Rugalmas és jól fizető másodállás a masszőr szakma

Minden időben igaz volt, de ma különösen, hogy sokan döntenek úgy – vagy kényszer hatására, vagy anélkül –, hogy másodállást vállalnak. Nem könnyű két munkahely időbeosztását összeegyeztetni, ezért a másodállás megválasztásánál fontos szempont, hogy a munkaidő rugalmas legyen. Felmérések igazolják, hogy az egyik legnépszerűbb kiegészítő állás a masszőr szakma, szerteágazó területei garantálják, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő stílust, és könnyedén kialakíthatja a saját vendégkörét.

Rugalmas és jól fizető másodállás a masszőr szakma

A masszőr végzettség megszerzésére a karrierlehetőség mellett más tényezők is motiválhatnak; sokan azért vágnak bele ilyen jellegű tanfolyamokba, hogy a megszerzett tudással családtagjaiknak, ismerőseiknek segíthessenek.

„Napjainkban a hát- és derékfájdalmak nagyon sok embert érintenek, a masszázsok, különösen a frissítő, a relaxáló és az izomregeneráló masszázs kiválóan alkalmas ezek mérséklésére, megszüntetésére” – avatott be Simon Marcsi, a Másodállás Start vezetője, a Gerincambulancia megalapítója.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a különböző szolgáltatások között ez az a terület, amelyre mindig szükség van. Kortól, nemtől, évszaktól függetlenül az emberek számára lényeges, hogy mindennapjaikat fizikai fájdalmaktól mentesen élhessék meg.

A szakma sokszínűségének záloga a nagyjából 50-féle masszázstípus, amelyek a kozmetika-szépségápolás, a fogyás és a regeneráció területeit fedik le.

Védőháló, ha minden kötél szakadna

Örök igazság, hogy munkafronton több lábon állni mindig biztonságosabb, mint csupán egyetlenegyre támaszkodni. A mellékállást, amellett, hogy keresetünk kiegészítését szolgálja, védőhálóként mindig magunk alatt tudhatjuk, arra az esetre is, ha fő megélhetési forrásunkat elveszítenénk. Mindezek mellett általában azért is hálás dolog mellékállást indítani, mert többnyire már rendelkezünk egy stabil alappal, így megtehetjük, hogy olyan szakterületet válasszunk, ami a szívünkhöz közel áll, szívesen foglalkozunk vele, akár a szabadidőnk rovására is.

„A masszőr szakma esetén a fejlődésben a határ a csillagos ég. Az alapoktól elindulva csakis rajtunk áll, hogy milyen irányba, milyen szintig képezzük magunkat. Aki rákap az ízére, megtapasztalhatja, mekkora érték az önállóság, a biztonság és az esély arra, hogy idővel akár a főállás is kiváltható legyen vele, teljes egészében. A másodállás egy lehetőség arra, hogy növeljük a jövedelmünket, de ha mégsem jön össze, nem veszítünk semmit” – vázolta Simon Marcsi.

Az év legjobb másodállása

A masszőr szakma 6. éve nyeri el „Az év legjobb másodállása” címet. És hogy mi a sikeresség titka? Az igazi győztesek mind anyagilag, mind szakmai elismerésben azok, akik ezt a tevékenységet szívvel-lélekkel végzik. Az elismerés teljesen jogos, hiszen ez egy olyan munkakör, aminek azonnal kézzelfogható eredménye van. A munka elvégzése után rögtön megkapjuk érte a fizetségünket. Amiatt is kiérdemli a megtisztelő címet, mert kevés szakma mondhatja el magáról, hogy munkával, családdal és szabadidővel is összehangolható, ugyanis mi osztjuk be a saját időnket.

„Olyan időpontokat adhatunk a vendégeinknek, amelyek nekünk megfelelnek. Egy kezelés időtartama lehet 30 perc, 1 óra vagy 1,5 óra, így akár munka után, akár hétvégén is könnyedén beilleszthetjük a napirendünkbe. Ez mind-mind pluszbevételt jelent. Nem beszélve arról, hogy lehetőségeinkhez mérten mennyiféleképpen megvalósíthatjuk a működésünket. Saját otthonunkban is kialakíthatunk egy zugot a tevékenységünk számára, vállalhatunk házhoz, illetve munkahelyre kijáró masszázs szolgáltatást, csatlakozhatunk már működő egyéb szolgáltatókhoz vagy létrehozhatjuk önálló masszázsstúdiónkat is. Felszerelés tekintetében is széles a paletta; elindulhatunk akár egyetlen polifoam szivaccsal is, de ma már egy masszázságy beszerzése sem jár nagy költséggel. Eszköztárunkat menet közben, folyamatosan bővíthetjük, kezdve a manuális eszközökkel, gépekkel, egészen az olyan berendezésekig, amelyek már a közreműködésünk nélkül, önállóan termelik számunkra a bevételt” – sorolta a lehetőségeket a Másodállás Start vezetője.

Aki kalandra vágyik, annak is tökéletes választás a masszőr szakma, hiszen jó masszőrre a világ bármely pontján szükség van, és az itthon megszerzett képesítést számos országban fenntartások nélkül elfogadják.

Tanfolyamok saját ütemben, több formában

A Másodállás Start kínálatában a legkülönfélébb masszőrképzések szerepelnek. Az az érdeklődő is megtalálja a neki tetsző szakmaterületet, aki csak családi, baráti körben szeretne tevékenykedni, vagy csak másodállásban gondolkodik, de az is, aki új karriert építve akár természetgyógyász masszőrként szeretne később praktizálni. A képzések nagy része online is elvégezhető, az országban bárhonnan, a speciális, csak tanteremben elsajátítható tudás megszerzésére pedig 10 városban van lehetőség. A szakmai ismeretek rugalmasan bővíthetőek, így folyamatosan új vendégkört tudunk megcélozni.

„Weboldalunkon találhatnak az érdeklődők ingyenesen elérhető tananyagokat, amelyek alapján el tudják dönteni, hogy testhezálló lenne-e számukra ez a hivatás. Ha úgy döntenek, hogy belekezdenek, onnantól a tanfolyamok teljes ideje alatt, majd a vállalkozásuk beindítását követő első év végéig fogjuk a kezüket, támogatjuk őket mind szakmai vonalon, mind a vállalkozásukat érintő lényeges marketingfeladatok területén. A nálunk végzetteket egy mentor csapat is segíti a Másodállás Start zárt Facebook-csoportban, ahol támogatásra, tanácsokra számíthatnak tőlünk és korábbi hallgatóinktól. Mindezt teljesen ingyenesen tesszük, mert szívügyünk ez a szakma és az, hogy hozzájáruljunk a minél magasabb színvonalú tevékenységet végző masszőrök számának gyarapodásához” – mondta Simon Marcsi.

A Másodállás Start tanfolyamainak sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a náluk végzettek magas arányban tudnak átlépni másodállásból sikeres főállású vállalkozóvá, életüket gyökeresen változtatja meg az új lehetőség.

Először használták egymás repterét orosz és kínai katonai gépek

Először fordult elő a közös légi járőrözések történetében, hogy orosz katonai gépek egy kínai repülőtéren, míg kínai gépek egy oroszországi repülőtéren szálltak le - közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.
2022. 11. 30. 14:00
Megosztás:

Jönnek az online lakáshitelek - elektronikus ügyintézés a hitelpiac fejlődése

Várhatóan 2024-től a lakáshitelezésben nagyobb teret kapnak az online megoldások, a fogyasztóbarát lakáshiteleknél ugyanis az érintetteknek lehetősége lesz az igénylést döntően elektronikus úton elintézni. Az online megoldásokra már most is komoly igény mutatkozik a money.hu összeállítása szerint. Az ingatlan.com Hitelintéző szolgáltatása ugyanis 2020 óta több mint 40 ezer felhasználónak nyújtott segítséget. Közel 90 százalékuk hitel felvételét is szükségesnek látta a költözési tervek megvalósításához.
2022. 11. 30. 13:30
Megosztás:

Emelkedett az olaj ára az OPEC találgatásokra

A WTI 78,9, a Brent típusú kőolaj ára pedig 83,7 dollár/hordó volt ma reggel, míg az Ural azonnali leszállításra 64,4 dolláron forgott.
2022. 11. 30. 13:00
Megosztás:

Egyre nehezebbek egy átlag amerikai mindennapjai

Óvatos volt a tegnapi kereskedés Amerikában. A piac Jerome Powell mai beszédére várhat, amitől iránymutatást remélnek a jövő heti kamatdöntő ülésről és a jegybankárok jövő évre tervezett kamatpályájáról.
2022. 11. 30. 12:30
Megosztás:

Nagyokat mozoghat ma a forint árfolyama - Ma dönt a Bizottság

Ma dönt a Bizottság. Na nem az AE, hanem az EU. Az előzetes hírek szerint kapunk majd hideget-meleget.
2022. 11. 30. 12:00
Megosztás:

Állja a sarat a gazdaság, alacsony szinten az álláskeresők száma

Az elhibázott brüsszeli szankciók ellensúlyozásaképp kidolgozott, 11 lépésből álló intézkedéscsomag eddig sikerrel védte meg a munkahelyeket: a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat havi gyorsjelentése szerint 2022 novemberében 233 609 álláskeresőt tartottak nyilván, amely a valaha mért negyedik legalacsonyabb mérték - hívta fel a figyelmet keddi közleményében a gazdaságfejlesztési miniszter.
2022. 11. 30. 11:30
Megosztás:

AutoWallis: Duplázódó eredmény, szárnyaló árbevétel az első kilenc hónapban

Újabb csúcsokat döntött az AutoWallis Csoport árbevétele és nyeresége az első három negyedévben, miután a nyári hónapokban is kiváló számokat ért el a tőzsde autós vállalata. Ráadásul az árbevétel és a nyereség már a harmadik negyedév végén jelentősen meghaladta a tavalyi egész éves számokat. A társaság árbevétele közel 50 százalékkal bővült, míg nettó nyeresége közel négyszeresére ugrott kilenc hónap alatt. Az egy részvényre jutó nyereség 17,3 forint, ami közel a duplája a tavaly egész évi mértéknek. A kiváló számok mögött elsősorban a növekedési stratégia következetes megvalósítása, így az organikus és akvizíciós növekedés valamint feszes költséggazdálkodás áll, de egyedi hatások is megfigyelhetőek.
2022. 11. 30. 11:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött az NMHH és az MKSZ

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Magyar Kommunikációs Szövetség (MKSZ) az elektronikus hírközlési szakma fejlesztéséért, valamint a fogyasztói tájékozottság és tudatosság növeléséért.
2022. 11. 30. 10:30
Megosztás:

Azonnali intézkedés kell: kapják vissza a rezsitámogatást a háziorvosok!

A kormányzati rezsikrízis nemcsak az önkormányzatokat, hanem a háziorvosokat, egészségügyi és szociális intézményeket is nehéz helyzetbe hozza. Mindennapos, hogy a sajtóból értesülünk az újabb és újabb szabályokról, de azt a mai napig nem tudjuk, hogy milyen áron vásárolhatjuk meg január 1-től a távfűtést - érvel mai FB posztában Dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere.
2022. 11. 30. 10:20
Megosztás:

Pozitív kezdés az európai tőzsdéken

Indexemelkedéssel indult a tőzsdei kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon. Kedden az európai tőzsdék vegyesen zártak.
2022. 11. 30. 10:00
Megosztás:

Nőtt az MKB eredménye az első három negyedévben

Az MKB Csoport korrigált adózás utáni eredménye elérte a 149,8 milliárd forintot az idei első három negyedévben, ami 39,4 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - tette közzé a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
2022. 11. 30. 09:30
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötöttek Magyarország és Románia energetikai szabályozó hatóságai

Az energiaválság kezelése és az ellátásbiztonság elősegítése érdekében írt alá együttműködési megállapodást a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a román Nemzeti Energetikai Szabályozó Hatóság (ANRE) - közölte kedden a MEKH.
2022. 11. 30. 09:00
Megosztás:

Eljárást indított az eOptika Kft.-vel szemben a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a magyarországi kontaktlencse- és szemüveg-kiskereskedelem egyik meghatározó vállalkozásával, az eOptika Kft.-vel szemben, mivel valószínűsíthetően tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat honlapján és hirdetéseiben, például az árak feltüntetésénél - közölte a GVH kedden az MTI-vel.
2022. 11. 30. 08:30
Megosztás:

Megindult a kistelepülések lélekszámának emelkedése

A Magyar falu program elmúlt három évének hatására megindult a kistelepülések lélekszámának emelkedése - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden Kóspallagon.
2022. 11. 30. 08:00
Megosztás:

Az EB stratégiát mutatott be az európai drónpiac fejlesztésére

Az Európai Bizottság stratégiát mutatott be a drónok üzemeltetésére és műszaki követelményeinek meghatározására vonatkozóan és az európai drónpiac fejlesztésére.
2022. 11. 30. 07:30
Megosztás:

Megfizethető energia, fenntarthatóság és bérlői elégedettség

A nemzetközi ingatlantársaság hazai vállalatát tudatos és hosszútávú energia stratégiájának köszönhetően nem érte felkészületlenül a kialakult energia krízis. A CPI Facility Management innovatív és energiahatékony megoldásaival tűnik ki a magyar piacon, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a bérlőik a hazai átlaghoz képest versenyképesebb üzemeltetési költségekkel számolhassanak. Ennek egyik elismerése, hogy a CPI Facility Management nyerte el a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő CRE Awards Facility Management Firm díját.
2022. 11. 30. 07:15
Megosztás:

Egy év alatt 680 ezer kilométert tett meg a TramTrain

A TramTrain 2021. november 29-én kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét Hódmezővásárhely és Szeged között, a vasútvillamos járatai az elmúlt egy évben 680 ezer kilométert tettek meg az utasokkal - közölte a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.
2022. 11. 30. 07:00
Megosztás:

A gáz és olajkitermelés marad a Mol fő tevékenysége Algyőn

Még sokáig a hagyományos olaj -és gázkitermelés marad a Mol fő profilja Algyőn, de a társaság vizsgálja a megújuló energiaforrások telepítésének lehetőségét - mondta Kardos László, a társaság algyői termelési régió vezetője újságíróknak a helyszínen.
2022. 11. 30. 06:30
Megosztás:

Több lesz január 1-jétől a nevelőszülők ellátmánya

Egy a napokban elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően január 1-jétől mintegy 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők ellátmánya - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden a Bács-Kiskun megyei Helvécián.
2022. 11. 30. 06:00
Megosztás:

A Széchenyi Kártya az egyik legsikeresebb gazdaságfejlesztési eszköz

A  Széchenyi Kártya húsz éves története bebizonyította, hogy az egyik legsikeresebb gazdaságfejlesztési eszköz, jelentős szerepet tölt be a kis- és középvállalkozó (kkv) szektor finanszírozásában - hangsúlyozták a Széchenyi Kártya Program fennállásának 20 éves évfordulójára rendezett ünnepségen felszólalók kedden, Budapesten.
2022. 11. 30. 05:30
Megosztás: