Sokat kerestek idén a Bitcoin tulajdonosok, a bányászat mégis jövedelmezőbb volt

A most megjelent Matrixport jelentésből kiderült, hogy akik év elején bevásároltak BTC-ből, azok mostanra igen tetemes hozamot érhettek el. Ennek ellenére azonban akik a bitcoinbányászat mellett tették le a voksukat, még ennél is magasabb profitot tudtak elérni.

Sokat kerestek idén a Bitcoin tulajdonosok, a bányászat mégis jövedelmezőbb volt

Ennek ellenére a legnépszerűbb kriptó tulajdonosainak sem volt okuk a panaszra, hiszen a bitcoin éves szinten 150 százalékos növekedést ért el. Ezzel pedig messze lekörözött olyan népszerű, hagyományos befektetési eszközöket amilyen a NASDAQ vagy az SPY. 

Ami viszont meglepő volt az idei hozamokkal kapcsolatban, hogy az egyik legnépszerűbb kriptotőzsde, a Coinbase részvénye képes volt túlszárnyalni a BTC-t. Év eleje óta ugyanis a COIN tőzsdei árfolyama 333 százalékos növekedést ért el.

Most éri meg belevágni a bányászatba

A Coinbase mellett akik 2023-ban még igazán kiugró profitot tudtak elérni, azok a bitcoinbányászok voltak. Például a HIVE Digital Technologies Ltd. értéke 164 százalékkal, az Iris Energy Ltd (NASDAQ: IREN) értéke 380 százalékkal, míg a Bitfarms Ltd (TSE: BITF) 601 százalékkal ugrott meg egy év alatt.

A jelentés továbbá egy elképzelt portfóliót is bemutat, amiben szerepel a COIN mellett néhány, a tőzsdén is elérhető bányászati vállalat részvénye. 

A cég kutatási vezetője, Markus Thielen szerint amennyiben a BTC értéke ismét a történelmi rekord közelébe ér, abban az esetben az említett portfólióval 500 százalék feletti hozamot lehetne elérni.

Végezetül a jelentés kitér a bitcoin hálózatának használati díjára, illetve ennek kapcsán a Bitcoin Ordinals megjelenésére. A Bitcoin NFT-k iránti kereslet kardinálisan megemelte a BTC tranzakciós díjait. Mivel a bányászattal járó jutalmak egy része a tranzakciós díjakból származik, ezért ez a bányászati szektor számára kifejezetten jó hír volt.

Többek között ennek is köszönhető, hogy a bitcoinbányászattal foglalkozó cégeknek ennyire magas bevételt sikerült elérniük év végére.

Mire számíthatnak a bitcoin tulajdonosai 2024-ben?

A Matrixport jelentése a következő évre is tesz jóslatot, amiben egyértelműen az látszik, hogy az elemzőcég bizakodó a BTC várható árfolyama kapcsán. 

A publikációban 2024 áprilisára már 63,000 dolláros bitcoin árfolyammal számolnak, míg év végére a 125,000 dolláros célt tűzték ki.

Az előrejelzésben figyelembe vettek több makroökonómia, monetáris és geopolitikai eseményt egyaránt.

Továbbá nem lehet arról sem megfeledkezni, hogy 2024 áprilisában ismét sor kerül egy BTC felezésre. Ennek folyamán a bányászattal megszerezhető jutalmak mértéke a felére csökken, így a kínálat csökkenésével a kereslet is megugrik.

Az előző felezések során a bitcoin árfolyama jellemzően a sokszorosára emelkedett, és sokak szerint a 2024-es esemény sem lesz kivétel.

További pozitívum, hogy az amerikai gazdasági adatok folyamatosan javuló tendenciát mutatnak, ezért sokak szerint már jövő év első negyedében megkezdődhet az alapkamat csökkentése.

A Matrixport korábbi jelentésében 2023 végére a cég 56,000 dolláros bitcoin árfolyammal számolt. Ez bár nem lehetetlen, az aktuális 43,000 dolláros BTC érték mellett viszonylag valószínűtlennek tűnik.

Arról viszont soha nem feledkezzünk el, hogy a BTC hatalmas meglepetésekre képes, ezért így nem is lenne feltétlenül példa nélküli a 30 százalékos ugrás.

Bányássz te is olcsón, biztonságosan magas jutalmakért

Ahogy az látható a szektor legjobban jövedelmező területe a bányászat volt és esélyes, hogy ez jövőre is így marad.

Azonban nem egyszerű feladat belevágni a digitális arany megszerzésébe, hiszen a bányászati felszerelések rendkívül költségesek. Arról nem is beszélve, hogy a fenntartásuk sokszor a megszerzett hozamot is felemésztik.

Éppen ezért érdemes lehet adni egy esélyt a felhőalapú bányászatnak, hiszen így alacsony díjak mellett tudsz részesülni a kibányászott BTC egy apró részében.

A legnagyobb probléma azonban ezzel a megoldással az, hogy a legtöbb szolgáltató kicsit sem nevezhető megbízhatónak. Sajnos az évek során azonban bebizonyosodott, hogy a legtöbb hasonló szolgáltatást kínáló oldalt egyszerűen elvette a befektetők pénzét.

BTC

Szerencsére azonban a Bitcoin Minetrix fejlesztői egy egészen forradalmi megoldással megalkottak egy olyan ökoszisztémát, amivel biztonságosan részesülhetsz a kibányászott bitcoin egy apró részében.

Dióhéjban, amikor a natív BTCMTX tokeneket lekötöd, azokért cserébe forgalomba nem hozható ERC-20 kreditek kerülnek a számládon jóváírásra. 

Ezeket kizárólag elégetni tudod majd, amiért cserébe felhőalapú számítási teljesítményt kaphatsz. A megszerzett teljesítmény fejében pedig a sikeresen kibányászott BTC egy része a számládra fog kerülni.

Mindezt ráadásul egy mobilalkalmazáson keresztül ellenőrizheted majd, így azonnal láthatod a jutalmad, a rendelkezésre álló kredited és a lekötött BTCMTX-ed egyaránt.

bitcoin

A fejlesztők tervei szerint az előértékesítés lezárását követően az alkalmazás azonnal elérhetővé fog válni, így a kezdetektől fogva lehetőséged lesz minden lényeges adatot ellenőrizni.

Ami igazán különlegessé teszi a Bitcoin Minetrix ökoszisztémáját, hogy az eredeti befektetésedet bármikor el tudod érni. Továbbá az ERC-20 kreditek útját on-chain adatokként tudod ellenőrizni, így megbizonyosodhatsz róla, hogy valóban az történik aminek történnie kell.

Irány a Bitcoin Minetrix weboldala

Ideje vásárolni BTCMTX-et!?

Érthető módon a Bitcoin Minetrix különleges felépítésének köszönhetően már a kezdetektől fogva kimagasló népszerűségnek örvendett. 

Ennek egyértelmű bizonyítéka, hogy kevesebb mint 3 hónap alatt a csapatnak sikerült több mint 5.5 millió dollárt gyűjteni. 

Amennyiben téged is érdekel a projekt, vagy csak nem szeretnél lemaradni a csillagászati profitról, abban az esetben van egy jó hírünk: a vásárlást még bankkártyával is el tudod végezni.

Így mindössze egy ingyenes MetaMask kriptotárcára lesz majd szükséged, magát a vásárlást pedig egy hagyományos online vásárláshoz hasonlóan tudod majd elvégezni.

Amennyiben szeretnéd, a vásárlás után közvetlenül meg fogod tudni kezdeni a BTCMTX stakelését. Bár így még nem részesedhetsz a kibányászott BTC-ben, éves szinten több mint 100 százalékos BTCMTX hozamra számíthatsz.

A Bitcoin Minetrix listázása a következő felezés előtt lesz esedékes, ennek köszönhetően a megjelenéssel kapcsolatban kirobbanó sikerekre lehet számítani.

Amennyiben szeretnéd alaposabban is megismerni a projektet, látogass el a Bitcoin Minetrix magyar nyelvű weboldalára, még ma!

Érdekel a Bitcoin Minetrix

Ezek is érdekelhetnek:

3 mesterséges intelligencia kriptó, ami berobbanhat 2024-ben

Fontos változáson esett át a népszerű mém kriptó

Bitcoin vásárlás 2023-ban – Útmutató kezdők részére

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Budapesten 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb bérleti díjak

A fővárosban 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb havi bérleti díjak, amelyek például a IX., a XI., és a XVII. kerületben találhatóak, a vidéki egyetemvárosok piacán pedig 90 és 195 ezer forint között érhetőek el a legolcsóbb albérletek - közölte saját adatai alapján az ingatlan.com szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 27. 02:00
Megosztás:

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás: