Speciális célú élelmiszer- és tápszerösszetevőket fejleszt támogatással a Sole-Mizo vezette konzorcium
A projektben a konzorciumvezető Sole-Mizo mellett részt vesz a Medifood Hungary Innovation Kft., a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) - közölték kedden az MTI-vel közleményben. A nemrégiben kezdődött kutatás-fejlesztési projekt három évig tart.
A projekt keretében a Sole-Mizo Zrt. tejfehérje-előállítás és -fejlesztés területén lévő ismereteire, a MATE élelmiszer-tudományi kutatási képességeire, a Medifood Hungary Innovation Kft. klinikai tápszerek területén szerzett tudására építve MPI/MPC-alapú speciális fehérjekeveréket állítanak elő. A tejfehérje izolátumok/koncentrátumok (MPI/MPC) a tejipar által előállított fehérjekészítmények, amelyeket egyebek között sporttevékenységnél, illetve a gyógyászatban alkalmaznak. Ezeket a Sole-Mizo Zrt. csornai üzemében már ma is magas minőségben, nagy mennyiségben állítják elő - ismertetik közleményben. A konzorcium a program során kidolgoz egy jelölési rendszert és hozzá kapcsolódó tanúsító védjegyet, amely objektíven, tudományosan alátámasztva mutatja a fehérjeforrásnak tekinthető élelmiszertermékek, fehérjekészítmények, illetve az ezeket tartalmazó élelmiszerek, speciális gyógyászati célra szánt tápszerek fehérjetápértékét - közölte a Sole-Mizo Zrt.