Sokat kerestek idén a Bitcoin tulajdonosok, a bányászat mégis jövedelmezőbb volt

A most megjelent Matrixport jelentésből kiderült, hogy akik év elején bevásároltak BTC-ből, azok mostanra igen tetemes hozamot érhettek el. Ennek ellenére azonban akik a bitcoinbányászat mellett tették le a voksukat, még ennél is magasabb profitot tudtak elérni.

Sokat kerestek idén a Bitcoin tulajdonosok, a bányászat mégis jövedelmezőbb volt

Ennek ellenére a legnépszerűbb kriptó tulajdonosainak sem volt okuk a panaszra, hiszen a bitcoin éves szinten 150 százalékos növekedést ért el. Ezzel pedig messze lekörözött olyan népszerű, hagyományos befektetési eszközöket amilyen a NASDAQ vagy az SPY. 

Ami viszont meglepő volt az idei hozamokkal kapcsolatban, hogy az egyik legnépszerűbb kriptotőzsde, a Coinbase részvénye képes volt túlszárnyalni a BTC-t. Év eleje óta ugyanis a COIN tőzsdei árfolyama 333 százalékos növekedést ért el.

Most éri meg belevágni a bányászatba

A Coinbase mellett akik 2023-ban még igazán kiugró profitot tudtak elérni, azok a bitcoinbányászok voltak. Például a HIVE Digital Technologies Ltd. értéke 164 százalékkal, az Iris Energy Ltd (NASDAQ: IREN) értéke 380 százalékkal, míg a Bitfarms Ltd (TSE: BITF) 601 százalékkal ugrott meg egy év alatt.

A jelentés továbbá egy elképzelt portfóliót is bemutat, amiben szerepel a COIN mellett néhány, a tőzsdén is elérhető bányászati vállalat részvénye. 

A cég kutatási vezetője, Markus Thielen szerint amennyiben a BTC értéke ismét a történelmi rekord közelébe ér, abban az esetben az említett portfólióval 500 százalék feletti hozamot lehetne elérni.

Végezetül a jelentés kitér a bitcoin hálózatának használati díjára, illetve ennek kapcsán a Bitcoin Ordinals megjelenésére. A Bitcoin NFT-k iránti kereslet kardinálisan megemelte a BTC tranzakciós díjait. Mivel a bányászattal járó jutalmak egy része a tranzakciós díjakból származik, ezért ez a bányászati szektor számára kifejezetten jó hír volt.

Többek között ennek is köszönhető, hogy a bitcoinbányászattal foglalkozó cégeknek ennyire magas bevételt sikerült elérniük év végére.

Mire számíthatnak a bitcoin tulajdonosai 2024-ben?

A Matrixport jelentése a következő évre is tesz jóslatot, amiben egyértelműen az látszik, hogy az elemzőcég bizakodó a BTC várható árfolyama kapcsán. 

A publikációban 2024 áprilisára már 63,000 dolláros bitcoin árfolyammal számolnak, míg év végére a 125,000 dolláros célt tűzték ki.

Az előrejelzésben figyelembe vettek több makroökonómia, monetáris és geopolitikai eseményt egyaránt.

Továbbá nem lehet arról sem megfeledkezni, hogy 2024 áprilisában ismét sor kerül egy BTC felezésre. Ennek folyamán a bányászattal megszerezhető jutalmak mértéke a felére csökken, így a kínálat csökkenésével a kereslet is megugrik.

Az előző felezések során a bitcoin árfolyama jellemzően a sokszorosára emelkedett, és sokak szerint a 2024-es esemény sem lesz kivétel.

További pozitívum, hogy az amerikai gazdasági adatok folyamatosan javuló tendenciát mutatnak, ezért sokak szerint már jövő év első negyedében megkezdődhet az alapkamat csökkentése.

A Matrixport korábbi jelentésében 2023 végére a cég 56,000 dolláros bitcoin árfolyammal számolt. Ez bár nem lehetetlen, az aktuális 43,000 dolláros BTC érték mellett viszonylag valószínűtlennek tűnik.

Arról viszont soha nem feledkezzünk el, hogy a BTC hatalmas meglepetésekre képes, ezért így nem is lenne feltétlenül példa nélküli a 30 százalékos ugrás.

Bányássz te is olcsón, biztonságosan magas jutalmakért

Ahogy az látható a szektor legjobban jövedelmező területe a bányászat volt és esélyes, hogy ez jövőre is így marad.

Azonban nem egyszerű feladat belevágni a digitális arany megszerzésébe, hiszen a bányászati felszerelések rendkívül költségesek. Arról nem is beszélve, hogy a fenntartásuk sokszor a megszerzett hozamot is felemésztik.

Éppen ezért érdemes lehet adni egy esélyt a felhőalapú bányászatnak, hiszen így alacsony díjak mellett tudsz részesülni a kibányászott BTC egy apró részében.

A legnagyobb probléma azonban ezzel a megoldással az, hogy a legtöbb szolgáltató kicsit sem nevezhető megbízhatónak. Sajnos az évek során azonban bebizonyosodott, hogy a legtöbb hasonló szolgáltatást kínáló oldalt egyszerűen elvette a befektetők pénzét.

BTC

Szerencsére azonban a Bitcoin Minetrix fejlesztői egy egészen forradalmi megoldással megalkottak egy olyan ökoszisztémát, amivel biztonságosan részesülhetsz a kibányászott bitcoin egy apró részében.

Dióhéjban, amikor a natív BTCMTX tokeneket lekötöd, azokért cserébe forgalomba nem hozható ERC-20 kreditek kerülnek a számládon jóváírásra. 

Ezeket kizárólag elégetni tudod majd, amiért cserébe felhőalapú számítási teljesítményt kaphatsz. A megszerzett teljesítmény fejében pedig a sikeresen kibányászott BTC egy része a számládra fog kerülni.

Mindezt ráadásul egy mobilalkalmazáson keresztül ellenőrizheted majd, így azonnal láthatod a jutalmad, a rendelkezésre álló kredited és a lekötött BTCMTX-ed egyaránt.

bitcoin

A fejlesztők tervei szerint az előértékesítés lezárását követően az alkalmazás azonnal elérhetővé fog válni, így a kezdetektől fogva lehetőséged lesz minden lényeges adatot ellenőrizni.

Ami igazán különlegessé teszi a Bitcoin Minetrix ökoszisztémáját, hogy az eredeti befektetésedet bármikor el tudod érni. Továbbá az ERC-20 kreditek útját on-chain adatokként tudod ellenőrizni, így megbizonyosodhatsz róla, hogy valóban az történik aminek történnie kell.

Irány a Bitcoin Minetrix weboldala

Ideje vásárolni BTCMTX-et!?

Érthető módon a Bitcoin Minetrix különleges felépítésének köszönhetően már a kezdetektől fogva kimagasló népszerűségnek örvendett. 

Ennek egyértelmű bizonyítéka, hogy kevesebb mint 3 hónap alatt a csapatnak sikerült több mint 5.5 millió dollárt gyűjteni. 

Amennyiben téged is érdekel a projekt, vagy csak nem szeretnél lemaradni a csillagászati profitról, abban az esetben van egy jó hírünk: a vásárlást még bankkártyával is el tudod végezni.

Így mindössze egy ingyenes MetaMask kriptotárcára lesz majd szükséged, magát a vásárlást pedig egy hagyományos online vásárláshoz hasonlóan tudod majd elvégezni.

Amennyiben szeretnéd, a vásárlás után közvetlenül meg fogod tudni kezdeni a BTCMTX stakelését. Bár így még nem részesedhetsz a kibányászott BTC-ben, éves szinten több mint 100 százalékos BTCMTX hozamra számíthatsz.

A Bitcoin Minetrix listázása a következő felezés előtt lesz esedékes, ennek köszönhetően a megjelenéssel kapcsolatban kirobbanó sikerekre lehet számítani.

Amennyiben szeretnéd alaposabban is megismerni a projektet, látogass el a Bitcoin Minetrix magyar nyelvű weboldalára, még ma!

Érdekel a Bitcoin Minetrix

Ezek is érdekelhetnek:

3 mesterséges intelligencia kriptó, ami berobbanhat 2024-ben

Fontos változáson esett át a népszerű mém kriptó

Bitcoin vásárlás 2023-ban – Útmutató kezdők részére

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

3 kriptó, ami milliomossá tehet

Mindenki tisztában van vele, hogy hamarosan nyakunkon a Bitcoin felezés időpontja, és ez bizony elindíthat bizonyos ciklusokat. Ahhoz, hogy erről megbizonyosodjunk, elég átnéznünk a történelmi kriptovaluta árfolyamokat, és ráébredünk, hogy itt az ideje megtennünk magunknak egy szívességet, azaz mielőbb diverzidikálnunk kell a portfóliónkat.
2024. 02. 23. 00:01
Megosztás:

Egyre több elektromos járművet vásárolnának támogatással a vállalatok

A vállalkozások február 5-e óta kérhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást tisztán elektromos személygépkocsi, teherautó vagy kisbusz beszerzéséhez - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön.
2024. 02. 22. 23:30
Megosztás:

Újabb 5 évig az AutoWallis csoport lesz az Opel importőre

Újabb 5 évig, legalább 2028 végéig az AutoWallis csoport leányvállalata, az AutoWallis Distribution lesz az Opel márka nagykereskedelmi forgalmazója Magyarországon, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában - közölte az AutoWallis csoport csütörtökön az MTI-vel.
2024. 02. 22. 23:00
Megosztás:

Beadta első környezetvédelmi engedélykérelmét a Sunwoda Hungary

Az elmúlt hónapok projektelőkészítési munkájának eredményeként benyújtotta nyíregyházi beruházásához kapcsolódó első környezetvédelmi engedélykérelmét a Sunwoda Hungary. Pozitív elbírálás esetén az egyes ütem épületeire vonatkozó talajelőkészítő munkálatok, vagyis a cölöpözés és a mélyalapozás várhatóan tavasszal indulhatnak meg a területen. A kérelem kitér a gyár ivóvízfelhasználására is, amely maximális értéke a dokumentáció alapján nem fogja meghaladni a napi 630 köbmétert – ez egy nagyobb közintézmény átlagos napi felhasználásának felel meg. Továbbá a helyi szennyvíztisztító telep 2026 második negyedévre tervezett üzembe helyezésével az ivóvízfogyasztás mértéke nagymértékben csökkenni fog a tisztított szennyvíz használatának köszönhetően.
2024. 02. 22. 22:30
Megosztás:

Járvány van Belgrádban

Kanyarójárvány van Belgrádban - erősítette meg a szerb főváros közegészségügyi hivatala a szerbiai közszolgálati televíziónak (RTS) csütörtökön.
2024. 02. 22. 22:00
Megosztás:

ERP rendszerbe épített webáruház? Mi ez egyáltalán?

Számos webáruház tulajdonos jut el arra a pontra, hogy szükségessé válik számára egy ERP (vagyis vállalatirányítási) rendszer, ennek megfelelően pedig rengeteg fejlesztő kínál különböző webáruházhoz kapcsolható szoftvereket. Na de itt más a helyzet, a következőkben nem két különálló rendszer kapcsolatáról fogunk beszélni, hanem egy olyan megoldásról, ami ERP és WEBSHOP is egyben. Érdekes, igaz? Nézzük meg közelebbről!
2024. 02. 22. 21:30
Megosztás:

Csúcson a japán tőzsde

Új történelmi csúcsára futott a japán tőzsde, a befektetők bátrabban áramoltatnak pénzt a szigetország vállalatainak részvényeibe, miután egyre inkább úgy néz ki, hogy az ország gazdaságának sikerült megmenekülnie a deflációtól.
2024. 02. 22. 21:00
Megosztás:

Elfogadták a 13. szankciós csomagot Oroszországgal szemben

Az EU jóváhagyta az Oroszországgal szembeni 13. szankciós csomagot, ami meglehetősen enyhe és inkább csak szimbolikus lépés a háború második évfordulója előtt néhány nappal.
2024. 02. 22. 20:30
Megosztás:

Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama

Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon: gyengült az euróval és a dollárral szemben, erősödött kissé a svájci frank ellenében.
2024. 02. 22. 20:00
Megosztás:

Vakcinabankot nyitott a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Ceva-Phylaxia Zrt.-vel együttműködve vakcinabankot hozott létre a HPAI (highly pathogenic avian influenza) madárinfluenza vírus elleni védekezés érdekében - közölte a Nébih az MTI-vel szerdán.
2024. 02. 22. 19:30
Megosztás:

Gyengébben muzsikált a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 158,8 pontos, 0,24 százalékos csökkenéssel 66 185,37 ponton zárt csütörtökön.
2024. 02. 22. 19:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Indexemelkedéssel fejeződött be csütörtökön a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon.
2024. 02. 22. 18:30
Megosztás:

Enyhén csökkent a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 158,8 pontos, 0,24 százalékos csökkenéssel 66 185,37 ponton zárt csütörtökön.
2024. 02. 22. 18:00
Megosztás:

A spanyol gazdák is színre léptek

Traktorokkal vonult fel több ezer tiltakozó gazda a spanyol fővárosban szerdán, hogy megoldásokat követeljen az agrárágazat problémáira.
2024. 02. 22. 17:30
Megosztás:

Szorgoskodnak a munkások Gyökön

Csaknem 400 millió forintos beruházással korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert a Tolna vármegyei Gyönkön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával.
2024. 02. 22. 17:00
Megosztás:

Finom változást hozott az euróövezetben a február

Az euróövezetben a vártnál kissé nagyobb mértékben javult februárban a fogyasztói hangulat az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának (DG ECFIN) előzetes adatokon alapuló szerdai jelentése szerint.
2024. 02. 22. 16:30
Megosztás:

Jelentés érkezett a belvízhelyzetről

Az országban 2024. elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága - közölte az MTI-vel kedden az Agrárminisztérium (AM).
2024. 02. 22. 16:00
Megosztás:

Összefogják az erdélyi hegyi falvakat

Romániában úttörő kezdeményezésként ökomúzeumba szervezik az Erdélyi-szigethegység hagyományos hegyvidéki településeit, több község márciusban dönt a csatlakozásról - jelentette be szerdán Alin Mos, az Erdélyi-szigethegység Nemzeti Park igazgatója.
2024. 02. 22. 15:30
Megosztás:

Csúcsot döntött a jelzálogkamat

Az Egyesült Államokban több mint kéthavi csúcsra emelkedett a 30 éves jelzáloghitelek kamata a február 16-án záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.
2024. 02. 22. 15:00
Megosztás:

Fejlesztést akar eszközölni az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság javaslatot mutatott be szerdán a digitális infrastruktúrák innovációjának, biztonságának és ellenállóképességének előmozdítására, valamint az összeköttetés javítására az európai gazdaság jövőbeni versenyképességének szavatolása érdekében.
2024. 02. 22. 14:30
Megosztás: