Nő a feszültség a Vörös-tengeren, emelkedik a nyersolaj ára

A nyersolaj árjegyzése emelkedett, miután az USA után Irán is hadihajókat küldött a Vörös-tengerre.

Nő a feszültség a Vörös-tengeren, emelkedik a nyersolaj ára

Korábban húti lázadók megtámadták a Maersk nevű tengerhajózási cég vízi járművét a térségben, emiatt a dán cég 48 órára felfüggesztette a hajózást a régióban. Válaszlépésként az Egyesült-Államok három húti hajót elsüllyesztett, amire jött Irán válasza.

A feszültség érezhetően nő a Hormuzi-szoros környékén, melyen a világkereskedelemben részt vevő kőolaj közel fele átmegy. Egy iráni-nyugati csetepaté tovább emelné a kőolaj jegyzésárát, ami az év végével a csökkenő keresleti várakozások miatti jelentősen esett.

Az az arany árfolyama erősödött a geopolitikai események miatt

Az arany árfolyama enyhén emelkedett a múlt héthez képest a növekvő geopolitikai feszültség miatt, miután Irán hadihajót küldött a Vörös-tengerre válaszul a húti hajók elsüllyesztésére.

Az arany a tavalyi évet 13%-os nyereséggel zárta főleg azon spekuláció miatt, hogy a Fed idén csökkentheti az irányadó kamatokat. A Fed funds ráták alapján a márciusi kamatvágás esélye 80%. A piac a heti munkanélküliségi adatokat figyeli az Egyesült Államokból, a havi munkaerőpiaci jelentés pénteken jelenik meg.

Senyei György: jogosak az igazságügyi dolgozók béremelési igényei

Teljes mértékben jogosak az igazságügyi dolgozók béremelési igényei, amiket rendezni kell, ehhez pedig reméljük a jogalkotó megértő közreműködését - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Bírósági Dolgozók Szakszervezetének (BDSZ) küldöttgyűlésén, pénteken Budapesten.
2024. 10. 12. 07:00
Megosztás:

Ennyi bajbajutottat mentettek ki a vízimentők a nyári szezonban

A vízimentők hajóit 341 alkalommal riasztották a nyári szezonban, amelyek során összesen 290 bajbajutottat mentettek ki a mély vízből - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) pénteken az MTI-vel.
2024. 10. 12. 06:30
Megosztás:

Újabb segítséget kapnak a juh- és kecsketartók

Az Agrárminisztérium (AM) egyszeri vissza nem térítendő támogatás formájában 65 millió forintos keretösszegből biztosítja a súrlókór megelőzését a juh- és kecsketartók számára - ismerteti a szaktárca az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
2024. 10. 12. 06:00
Megosztás:

Minden második cég tervez jövőre béremelést

Minden második cég tervez jövőre béremelést, az ideinél kisebb mértékűt, a cafeteria keretösszegét pedig minden ötödik emelné jövőre a Profession.hu állásportál felmérése szerint.
2024. 10. 12. 05:00
Megosztás:

Az Európai Bizottság tájékoztatást kér a Temutól a piacterén illegális termékeket értékesítő kereskedőkről

Az Európai Bizottság megkereséssel fordult a Temu kínai online kereskedelmi óriásvállalathoz, részletes tájékoztatást kérve arról, milyen intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy megakadályozza az illegális termékeket értékesítő kereskedők jelenlétét a platformon - közölte a brüsszeli uniós testület pénteken.
2024. 10. 12. 04:00
Megosztás:

Már a román nyugdíjas is több nyugdíjat kap, mint a magyar

Egy év alatt közel 40%-kal nőtt az átlagnyugdíj Romániában, miközben Magyarországon alig 9% emelést kaptak a nyugdíjasok. De vajon melyik országban élnek jobban a szépkorúak? A Bankmonitor számításai alapján Magyarországnak igencsak fel kell kötnie a gatyáját!
2024. 10. 12. 03:00
Megosztás:

Aki most nyugdíjas, az számolhat: az új változásokkal ki jár jól és ki rosszul a nyugdíjas között?

Hogyan fog változni a magyar nyugdíjrendszer? Kiemelt figyelmet kap a Nők40 program, a 13. havi nyugdíj és a nyugdíjkorhatár kérdése.
2024. 10. 12. 02:00
Megosztás:

Nagyon sok pénz hullik most 3 csillagjegy ölébe, csak tudd, mire figyelj!

Fedezd fel, milyen pénzügyi meglepetéseket tartogat számodra a hétvége és a következő hét! Részletes horoszkópunkban megtudhatod, melyik nap érdemes szerencsejátékot kipróbálnod, és személyre szabott szerencseszámokat is adunk, valamint ötleteket, hogyan találhatsz további nyerő számokat az életed fontos pillanataiból. Merülj el a csillagok üzeneteiben, és készülj fel a szerencse és a pénzügyi sikerek érkezésére!
2024. 10. 12. 01:00
Megosztás:

A Solana, az Ethereum és az Avalanche októberi növekedés előtt állnak, de a szakértők úgy vélik, hogy ez a kis piaci kapitalizációjú altcoin felülmúlhatja őket

Ahogy közeleg az október, a vezető kriptovaluták, mint a Solana, az Ethereum és az Avalanche jelentős növekedésre számíthatnak. A piaci elemzők azonban úgy vélik, hogy egy kevésbé ismert altcoin felülmúlhatja őket, felkeltve azoknak a befektetőknek az érdeklődését, akik jelentős hozamokra vágynak.
2024. 10. 12. 00:30
Megosztás:

Az SPX6900 token 223,8%-kal emelkedett - Mutatjuk az alternatívákat

Az SPX6900 kriptovalutát a legutóbbi kriptofutam legnagyobb nyertesei közé sorolták. A projekt egy hét leforgása alatt 223,8%-kal szaladt előre, és ezzel október 10-én új árfolyamrekordot (0.6846 dollár) sikerült felállítania.
2024. 10. 12. 00:01
Megosztás:

A piaci helyreállás folyamatban: 6 kriptovaluta, amelyet érdemes vásárolni a novemberi bikapiac előtt

Ahogy a kriptopiac a fellendülés jeleit mutatja, a tapasztalt befektetők kulcsfontosságú lehetőségeket keresnek. Az elrejtett gyöngyszemek jelentős hozamot kínálhatnak a novemberre várt emelkedés előtt. Ez a cikk hat olyan altcoint mutat be, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátással, és felkeltik azok figyelmét, akik szeretnék kihasználni a piac helyreállásának lehetőségeit. Készüljön fel ezeknek az ígéretes befektetési lehetőségeknek a felfedezésére!
2024. 10. 11. 23:30
Megosztás:

Ezek lendíthetnék fel a lakásépítéseket

Kormányprogramokra és kedvezőbb kamatozású piaci finanszírozásra volna szükség ahhoz, hogy a lakásépítések és lakásfelújítások volumene ismét emelkedjen - közölte az MTI-vel pénteken az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), reagálva az Orbán Viktor miniszterelnök által tett bejelentésekre, amelyekre közleményük szerint az építésgazdaság szereplői is felfigyeltek.
2024. 10. 11. 23:00
Megosztás:

A TRX és a ZDEX az egekbe szökhet 2024 4. negyedévében — Készülj fel a 100x-os nyereségre!

Ahogy 2024 az utolsó hónapjaihoz közeledik, a kriptovaluta piac izgalommal pezseg. A szakértők olyan specifikus coinokra összpontosítanak, amelyek elképesztő nyereséget hozhatnak, akár százszorosára növelve a befektetéseket. Egyre nagyobb a felhajtás azzal kapcsolatban, mely digitális valuták vezethetik ezt a rendkívüli növekedést, és sok befektető figyelmét felkeltik, akik jelentős nyereségre vágynak.
2024. 10. 11. 22:15
Megosztás:

A $XYZ MémKriptó egyesíti a sportot és a kriptót, hogy elképesztő, 99.900%-os nyereséget érjen el

A kriptovaluták mostanában nehéz időszakon mentek keresztül, számos projekt omlott össze és tűnt el — némelyikük nyilvánvaló átverés volt, míg mások egyszerűen nem tudták kezelni a nyomást. De elég volt a medvéskedésből! Az XYZ itt van, hogy megmutassa, hogyan lehet 99.900%-os növekedést elérni a semmiből!
2024. 10. 11. 21:30
Megosztás:

Nem várt helyről kapnak támadást a hitelt nyújtó pénzintézetek

Miközben a klasszikus bankokat elkényelmesíti, hogy magas kamatszintek mellett is eddig nem látott összegben veszik fel az emberek a személyi hitelt, a Cofidis után most a Provident is rekord alacsony kamatokkal akciózik – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 10. 11. 21:00
Megosztás:

Szakértő szerint az altcoin szezon decemberben kezdődik – Íme, mibe érdemes most befektetni

Egy vezető kriptoelemző jelentős emelkedést vár az alternatív digitális valuták piacán, ahogy közeledünk decemberhez. Az altcoinok fellendülésének lehetősége sokak figyelmét felkeltette a kriptoközösségben. Ez a cikk bemutatja, mely coinok mutathatnak lenyűgöző növekedést, betekintést nyújtva a fejlődő piac kínálta lehetőségekbe.
2024. 10. 11. 20:00
Megosztás:

Szigorodó SEC szabályozás: 3 kriptovaluta, amelyek a szabályozás ellenére is növekedhetnek

Ahogy a kriptovilágban egyre szigorodnak a szabályozások, nem minden digitális eszköz mutat gyengülést. Néhány alternatív érme ellenállónak bizonyul, és jelentős növekedési potenciállal rendelkezik. Ez a cikk három olyan kriptovalutát tár fel, amelyek a növekvő felügyelet ellenére is sikeresek lehetnek. Ismerje meg, mely tokenek lehetnek a következő nagy nyertesek a digitális pénzügyek fejlődő területén.
2024. 10. 11. 19:30
Megosztás:

Megdőlt a fővárosi napi szélrekord

Megdőlt a fővárosi szélrekord csütörtökön – közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.
2024. 10. 11. 19:15
Megosztás:

43 millió forintra nőtt a lakások átlagára

Országos átlagban már 43 millió forinthoz közelít az otthonteremtésre fordított összeg, amennyiben egy élhető, megközelítőleg 57 négyzetméteres lakás vásárlását tervezi a vevő - tudatta a Duna House pénteken az MTI-vel.
2024. 10. 11. 19:00
Megosztás:

Cardano vagy SUI vagy Cybro: Mit mondanak a kripto-szakértők?

A szakértők figyelemmel kísérik három kriptovaluta alakulását, és izgatottan várják a fejleményeket. A Cardano, a SUI és a Cybro egyaránt felkeltette az elemzők és befektetők figyelmét. Ez a cikk azt mutatja be, mit mondanak a szakértők ezekről a coinokról és növekedési potenciáljukról. Tudja meg, melyik emelkedik ki, és miért beszél mindenki róluk.
2024. 10. 11. 18:30
Megosztás: