” – fogalmazott Sárdi Attila, a Klaszter titkára és társalapítója. „Óriási lehetőséget látunk Szaúd-Arábia közelmúltbeli-, és jelenleg is zajló fejlesztési folyamataiban, mind vállalati, mind nemzetgazdasági szinten, ezért szakértelmünket felhasználva kívánjuk elősegíteni a kapcsolatok fejlődését a közös előnyök mentén” – tette hozzá Körömi János, társalapító.

A négy alapító vállalat összesen több mint 100 képzett szakembert foglalkoztat, és közel 50 beszállító partner több száz további szakértőjének tudására támaszkodhat. Széles spektrumot fednek le nem csupán a digitális márkakommunikáció, hanem a termékek és szolgáltatások forgalmazása terén is. Ügyfeleik között megtalálhatók közintézmények, kulturális és oktatási intézmények, alapítványok, turisztikai vállalatok, kiskereskedelmi és nagykereskedelmi cégek, pénzügyi szolgáltatók és gyártó vállalatok.

Az Oander 16 év tapasztalattal és több mint 500 sikeres projekttel elismert szereplő a kelet -közép európai régióban, különösen a digitális kereskedelem és a gyártók számára készült portálprojektek terén.

A Digital Way több mint 10 éves tapasztalattal a digitális marketing minden területét lefedi, a vállalat szakemberei számos regionális és globális kampányt kezelnek, adatvezérelt és mesterséges intelligencia által generált megoldásokat használva.

A Clue PR évtizedes nemzetközi tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik az új technológiák, a FinTech, a kiskereskedelem, az e-kereskedelem, az autóipar és az ingatlanpiac területén, erősségük pedig a teljeskörű, 22 országban elérhető PR-szolgáltatás nyújtásában rejlik.

Az Infuze Technologies Kft. egyes ágazatai különböző innovatív technológiákkal támogatják a vállalkozások fejlesztései törekvéseit. Az Infuze Robotics 2018 óta foglalkozik ipari drónok disztribúciójával, képzésével, kutatásával és szervizelésével, 2022 óta pedig a Unitree robotkutyák, humanoid robotok és CHASING víz alatti robotok hivatalos forgalmazója Közép-Európában, míg az Infuze.hu Magyarország első VR és AR webáruháza.

Az üzleti fórum után a Klaszter csapata vendégül látta az egyik legnevesebb szaúd-arábiai okosváros és ingatlan szakértőt a budapesti Városliget parkban. „Büszkék vagyunk, hogy az Oander Development tervezte és fejlesztette ki az okosváros megoldásokat a terület számára, és megoszthattuk az értékes projekt részleteit Fahad Altomaihy úrral, a szaúd-arábiai okosváros fejlesztési projektek szakértőjével” – mondta el Ocskay László, a vállalat ügyvezetője és a Klaszter társalapítója.

A Klaszter elkötelezett egy olyan hálózat kiépítése iránt, amely lehetővé teszi a magyar és a szaúd-arábiai digitalizációval foglalkozó vállalkozások számára, hogy betekintést nyerjenek egymás piacainak működésébe, kultúrájába és üzleti gyakorlataiba, ezzel egyengetve az utat a hatékonyabb partnerségek felé globális és regionális téren egyaránt.

Magyarország Rijádi Nagykövetsége a Szaúdi Kamarák Szövetségével közösen rendezte meg Rijádban az Üzleti Fórumot. A szaúdi Vision-2030 program megvalósításában való részvétel nyújtotta kiemelkedő üzleti lehetőségek kihasználása érdekében a Nagykövetség fontosnak tartja, hogy a magyar cégek növeljék jelenlétüket az országban.  Ennek egyik bevezető eszköze volt az üzleti fórum, amely a párhuzamosan megrendezésre kerülő Magyar-Szaúdi Kormányközi Gazdasági Vegyesbizottság (KKVB) 4. ülésével összehangban, intézményi keretet biztosított a magyar vállalatoknak a felsőbb szinten történő bemutatkozásra.

Több mint harminc helyszínen várják a látogatókat Kecskeméten a Múzeumok éjszakáján

Több mint harminc helyszínen várják a látogatókat Kecskeméten június 22-én, szombaton a Múzeumok éjszakáján - közölte a programokat összefogó Bozsó Gyűjtemény az MTI-vel.
2024. 06. 16. 19:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 16. 18:00
Megosztás:

Több mint 650 ezren regisztráltak a Gondosóra programra

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán.
2024. 06. 16. 17:00
Megosztás:

Gyógyszertárkereső és szűrővizsgálati funkciókkal bővült az EgészségAblak alkalmazás

Gyógyszertárkereső és szűrővizsgálati funkciókkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2024. 06. 16. 16:00
Megosztás:

Az azonnali Ethereum ETF-ek jóváhagyása - újabb történelmi kriptodeviza mérföldkő?

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) 2024. május 23-án adott zöld utat az azonnali (spot) Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alapok (ETF) bejegyzésének. Ennek hatására az Ethereum árfolyama már két nappal a döntés előtt 18%-os emelkedést mutatott.
2024. 06. 16. 15:00
Megosztás:

Elindult az Ifjúsági Garancia Plusz Program Nógrád vármegyében

Közös európai uniós vállalás részeként elindult a fiatalok körében megjelenő munkanélküliség ellen küzdő Ifjúsági Garancia Plusz Program Nógrád vármegyében, ahol több mint 1500, 30 év alatti fiatalnak nyújtanak támogatást - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi főosztálya pénteken.
2024. 06. 16. 14:00
Megosztás:

Csökkent az ipari termelés Japánban

Japánban csökkent az ipari termelés áprilisban havi és éves összevetésben egyaránt.
2024. 06. 16. 13:00
Megosztás:

Megjelentek a feldolgozóüzemek beruházásait támogató pályázati kiírások

A kormány stratégiai ágazatként tekint az élelmiszeriparra, ezért az ágazat a következő években is kiemelt támogatási lehetőségekre számíthat. A 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg a feldolgozóüzemek fejlesztéseinek támogatására - jelentette be Nagy István agrárminiszter a szaktárca közleménye szerint pénteken.
2024. 06. 16. 12:00
Megosztás:

MÁV nyári menetrend és Volán nyári menetrend: Így alakul a nyári főszezoni menetrend

A népszerű turisztikai úti célokat sűrűbb közlekedéssel kiszolgáló nyári főszezoni közlekedési menetrend június 22-től szeptember 1-jéig lesz érvényben, azt követően pedig utószezoni menetrenddel nyújtják meg a nyarat szeptember 22-ig - közölte a MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 11:00
Megosztás:

Támogatja a villamosenergia-ágazat szereplőinek kiberbiztonsági felkészülését az energiahivatal

Hatályba lépett a rendelet, amely európai szabályrendszert állít fel a határokon átnyúló villamosenergia-áramlás kiberbiztonságára; az egységes európai szabályozás hazai végrehajtásának felügyeletét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) látja el - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 10:00
Megosztás:

Elrendelte a Centrál Workout pénzügyi vállalkozás végelszámolását az MNB

Visszavonta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a budapesti székhelyű Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 09:00
Megosztás:

Minden termékcsoportban nőtt az építőanyag-értékesítés volumene

Az építőanyag-piacon minden termékcsoportban nőtt az értékesítés volumene májusban, az árak azonban csökkentek, ami kedvező jel az otthonfelújítási program júniusi indulása előtt és a lakásépítési szegmens lassú, de biztos felpörgésére utal - erről Juhász Attila, az Újház Zrt. és az ÉVOSZ Építőanyag-kereskedelmi tagozatának elnöke tájékoztatta az MTI-t pénteken.
2024. 06. 16. 08:00
Megosztás:

Átadták a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben

Átadták szombaton a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben, a székelyföldi műemlék épületet magyar kormánytámogatással restaurálták - számolt be a Székelyhon.ro.
2024. 06. 16. 07:00
Megosztás:

Meghirdették az év családbarát vállalata pályázatot

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az idén is meghirdette az év családbarát vállalata pályázatot.
2024. 06. 16. 06:00
Megosztás:

11,0 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene

2024 áprilisában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 15,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 10,8, az egyéb építményeké 22,6 százalékkal bővült - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.d
2024. 06. 16. 05:00
Megosztás:

A mesterséges intelligencia korszakába lép az audit

Valódi forradalmat indít a pénzügyi jelentéstétel és a könyvvizsgálat területén a mesterséges intelligencia: a vállalatok csaknem háromnegyede valamilyen szinten már most is alkalmazza ezt pénzügyi beszámolói elkészítéséhez, és ez az arány három éven belül 99 százalékra emelkedik majd - közölte a KPMG legújabb kutatása alapján pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 04:00
Megosztás:

8 Bitcoin bányász eléri az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizációt, jelezve az iparági fellendülést, míg ez a legjobb 5 választás a hullám meglovagolásához

Mivel nyolc Bitcoin bányász már átlépte az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizáció küszöbét, a kriptovaluta piac hihetetlen növekedést tapasztal, ami egy jelentős iparági fellendülésre utal. Az öt legjobban várt kriptovaluta, amely készen áll profitálni ebből a trendből, kiemelt figyelmet kap a befektetőktől és rajongóktól.
2024. 06. 16. 03:00
Megosztás:

Jövő Heti Horoszkóp – Komoly pénzt nyerhet 3 csillagjegy szülötte is!

Üdvözlünk a heti horoszkópban, ahol most különösen szerencsés és pénzügyi lehetőségekkel teli időszak vár rád! A jövő héten (június 16 -22. között) mindegyik csillagjegy számára izgalmas és váratlan eseményeket mutatnak a csillagok, amelyek a személyes életedet is pozitívan befolyásolják. Készülj fel szerencsés találkozásokra, kreatív üzleti fogásokra és váratlan pénzügyi nyereségekre! Olvasd el, milyen szerencsés napok és számok várnak rád, és ne feledd: a szerencséd a csillagokban rejlik!
2024. 06. 16. 02:00
Megosztás:

Figyelmeztetik a nyugdíjasokat – Hamarosan lejár a határidő, sokan rosszul járhatnak

Ebben a hónapban még lehetőség van a tavalyi feltételek szerint kérni a nyugdíj megállapítását - számolt be a tudasfajta.hu.
2024. 06. 16. 01:00
Megosztás:

Ez a három kutyás kriptó nagyot mehet ezen a nyáron

Vitathatatlan, hogy a 2024-es év a mém érmék nagy visszatéréséről szól. A befektetők elkapkodják ezeket az érméket, és várják, hogy elődeikhez hasonlóan elképesztő nyereséget hozzanak. Ez sok érmével meg is történik, ezért nem árt, ha alaposan tájékozódunk, és szemügyre vesszük az aktuális előértékesítéseket.
2024. 06. 16. 00:01
Megosztás: