Miért fontos a munkavállalók egészségügyi szűrése?

Az üzleti világ folyamatosan változik és fejlődik, és egyre inkább előtérbe kerülnek az olyan tényezők, amelyek közvetlenül járulnak hozzá a vállalkozások sikeréhez és hatékonyságához. Az egyik ilyen kulcsfontosságú faktor a munkavállalók egészségügyi szűrése, amely komoly előnyöket rejt magában. Miért fontosak a rendszeres szűrések és a vállalati egészségprogramok? Cikkünkben végignézzük a legfontosabb szempontokat.

Miért fontos a munkavállalók egészségügyi szűrése?

Kevesebb betegszabadság

Az egészségügyi szűrővizsgálatok jelentősége abban rejlik, hogy még a tünetek jelentkezése előtt azonosíthatóvá válhatnak bizonyos betegségek vagy állapotok kockázati tényezői. Az egészséges munkavállalók kevesebb időt töltenek betegszabadságon, mint azok, akiknél a betegségek későbbi stádiumában fedezik fel a problémákat. Az egészségügyi szűrések lehetővé teszik a korai szakaszban történő diagnosztizálást és a beavatkozást, még mielőtt egy kisebb probléma súlyosabbá válna. Ezáltal a munkavállalók általános jólléte javul, csökken a betegszabadságok száma, és nő az általuk munkavégzésre fordított idő.

Nagyobb produktivitás és teljesítmény

Az egészséges munkavállalók jobban teljesítenek és hatékonyabban dolgoznak. Amikor valaki fizikailag és mentálisan is jól van, nagyobb eséllyel képes koncentrálni, kreatív megoldásokat találni és magas színvonalú munkát végezni. Az egészségügyi szűrések révén azonosíthatók azok a tényezők, amelyek befolyásolhatják a munkavállalók teljesítményét, például a stressz, a krónikus betegségek vagy a nem megfelelő táplálkozási szokások.

Kisebb fluktuáció = csökkenő betanítási költségek

Az egészséges, elégedett munkatársak hajlamosak hosszabb ideig kitartani a cégnél, ami csökkenti a munkavállalói fluktuációt. A folyamatos továbbképzésre és betanításra fordított költségek is csökkennek, hiszen a hosszú távon alkalmazott, egészséges munkavállalók tapasztaltabbak lesznek, és jobban kihasználhatják a saját potenciáljukat.

Javuló munkahelyi légkör és motiváció

Azok a vállalkozások, amelyek az egészségprogramokat a munkavállalói juttatások részévé teszik, általában pozitívabb munkahelyi kultúrával rendelkeznek. Az alkalmazottak értékelik, ha a munkáltatójuk törődik az egészségükkel, és jobban motiváltak lesznek a vállalati célok elérésére. Ez a jobb munkahelyi hangulat hosszú távon csökkenti a stresszt és növeli a munkavállalók elkötelezettségét.

Hatékony employer branding

A dolgozói egészségprogramok hozzájárulnak a vállalat megbízhatóságához, reputációjához és a munkáltatói márkaépítés sikeréhez, ami elősegíti a munkaerő megtartását és a cég vonzerejének növelését az új munkavállalók számára. Az egészségtudatosság beépítése a vállalati kultúrába mutatja, hogy a vállalat komolyan veszi a munkavállalók testi, lelki jóllétét, ami erősítheti a cég belső értékeit és az ezzel való azonosulást a dolgozók részéről.

szűrővizsgálat CT MR

Szűrővizsgálatok az Újbuda Medical Centerben

Számodra is fontos munkavállalóid egészsége? Az Újbuda Medical Centerben nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, így a képalkotó diagnosztika legfejlettebb eszközeivel, prémium kategóriás berendezésekkel várjuk pácienseinket laborvizsgálatokra, de MR vizsgálat és CT vizsgálat elvégzésére is rövid időn belül tudunk időpontot biztosítani kiemelkedő minőségben, udvarias, páciensközpontú hozzáállás mellett a legkiválóbb szakemberek közreműködésével.

Gáz ára 2024 kalkulátor, mennyibe kerül 1 köbméter földgáz?

Lakossági gáz ára 2024 Magyarország. Gázár kalkulátor 2024 és gázszámla magyarázat, hogy mindenki értse, hogy mennyibe kerül egy köbméter (m3) földgáz úgy, hogy a számlán közben átalakul MegaJoul-lá (MJ)? Gáz ára 2024 táblázat és videós magyarázat.
2023. 11. 29. 02:00
Megosztás:

Hőszivattyú? Tényleg ez a megoldás az olcsó vagy akár nulla rezsire?

Számtalan fűtési és hűtési megoldás közül választhatunk napjainkban, de miért érdemes éppen a hőszivattyúk mellett dönteni?
2023. 11. 29. 01:01
Megosztás:

Decemberben nagy meglepetés éri a kriptósokat

Fantasztikus éve volt a bitcoinnak, hiszen a januári mélyponttól kezdve az árfolyam mostanáig több mint a duplájára emelkedett. Ez pedig nem csak azért elképesztő teljesítmény, mivel ez annak ellenére valósult meg, hogy több botrány és per is övezte 2023-ban a szektort.
2023. 11. 29. 00:01
Megosztás:

Pluszban zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Emelkedéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 11. 28. 23:30
Megosztás:

Biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Szent István körúton

Biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között a Szent István körúton, körbeért a nagykörúti kerékpáros útvonal a Margit híd budai hídfője és Újbuda-központ között - közölte kedden az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
2023. 11. 28. 23:00
Megosztás:

Biztosított Magyarország energiaellátása

Biztosított Magyarország energiaellátása, az öt nagy hazai gáztároló fel van töltve, a rezsivédelmet fenntartja a kormány - mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés Gazdasági bizottsága előtt kedden Budapesten.
2023. 11. 28. 22:30
Megosztás:

Megdől a beruházási és az exportrekord Magyarországon

Idén is megdől a beruházási és az exportrekord Magyarországon, az országba érkező működőtőke a tavalyi duplája, 13 milliárd euró lesz, a magyar kivitel a 2022-es 142 milliárd euróról 150 milliárd euróra nő - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, miután átadták a Masterplast észak-olaszországi Calernóban 3 millió euróból megépült polisztirol hőszigetelőanyag-gyártó üzemét.
2023. 11. 28. 22:00
Megosztás:

Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás kedden Csepelen, a kormány és a kerületi önkormányzat támogatásából, az Egészséges Budapest Program fejlesztéseként.
2023. 11. 28. 21:30
Megosztás:

Csökkent a német vállalatok foglalkoztatási hajlandósága

Németországban csökkent a vállalatok foglalkoztatási hajlandósága novemberben a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének felmérése szerint.
2023. 11. 28. 21:00
Megosztás:

Jövőre kiszámíthatóbb feltételek között gazdálkodhatnak az önkormányzatok

Az ideinél kiszámíthatóbb, nyugodtabb feltételek között gazdálkodhatnak jövőre a költségvetési szervek és az önkormányzatok - jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartási szabályozásért, humán és önkormányzati költségvetésért felelős helyettes államtitkára kedden, a Magyar Államkincstár (MÁK) XXIII. Önkormányzati Költségvetési- és Adókonferenciájának sajtótájékoztatóján, Egerben.
2023. 11. 28. 20:30
Megosztás:

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

Idén tizenegyedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége a sertéshús fogyasztását ösztönző kampányát.
2023. 11. 28. 20:00
Megosztás:

Vegyesen zártak a nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2023. 11. 28. 19:30
Megosztás:

Működési hatékonyság növelő programot indít a Gloster

A társaság Gloster Level UP néven kétéves, komplex vállalatfejlesztési programot indít januártól, melynek célja, hogy kiaknázzák a megvásárolt társaságok közti szinergiákat és egy hatékonyabban működő, integrált szervezetet hozzanak létre.
2023. 11. 28. 19:00
Megosztás:

Ma az OTP felminősítése húzta magával a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1288,16 pontos, 2,30 százalékos emelkedéssel, 57 176,11 ponton zárt kedden.
2023. 11. 28. 18:30
Megosztás:

Lezárult a Körtvélyesi szivattyútelep átépítése

Jelentősen javul Hódmezővásárhely térségének vízgazdálkodási állapota a több mint hatvanéves Körtvélyesi szivattyútelep átépítésének köszönhetően, amely uniós támogatással csaknem 3 milliárd forintból valósult meg.
2023. 11. 28. 18:00
Megosztás:

Nyolc év után újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között

Nyolc év után, napi 5 vonatpár közlekedtetésével újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.
2023. 11. 28. 17:30
Megosztás:

Kell a társadalmi innováció

A társadalmi innováció segít újszerű, modellértékű válaszokat adni a helyben felmerülő kihívásokra - hangsúlyozta Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a KIM és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő EaSI Nemzeti Kapcsolattartó Pontja szervezésében megvalósuló Új utakon című társadalmi innovációs konferencián kedden, Budapesten.
2023. 11. 28. 17:00
Megosztás:

A magyar bankrendszer stabil és ellenálló

A magyar bankrendszer stabil és ellenálló, idei profitja kiugró mértékű lehet, de a következő évek során csökkenhet - mondta Dancsik Bálint főosztályvezető a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi stabilitási jelentésének keddi online ismertetőjén.
2023. 11. 28. 16:30
Megosztás:

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2023. 11. 28. 16:00
Megosztás:

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat. Az alapanyagok, a beszállítók, a tulajdonosok, a munkavállalók és az ötletek is magyarok ebben a cégben. Az Absolute Live és Power Fruit márkákat is jegyző vállalkozás a Coca Cola és a Pepsi összefogását és a kiskermultik piacralépését is túlélte, jelenleg pedig már egy Európában is egyedülálló üzemben készítik egészséges termékeiket.
2023. 11. 28. 15:45
Megosztás: