Nagyot lépett a magyar HR szolgáltató a régiós vezető szerep felé az idén

Szerbiai piacra lépés, szlovén erősítés és a hazai vezető pozíció megőrzése – röviden így lehetne jellemezni az immár 7 országban jelen lévő, magyar tulajdonban működő Prohuman elmúlt egy évét. A vállalat nem titkolt célja továbbra is az, hogy a magyar piacon megszerzett vezető szerepét bővítve régiós szinten is első számú szereplővé váljon. Erre jó esély mutatkozik annak fényében is, hogy egy átfogó kutatás rámutatott: a gazdasági szereplők egyre inkább bíznak a munkaerőkölcsönzésben.

Nagyot lépett a magyar HR szolgáltató a régiós vezető szerep felé az idén

A Prohuman idén tavasszal jelentette be, hogy a szerb CityScope csoport felvásárlásával még tovább erősíti a régió immár 7 országára kiterjedő működését. A felvásárlással a cégcsoport megerősítette, hogy a hazai piacvezető szerep után Kelet-Közép-Európa első számú szolgáltatójává szeretne válni. A szlovén piacon szintén tovább erősítette jelenlétét a vállalat, és idén tavasszal az ottani leányvállalat is felvette a Prohuman nevet.

„A Prohuman mindig is nyitott és dinamikus üzletpolitikát folytatott. Ennek köszönhető a hazai vezető szerepünk és az a nemzetközi terjeszkedés is, amelyre magyar alapítású és hazai tulajdonban lévő cégként kimondottan büszkék vagyunk. Romániában és Szlovéniában már bekerültünk az öt legnagyobb HR szolgáltató közé, aktív szereplők vagyunk Németországban, Ausztriában, míg a Szerbiában nagyot léptünk előre idén a CityScope Csoport megvásárlásával, akik azóta a diákmunka-szolgáltatással is piacra léptek” – mondta el Juhász Csongor a Prohuman ügyvezetője.

Egyre elterjedtebb, de még mindig sok a tévhit a munkaerő-kölcsönzés körül

2023 folyamán az Ipsos átfogó munkaerőpiaci kutatást végzett a Prohuman megbízásából a HR piacon megfigyelhető trendekről. A felmérés rámutatott, hogy bár a munkaerőkölcsönzés egyre elterjedtebb, és évről-évre egyre több vállalat alkalmaz kölcsönzött dolgozókat, még mindig számos tévhit kering körülötte. A kutatás egyik fontos tanulsága volt az is, hogy a megrendelők részéről a versenyképes szolgáltatási díjak mellett a legfőbb elvárás a szolgáltatók felé a gyorsaság.

„A kutatásban számos tévhit is a felszínre került, amellyel nap mint nap találkozunk – mutatott rá Juhász Csongor – Az egyik ilyen a bérek kérdése. Fontos látni, hogy azonos munkakörben minden dolgozónak azonos bér jár, függetlenül attól, hogy milyen konstrukcióban foglalkoztatják, vagy hogy magyar munkavállalóról, esetleg vendégmunkásról van szó. Utóbbiak esetében pedig fontos érteni, hogy a vállalatok és a munkaerőkölcsönző cégek mindig, minden esetben először magyar dolgozók alkalmazására törekszenek, de látni kell, vannak olyan területei az országnak, illetve vannak olyan hiányszakmák, ahol egyszerűen már nincs elegendő magyar munkaerő. Kizárólag ilyen esetekben, a törvényben meghatározott hiányszákmákban van lehetőség vendégmunkások alkalmazására, meghatározott időre, szigorúan ellenőrzött keretek között” – foglalta össze a szakember.

Hozzátette: az egyik legújabb trend a piacokon, hogy egyre több HR-hez kötődő feladatot átadnak a vállalatok a HR szolgáltóknak, így a toborzás mellett például a bérszámfejtést, a lakhatási, utazási, képzési vagy más adminisztrációs jellegű kötelezettségek teljesítését is.

Munkaerőkölcsönzők nélkül már összeomlott volna a régió gazdasága

A Prohuman Csoport hosszú évek óta Európa legkifeszítettebb munkaerőpiacain bizonyítja, hogy minden követ képes megmozgatni az ügyfelek munkaerőigényének és HR-problémáinak megoldására. A vállalat szakemberei szerint hazánkban, a tágabb régióban, de egész Európában is olyan szintű munkaerőhiány alakult ki, amelyet a vállalatok önerőből már képtelenek lettek volna kezelni. A munkaerőkölcsönzők sok esetben olyan területekről is képesek voltak bevonni dolgozókat, ahova egy hagyományosabb eszközökkel működő vállalati HR osztály már nem ért volna el.

„Cégcsoportszinten közel 1 000 belsős munkatársunkkal dolgozunk céljaink eléréséért. Ez pedig nem kevesebb 2024-ben, mint a hazai piacvezető szerep megtartása és nemzetközi jelenlétünk további erősítése. Úgy gondolom, hogy a folyamatos fejlődés és tanulás a siker kulcsa, ezért a jövőben is igyekszünk mindent megtenni, hogy mind ügyfeleink mind pedig a munkavállalók számára a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb szolgáltatást nyújtsuk” – emelte ki Juhász Csongor az elmúlt évet értékelve.

Szigorítottak a románok

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.
2024. 02. 21. 15:30
Megosztás:

Felújítás Szegeden

Felújítják Szeged egyik meghatározó műemlékét, a Lechner Ödön és Pártos Gyula által tervezett Milkó-palotát - jelentette be Binszki József (DK) várospolitikai alpolgármester kedden a helyszínen.
2024. 02. 21. 15:00
Megosztás:

Jók a kilátásai Romániának

Hét évre lehet szüksége Romániának ahhoz, hogy 3 százalékra csökkentse a költségvetési hiányt - nyilatkozta kedden Marcel Bolos pénzügyminiszter.
2024. 02. 21. 14:30
Megosztás:

Programokat indít a GINOP Plusz

A munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programon keresztül, 2030-ig pedig több mint 460 milliárd forint uniós forrás segítheti a foglalkoztatás és az aktivitás növelését, a munkaerő-tartalékok mozgósítását, a munkában állók képzését, valamint a munkakörülmények javítását - tájékoztatta az MTI-t a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.
2024. 02. 21. 14:00
Megosztás:

Megújul a Szegedi Szakképzési Centrum három iskolája

Csaknem hétmilliárd forint uniós és hazai támogatásból megújul a Szegedi Szakképzési Centrum három legnagyobb iskolája - jelentette be Avramucz Mihály kancellár kedden.
2024. 02. 21. 13:30
Megosztás:

Erősíteni kell a növényvédelmet

Az élelmiszerlánc biztonságát a gyökerétől, tehát a növényvédelemtől kell garantálni, éppen ezért a növényorvosok szakmai naprakészsége nem csupán tudományos, hanem a társadalmi érdek is - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint Nagy István a 70. Növényvédelmi Tudományos Napok című rendezvényen, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem budai kampuszán.
2024. 02. 21. 13:00
Megosztás:

Megkezdődött a feliratkozás a Smart Manufacturing Festivalra

Elindult a regisztráció az ország első ipari digitalizációs fesztiváljára, a Smart Manufacturing Festival - "A fejlődés társadalmasítása!" rendezvényen több mint 30 helyszínen, mintegy 50 féle program várja a látogatókat 2024. február 26. és március 8. között - közölte az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ) az MTI-vel.
2024. 02. 21. 12:30
Megosztás:

A gerinc 3 leggyakoribb betegsége

A gerincoszlop a test fő tartószerkezete, az a tengely, amely a csontvázat támogatja. Ez a mozgásszervi rendszer legfontosabb szegmense, az összes többi a gerinchez kapcsolódik. Összetett anatómiai felépítés lévén számos betegség okozhat problémákat a gerinc szintjén, amelyek nemcsak műtét által kezelhetőek.
2024. 02. 21. 12:15
Megosztás:

Bemutatkozik kishazánk Cannes-ban

A külföldi működőtőke beáramlás szempontjából a legjelentősebb ipari és logisztikai ingatlanfejlesztésekkel mutatkozik be Magyarország a világ elsőszámú ingatlanfejlesztési kiállításán, a MIPIM-en március 12-15. között Cannes-ban - közölte az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) szerdán az MTI-vel.
2024. 02. 21. 12:00
Megosztás:

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át.
2024. 02. 21. 11:45
Megosztás:

Korszerűsítik a komáromi idősek otthonát

Energiamegtakarítást eredményező, komplex felújítást végeznek a komáromi bentlakásos idősek otthonában, ahol 90 embert gondoznak - közölte az önkormányzat az MTI-vel.
2024. 02. 21. 11:30
Megosztás:

Bővült a FA-ZON Bútor Kft.

Megmunkálóközpontot szerzett be és raktárbázist alakított ki a FA-ZON Bútor Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. a telephelyén, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tomajmonostorán - közölte a cég az MTI-vel.
2024. 02. 21. 11:00
Megosztás:

Vegyesen mozogtak az ázsiai indexek

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán.
2024. 02. 21. 10:00
Megosztás:

Bizonytalan a kereskedés iránya

Bizonytalanul kezdődhet a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsdeindex iránykereséssel nyithat szerdán - írta az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 02. 21. 09:30
Megosztás:

NFT-kkel kapcsolatos altcoinok vásárlása 2024. első negyedévében: Theta Network (THETA), Flow (FLOW) és Everlodge (ELDG)

Az NFT-k jelenleg robbanásszerű növekedést mutatnak, miután az elmúlt két év legmagasabb NFT-értékesítése épp most történt meg.
2024. 02. 21. 09:10
Megosztás:

Az ORDI és MINA árak emelkednek, míg a Meme Moguls (MGLS) előértékesítése egyre népszerűbb a kriptovaluta-rajongók körében

A kriptovaluták dinamikus világában az ORDI és MINA árfolyamainak emelkedése jól bizonyítja, hogy a kriptovaluta-rajongók körében növekvő érdeklődés tapasztalható az innovatív digitális eszközök iránt. Ez a fellendülés egybeesik a Meme Moguls (MGLS) előértékesítésének növekvő népszerűségével, amely magára vonja most a kriptóközösség figyelmét. Ahogy a befektetők és kereskedők körében növekszik ezeknek a tokeneknek a támogatása, a piac észrevehetően elmozdul az új és ígéretes projektek felé.
2024. 02. 21. 08:40
Megosztás:

Enyhe forintmozgás reggel

Minimálisan mozdult el a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggelre kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 02. 21. 08:30
Megosztás:

Drágulást hozott az év eleje az USA-nak

Elemzők által vártnál jelentősebben nőttek az amerikai termelői árak januárban a decemberi csökkenés után, ami annak a jele, hogy a gazdaságra továbbra is inflációs nyomás nehezedik.
2024. 02. 21. 08:00
Megosztás:

Drágább muzsika lesz a szabályszegés

A kormány megvédi a magyar munkahelyeket, ezért kiemelten kezeli a foglalkoztatáshoz kapcsolódó szabálytalanságok megelőzését is - hangsúlyozta pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 02. 21. 07:30
Megosztás:

Már a Budapesti Értéktőzsdén is kereskedhetőek az MBH Bank első nemzetközi, MREL-képes kötvényei

Az MBH Bank bevezette az első nemzetközi, MREL-képes kötvényeit a Budapesti Értéktőzsde hitelpapír szekciójába, így azok innentől a hazai szabályozott piacon is hozzáférhetővé válnak a befektetők számára. A hitelintézet első nemzetközi kötvényprogramja tavaly ősszel került felállításra, amelynek keretében 2023 októberében 350 millió EUR össznévértékben kötvényeket bocsátott ki. Az MBH Bank célja a kötvények BÉT-re való bevezetésével, hogy hozzájáruljon a hazai tőkepiac fejlesztéséhez, valamint a befektetők számára elérhető minél változatosabb befektetési eszköztár megteremtéséhez.
2024. 02. 21. 07:00
Megosztás: