Megreformálta a higiéniáról alkotott fogalmainkat a Covid

A Covid időszak alatt alapvető fogyasztási cikké vált a nedves törlőkendő, amely azóta is elengedhetetlen kelléke nemcsak otthonunknak, de táskánknak is, amiben mindenhova magunkkal vihetjük. A fokozott higiéniára törekvő trendnek egyik zászlóshajójaként az elmúlt két évben meghódította a világot. Azt, hogy hosszú távon velünk fog maradni, mi sem bizonyítja jobban, mint a gyártók azon igyekezete, hogy az egészség védelme mellett a környezetvédelmi elvárásoknak is minél inkább megfeleljen. Ennek szellemében jelennek meg egyre másra a márkák portfóliójában teljesen lebomló változatok is. 

Megreformálta a higiéniáról alkotott fogalmainkat a Covid

A Covid időszak alatt alapvető fogyasztási cikké vált a nedves törlőkendő, amely azóta is elengedhetetlen kelléke nemcsak otthonunknak, de táskánknak is, amiben mindenhova magunkkal vihetjük. A fokozott higiéniára törekvő trendnek egyik zászlóshajójaként az elmúlt két évben meghódította a világot. Azt, hogy hosszú távon velünk fog maradni, mi sem bizonyítja jobban, mint a gyártók azon igyekezete, hogy az egészség védelme mellett a környezetvédelmi elvárásoknak is minél inkább megfeleljen. Ennek szellemében jelennek meg egyre másra a márkák portfóliójában teljesen lebomló változatok is.

Napjainkban a tiszta felületek biztosításának egyik legkényelmesebb módja, ha nedves törlőkendőt használunk, ugyanis akár otthonunkban, akár a munkahelyünkön vagy éppen út közben, az autóban azonnali megoldást nyújt.

„Szerencsére úgy tűnik, a korábban tapasztalt, súlyos járványhelyzetből valamelyest fellélegezhettünk, de nem szabad elaltatni az éberségünket, ha a higiéniáról van szó!” – hívta fel a figyelmet Kövér András, a Presto nedves törlőkendőket forgalmazó Bedrock Kft. ügyvezetője.

A szakembertől azt is megtudtuk, hogy a termékkör szerteágazó lehetőségeinek köszönhetően a felület fertőtlenítés mellett, ma már minden helyiségre és felületre – konyha, fürdőszoba, bútorok, üvegek – megtaláljuk a megfelelő nedves törlőkendőt. Segítségével összeszedtünk 5 érvet, ami a nedves törlőkendők használata mellett szól.

5 érv a nedves törlőkendő mellett

1. Kényelmes és könnyen használható

Bárhová magunkkal vihetjük, akár a táskánkban is elfér. Csomagolásának köszönhetően nem szennyeződik, hosszú ideig megőrzi hatékonyságát. Alkalmazásával időt takaríthatunk meg, hiszen gyors mozdulattal letörülhetünk vele bármilyen felületet. Használata után fontos, hogy megfelelő módon váljunk meg tőle, a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével.

2. Biztonságos

Bárki biztonságosan használhatja. Összetevői és illatanyaga szerint is alakítható. Lehet érzékeny bőrre tervezni és gyártani, vagy természetesebb összetevőkkel ellátni a biztonságosabb és kényelmesebb élmény érdekében.

3. Praktikus

A törlőkendők bármilyen igényre, célra alkalmasak. Ugyanez igaz gazdaságos és visszazárható csomagolásukra is. Az úton lévőknek kialakított kisebb csomagoktól kezdve az intézmények számára kínált nagyméretű kiszerelésekig megtalálhatók az üzletek polcain.

4. Sokrétű

„Erre legjobb példa a Presto univerzális fertőtlenítő törlőkendő, amely elpusztítja a baktériumok 99,9%-át. A rendkívül praktikus, fertőtlenítőszerrel átitatott, friss illatú törlőkendők ideálisan használhatók a fürdőben, WC-ben, konyhában és a gyerekszobában.” – jelezte Kövér András.

Az univerzális változat alkalmazható asztalok, ajtókilincsek, korlátok, fürdőszobai berendezések, klaviatúrák, és az összes olyan eszköz esetében, melyek fertőtlenítő spary-vel nem kezelhetők. Hatékonyan, gyorsan, akár egy mozdulattal megszabadulhatunk a nem kívánt szennyeződésektől. A csomagolás felbontása után a visszazárható ún. flip-top tető kialakítása miatt a kendők nem száradnak ki. Kiváló megoldás akár otthoni használatra, utazás során vagy különböző nyilvános helyeken, mint például irodák, iskolák, egészségügyi vagy rendőrségi épületek, szépségszalonok, fodrászatok, edzőtermek, SPA központok, szoláriumok.

5. Környezettudatosságra törekvés

A nedves törlőkendők tervezése és gyártása során nem csak a környezeti fenntarthatóságot tartják szem előtt, hanem a gyártásukhoz szükséges technikák és technológiák terén is élen járnak. Egyre több az olyan nedves törlőkendő, amely biológiailag lebomlik, WC-ben lehúzható, ezáltal segít megvalósítani a fenntartható életmódot.

„Ilyen a Presto Green Home 100% -ban biológiailag lebomló univerzális törlőkendő Aloe-verával termékünk is, melynek csomagolása is újrahasznosított anyagból készült. Formulája 98%-ban természetes összetevőket tartalmaz és nem tartalmaz a vízi élővilágra veszélyes anyagokat. Tökéletesen eltávolítja a szennyeződéseket a laminált, lakkozott, műanyag és kerámia felületekről. Nem hagy agresszív vegyszermaradványokat. Kímélő, aloe-vera kivonattal dúsított formulája pedig nem irritálja a bőrt használat közben” – mutatott rá a Bedrock Kft. ügyvezetője.

Az Egyesült Államok 200 százalékos vámot vetne ki az orosz alumíniumra

Az Egyesült Államok 200 százalékos vámot tervez kivetni az orosz alumíniumra még a héten, hogy ezzel is nyomást gyakoroljon Oroszországra az Ukrajna elleni invázió első évfordulójának közeledtével - közölte a Bloomberg hétfőn, név nélkül nyilatkozó illetékesekre hivatkozva.
2023. 02. 07. 06:30
Megosztás:

Hozzáférhetővé tette a NAV az online pénztárgépek adatait a cégek számára

Jelentősen megkönnyíti a könyvelők dolgát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóhatóság (NAV) azzal, hogy hétfőtől letölthetők az online pénztárgépek adatai - közölte az adóhatóság honlapján.
2023. 02. 07. 06:00
Megosztás:

Kissé javultak a magyarországi turisztikai cégek várakozásai

Kismértékben, óvatosan javultak a turisztikai és a vendéglátóipari szektor várakozásai az év elején a közeli jövőre - közölte a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) és a GKI Gazdaságkutató legfrissebb felmérésében az MTI-vel hétfőn.
2023. 02. 07. 05:30
Megosztás:

Az Európai Unió 181,5 millió eurót különített el Nyugat- és Közép-Afrika országinak megsegítésére

Az Európai Unió (EU) 181,5 millió eurót (mintegy 72,6 milliárd forint) biztosít idén Nyugat- és Közép-Afrika országainak humanitárius segítségnyújtásra - tájékoztatott az Európai Bizottság hétfőn.
2023. 02. 07. 05:00
Megosztás:

Kétéves kihagyás után újra megrendezik a Miskolci Kocsonyafesztivált

A koronavírus-járvány miatti kétéves kényszerszünet után idén újra megrendezik március 3. és 5. között a Miskolci Kocsonyafesztivált - tájékoztatta az MTI-t Miskolc önkormányzata hétfőn.
2023. 02. 07. 04:30
Megosztás:

Euróban kereskednek majd a Graphisoft Park részvényeivel, két napra felfüggesztik a papírt

A Graphisoft Park SE részvényeivel február 15-től kezdődően euróban kereskednek majd a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a pénznem-váltás miatt február 13-án és 14-én felfüggesztik a papír kereskedését a tőzsde hétfői határozata értelmében.
2023. 02. 07. 04:00
Megosztás:

Sok nyugdíjas nincs tisztában vele: vissza kell fizetni a kiutalt nyugdíjat!

A hatályos törvényi szabályozás precízen meghatározza, hogy mik azok a helyzetek, mikor valakinek vissza kell fizetnie az állami nyugdíját. Az 1997. évi LXXXI. törvény a társadalombiztosítási nyugellátásról szabályozza többek között azt is, hogy mikor kell visszafizetni a kiutalt nyugdíjat. Mutatjuk a jogszabály pontos részleteit.
2023. 02. 07. 03:00
Megosztás:

A lengyel elnök kinevezte a fegyveres erők új főparancsnokát

Wieslaw Kukula altábornagyot nevezte ki hétfőn Andrzej Duda lengyel elnök a fegyveres erők új főparancsnokának, Maciej Klisz dandártáborn pedig a hadsereg részét képező önkéntes területvédelmi erők (WOT) parancsnoka lett.
2023. 02. 07. 02:30
Megosztás:

Egészségtudatosság és javuló életminőség jellemzi az 50 feletti korosztályt

Egészségtudatosság és "általánosan javuló életminőség" jellemzi az 50 feletti korosztályt - állapította meg kilenc év után megismételt közvélemény-kutatásában az Ipsos országos, ezer ember megkérdezése alapján készült elemzésében.
2023. 02. 07. 02:00
Megosztás:

Nőtt az új autók eladása Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában 14,7 százalékkal, 131 ezer 994 darabra nőtt az új autók eladása januárban az egy évvel korábbihoz képest, már a hatodik egymást követő hónapban jegyeztek fel emelkedést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapján hétfőn közzétett adatokból.
2023. 02. 07. 01:30
Megosztás:

Jelentősen megváltozik a felsőoktatási felvételi

Jelentős módosítások lépnek életbe a felsőoktatási felvételi szabályozásában 2023-ban és 2024-ben - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkára a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum (BMSZC) Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikumban hétfőn.
2023. 02. 07. 01:00
Megosztás:

Szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzés az Ukrajnából érkező gabonák esetében

A magyar kormány megvédi a magyar termelőket Brüsszel tétlenségével szemben, ezért szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzést rendel el hazánk az Ukrajnából érkező gabonák esetében - közölte az Agrárminisztérium hétfői közleménye szerint Nagy István agrárminiszter.
2023. 02. 07. 00:01
Megosztás:

Romániában inflációkövető béremelést követelve hirdetett tüntetéssorozatot a Sanitas egészségügyi szakszervezet

Megkezdte a bukaresti kormány székháza elé meghirdetett háromnapos tüntetéssorozatát hétfőn a legnagyobb román egészségügyi szakszervezeti szövetség, a Sanitas, amely a "világjárvány elfelejtett hőseinek" kijáró tiszteletet és inflációkövető béremelést követel az egészségügyi alkalmazottak számára.
2023. 02. 06. 23:30
Megosztás:

Az MNB jóváhagyta az Alteo Nyrt. részvényeire tett nyilvános vételi ajánlatot

Az MNB jóváhagyta az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeire tett nyilvános vételi ajánlatot - közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2023. 02. 06. 23:00
Megosztás:

Az első számú "ellenség" az infláció

A jelenlegi turbulens gazdasági helyzetben a jegybankok számára világszerte - és különösen a térségben - az első számú ellenség az infláció - mondta Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az MNB által szervezett, Lámfalussy Sándorról elnevezett nemzetközi konferencián hétfőn a jegybank közleménye szerint.
2023. 02. 06. 22:30
Megosztás:

Lezárult az OTP Csoport történetének legnagyobb bankvásárlása

Az OTP Csoport örömmel jelenti be, hogy a szükséges szabályozói jóváhagyásokat követően sikeresen lezárta a szlovén Nova KBM megvásárlását. A vásárlás az OTP Csoport történetének legjelentősebb és legkomplexebb akvizíciója, amelynek eredményeként a Csoport a régió ötödik országában vált piacvezetővé. A két szlovén leánybank - a Nova KBM és az SKB Bank - most induló integrációs folyamata a tervek szerint hozzávetőlegesen másfél évig tart majd.
2023. 02. 06. 22:00
Megosztás:

Új vásárlók, extra bevétel, ingyen reklám – ezért éri meg a kis üzleteknek csomagponttá válni

Noha még mindig a házhoz szállítás a legnépszerűbb szállítási mód a hazai e-kereskedelemben, de évről évre egyre többen vannak, akik inkább elmennek a megrendelt csomagért egy környékbeli üzletbe vagy csomagautomatához. De miért éri meg egy vállalkozónak átvevőhellyé válnia? Ezt a kérdést járja körül, a csomagszállítási piacon Magyarországon meghatározó szerepet játszó Packeta.
2023. 02. 06. 21:30
Megosztás:

Generali Biztosító: szélviharos kárjelentés

Az utóbbi években – vélhetően a globális klímaváltozás hatásaként – egyre gyakoribbá váltak a szélsőséges időjárási események és az ezek által okozott károk. A tavalyihoz hasonlóan idén is komoly viharokkal indult az év: a januári esőzések után február első hétvégéjén sokfelé okozott károkat az erős szél. A legerősebb széllökést – óránként 129,6 kilométerest – a Kab-hegyen mérték, ezzel fel is állt az új országos napi rekord, megelőzve az eddigi csúcstartó János-hegyet. Itt 2020-ban 124 kilométer/órás széllökéseket mértek. Szombaton a második és a harmadik legnagyobb széllökéseket a sármelléki reptéren és a siófoki kikötőben mérték, az előbbi helyszínen 117 kilométeres, az utóbbin 116.6 kilométer/órás széllökések voltak észlelhetők.
2023. 02. 06. 21:00
Megosztás:

Elfogadhatónak tartja a koszovói miniszterelnök az Európai Unió javaslatát

Elfogadhatónak tartja Albin Kurti koszovói miniszterelnök az Európai Unió javaslatát, amely a Koszovó és Szerbia közötti kapcsolat rendezésére vonatkozik, a politikus a közösségi médiában emellett a rendezési tervet a további tárgyalások megfelelő és szilárd alapjának nevezte.
2023. 02. 06. 20:35
Megosztás:

Aegon: az 500 millió forintot is elérheti a hétvégi viharkár

Közel 3000 kárbejelentés érkezett hétfőn 16 óráig az Aegon Magyarországhoz a hazánkat elérő hétvégi viharok után. A várható összes kár elérheti az 500 millió forintot. A legtöbb káreseményt Baranya megyéből jelezték, a városok közül pedig a legtöbben Kaposvárról értesítették a biztosítótársaságot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a napokban nem kell újabb hasonló időjárási eseményre számítani.
2023. 02. 06. 20:00
Megosztás: