Most mindenki BTC-t és BTCETF-et vásárol, elmondjuk miért

Sokan azt hihették, hogy “uptoberben” kimerültek a kriptoszektor bikái, azonban minden jel szerint a befektetőkben még bőven maradt lendület.

Most mindenki BTC-t és BTCETF-et vásárol, elmondjuk miért

Erre a legjobb példa a bitcoin árfolyama, ami közel 2 éves csúcsot ért el az előző napok során, és előrelátólag ez még csak a kezdet.

A rapid erősödés elsődleges oka a spot Bitcoin ETF híre, ami egy sikeres engedélyezést követően 2024-ben tovább emelheti a legnépszerűbb kriptó értékét.

Az ETF bevezetésével a BTC elérhetővé fog válni a lakossági befektetők számára, továbbá a legnagyobb pénzintézmények hatalmas mennyiségben tankolnak majd fel bitcoinból. 

Vagyis amennyiben minden a befektetők és a piaci szereplők tervei szerint alakul, 2024 lehet a kriptoszektor talán legsikeresebb éve. Ez pedig a Bitcoin mellett olyan projektek számára is jó hír lehet, amilyen a Bitcoin ETF Token.

Meddig folytatódhat a BTC futam?

Hétfőn a bitcoin értéke átlépte a 42,371 dolláros szintet, majd átmenetileg visszaesett 41,500 dollárig. Ez azonban csak pillanatnyi megálló volt, hiszen az ezt követő napokban folyamatos növekedést lehetett látni egészen december 7-ig.

Az átmeneti gyengülés minden bizonnyal ismét csak egy rövid megálló, így esélyesnek tűnik az év végére a 50,000 dolláros BTC.

A népszerű elemző, Altcoin Daily X-en mutatta be a követőinek, hogy a spot Gold ETF bevezetésével milyen árfolyamváltozás következett a nemesfém esetében. Elemzésében úgy vélekedik a BTC is ilyen utat járhat majd be.

Mivel az arany értéke az engedélyezést követően soha nem tért vissza a korábbi értékéhez, ezért okkal lehet feltételezni, hogy ezt a jelenséget a bitcoin esetében is nyomon lehet majd követni.

Gold cfd

Elemzésében ezt követően kitér a Bloomberg ETF szakértőjének véleményére, miszerint januárban 90 százalék, hogy a hatóságok kiadják a bevezetéshez szükséges engedélyeket. 

Érdemes továbbá kiemelni, hogy amikor az arany iránti kereslet növekedni kezd, a kínálat mérete is ezzel párhuzamosan növekszik. A BTC esetében azonban ezt nem lehet megtenni, hiszen az új érmék száma rendszerszinten van korlátozva.

Más szóval a kereslettől függetlenül a kínálat mérete minden esetben kiszámítható előre.

Arról nem is beszélve, hogy 2024 áprilisában a Bitcoin felezésére is sor fog kerülni. Ennek keretében a jelenlegi, 6.25 BTC-s bányászati jutalmak lecsökkennek ami tovább növelheti majd a keresletet a digitális arany iránt.

Végezetül a lakossági befektetők mellett egyre több intézményi befektető bukkan fel a bitcoin körül. Ennek kapcsán elég ha csak arra gondolunk, hogy a spot Bitcoin ETF engedélyezési kérvényét 13 különböző cég adta be. 

Ráadásul a sort a BlackRock nyitotta meg, ami jelenleg is a világ legnagyobb befektetési cége.

bitcoin etf

Érdekel a BTCETF

A Bitcoin mellet a Bitcoin ETF (BTCETF) is szárnyalni kezdett

Ahogy egyre közelebb kerülünk a spot Bitcoin ETF engedélyezéshez, úgy bukkannak fel izgalmas és egyedi, a közelgő engedélyezéssel kapcsolatos projektek. Az erős mezőnyből pedig kétségtelenül kiemelkedik egy új altcoin, aminek segítségével a korai befektetők fantasztikus hozamokat szerezhetnek meg.

Mostanáig a Bitcoin ETF Tokenekből több mint 3 millió dollár értékben vásároltak a befektetők, így rövidesen listázásra is kerülhet a BTCETF. Amennyiben a csatlakozás mellett döntenél a vásárlást el lehet végezni bankkártyával is, így valóban néhány perc alatt hozzá is tudsz jutni a BTCETF-hez.

Írásunk idején az altcoinokat 0.0064 dolláros áron lehet megvásárolni, azonban a lépcsőzetesen növekvő árfolyamnak köszönhetően hamarosan ismét emelkednek majd az árak.

Röviden összefoglalva a BTCETF tokenomikája össze van kapcsolva a spot Bitcoin ETF sorsával. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy bizonyos események során a tokenkészlet egy része megsemmisítésre fog kerülni.

Összesen 5 mérföldkő teljesítése alkalmával 25 százaléka fog megsemmisülni a tokeneknek, mialatt a tranzakciós díj mértéke lépcsőzetesen a nullára csökken.

Például amikor az amerikai tőzsdefelügyelet engedélyezi a Bitcoin ETF-et, azzal egyidőben 105 millió BTCETF semmisül majd meg.

Amennyiben szeretnéd biztosítani a helyed a Bitcoin ETF engedélyezésének legnagyobb nyertesei között, abban az esetben mindenképpen fontold meg a csatlakozást.

Bővebb információért látogass el a Bitcoin ETF Token magyar nyelven is elérhető weboldalára, még ma!

crypto

Erre jelenleg minden esély meg is van, így a korai Bitcoin ETF Token befektetők jövőre minden képzeletet felülmúló hozamot érhetnek el. Addig pedig mód van a stakelésre, akár már a listázás előtt is, így már a mérföldkövek teljesítése előtt jelentős haszonnal számolhatsz.

Amennyiben szeretnéd a Bitcoin ETF Tokent alaposabban is megismerni, abban az esetben látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra, még ma.

Érdekel a Bitcoin ETF Token

Ez is érdekelhet: 

Az arany értékét követve 700 000 dollár lehet hamarosan a Bitcoin

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2023-ban – A legolcsóbb kriptovaluta

Íme két kriptopénz, amik most különösen jól teljesítenek

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

A TLE reménykedik a változásban

A Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE) álláspontja szerint az év elején életbe lépett átalakított családtámogatási rendszer - csok plusz, megemelt falusi csok és babaváró kölcsön - akkor tudja mérsékelni a lakáspiaci visszaesést, ha kiszámítható módon, hosszú távon fennmarad.
2024. 02. 21. 16:00
Megosztás:

Szigorítottak a románok

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.
2024. 02. 21. 15:30
Megosztás:

Felújítás Szegeden

Felújítják Szeged egyik meghatározó műemlékét, a Lechner Ödön és Pártos Gyula által tervezett Milkó-palotát - jelentette be Binszki József (DK) várospolitikai alpolgármester kedden a helyszínen.
2024. 02. 21. 15:00
Megosztás:

Jók a kilátásai Romániának

Hét évre lehet szüksége Romániának ahhoz, hogy 3 százalékra csökkentse a költségvetési hiányt - nyilatkozta kedden Marcel Bolos pénzügyminiszter.
2024. 02. 21. 14:30
Megosztás:

Programokat indít a GINOP Plusz

A munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programon keresztül, 2030-ig pedig több mint 460 milliárd forint uniós forrás segítheti a foglalkoztatás és az aktivitás növelését, a munkaerő-tartalékok mozgósítását, a munkában állók képzését, valamint a munkakörülmények javítását - tájékoztatta az MTI-t a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.
2024. 02. 21. 14:00
Megosztás:

Megújul a Szegedi Szakképzési Centrum három iskolája

Csaknem hétmilliárd forint uniós és hazai támogatásból megújul a Szegedi Szakképzési Centrum három legnagyobb iskolája - jelentette be Avramucz Mihály kancellár kedden.
2024. 02. 21. 13:30
Megosztás:

Erősíteni kell a növényvédelmet

Az élelmiszerlánc biztonságát a gyökerétől, tehát a növényvédelemtől kell garantálni, éppen ezért a növényorvosok szakmai naprakészsége nem csupán tudományos, hanem a társadalmi érdek is - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint Nagy István a 70. Növényvédelmi Tudományos Napok című rendezvényen, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem budai kampuszán.
2024. 02. 21. 13:00
Megosztás:

Megkezdődött a feliratkozás a Smart Manufacturing Festivalra

Elindult a regisztráció az ország első ipari digitalizációs fesztiváljára, a Smart Manufacturing Festival - "A fejlődés társadalmasítása!" rendezvényen több mint 30 helyszínen, mintegy 50 féle program várja a látogatókat 2024. február 26. és március 8. között - közölte az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ) az MTI-vel.
2024. 02. 21. 12:30
Megosztás:

A gerinc 3 leggyakoribb betegsége

A gerincoszlop a test fő tartószerkezete, az a tengely, amely a csontvázat támogatja. Ez a mozgásszervi rendszer legfontosabb szegmense, az összes többi a gerinchez kapcsolódik. Összetett anatómiai felépítés lévén számos betegség okozhat problémákat a gerinc szintjén, amelyek nemcsak műtét által kezelhetőek.
2024. 02. 21. 12:15
Megosztás:

Bemutatkozik kishazánk Cannes-ban

A külföldi működőtőke beáramlás szempontjából a legjelentősebb ipari és logisztikai ingatlanfejlesztésekkel mutatkozik be Magyarország a világ elsőszámú ingatlanfejlesztési kiállításán, a MIPIM-en március 12-15. között Cannes-ban - közölte az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) szerdán az MTI-vel.
2024. 02. 21. 12:00
Megosztás:

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át.
2024. 02. 21. 11:45
Megosztás:

Korszerűsítik a komáromi idősek otthonát

Energiamegtakarítást eredményező, komplex felújítást végeznek a komáromi bentlakásos idősek otthonában, ahol 90 embert gondoznak - közölte az önkormányzat az MTI-vel.
2024. 02. 21. 11:30
Megosztás:

Bővült a FA-ZON Bútor Kft.

Megmunkálóközpontot szerzett be és raktárbázist alakított ki a FA-ZON Bútor Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. a telephelyén, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tomajmonostorán - közölte a cég az MTI-vel.
2024. 02. 21. 11:00
Megosztás:

Vegyesen mozogtak az ázsiai indexek

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán.
2024. 02. 21. 10:00
Megosztás:

Bizonytalan a kereskedés iránya

Bizonytalanul kezdődhet a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsdeindex iránykereséssel nyithat szerdán - írta az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 02. 21. 09:30
Megosztás:

NFT-kkel kapcsolatos altcoinok vásárlása 2024. első negyedévében: Theta Network (THETA), Flow (FLOW) és Everlodge (ELDG)

Az NFT-k jelenleg robbanásszerű növekedést mutatnak, miután az elmúlt két év legmagasabb NFT-értékesítése épp most történt meg.
2024. 02. 21. 09:10
Megosztás:

Az ORDI és MINA árak emelkednek, míg a Meme Moguls (MGLS) előértékesítése egyre népszerűbb a kriptovaluta-rajongók körében

A kriptovaluták dinamikus világában az ORDI és MINA árfolyamainak emelkedése jól bizonyítja, hogy a kriptovaluta-rajongók körében növekvő érdeklődés tapasztalható az innovatív digitális eszközök iránt. Ez a fellendülés egybeesik a Meme Moguls (MGLS) előértékesítésének növekvő népszerűségével, amely magára vonja most a kriptóközösség figyelmét. Ahogy a befektetők és kereskedők körében növekszik ezeknek a tokeneknek a támogatása, a piac észrevehetően elmozdul az új és ígéretes projektek felé.
2024. 02. 21. 08:40
Megosztás:

Enyhe forintmozgás reggel

Minimálisan mozdult el a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggelre kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 02. 21. 08:30
Megosztás:

Drágulást hozott az év eleje az USA-nak

Elemzők által vártnál jelentősebben nőttek az amerikai termelői árak januárban a decemberi csökkenés után, ami annak a jele, hogy a gazdaságra továbbra is inflációs nyomás nehezedik.
2024. 02. 21. 08:00
Megosztás:

Drágább muzsika lesz a szabályszegés

A kormány megvédi a magyar munkahelyeket, ezért kiemelten kezeli a foglalkoztatáshoz kapcsolódó szabálytalanságok megelőzését is - hangsúlyozta pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 02. 21. 07:30
Megosztás: