Projektmenedzserből világrekorder mélymerülő: 5 karriertipp Korok Fatimától

Tavaly nyáron egy ország ismerte meg Korok Fatima nevét, amikor 102 méteres – 3 perc 47 másodpercig tartó – merülésével megdöntötte a szabad merülés világrekordját. A 30 éves sportoló egy éles karrierváltás után vált a szabadtüdős merülés sztárjává, de úgy gondolja, sportolói pályafutása bármilyen szakmában és munkahelyen hasznos tanulságokkal szolgálhat. Ez jelenti az egyik közös pontot a mélymerülő és a Prohuman együttműködésben: a 2024-es szezonra az ország piacvezető HR-szolgáltatója Korok Fatima kiemelt támogatója lesz. A sportoló karriertippjei mától a Prohuman felületein látható videósorozatban érhetők el.

Projektmenedzserből világrekorder mélymerülő: 5 karriertipp Korok Fatimától

Korok Fatima életútja bizonyítja, hogy soha nem késő új irányba indulni. Nemzetközi gazdálkodás és menedzsment szakon tanult, később értékesítőként, idegenvezetőként és projektmenedzserként is dolgozott. Ezek után döntött úgy, hogy pályát vált. Idén várhatóan öt versenyen méreti meg magát, elsőként a Fülöp-szigeteken rendezett Asian Cup keretében készül megvédeni tavalyi elsőségét. Miközben az év első versenyére készül, a sportoló 15 pontban foglalta össze azokat a tippeket, amelyeket véleménye szerint mindenki hasznosíthat a saját karrierjében, nem csak a sportban, de az élet más területein is. A tippek március 14-től a Prohuman felületein látható videósorozatban érhetők el, de ötöt külön is kiemeltünk.

1. Legyünk nyitottak az új lehetőségek felé! „Először a palackos merülés iránt érdeklődtem, de amikor kipróbáltam a szabad tüdős búvárkodást, szerelem volt első merülésre. Ültem a tengerfenéken, néztem fölfelé, ahogy táncoltak a napsugarak a hullámokon, és azon gondolkodtam, hol van a határ, meddig lehet elmenni” – idézte fel Korok Fatima. 

2. Higgyünk önmagunkban! „Nem az a lényeg, hogy mindig minden sikerülni fog az úton, hanem az, hogy menj tovább előre akkor is, ha valami nem sikerül. Amikor végül lemerültem 100 méterre, azok az emberek, akik korábban kinevettek, mind írtak nekem, hogy gratulálnak” – mondja a sportoló. Az önbizalom természetesen nemcsak a szabadtüdős merülés során fontos: minden területen kamatozik, ha magabiztosak vagyunk, és hiszünk benne, hogy képesek vagyunk elérni az álmainkat.

3. Ismerjük meg önmagunkat! Az önismeret segít elfogadni önmagunkat és megtalálni azokat a területeket, amelyeken javulnunk kell. „Az én önismereti utam akkor mélyedt el, amikor belevágtam a szabadtüdős merülésbe, de ez nem azt jelenti, hogy előtte nem lettem volna már tudatosabb, nem próbáltam volna meg változtatni azokon a területeken, ahol tudtam magamról, hogy fejlődnöm kell” – fogalmaz a rekorder. Tanácsa: legyünk tisztában azzal, hogy kik vagyunk és mire vagyunk képesek, fogadjuk el és szeressük magunkat a hibáinkkal és erényeinkkel együtt!

4. Toljuk ki a határainkat! Fontos megtanulni, hogyan tudjuk kiterjeszteni a komfortzónánkat, hogy előrébb lépjünk akár a karrierünkben is. „A határainkat kitolni kell, nem átlépni, hiszen az például a merülésnél ájulással jár. Megtanultam felmérni, hogy a mentális és fizikai állápotom alapján milyen célokat tudok belőni reálisan – idézte fel. – A szárazföldi életben nehezebb meghozni ezeket a döntéseket, hiszen több a zavaró tényező. Ott jobban szükség lehet arra, hogy az ember elvonuljon, és sürgetés nélkül döntsön.” Bármilyen karrierutat is válasszunk, akkor tudunk előrébb lépni, ha mindig ambiciózus, de megvalósítható célokat tűzünk ki magunk elé.

5. Találjuk meg az egyensúlyt! „Én is dolgozom azon, hogy megtaláljam az egyensúlyt. Néha jobban sikerül ez, máskor kevésbé, de úgy gondolom, hogy így az ötödik szezonomra elég jól állok. Fontos, hogy nem azért élünk, hogy dolgozzunk, hanem azért dolgozunk, hogy éljünk, ugyanakkor az is, hogy olyan elfoglaltságot válasszunk, ami boldogsággal tölt el, biztonságot ad, mert ha abban a hosszú időben, amit munkával tölt az ember, nem érzi magát jól, nehezen tud létrejönni az egyensúly” – mondja Korok Fatima.

„Mélyre merülünk, magasra jutunk!”

„Korok Fatima karrierútja inspirációként szolgál mindazoknak, akik az életükben új irányt keresnek vagy a jelenlegi pályájukon szeretnének előrelépni. A projektmenedzserből világrekorder mélymerülővé vált sportoló története több fontos tanulságot rejt magában, melyek segíthetnek az embereknek az önismeret fejlesztésében és a sikeres karrierépítésben. Mivel az ország piacvezető HR-szolgáltatójaként mi is teljes erőbedobással azért dolgozunk, hogy minél több ember találja meg a számára megfelelő pályát, és minél több cég az ideális munkaerőt, biztos vagyok benne, hogy Fatima kiváló nagykövete lesz a Prohumannak” – mondta el Ignácz Béla, a Prohuman Zrt. igazgatósági tagja.

Április elejétől ismét nő a hazai gázkészlet

Április elejétől újra nő a hazai gázkészlet - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 15. 07:00
Megosztás:

Az adósságállomány nagysága hordozza a legnagyobb veszélyt az Egyesült Államokra nézve

Az Egyesült Államok legnagyobb ellensége nem Kína vagy Oroszország, hanem a 35 billió dolláros adósságállomány - állapítja meg elemzésében a The National Interest, a Center for the National Interest politikai agytröszt online platformja.
2024. 04. 15. 06:00
Megosztás:

Nagy sikert arat a zöld konzultáció

Nagy siker a zöld konzultáció: eddig mintegy 60 ezren válaszoltak a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű online párbeszéd kérdéseire - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke Siófokon szombaton.
2024. 04. 15. 05:00
Megosztás:

A német autóipar szembemegy mindenkivel

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.
2024. 04. 15. 04:00
Megosztás:

Miért a fejünk tetején nő a hajunk, nem pedig a talpunkon? – Egy szőrös kérdés tudományos magyarázata

Amikor utoljára a tükörbe néztünk, valószínűleg nem azon tűnődtünk, hogy miért pont a fejünk tetején van az a buja, vagy éppen nem annyira buja hajkorona, ami nap mint nap formázásra késztet minket. De gondolkozzunk csak el: miért éppen ott, és miért nem máshol?
2024. 04. 15. 03:00
Megosztás:

Milyen veszély leselkedik a forintjainkra, ha Magyarország bevezeti az eurót?

Magyarország potenciális áttérése a forintról az euróra komplex gazdasági és társadalmi változásokat von maga után. Ennek elemzéséhez érdemes megvizsgálni a korábbi eurót bevezető országok tapasztalatait, és ezek alapján felmérni a kisemberek – pl. dolgozók, nyugdíjasok – helyzetét érintő lehetséges következményeket.
2024. 04. 15. 02:00
Megosztás:

Pénzhoroszkóp: Mesés pénzek jöhetnek a héten a Baknak és a Vízöntőnek, a Kos lottón nyerhet nagyot

Heti horoszkóp 2024. április 15-21. között. A csillagjegyek részletes heti horoszkópjai egy izgalmas hétre világítanak rá, ahol minden jegy számára kínálkozik lehetőség a szerencsejátékokban, új kapcsolatokban és pénzügyekben való sikerre egyaránt.
2024. 04. 15. 01:00
Megosztás:

10 000%-os hozam? Ezzel csalogatja a befektetőket ez a környezetbarát kriptó

A Dogwifhat (WIF) befektetői most felfedezték az eTukTuk (TUK) nevű új, zöld előértékesítést, ami 2024-ben akár 10 000 százalékos potenciális nyereséget is hozhat. A WIF a közelmúltbeli csúcsról visszaesett, jelenleg 3,46 dollár körül kereskednek vele, ami közel 20 százalékos csökkenést jelent az eddigi legmagasabb árhoz képest.
2024. 04. 15. 00:01
Megosztás:

Szankciókat jelentettek be az orosz fémek árutőzsdei forgalmazására

Szankciókat jelentett be a brit és az amerikai kormány orosz fémek árutőzsdei forgalmazására.
2024. 04. 14. 23:00
Megosztás:

Az ESET az egészségügyi alkalmazások használatának kockázataira hívja fel az emberek figyelmét

Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az ESET informatikai cég: az elemzés szerint az érzékeny személyes adatokat is gyűjtő és felhasználó egészségügyi appok (mHealth) piaca már most kétszámjegyű növekedést produkál, és 2030-ra a becslések szerint eléri a 861 milliárd dollárt.
2024. 04. 14. 22:00
Megosztás:

Bővült a pécsi Penthe Autóház

Bővítette telephelyét, az autók szervizeléséhez szükséges új eszközöket szerzett be, korszerűsítette raktárát az Opel, Isuzu, Land Rover márkák kereskedelmével és szervizelésével foglalkozó pécsi Penthe Autóház Kft.
2024. 04. 14. 21:00
Megosztás:

Elindult a Fertő-táj vonatjárat Ausztriába

Az idén április és augusztus között jár Sopron és az ausztriai Neusiedl am See között a Fertő-táj vonatjárat, hogy minél többen környezetbarát módon kereshessék fel az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit - közölte a vonatokat közlekedtető GYSEV Zrt. szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 20:00
Megosztás:

Rekordszámú volt a bérlet- és jegyeladás márciusban

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok - közölte a MÁV-VOLÁN-csoport szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 19:00
Megosztás:

Nem számítanak idén javulásra a német vállalatok

A német vállalatok 2024-ben sem számítanak a gazdaság fellendülésére az IW (Institut der deutschen Wirtschaft) gazdaságkutató intézet legfrissebb, szombaton publikált felmérése szerint.
2024. 04. 14. 18:00
Megosztás:

A technológia fejlődés velejárója, hogy új kockázatok ütik fel a fejüket

A mesterséges intelligencia (MI) elterjedésével az információbiztonsági szakértők feladatai már kiterjednek az azzal kapcsolatos biztonsági kockázatok kezelésére is, mert újszerű kitettséget jelentenek az intelligens eszközök és az MI-vel ellátott folyamatautomatizálás is - ismerteti a Deloitte könyvvizsgáló és tanácsadó cég az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 14. 17:00
Megosztás:

3,6%-ra csökkent az infláció márciusban

A várakozásunknál minimálisan kedvezőbben alakulva 3,6%-ra mérséklődött az infláció éves üteme februárban. Ennél alacsonyabb inflációs rátát 2021. februárban közöltek legutóbb. Az előző hónaphoz képesti változás +0,8%-os volt, ami visszafogottabb év eleji átárazási dinamikát tükröz, mint amit az elmúlt két évben láthattunk. Enyhülő inflációs nyomást jelez, hogy a maginfláció 5,1%-ról 4,4%-ra mérséklődött.
2024. 04. 14. 16:00
Megosztás:

Zsarolóvírustól a „disznóvágás-átverésig”

A Visa közzétette félévente megjelenő, csalásokról szóló nemzetközi jelentésének 2024. tavaszi kiadását, amely a fogyasztókat és vállalkozásokat világszerte érintő legjellemzőbb fizetési veszélyekre hívja fel a figyelmet.
2024. 04. 14. 15:00
Megosztás:

Új kaparós sorsjegy jelent meg, a neve: Ajándék sorsjegy

Az ünnepi alkalmakat megédesítő, vidám hangulatú és a szemnek is vonzó kaparóssal bővül a Szerencsejáték Zrt. sorsjegykínálata.
2024. 04. 14. 14:00
Megosztás:

Romániában nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány

Romániában 24,69 százalékkal nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány éves összevetésben - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).
2024. 04. 14. 13:00
Megosztás:

A bortermeléshez elengedhetetlenek a környezetkímélő technológiák

Az agrártárca elkötelezett amellett, hogy Magyarországon minél kisebb környezetterheléssel járjon a szőlőtermesztés és minél energiahatékonyabban állítsuk elő a borokat - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet 100. évfordulója alkalmából szervezett találkozón pénteken Bresciában a tárca közleménye szerint.
2024. 04. 14. 12:00
Megosztás: