Most mindenki BTC-t és BTCETF-et vásárol, elmondjuk miért

Sokan azt hihették, hogy “uptoberben” kimerültek a kriptoszektor bikái, azonban minden jel szerint a befektetőkben még bőven maradt lendület.

Most mindenki BTC-t és BTCETF-et vásárol, elmondjuk miért

Erre a legjobb példa a bitcoin árfolyama, ami közel 2 éves csúcsot ért el az előző napok során, és előrelátólag ez még csak a kezdet.

A rapid erősödés elsődleges oka a spot Bitcoin ETF híre, ami egy sikeres engedélyezést követően 2024-ben tovább emelheti a legnépszerűbb kriptó értékét.

Az ETF bevezetésével a BTC elérhetővé fog válni a lakossági befektetők számára, továbbá a legnagyobb pénzintézmények hatalmas mennyiségben tankolnak majd fel bitcoinból. 

Vagyis amennyiben minden a befektetők és a piaci szereplők tervei szerint alakul, 2024 lehet a kriptoszektor talán legsikeresebb éve. Ez pedig a Bitcoin mellett olyan projektek számára is jó hír lehet, amilyen a Bitcoin ETF Token.

Meddig folytatódhat a BTC futam?

Hétfőn a bitcoin értéke átlépte a 42,371 dolláros szintet, majd átmenetileg visszaesett 41,500 dollárig. Ez azonban csak pillanatnyi megálló volt, hiszen az ezt követő napokban folyamatos növekedést lehetett látni egészen december 7-ig.

Az átmeneti gyengülés minden bizonnyal ismét csak egy rövid megálló, így esélyesnek tűnik az év végére a 50,000 dolláros BTC.

A népszerű elemző, Altcoin Daily X-en mutatta be a követőinek, hogy a spot Gold ETF bevezetésével milyen árfolyamváltozás következett a nemesfém esetében. Elemzésében úgy vélekedik a BTC is ilyen utat járhat majd be.

Mivel az arany értéke az engedélyezést követően soha nem tért vissza a korábbi értékéhez, ezért okkal lehet feltételezni, hogy ezt a jelenséget a bitcoin esetében is nyomon lehet majd követni.

Gold cfd

Elemzésében ezt követően kitér a Bloomberg ETF szakértőjének véleményére, miszerint januárban 90 százalék, hogy a hatóságok kiadják a bevezetéshez szükséges engedélyeket. 

Érdemes továbbá kiemelni, hogy amikor az arany iránti kereslet növekedni kezd, a kínálat mérete is ezzel párhuzamosan növekszik. A BTC esetében azonban ezt nem lehet megtenni, hiszen az új érmék száma rendszerszinten van korlátozva.

Más szóval a kereslettől függetlenül a kínálat mérete minden esetben kiszámítható előre.

Arról nem is beszélve, hogy 2024 áprilisában a Bitcoin felezésére is sor fog kerülni. Ennek keretében a jelenlegi, 6.25 BTC-s bányászati jutalmak lecsökkennek ami tovább növelheti majd a keresletet a digitális arany iránt.

Végezetül a lakossági befektetők mellett egyre több intézményi befektető bukkan fel a bitcoin körül. Ennek kapcsán elég ha csak arra gondolunk, hogy a spot Bitcoin ETF engedélyezési kérvényét 13 különböző cég adta be. 

Ráadásul a sort a BlackRock nyitotta meg, ami jelenleg is a világ legnagyobb befektetési cége.

bitcoin etf

Érdekel a BTCETF

A Bitcoin mellet a Bitcoin ETF (BTCETF) is szárnyalni kezdett

Ahogy egyre közelebb kerülünk a spot Bitcoin ETF engedélyezéshez, úgy bukkannak fel izgalmas és egyedi, a közelgő engedélyezéssel kapcsolatos projektek. Az erős mezőnyből pedig kétségtelenül kiemelkedik egy új altcoin, aminek segítségével a korai befektetők fantasztikus hozamokat szerezhetnek meg.

Mostanáig a Bitcoin ETF Tokenekből több mint 3 millió dollár értékben vásároltak a befektetők, így rövidesen listázásra is kerülhet a BTCETF. Amennyiben a csatlakozás mellett döntenél a vásárlást el lehet végezni bankkártyával is, így valóban néhány perc alatt hozzá is tudsz jutni a BTCETF-hez.

Írásunk idején az altcoinokat 0.0064 dolláros áron lehet megvásárolni, azonban a lépcsőzetesen növekvő árfolyamnak köszönhetően hamarosan ismét emelkednek majd az árak.

Röviden összefoglalva a BTCETF tokenomikája össze van kapcsolva a spot Bitcoin ETF sorsával. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy bizonyos események során a tokenkészlet egy része megsemmisítésre fog kerülni.

Összesen 5 mérföldkő teljesítése alkalmával 25 százaléka fog megsemmisülni a tokeneknek, mialatt a tranzakciós díj mértéke lépcsőzetesen a nullára csökken.

Például amikor az amerikai tőzsdefelügyelet engedélyezi a Bitcoin ETF-et, azzal egyidőben 105 millió BTCETF semmisül majd meg.

Amennyiben szeretnéd biztosítani a helyed a Bitcoin ETF engedélyezésének legnagyobb nyertesei között, abban az esetben mindenképpen fontold meg a csatlakozást.

Bővebb információért látogass el a Bitcoin ETF Token magyar nyelven is elérhető weboldalára, még ma!

crypto

Erre jelenleg minden esély meg is van, így a korai Bitcoin ETF Token befektetők jövőre minden képzeletet felülmúló hozamot érhetnek el. Addig pedig mód van a stakelésre, akár már a listázás előtt is, így már a mérföldkövek teljesítése előtt jelentős haszonnal számolhatsz.

Amennyiben szeretnéd a Bitcoin ETF Tokent alaposabban is megismerni, abban az esetben látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra, még ma.

Érdekel a Bitcoin ETF Token

Ez is érdekelhet: 

Az arany értékét követve 700 000 dollár lehet hamarosan a Bitcoin

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2023-ban – A legolcsóbb kriptovaluta

Íme két kriptopénz, amik most különösen jól teljesítenek

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2024. 02. 26. 19:30
Megosztás:

Vegyes zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után vegyes indexekkel, többségében csökkenéssel fejezték be a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 02. 26. 19:00
Megosztás:

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.
2024. 02. 26. 18:30
Megosztás:

Mi is részt vettünk a Swiss Talent Fórumon

Magyarországgal együtt 25 ország 70 küldöttje vett részt idén a svájci Swiss Talent Fórumon - közölte a Magyar Innovációs Szövetség hétfőn az MTI-vel.
2024. 02. 26. 18:00
Megosztás:

Mekkora bátorság van az MNB-ben? Elmélkedés a magyar kamatról

Holnap dönt az MNB az alapkamatról. A piaci várakozások szerint 100 bázispont lesz a kamatcsökkentés, s ezzel az alapkamat 9 százalékra csökkenne, amivel még mindig 5,2 százalék lenne a reálkamat, a januári infláció alapján.
2024. 02. 26. 17:30
Megosztás:

Lemondott Bogsch Erik

Március 1-jei hatállyal, igazgatósági tagsága megtartása mellett lemondott a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről Bogsch Erik - tájékoztatta az MTI-t a gyógyszeripari társaság hétfőn.
2024. 02. 26. 17:00
Megosztás:

Mire számítanak a Richter részvény kapcsán az elemzők?

A Richter február 29-én, csütörtök hajnalban fogja közzétenni negyedik negyedéves pénzügyi beszámolóját.
2024. 02. 26. 16:30
Megosztás:

Új Gripenek érkeznek a légierőhöz

Nő Magyarország védelmi képessége, négy új Gripen érkezik a légierőhöz - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
2024. 02. 26. 16:00
Megosztás:

Nagy kapás volt a piacon

Az elmúlt napokban többször tartott razziát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a józsefvárosi Golgota úti piacon, ahol több tízezer hamis terméket és nyomókliséket foglaltak le a pénzügyőrök.
2024. 02. 26. 15:30
Megosztás:

Egy darabig még szükségünk lesz a megszokott módszerre

A megújuló energia aránya 2035-ig reálisan az ötven százalékot sem érheti el, a 2040-es évek végéig egyre csökkenő mértékben, de szükség lesz a fosszilis energiára, a nukleáris energiára pedig még azután is - mondta ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. elnök-vezérigazgatója Áder János volt államfő Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent, legújabb adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.
2024. 02. 26. 15:00
Megosztás:

Megszűnt az árvízvédelmi készültség

A Tisza árhulláma jelenleg Szolnok és Tiszavárkony között tetőzik, a felette lévő folyószakaszon már apad, a Tisza-tó mentén megszűnt az árvízvédelmi készültség - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) hétfőn a honlapján.
2024. 02. 26. 14:30
Megosztás:

Hogyan lesz egy intelligens épület kialakítása energiahatékony?

Az okostechnológia újraformálja, ahogy egy épülettel interakcióba lépünk – legyen szó akár egy irodáról, akár egy családi házról. Otthonunkban az intelligens eszközök automatikusan irányítják például a fűtést, ipari környezetben, például egy raktárcsarnokban pedig az IoT fokozza az épület hatékonyságát többek között a világítás automatikus irányításával.
2024. 02. 26. 14:00
Megosztás:

Óvatosnak kell lenni a Fed mérlegének csökkentésével

Jó irányba halad a gazdaság, és valószínűleg még idén célszerű lehet kamatot csökkenteni John Williams New York-i Fed-vezér szerint.
2024. 02. 26. 13:30
Megosztás:

Kissé leeresztett az acélgyártás

Januárban a világ acélgyártása 148,1 millió tonna volt, 1,6 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál a nemzetközi acélipari szövetség, a World Steel Association (WSA) honlapjára felkerült adatok szerint.
2024. 02. 26. 13:00
Megosztás:

Kapása volt a pénzügyőröknek - alkoholt fogtak nagy mennyiségben!

Több mint 25 ezer liter ismeretlen eredetű alkoholt foglaltak le a pénzügyőrök egy szeszfőzdében - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.
2024. 02. 26. 12:30
Megosztás:

Mi történik, hogy a Polygon (MATIC) és a Ripple (XRP) tulajdonosok most a Pullix (PLX) tokent vásárolják?

A Polygon (MATIC) és a Ripple (XRP) korai befektetőit nagyvonalúan jutalmazták a 2021-es meteorikus áremelkedésekkel. Azonban néhány tulajdonos most eladja tokenjeit, hogy beszálljon a Pullix (PLX) előértékesítési eseményébe. Nézzük meg ennek a tendenciának az okait, és hogy miért keresik a befektetők most ezt az új hibrid kereskedési platformot.
2024. 02. 26. 11:45
Megosztás:

Az Esélyek Felfedezése: Átfogó Áttekintés az online játéklehetőségekről

Az online játék világszerte az szórakoztatás egyik alapvető formájává vált, számtalan platform verseng az lelkes fogadók figyelméért.
2024. 02. 26. 11:19
Megosztás:

Kezdődik az új idény a parlamentben

Megválaszthatja az új köztársasági elnököt tavaszi ülésszakának első napján, hétfőn az Országgyűlés.
2024. 02. 26. 11:00
Megosztás:

Új pályázati hullám indul tavasszal

Az idén megjelenő első vidékfejlesztési pályázati felhívások tervezetei már megismerhetőek és véleményezhetőek az Agrárminisztérium KAP-tematikus oldalán, érdemes ezeket figyelemmel kísérni, hogy minél jobb pályázatokat nyújthassanak be a gazdálkodók - tájékoztatott az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint Feldman Zsolt a Növénydoktor Kft. által szervezett I. Gazda Információs Napon Gödöllőn.
2024. 02. 26. 10:30
Megosztás:

Fókuszban a történelmi és külhoni magyar borvidékek fejlesztése

Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít a történelmi magyar borvidékek fejlesztésére és a külhoni magyar borászok közösségének támogatására - jelentette ki Nagy István tárcavezető, pénteken, Székelyhídon az Erdélyi Magyar Borászok Egyesületének székházátadási ünnepségén a tárca MTI-nek küldött pénteki közleménye szerint.
2024. 02. 26. 10:00
Megosztás: