Megőrült a tenisz: egyre dúl a háború a játékosok és a játékvezetők között!

Nem titok, hogy az utóbbi időben a teniszpályák heves szócsaták, káromkodások vagy akár szóbeli bántalmazások színhelyévé váltak a játékosok és a játékvezetők között. Bár egy tenisz mérkőzés lebonyolítása soha nem volt egyszerű, úgy tűnik, most még bonyolultabbá teszi ezt a folyamatos vádaskodás, a kirohanások és a folyamatos viták.

Megőrült a tenisz: egyre dúl a háború a játékosok és a játékvezetők között!

Bármennyire hihetetlen, de ez hatással van közvetve a fogadóirodák és online casino magyar ügyfeleire is.

A vonalbírók és általában a játékvezetők a szokásos bűnbakok minden sportágban. Ők a hibásak, ha a játékosok nem elégedettek egy döntéssel vagy egy olyan felszólítással, amely ellentétes az érdekeikkel. Ők azok, akiket leordítanak, ha a szurkolók nincsenek megelégedve azzal, ami a pályán történik és úgy érzik, hogy kedvenc csapatuk vagy játékosuk ellen döntenek. És minden bizonnyal őket vádolják a sportfogadók, amikor úgy tűnik, minden rosszul sül el, és elveszítik azt, amit biztosnak hittek, annak ellenére, hogy Magyarország egyik legjobb fogadóoldalát választották vagy valamelyiket a legjobb online kaszinók közül. 

De a tenisz székbírója, csakúgy, mint az összes többi játékvezető, csak a dolgukat végzik, és igyekeznek azt a lehető leghatékonyabban és a lehető legpontosabban dolgozni, hogy eleget tegyenek feladatuknak és kötelezettségeiknek. A technológia és a digitális rendszerek segítségével pedig állítólag pontosabban, megbízhatóbban és hitelesebben tudják ezt megtenni. Mert a technológia célja, hogy javítsa a pontosságot és megbízhatóságot a és ezzel segítse a felelősségteljesebb döntések meghozatalát. És ha a játékvezetők elszámoltathatóbbak, akkor pontosabban tudnak hozzájárulni a tisztességes játékhoz. Ez pedig fontos a Magyar online kaszinók és sportfogadási irodák szempontjából is.

Bár azt várnánk, hogy ez a teniszmérkőzések lebonyolításának javát szolgálja, a valóság az, hogy az utóbbi időben egyre nagyobb a „düh” a székbírók ellen. Korábban a játékvezetőkkel szembeni előítéletek elsősorban bizonyos sportolókkal szembeni esetleges – akár pozitív, akár negatív – elfogultságból származtak. Ez a szurkolók hangulatán és a játékosok morálján is megmutatkozott. Ez az online fogadóirodáknál és legjobb online kaszinóknál is megfigyelhető, amelyek arra törekednek, hogy a legjobb fogadási oldalak legyenek és beépítik a játékvezetők szerepét az esélyek latolgatásába.

Nos, ez nem egyszerű előítélet, hanem inkább „háború”! Miért van az, hogy minden negatív érzés a játékvezetőkre irányul ha probléma van a játékban? És miért van az, hogy úgy tűnik, a játékvezető megtámadása még jobban személyes ügy, mint valaha?

tenisz

Túl sokszor láthattuk, hogy a nagy teniszezők, akik különleges vehemenciájukról ismertek, „ki a hibás” játékba keverednek a játékvezetőkkel, mind a mérkőzéseken, mind a meccs utáni sajtótájékoztatókon. De aminek mostanában szemtanúi lehetünk, az durva vádaskodás, trágár beszéd és összetűzés, amelynek minden korábbinál több személyes eleme van.

Nick Kyrgios a 2022-es Miami Openen, amikor Janik Sinner ellen játszott a meccs kritikus pontjában, a játékvezető „r****rd”-nek nevezte, és „kínosnak és felháborítónak” minősítette a játékvezető döntéseit. Daniil Medvegyev a 2022-es Australian Openen szintén kiabált a játékvezetőnek: "Are you st***d?" amikor úgy vélte, hogy az nem vett figyelembe minden körülményt egyik döntése kapcsán. Alexander Zverev pedig, aki egyébként ismert a botrányairól, egy kicsit később „i***ot”-nak nevezte a bírót a Mexican Openen, amikor nem volt elégedett annak reakciójával.

Ez csak néhány példa a közelmúltból, de az igazság az, hogy még bőven lenne mit felidézni. Lassan minden mérkőzésen van valamilyen említésre méltó hasonló jellegű incidens. Túl sok esetünk van, amikor a játékosok túlságosan személyeskednek, amikor a bírókat hibáztatják, amikor azt hiszik, hogy nem professzionálisan játékvezetők.

És amikor azt gondolnád, hogy a technológia bármilyen vitát vagy feszültséget megold a játékvezetők és a játékosok között, a helyzet az, hogy ezek a viták keményebbek és durvábbak lettek. A játékvezetők már nem csak a szokásos bűnbakok minden rossz reakció vagy kedvezőtlen döntés miatt. Ők azok, akikre minden felelősség hárul, hogy enyhítsék a feszültséget vagy az izgalmat a meccs alatt, és minden nyomást és stresszt oldjanak meg. Olyanokká váltak, mint egy boxzsák a játékosok számára, függetlenül attól, hogy igazuk van vagy nincs. Ez pedig nagyon frusztráló. Másik nagy veszélye a jelenségnek, hogy eltereli a figyelmet a játékról. 

Szerencsére most már a legtöbb játékvezető felismeri, hogy ez bármennyire személyes dolognak tűnik, de valójában nem ő ellenük irányul. A legtöbben megértik, hogy a játékosoknak nincs más érve ellenük, mint az a puszta tény, hogy véletlenül olyan mérkőzést vezettek, ami alatt az adott játékos valamiért kellemetlenül érzi magát. Ezt pedig mindenkinek magában kell elrendeznie, türelemmel, toleranciával, empátiával.

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 21. 19:30
Megosztás:

Zalaegerszegen tart rendezvényt a HUMDA

E-mobilitási roadshow-t tart május 23-án és 24-én Zalaegerszegen a Greentech szakkiállítás és konferencia keretében a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.
2024. 05. 21. 19:00
Megosztás:

Márciusban nőtt az euróövezet külkereskedelmi többlete

Márciusban nőtt az euróövezet külkereskedelmi többlete éves összehasonlításban - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden ismertetett adataiból.
2024. 05. 21. 18:30
Megosztás:

Meg kell erősíteni a hazai gazdaság szuverenitását

Európa jövője egyenrangú, szuverén tagállamokkal biztosítható, ezért a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy megerősítse a magyar gazdaság szuverenitását. Ebben a munkában az egyik legfontosabb feladat a hazai élelmiszeripar feltámasztása, megerősítése - hangoztatta a pénzügyminiszter kedden Karcagon, a Szatmári Cégcsoporthoz tartozó Kun-Malom Grain Kft. új malomüzemének alapkőletételén.
2024. 05. 21. 18:00
Megosztás:

A mesterséges intelligenciáról szóló rendeletet fogadott el az EU

Az Európai Unió Tanácsa a mesterséges intelligenciáról (MI) fogadott el rendeletet, mely az EU egységes piacán "mind a magán-, mind a közszereplők körében elő kívánja mozdítani a biztonságos és megbízható MI-rendszerek fejlesztését és elterjedését az alapvető állampolgári jogok tiszteletben tartásának szavatolása mellett".
2024. 05. 21. 17:30
Megosztás:

Nukleáris megállapodás jött létre hazánk és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Tokióban.
2024. 05. 21. 17:00
Megosztás:

Az arany ára nagyot ugrott, majd tegnap korrigált

A vártnak megfelelő fogyasztói inflációs adat után hétfőn új csúcsot döntött az arany árfolyama, mivel az elősegítheti a Fed döntését a kamatok csökkentéséről.
2024. 05. 21. 16:30
Megosztás:

Megemelték az S&P500 index előrejelzését

Az elmúlt időszakban számos ház emelte meg az S&P500 indexre vonatkozó előrejelzését. Az év végére várt átlagos index érték 5.289 pontra emelkedett a március végén várt 5.117 pontról.
2024. 05. 21. 16:00
Megosztás:

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 05. 21. 15:30
Megosztás:

Csökkent az EU-ban az építőipari termelés márciusban

Éves összehasonlításban nőtt az építőipari termelés az euróövezetben és csökkent az Európai Unióban márciusban - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.
2024. 05. 21. 15:00
Megosztás:

Már nem kell a valutaváltókat megrohanni pénzváltásért

Érdemes kihasználni az erős forintot a nyaralást tervezőknek – a nyári hónapokban rendre gyengülni szokott a magyar fizetőeszköz – figyelmeztet Gergely Péter. A BiztosDöntés.huszakértője szerint érdemes kihasználni azt, hogy a bankok a Revolut támadására válaszul ma már kedvezményes díj mellett váltanak forintot.
2024. 05. 21. 14:30
Megosztás:

Magasabb nettó-kamatjövedelmet vár a JPMorgan, mégis adták

Megemelte a nettó kamatjövedelemre vonatkozó idei várakozását a JPMorgan, ugyanis a magasabb alapkamat-pálya támogatja a bankok nettó kamatmarzsát.
2024. 05. 21. 14:00
Megosztás:

A kormány támogatást nyújt bemutatóüzemek létesítésére

A kormány az agrárszakképzés fejlesztése érdekében 15,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt bemutatóüzemek létesítésére 19 intézménynek a tavaly meghirdetett Vidékfejlesztési Programban - jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden Budapesten, a bemutatóüzemek támogatói okiratainak átadásán.
2024. 05. 21. 13:30
Megosztás:

Elektromos járműveken döcögünk a zöld átállás felé

Geopolitikai feszültségek, lassuló kereslet és szabályozási bizonytalanságok nehezítik a közlekedés elektrifikációja felé vezető utat – állapítja meg járműipari kitekintőjében, a Global Auto Outlookban az Allianz. Miközben az autóiparnak valóban kulcsszerepe van a zöldátállásban, a hagyományos német és amerikai szereplőknek ugyanúgy sokasodó kihívásokkal kell megküzdeniük, mint a trónkövetelő kínaiaknak.
2024. 05. 21. 13:00
Megosztás:

Gyorsult előző hónapban a termelői árak éves csökkenése Németországban

Németországban a termelői árak 3,3 százalékkal csökkentek áprilisban az egy évvel korábbiakhoz képest az előző havi 2,9 százalékos esést követően, ezzel már a tizedik egymást követő hónapban jegyeztek fel éves csökkenést - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden.
2024. 05. 21. 12:30
Megosztás:

Éjfélkor jár le az szja-bevallási határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
2024. 05. 21. 12:00
Megosztás:

Élénk lehet az idei nyár a nyaralók piacán – néhol még olcsóbban lehet vásárolni, mint tavaly

A nyaralók piacán sokkal nagyobb lett a választék az elmúlt évekhez képest. Több mint 11 ezer eladó lakóingatlan található a nyaralóövezetek part menti településein, ami tavalyhoz képest 8 százalékkal, 2022. májusához képest pedig több 40 százalékkal nagyobb kínálatot jelent.
2024. 05. 21. 11:30
Megosztás:

Csökkent Románia építőipari termelés volumene az első negyedévben

Az első negyedévben 7,1 százalékkal csökkent a romániai építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint - közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS).
2024. 05. 21. 11:00
Megosztás:

Gyengüléssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Mínuszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 05. 21. 10:30
Megosztás:

Gyengültek az ázsiai tőzsdék

Gyengültek az indexek az ázsiai tőzsdéken kedden.
2024. 05. 21. 10:00
Megosztás: