Új ügyvezető igazgató az OMV Magyarország élén

Júliustól Ján Hrivňák látja el az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatói és kiskereskedelmi üzletágvezetői feladatait. A szakember mintegy 10 éve dolgozik az OMV-nél, ahol az elmúlt több mint három évben a regionális kártya üzletágat irányította. Ján Hrivňák Balogh Tibort váltja az OMV Hungária élén, aki az OMV-n belül cégvezetőként folytatja pályafutását.

Új ügyvezető igazgató az OMV Magyarország élén

A szlovákiai születésű szakember felelősségi körébe tartozik az OMV Hungária Kft. 203 magyarországi töltőállomásának működtetése. Hrivňák a pozsonyi Comenius Egyetem stratégiai menedzsment szakán szerzett mesterdiplomát és folyékonyan beszél magyarul.

Az egyetemi éveket követően először az IBM-nél, majd a Holcim csoportnál építette karrierjét. Ezekben a cégekben elsősorban értékesítéssel, logisztikával, valamint ellátási lánc menedzsmenttel kapcsolatos feladatokat látott el. A Holcimnél előbb négy országért felelős beszerzési szakemberként, később tíz országot lefedve kategóriamenedzserként ért el sikereket.

Az OMV cseh, szlovák és magyar leányvállalatainál kezdetben menedzseri pozíciókat töltött be, majd üzemanyagkártyákért felelős regionális értékesítési vezetőként dolgozott a cégnél.

„Izgatottan várom a kihívást, hogy a Magyarország mobilitásában meghatározó szerepet betöltő vállalatot, az OMV Hungáriát vezethessem. A vállalat megújuló arculatával összhangban mindent megteszek azért, hogy a nemzetközi vállalati stratégiát követve, az OMV Hungária a fenntartható mobilitás támogatásának megkerülhetetlen szereplőjévé váljon Magyarországon” - mondta Ján Hrivňák. 

Mínuszban zártak az európai tőzsdék

Pozitív kezdés után veszteséggel zárt pénteken a főbb európai értékpapírpiacok többsége.
2024. 07. 05. 18:00
Megosztás:

Bírálatok érték a kínai elektromos autók megemelt uniós importvámját

Az elektromos járműipari ágazatban széleskörű bírálatot váltott ki mind európai, mind kínai vállalatok részéről az Európai Bizottság csütörtökön bejelentett döntése a Kínában gyártott elektromos járművek imporvámjának megemeléséről.
2024. 07. 05. 17:30
Megosztás:

Nyilatkozatot tettek a BIOEAST-tagországok

A soros magyar EU-elnökség a BIOEAST kezdeményezéssel együttműködve magas szintű politikai fórumot szervezett Brüsszelben a közép- és kelet-európai kutatás és innováció előmozdítására - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 05. 17:00
Megosztás:

Horvátország természetes fürdővizei a legtisztábbak Európában

Horvátország rendelkezik Európa legtisztább természetes fürdővizeivel az Európai Bizottság (EB) és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) idei vizsgálata szerint - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség az MTI-t csütörtökön.
2024. 07. 05. 16:30
Megosztás:

Tovább romlott a hangulat a német járműiparban

A német járműipari vállalatok üzleti hangulatát jelző mutató csökkent júniusban a müncheni ifo gazdaságkutató intézet felmérésének eredményei szerint.
2024. 07. 05. 16:00
Megosztás:

Jelen voltunk a Sanghaji AI-konferencián

A Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára a Sanghaji AI-konferencián ismertette Magyarország szakpolitikai célkitűzéseit - közölte a tárca az MTI-vel csütörtökön.
2024. 07. 05. 15:30
Megosztás:

Hhajdúsági expót és agrárfórumot tartanak Hajdúböszörményben

Nemzetközi traktorhúzó versenyt, mezőgazdasági kiállítást és vásárt tartanak Hajdúböszörményben augusztus 9-10-11-én, egyidejűleg megrendezik Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumát - ismertették a szervezők csütörtökön Hajdúböszörményben, sajtótájékoztatón.
2024. 07. 05. 15:00
Megosztás:

Fejlesztésre nyert támogatást a Re-Glass Kft.

Az üveghulladék-hasznosítással foglalkozó orosházi Re-Glass Kft. mintegy 350 millió forintos projekt keretében technológiai fejlesztést hajtott végre, amellyel képessé vált százszázalékos tisztaságú polivinil butirál (PVB) fólia és granulátum gyártására. A vállalat most piacot keres a speciális technológiának és a terméknek - tájékoztatta a cég ügyvezetője csütörtökön az MTI-t.
2024. 07. 05. 14:30
Megosztás:

Eljárás indult a Lidl Magyarországgal szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárás alá vonta a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt-t, mert a vállalkozás vélhetően megalapozatlan piacelsőségi állítással téveszthette meg a fogyasztókat - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 05. 14:00
Megosztás:

Ismét lehet pályázni a Kincses Kultúróvoda címre

Nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Kincses Kultúróvoda pályázatot a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), hogy erősítse az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködését, valamint elismerje az óvodai és kulturális területen meglévő értékeket.
2024. 07. 05. 13:30
Megosztás:

A McDonalds több céggel karöltve élelmiszerellátó bázist indít Kínában

Az amerikai McDonald's gyorsétteremlánc négy pékséggel és élelmiszer-beszállítóval, köztük a Bimbóval és a Tyson Foodsszal együttműködve közösen indít élelmiszerellátó bázist a közép-kínai Hopej tartományban.
2024. 07. 05. 13:00
Megosztás:

Új esélyt kapnak a gazdák az uniós képviseletükre

Az élelmezésbiztonság megőrzése érdekében Magyarország uniós elnöksége során a gazdabarát, a válságálló, a versenyképes, a fenntartható és a tudásalapú európai mezőgazdaság megteremtéséért fog dolgozni - közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint Nagy István agrárminiszter.
2024. 07. 05. 12:30
Megosztás:

Ideális a száraz, meleg idő az aratáshoz

A száraz, meleg idő ideális az aratáshoz, de az ország középső részein fokozódik az aszály, a nyári növényeknek szükségük lenne esőre - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 07. 05. 12:00
Megosztás:

Új felsővezetőket neveznek ki a 4iG csoportnál

Új felsővezetőket nevezett a 4iG a vállalatcsoportnál zajló transzformációs program következő állomásaként - közölte a társaság csütörtökön.
2024. 07. 05. 11:30
Megosztás:

Korszerűsítik a mezőhegyesi utakat

Kétszázmillió forint uniós támogatásból korszerűsítenek öt belterületi utat a Békés vármegyei Mezőhegyesen - közölte a projektgazda az MTI-vel.
2024. 07. 05. 11:00
Megosztás:

Fontos szerepünk van a Kína és az EU közötti kapcsolatokban

Magyarország a fejlődő távol-keleti kapcsolatainak köszönhetően különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban - mondta a budapesti EU-Kína turisztikai csúcstalálkozó szerda esti eseményén a nemzetgazdasági miniszter.
2024. 07. 05. 10:30
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2024. 07. 05. 10:00
Megosztás:

Jórészt gyengülés az ázsiai tőzsdéken

Jórészt gyengültek a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a térség irányadó tőzsdéje, a tokiói börze Nikkei225 indexe 0,07 százalékos csökkenéssel, 40 893 ponton zárt. A részvények szélesebb körét összefogó Topix index 0,61 százalékkal süllyedt.
2024. 07. 05. 09:30
Megosztás:

Bizonytalanul kezdődhet a kereskedés

Bizonytalanul, legfeljebb kisebb elmozdulással kezdhet pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe - írta az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 07. 05. 09:00
Megosztás:

Májusban lassult a cseh kiskereskedelmi forgalom növekedése

Májusban immár hatodik hónapja nőtt a kiskereskedelmi forgalom Csehországban, a növekedés üteme azonban 4,4 százalékra mérséklődött az áprilisi 5,7 százalékról - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal csütörtökön Prágában.
2024. 07. 05. 08:30
Megosztás: