Miért fontos a munkavállalók egészségügyi szűrése?

Az üzleti világ folyamatosan változik és fejlődik, és egyre inkább előtérbe kerülnek az olyan tényezők, amelyek közvetlenül járulnak hozzá a vállalkozások sikeréhez és hatékonyságához. Az egyik ilyen kulcsfontosságú faktor a munkavállalók egészségügyi szűrése, amely komoly előnyöket rejt magában. Miért fontosak a rendszeres szűrések és a vállalati egészségprogramok? Cikkünkben végignézzük a legfontosabb szempontokat.

Miért fontos a munkavállalók egészségügyi szűrése?

Kevesebb betegszabadság

Az egészségügyi szűrővizsgálatok jelentősége abban rejlik, hogy még a tünetek jelentkezése előtt azonosíthatóvá válhatnak bizonyos betegségek vagy állapotok kockázati tényezői. Az egészséges munkavállalók kevesebb időt töltenek betegszabadságon, mint azok, akiknél a betegségek későbbi stádiumában fedezik fel a problémákat. Az egészségügyi szűrések lehetővé teszik a korai szakaszban történő diagnosztizálást és a beavatkozást, még mielőtt egy kisebb probléma súlyosabbá válna. Ezáltal a munkavállalók általános jólléte javul, csökken a betegszabadságok száma, és nő az általuk munkavégzésre fordított idő.

Nagyobb produktivitás és teljesítmény

Az egészséges munkavállalók jobban teljesítenek és hatékonyabban dolgoznak. Amikor valaki fizikailag és mentálisan is jól van, nagyobb eséllyel képes koncentrálni, kreatív megoldásokat találni és magas színvonalú munkát végezni. Az egészségügyi szűrések révén azonosíthatók azok a tényezők, amelyek befolyásolhatják a munkavállalók teljesítményét, például a stressz, a krónikus betegségek vagy a nem megfelelő táplálkozási szokások.

Kisebb fluktuáció = csökkenő betanítási költségek

Az egészséges, elégedett munkatársak hajlamosak hosszabb ideig kitartani a cégnél, ami csökkenti a munkavállalói fluktuációt. A folyamatos továbbképzésre és betanításra fordított költségek is csökkennek, hiszen a hosszú távon alkalmazott, egészséges munkavállalók tapasztaltabbak lesznek, és jobban kihasználhatják a saját potenciáljukat.

Javuló munkahelyi légkör és motiváció

Azok a vállalkozások, amelyek az egészségprogramokat a munkavállalói juttatások részévé teszik, általában pozitívabb munkahelyi kultúrával rendelkeznek. Az alkalmazottak értékelik, ha a munkáltatójuk törődik az egészségükkel, és jobban motiváltak lesznek a vállalati célok elérésére. Ez a jobb munkahelyi hangulat hosszú távon csökkenti a stresszt és növeli a munkavállalók elkötelezettségét.

Hatékony employer branding

A dolgozói egészségprogramok hozzájárulnak a vállalat megbízhatóságához, reputációjához és a munkáltatói márkaépítés sikeréhez, ami elősegíti a munkaerő megtartását és a cég vonzerejének növelését az új munkavállalók számára. Az egészségtudatosság beépítése a vállalati kultúrába mutatja, hogy a vállalat komolyan veszi a munkavállalók testi, lelki jóllétét, ami erősítheti a cég belső értékeit és az ezzel való azonosulást a dolgozók részéről.

szűrővizsgálat CT MR

Szűrővizsgálatok az Újbuda Medical Centerben

Számodra is fontos munkavállalóid egészsége? Az Újbuda Medical Centerben nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, így a képalkotó diagnosztika legfejlettebb eszközeivel, prémium kategóriás berendezésekkel várjuk pácienseinket laborvizsgálatokra, de MR vizsgálat és CT vizsgálat elvégzésére is rövid időn belül tudunk időpontot biztosítani kiemelkedő minőségben, udvarias, páciensközpontú hozzáállás mellett a legkiválóbb szakemberek közreműködésével.

Meg kell erősíteni a hazai gazdaság szuverenitását

Európa jövője egyenrangú, szuverén tagállamokkal biztosítható, ezért a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy megerősítse a magyar gazdaság szuverenitását. Ebben a munkában az egyik legfontosabb feladat a hazai élelmiszeripar feltámasztása, megerősítése - hangoztatta a pénzügyminiszter kedden Karcagon, a Szatmári Cégcsoporthoz tartozó Kun-Malom Grain Kft. új malomüzemének alapkőletételén.
2024. 05. 21. 18:00
Megosztás:

A mesterséges intelligenciáról szóló rendeletet fogadott el az EU

Az Európai Unió Tanácsa a mesterséges intelligenciáról (MI) fogadott el rendeletet, mely az EU egységes piacán "mind a magán-, mind a közszereplők körében elő kívánja mozdítani a biztonságos és megbízható MI-rendszerek fejlesztését és elterjedését az alapvető állampolgári jogok tiszteletben tartásának szavatolása mellett".
2024. 05. 21. 17:30
Megosztás:

Nukleáris megállapodás jött létre hazánk és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Tokióban.
2024. 05. 21. 17:00
Megosztás:

Az arany ára nagyot ugrott, majd tegnap korrigált

A vártnak megfelelő fogyasztói inflációs adat után hétfőn új csúcsot döntött az arany árfolyama, mivel az elősegítheti a Fed döntését a kamatok csökkentéséről.
2024. 05. 21. 16:30
Megosztás:

Megemelték az S&P500 index előrejelzését

Az elmúlt időszakban számos ház emelte meg az S&P500 indexre vonatkozó előrejelzését. Az év végére várt átlagos index érték 5.289 pontra emelkedett a március végén várt 5.117 pontról.
2024. 05. 21. 16:00
Megosztás:

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 05. 21. 15:30
Megosztás:

Csökkent az EU-ban az építőipari termelés márciusban

Éves összehasonlításban nőtt az építőipari termelés az euróövezetben és csökkent az Európai Unióban márciusban - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.
2024. 05. 21. 15:00
Megosztás:

Már nem kell a valutaváltókat megrohanni pénzváltásért

Érdemes kihasználni az erős forintot a nyaralást tervezőknek – a nyári hónapokban rendre gyengülni szokott a magyar fizetőeszköz – figyelmeztet Gergely Péter. A BiztosDöntés.huszakértője szerint érdemes kihasználni azt, hogy a bankok a Revolut támadására válaszul ma már kedvezményes díj mellett váltanak forintot.
2024. 05. 21. 14:30
Megosztás:

Magasabb nettó-kamatjövedelmet vár a JPMorgan, mégis adták

Megemelte a nettó kamatjövedelemre vonatkozó idei várakozását a JPMorgan, ugyanis a magasabb alapkamat-pálya támogatja a bankok nettó kamatmarzsát.
2024. 05. 21. 14:00
Megosztás:

A kormány támogatást nyújt bemutatóüzemek létesítésére

A kormány az agrárszakképzés fejlesztése érdekében 15,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt bemutatóüzemek létesítésére 19 intézménynek a tavaly meghirdetett Vidékfejlesztési Programban - jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden Budapesten, a bemutatóüzemek támogatói okiratainak átadásán.
2024. 05. 21. 13:30
Megosztás:

Elektromos járműveken döcögünk a zöld átállás felé

Geopolitikai feszültségek, lassuló kereslet és szabályozási bizonytalanságok nehezítik a közlekedés elektrifikációja felé vezető utat – állapítja meg járműipari kitekintőjében, a Global Auto Outlookban az Allianz. Miközben az autóiparnak valóban kulcsszerepe van a zöldátállásban, a hagyományos német és amerikai szereplőknek ugyanúgy sokasodó kihívásokkal kell megküzdeniük, mint a trónkövetelő kínaiaknak.
2024. 05. 21. 13:00
Megosztás:

Gyorsult előző hónapban a termelői árak éves csökkenése Németországban

Németországban a termelői árak 3,3 százalékkal csökkentek áprilisban az egy évvel korábbiakhoz képest az előző havi 2,9 százalékos esést követően, ezzel már a tizedik egymást követő hónapban jegyeztek fel éves csökkenést - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden.
2024. 05. 21. 12:30
Megosztás:

Éjfélkor jár le az szja-bevallási határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
2024. 05. 21. 12:00
Megosztás:

Élénk lehet az idei nyár a nyaralók piacán – néhol még olcsóbban lehet vásárolni, mint tavaly

A nyaralók piacán sokkal nagyobb lett a választék az elmúlt évekhez képest. Több mint 11 ezer eladó lakóingatlan található a nyaralóövezetek part menti településein, ami tavalyhoz képest 8 százalékkal, 2022. májusához képest pedig több 40 százalékkal nagyobb kínálatot jelent.
2024. 05. 21. 11:30
Megosztás:

Csökkent Románia építőipari termelés volumene az első negyedévben

Az első negyedévben 7,1 százalékkal csökkent a romániai építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint - közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS).
2024. 05. 21. 11:00
Megosztás:

Gyengüléssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Mínuszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 05. 21. 10:30
Megosztás:

Gyengültek az ázsiai tőzsdék

Gyengültek az indexek az ázsiai tőzsdéken kedden.
2024. 05. 21. 10:00
Megosztás:

A DOGE és a PEPE vezetik a listát, mint a legnépszerűbb fogadások, miközben a nyár forrósodni készül. Mi várható az új mémérme, a Raboo számára?

Tekintettel a közelmúltbeli teljesítményükre a kriptovaluta piacon, a befektetők most tömegesen vásárolják a DOGE-t, a PEPE-t és az új előértékesítési tokent, a Raboo-t (RABT), abban a reményben, hogy ezek a nyári hónapokban egy hihetetlen piaci emelkedést vezetnek majd.
2024. 05. 21. 09:30
Megosztás:

Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés

Negatív korrekcióval indulhat a keddi kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX 766,41 pontos, 1,11 százalékos csökkenéssel, 68 088,24 ponton zárt az előző kereskedési napon, pénteken; a részvénypiac forgalma 14,9 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
2024. 05. 21. 09:21
Megosztás:

Vegyesen változott a forint árfolyama reggel

Vegyesen mozgott a forint árfolyama kedd reggel a hétfő esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 21. 09:00
Megosztás: