Peremhálózaton innen, adatközpontokon túl - A Dell Technologies edge fejlesztései az adatközpontokon túlra tolják az IT határait

A Dell EMC VxRail szatellit node-jai kierjesztik az automatizálást és az életciklus-kezelési képességeket az edge (peremhálózati) munkafolyamatok belépő szintű konfigurációira is. A Dell Technologies Validated Design for Manufacturing Edge with Litmus segíti a gyártókat a gyors döntések meghozatalában, amelyekkel javítható a minőség és csökkenthetők a költségek. A Dell EMC Gateway a különböző üzemeltetési technológiákat és informatikai megoldásokat használó környezetekben több peremhálózati eszközt kapcsol össze, hogy valós időben lehessen insightokat nyerni az adatokból. A Dell EMC Streaming Data Platform optimalizálja a GPU-kat a videóstreamek betöltéséhez, és támogatja a valós idejű elemzéseket a Dell EMC VxRail és PowerEdge rendszereken. A nagy teljesítményű és könnyen csatlakoztatható Dell Latitude Rugged laptopok képesek megbirkózni a kihívást jelentő edge környezetekkel.

A Dell Technologies újabb edge fejlesztéseket jelentett be az infrastruktúra- és PC-portfóliójában. Az új megoldások segítségével a cégek egyszerűsíthetik rendszereiket, és még több értéket nyerhetnek ki a hagyományos adatközpontokon és nyilvános felhőn kívül létrehozott és kezelt adatokból - a távoli és nehezen elérhető helyszínektől kezdve,  egészen a kiskereskedelmi és ipari létesítményekig.
 
„A  technológia legújabb frontvonalát az edge (peremhálózat) jelenti. Körülvesz bennünket a kiskereskedelmi egységektől a gyárakon át az intelligens városokig és kórházakig. A Dellnél egyszerű, innovatív megoldásokat alkotunk, hogy az adatokat a keletkezési helyükhöz közel lehessen elemezni, így a szervezetek gyorsabban hozhatnak döntéseket, és jobb eredményeket érhetnek el” – mondta Michael Dell, a Dell Technologies elnök-vezérigazgatója.
 
Az IDC kutatóvállalat becslése szerint 2023-ra az újonnan kiépített informatikai infrastruktúra 50 százalékát edge-en helyezik üzembe.1 A Fortune 100-as vállalatok 69 százaléka már most is használja a Dell Technologies edge megoldásait,2 így a cég nagyban hozzájárul az adatok életciklusához kapcsolódó igények kielégítéséhez ezen az egyre fontosabbá váló területen is. A bejelentett új megoldások és frissítések a következőket foglalják magukban:

- A Dell EMC VxRail szatellit node-jai a VxRail működési modelljét és hatékonyságát teszik elérhetővéperemhálózati helyeken, kisebb infrastrukturális helyigénnyel. Ezáltal például a kiskereskedelemben, a gyártásban vagy a távoli fiókirodákban alacsonyabb indulóköltséggel lehet elkezdeni a VxRailt használni. A VMware-rel közösen kidolgozott egyetlen HCI-megoldásként, a szatellit VxRail-node-ok egycsomópontos változatai egy központi helyről automatizálják a mindennapi tevékenységeket, az állapotfigyelést és az életciklus-kezelést – anélkül, hogy szükség lenne helyszíni műszaki és specializált erőforrásokra.

- A Dell Technologies Validated Design for Manufacturing Edge with Litmus összeköti a különálló ipari edge eszközöket, adatokat és alkalmazásokat, segít mindezek felügyeletében és vezérlésében - az üzemcsarnokoktól a vállalati felhőig -, külön programozás nélkül. A gyártók a nagyvállalati szintű Litmus Industrial IoT peremhálózati platform által biztosított valós idejű adatelemzési és központi eszközkezelési megoldások segítségével gyors döntéseket hozhatnak a berendezések karbantartásáról, még mielőtt azok meghibásodnának, továbbá jobb minőséget érhetnek el a gyártásban, és költségeket takaríthatnak meg. A megoldás Dell EMC VxRail vagy PowerEdge szerverekre épül, és lehetőséget nyújt a VMware Edge Compute Stack használatára. Ez immár amásodik olyan megoldás a Dell Technologies-től, amellyel az összetett, gyártóipari edge környezetek egyszerűsíthetőek.

- A Dell EMC Gateway a különböző üzemeltetési technológiákat és informatikai megoldásokat használó környezetek biztonságos összekapcsolásában nyújt támogatást. Ez a kompakt, ventilátor nélküli Edge Gateway 9. generációs Intel® Core™ processzorokkal rendelkezik, és a kialakításának köszönhetően képes ellenállni a -20 °C és 60 °C közötti hőmérsékleti viszonyoknak. Az ipari környezetekben az 5G-s és vezeték nélküli csatlakozási lehetőség könnyíti meg a használatát. Az ügyfelek számára közvetlenül és OEM-megállapodásokon keresztül is elérhető átjáró megfelelő tárhelyet és számítási kapacitást kínál ahhoz, hogy helyben lehessen futtatni az adatfeldolgozó és -elemző alkalmazásokat, megoldást nyújtva az adatgyűjtés és -kezelés fájó pontjaira.

- A Dell EMC Streaming Data Platform (SDP) továbbfejlesztett GPU-optimalizálást biztosít a videóstreamek betöltéséhez alacsonyabb késleltetés és nagyobb képkockasebesség mellett, továbbá támogatja a valós idejű elemzést a Dell EMC VxRail és PowerEdge szervereken. A szervezetek a kisebb munkafolyamatokat egyetlen magon futtathatják az új edge csomaggal, így kezdhetnek kicsiben, és az informatikai igényeiknek megfelelően skálázhatják az infrastruktúrájukat.

- A Latitude 5430 Rugged és Latitude 7330 Rugged Extreme laptopok kialakításuknak köszönhetően képesek megbirkózni a legzordabb környezetekkel is, miközben a lehető legjobb teljesítményt és csatlakoztathatóságot kínálják. A Latitude 5430 Rugged egy 5G-kompatibilis3 laptop, amellyel bárhonnan lehet dolgozni, hiszen ez a piacon elérhető legkönnyebb4 és legnagyobb teljesítményű,5 14 colos, közepes ellenálló-képességű laptop. A Latitude 7330 Rugged Extreme a piac legkisebb, 5G-kompatibilis,6 13 colos, extrém ellenálló-képességű laptopja, amely a legszélsőségesebb környezetekkel is megbirkózik.7

Mindezek az innovációk jól szemléltetik, hogyan bővíti edge portfólióját a Dell az egyedi ügyféligények kiszolgálása érdekében.

Új illetéket vezetnek be Németországban a gázszolgáltatók veszteségeinek csökkentésére

Új illetéket építenek be Németországban a földgáz árába az orosz szállítások visszafogása miatt rendkívüli költségekkel küzdő szolgáltatók támogatására, a szabály októberben lép életbe, az illeték egyelőre kilowattóránként 2,419 eurócent (9,6 forint) lesz - jelentették be hétfőn.
2022. 08. 15. 22:00
Megosztás:

Ezzel magyarázható az építőipar termelésének júniusi csökkenése

Az építőipari termelés júniusi csökkenésének mértéke részben a 2021-es magas bázissal magyarázható, ezzel együtt az építőipar húzóágazat marad az idén, éves növekedése elérheti a 7 százalékot az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.
2022. 08. 15. 21:00
Megosztás:

51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés a héten

A megszaporodott szúnyogok miatt a héten várhatóan 248 településen és kilenc budapesti kerületben, 51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés - tájékoztatta a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.
2022. 08. 15. 20:00
Megosztás:

Ekkora volt júniusban a folyó fizetési mérleg hiánya

A májusi csökkenés után júniusban a korábbi hónapok szintjére, 806 millió euróra nőtt a folyó fizetési mérleg havi hiánya a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn megjelent előzetes adatai szerint. Májusban 370 millió, áprilisban és márciusban egyformán 780 millió euró volt a folyó mérleg deficitje.
2022. 08. 15. 19:00
Megosztás:

Mínuszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 628,79 pontos, 1,44 százalékos csökkenéssel, 43 034,16 ponton zárt hétfőn.
2022. 08. 15. 18:00
Megosztás:

Kevésbé nőttek júliusban a nagykereskedelmi árak Németországban

Mérséklődött júliusban a nagykereskedelmi árak növekedési üteme Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.
2022. 08. 15. 17:00
Megosztás:

Húsz százalékkal nőtt a lízingpiac a második negyedévvben

A lízingpiacon a finanszírozott összeg 420,2 milliárdot tett ki a második negyedévben, ez 20 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és meghaladja a 2019-es szintet - közölte a Magyar Lízingszövetség második negyedéves jelentésében hétfőn.
2022. 08. 15. 16:00
Megosztás:

A tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárak indokoltak

Az alacsony szőlőtermésre vonatkozó becslések és a borvidékek jóváhagyására váró szőlőár előrejelzések a tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárakat indokolnak a rövidesen beinduló idei szüret során - állapította meg hétfői közleményében az Agrárminisztérium (AM).
2022. 08. 15. 15:00
Megosztás:

A Fehér Ház tagadja, hogy tudott volna előzetesen az FBI házkutatásáról Trump házában

A Fehér Ház szóvivője vasárnap tagadta, hogy az elnöki hivatal előzetesen tudott volna a Donald Trump korábbi amerikai elnök floridai birtokán tartott házkutatásról, amelyet múlt hétfőn bírósági végzés alapján folytatott le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
2022. 08. 15. 14:00
Megosztás:

Az S&P negatívra vágta a magyar adósság kilátásait

Péntek este stabilról negatívra csökkentette a magyar államadósság kilátását az S&P, és megtartotta a „BBB” besorolást.
2022. 08. 15. 13:00
Megosztás:

A GVH döntése alapján a Vodafone kompenzálja a fogyasztókat a megtévesztő mobilnet-hirdetései miatt

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket – ezzel 60 millió forintra mérsékelve a rá kirótt bírságot.
2022. 08. 15. 12:00
Megosztás:

A zárbetétek esetében miért fontos a méret?

A zárbetét láthatatlanul szolgálja biztonságunkat. Mi csak a kulcsok elfordítását látjuk, az igazán fontos dolgok az ajtózár belsejében, a zárbetétben történnek meg. A megfelelő zár kiválasztásának egyik fontos momentuma a zárbetét méretének megválasztása, melyhez cikkünk nyújt támogatást.
2022. 08. 15. 11:00
Megosztás:

Nagy kínai cégek távoznak az USA tőzsdékről - további 230 cég mehet még haza

A számviteli adatok nem megfelelő közlése körüli hosszas huzavona után öt nagy kínai állami cég vonul ki az amerikai börzékről.
2022. 08. 15. 10:00
Megosztás:

Már mától forgalomkorlátozások lesznek a fővárosi ünnepi előkészületek miatt

Már mától forgalomkorlátozások lesznek az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt Budapesten.
2022. 08. 15. 09:00
Megosztás:

Hiszi a Piszi! Egymás után kétszer vitte el valaki a lottó főnyereményt!

Két hónapon belül kétszer is megütötte a főnyereményt egy férfi Maryland állam lottójátékán az Egyesült Államokban.
2022. 08. 15. 08:30
Megosztás:

Erősödött hétfő reggelre a forint

Erősödött a forint a hét végén a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2022. 08. 15. 08:00
Megosztás:

Folytatódik a meleg idő

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2022. 08. 15. 06:00
Megosztás:

Heti Horoszkóp - Komoly veszély leselkedik a héten! De melyik csillagjegyre micsoda?

Heti horoszkópunk a 2022. augusztus 15. (hétfő) - augusztus 21. (vasárnap) közötti időszakra vonatkozóan megmutatja , hogy a csillagok állása alapján mi vár Rád a pénzügyeidben és az élet más területén. Lássuk, kinek van izgulnivalója és ki számíthat valami pozitív dologra!
2022. 08. 15. 04:01
Megosztás:

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet Magyar Közösségi Bank, 2022 második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
2022. 08. 15. 01:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 08. 14. 22:00
Megosztás: