Több száz bozóttüzet oltottak el tavaly Hollandiában

A holland tűzoltóságnak tavaly legkevesebb 314 bozót- és futótüzet kellett megfékeznie, a legtöbb fellobbanó tüzet júniusban, főként mezőgazdasági és katonai területekről jelentették - tájékoztatott az NL Times című angol nyelvű holland hírportál a közbiztonságért felelős holland intézet (NIPV) éves jelentését ismertetve hétfőn.

Több száz bozóttüzet oltottak el tavaly Hollandiában

A beszámoló szerint a hollandiai bozót- és futótüzek legtöbbje, szám szerint 191 júniusban lobbant fel, a NIPV jelentése az érintett hónap folyamán tapasztalható rendkívüli szárazságot említi a lehetséges okok között. A mezőkön júniusban, valamint jelentős számban júliusban és augusztusban jelentett tűzesetek a gabonabetakarítás idejére estek - jegyezték meg.

A holland tűzoltóknak legkevesebb 70 alkalommal kellett kivonulniuk katonai területekre, de - mint említették - csak délelőtt vagy délután, ami a jelentés szerint azzal magyarázható, hogy a hadsereg főként ezekben az órákban végzi kiképzési gyakorlatait.

Kiemelték, az országban öt tűzesetet soroltak a kockázatuk miatt kiemelt intézkedést igénylő események (GRIP-státusz) közé, ezek között egyet május elején Assen, majd négyet júniusban, Bergen, Purmerend, Musselkanaal és Ter Apel környékén. Az érintett területek mindegyike az ország északi részén található, kettő Drente, valamint három az Észak-Hollandia nevű régióban.

A jelentés szerint a hollandiai tűzesetek legtöbbje 20 és 30 Celsius-fok közötti hőmérsékleten keletkezett, de jelentettek egy olyan esetet is, amikor a lángok fagypont alatti hőmérsékleten csaptak fel - tették hozzá.

Bitcoin bálnák ezt az alulértékelt DeFi kriptót vásárolják – Íme, miért!

A Bitcoin bálnák, akik hatalmas kriptobefektetéseikről híresek, újabb lépéseket tesznek, amelyek felkeltik a figyelmet. Miközben a Bitcoin továbbra is uralja a piacot, ezek a nagy befektetők csendben egy alulértékelt DeFi kriptót halmoznak fel, amely kezd figyelmet kapni: az FXGuys ($FXG). Ahogy a decentralizált pénzügyi (DeFi) piac növekszik, az FXGuys jelentős növekedési esélyekkel bíró versenyzőként emelkedik ki. A Bitcoin bálnák úgy pozícionálják magukat, hogy kihasználják az ebben rejlő hatalmas potenciált.
2024. 09. 30. 11:00
Megosztás:

Erősödő kamatcsökkentési várakozásokra estek a hozamok a itthon és a fejlett piacokon is

A szeptemberi francia és spanyol inflációs adatok, illetve az euróövezet inflációs várakozásai a vártnál is nagyobb mértékben estek és gyenge lett a gazdasági hangulatindex is; az USA-ban pedig a Fed kedvenc inflációs mutatója, a PCE maginfláció is alacsonyabb lett a vártnál. Így nem csoda, hogy végül a fejlett országokban erősödtek a kamatcsökkentési várakozások.
2024. 09. 30. 10:30
Megosztás:

Mire számíthatnak ma a befektetők?

Ma reggel több kínai adat is érkezett: a gyári aktivitás már az ötödik egymást követő hónapban zsugorodott, a szolgáltatási ágazat pedig meredeken lassult szeptemberben, ami arra utal, hogy Pekingnek még több ösztönzőre lesz szüksége ahhoz, hogy elérje a 2024-es növekedési célját, mivel az évből már csak három hónap van hátra.
2024. 09. 30. 10:00
Megosztás:

A BNB tulajdonosok áttérnek a szárnyaló SUI-re és a következő nagy dobásra, a Raboo-ra

A BNB tulajdonosok egyre inkább a SUI-ra és a Raboo-ra helyezik át a fókuszt. Ahogy a BNB árfolyama nyomás alatt áll és stagnál, ezek a feltörekvő projektek jövedelmező alternatívákat kínálnak. A SUI gyors DeFi-elfogadása és a Raboo innovatív AI-mém kombinációja révén mindkettő esélyes a következő nagy kriptovalutaként.
2024. 09. 30. 09:30
Megosztás:

Kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka

A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról(FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP).
2024. 09. 30. 09:00
Megosztás:

Csúcson a Dow, kedvezően alakult a Fed által figyelt PCE

Bizonytalan irányba mozdultak a tengerentúli tőzsdék a hét végéhez közeledve. Az S&P 500 kismértékben esett, míg a NASDAQ 0,4%-kal csökkent, a Dow pedig 0,3%-kal növekedett, így elérte eddigi csúcsát. Szektorok szintjén az energia 2%-os, illetve a közművek 1%-os emelkedése volt a legmeghatározóbb, míg a Nasdaqot a technológiaszektor 0,9%-os visszaesése húzta vissza.
2024. 09. 30. 08:30
Megosztás:

Árvíz - Romániában újabb áradástól tartanak

Újabb áradástól tartanak Romániában a két hete bekövetkezett árvíz által sújtott térségben, ezért vasárnap elrendelték 23 moldvai településen több mint ezer ember evakuálását megelőző jelleggel.
2024. 09. 30. 08:00
Megosztás:

Mondj fel a munkahelyeden! A DTX Exchange 10 000%-os növekedése lehet a te nagy lehetőséged, ahogy eléri a 3 millió dolláros mérföldkövet a NEAR és a LayerZero bikapiaca alatt

A kriptopiac bikás lendületet mutat, a BTC árfolyama a 65 ezer dolláros szint fölé emelkedik. A nagy bálnák tőkét tolnak ígéretes kriptókba, mint például a LayerZero (ZRO) és a Near Protocol (NEAR), amelyek megállíthatatlan lendülettel és növekvő fejlesztési tevékenységgel vezetik a heti nyertesek listáját.
2024. 09. 30. 07:00
Megosztás:

A vezető szakértő figyelmen kívül hagyja a mémcoin felhajtást, és az IntelMarketet (INTL) választja, hogy 1 dollárt érjen el a Dogecoin (DOGE) és a Ripple (XRP) előtt

Az idők során a fókusz egyre inkább eltolódott a rendkívül népszerű memecoin, a Dogecoin (DOGE) felől. Az elemzők egy új DeFi projektet fedeztek fel, amely várhatóan meghaladja ezt a híres mém valutát és az utalásokhoz használt Ripple-t (XRP), és eléri az 1 dolláros határt.
2024. 09. 30. 06:00
Megosztás:

Tízezrekre számítanak a Városligeti sörfesztiválon

Tízezreket várnak az október 10-13. között a Városligeti Műjégpályán megrendezett OktoBeerfestre, amely az ország legnagyobb sörfesztiválja.
2024. 09. 30. 05:00
Megosztás:

Nemzetközi helikopterharcászati gyakorlat kezdődik Pápán

Öt ország és 13 légi jármű részvételével nemzetközi helikopterharcászati oktatóképző gyakorlat kezdődik hétfőn a pápai repülőtéren – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024. 09. 30. 04:00
Megosztás:

Félő, hogy ez a folyamat magával ránthatja Budapest ingatlanpiacát i

Mi a közös Berlinben, Stockholmban, New Yorkban és San Franciscóban? Az, hogy mindegyikük városvezetése azt gondolta, jó ötlet központilag belenyúlni az ingatlanpiac kereslet-kínálati folyamataiba, és a lakáspolitikai illetve a turizmusfejlesztési kérdéseket egy huszárvágással megoldani. Az eredmény: drasztikus csökkenés a kínálati oldalon, elrettentették a befektetőket, csökkent az ingatlanok piaci értéke, romlott a minősége, amely visszahatott a városok vonzerejére is. A fentebb felsorolt városok listája nem teljes, de Terézváros vezetése az Airbnb betiltásával ehhez a társasághoz csatlakozhat, és félő, hogy ez a folyamat magával ránthatja Budapest ingatlanpiacát is – véli egyre több turisztikai szakember.
2024. 09. 30. 03:00
Megosztás:

Pénzesőt hoz Október hónap 5 csillagjegy számára is, ha tudja, hol keresse!

Felkészültél arra, hogy megtudd, milyen pénzügyi meglepetéseket tartogat számodra a következő hét? Fedezd fel személyre szabott horoszkópodat, amely tele van izgalmas előrejelzésekkel, szerencsenapokkal és titkos tippekkel a nyerő számok megtalálásához. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, hogy a csillagok segítségével növeld anyagi szerencsédet! Olvasd el most, és használd ki a sors által kínált lehetőségeket!
2024. 09. 30. 02:20
Megosztás:

Már tízből hat fiatal a szakképzést választja

Már tízből hatan a szakképzést választják az általános iskola nyolcadik osztálya után, és ezt az arányt a kormány tovább akarja erősíteni - mondta Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára vasárnap az M1 aktuális csatorna Család24 című műsorában.
2024. 09. 30. 02:00
Megosztás:

Albérlet adó 2025 – ennyi adót kell fizetned az albérlet után

Az ingatlan kiadás Magyarországon népszerű és jövedelmező befektetés lehet, azonban fontos tisztában lenni az ezzel járó adózási kötelezettségekkel. 2025-ben is folytatódnak az albérlet után fizetendő adók szabályai, ezért érdemes áttekinteni, hogy mire kell figyelni, ha bérbeadod az ingatlanodat.
2024. 09. 30. 01:00
Megosztás:

A Hamster Kombat már a tőzsdéken, a Neiro 100-szorozott; a Crypto All-Stars lesz a következő?

A mém érme térben zajló események a nagypályás befektetők figyelmét is felkeltették. A Hamster Kombat (HMSTR) az egyik legnagyobb durranás volt a közelmúltban, és már a tőzsdékre is felkerült, ami komoly előrehaladás.
2024. 09. 30. 00:01
Megosztás:

4 vezető kriptovaluta, amelyek felkeltik a bálnák figyelmét idén ősszel: Polkadot, Solana, Cybro és Worldcoin

Az ősz új lehetőségeket hoz a kriptovilágban. Bizonyos digitális valuták felkeltették a nagy befektetők figyelmét. A reflektorfényben a Polkadot, a Solana, a Cybro és a Worldcoin áll. Mindegyik kriptovaluta jelentős növekedési potenciált mutat az elkövetkező hónapokban. Merülj el a részletekben, hogy megtudd, miért emelkednek ki ezek az érmék, és mi állhat vonzerejük mögött.
2024. 09. 29. 23:00
Megosztás:

A következő nagy kriptovaluták, amelyek tízszeresére növelhetik a befektetésed: WIF, SHIB, MTAUR

A kriptopiac izgatottan zsong. Három érme – DogWifHat (WIF), Shiba Inu (SHIB) és MTAUR – ragadja meg a figyelmet. Mind a WIF token, mind a Shiba Inu kriptovaluta erőteljes növekedést mutatott az utóbbi időben. Eközben az MTAUR előértékesítése ragyogó lehetőségekkel kecsegtet. Segíthetnek ezek az érmék tízszeresére növelni a befektetésed?
2024. 09. 29. 22:00
Megosztás:

A BNB tulajdonosok Raboo és Neiro felé fordulnak! Szakértők felfedik az átrendeződés meglepő okait!

A legfrissebb piaci trendek azt mutatják, hogy a Binance Coin (BNB) tulajdonosai egyre inkább feltörekvő eszközök, mint például a Raboo ($RABT) és a Neiro (NEIRO) felé fordulnak. A BNB jelenleg 612 dollár körül kereskedik, így sok befektető diverzifikálja portfólióját, magasabb megtérülési lehetőségek reményében.
2024. 09. 29. 21:00
Megosztás:

A hatos lottót sem vitték el ezekkel a számokkal

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 09. 29. 20:00
Megosztás: