Újabb mérföldkőhöz ért üzleti stratégiája megvalósításában az Appeninn Nyrt.

Eladta a Dreamland Holding Zrt.-ben meglévő 75%-os többségi tulajdoni részesedését az Appeninn Nyrt. A tranzakció létrejöttével az Appeninn Nyrt. újabb fontos lépést tett a 2022 februárjában elfogadott, módosított stratégiájában foglalt célok teljesítése irányába. Ennek értelmében a tőzsdei társaság a turisztikai portfóliójába tartozó cégek, illetve tulajdonosi részesedések eladásából származó forrásokat a core business ingatlanportfóliójának fejlesztésére, valamint újabb magyarországi és regionális irodapiaci és kiskereskedelmi ingatlanok akvizíciójára kívánja fordítani.

Újabb mérföldkőhöz ért üzleti stratégiája megvalósításában az Appeninn Nyrt.

Lezárult az Appeninn Nyrt.-nek a Dreamland Holding Zrt.-ben fennálló 75 százalékos tulajdonrészének értékesítése. A tőzsdei társaság részesedését a Dreamland Investment Holding Kft. vette meg. Az új tulajdonos a Central European Opportunity II. Magántőkealap és a dr. Szepesi Richárd érdekeltségébe tartozó Szepard Bizalmi Vagyonkezelő közösen alapított társasága. Ezzel a projektek szakmai irányítása és pénzügyi háttere továbbra is következetes és megnyugtató marad.

Az Appeninn Nyrt. két évvel ezelőtt vásárolt többségi tulajdonrészt a Dreamland Holding Zrt.-ben, amely több jelentős volumenű turisztikai ingatlanfejlesztési projektet indított el Magyarországon. Ezek közé tartozik a Balaton partján, Szántódon létesülő BalaLand Family Hotel és BalaLand Familypark megvalósítása. Emellett a társaság indította el a visegrádi Lepence Strand- és Élményfürdő teljes körű rekonstrukcióját, valamint a Minaro Hotel Tokaj és turisztikai Központ építését is. Az utóbbi projekt részeként egy 10 hektáros telken egy 5 csillagos prémium kategóriás felnőttbarát hotel fog megnyílni 2022-ben Tokaj város szomszédságában.

Az Appeninn Nyrt. 2022. február 10-én döntött üzleti stratégiája módosításáról, amelynek értelmében az irodapiaci és kereskedelmi ingatlanok piacán való terjeszkedésre helyezi a hangsúlyt. Ezt szem előtt tartva a társaság a turisztikai portfólióját képező projekttársaságokban meglévő tulajdonrészét – megfelelő megtérülés mellett – értékesíteni kívánja, és jelentős részben ebből kívánja előteremteni azokat a forrásokat, melyeket core business portfóliója erősítésére, valamint a meglévő ingatlanállományának korszerűsítésére fordítana.

Az Appeninn Nyrt. üzleti stratégiájába foglalt célok megvalósítása irányába történő lépések közé illeszkedik a társaságnak a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.-ben meglévő 75 százalékos közvetett tulajdoni hányadának 2022 márciusában történt értékesítése, valamint a jelenlegi, a társaságnak a Dreamland Holding Zrt.-ben meglévő 75%-os tulajdonrészének eladása is.

„A Dreamland Holding Zrt. projektjei Magyarország kiemelt turisztikai régióiban valósulnak meg és jelentős üzleti potenciállal rendelkeznek. Az Appeninn Nyrt. szigorúan pénzügyi és üzleti szempontok alapján döntött a Dreamland Csoport értékesítéséről, a fejlesztések szempontjából optimális időben és kockázati ponton profitot generálva adta el a Dreamland Holding Zrt. fejlesztéseit. Ezzel az Appeninn Nyrt. újabb fontos mérföldkőhöz érkezett az üzleti stratégiájában kitűzött célok teljesítése felé, hogy a turisztikai portfóiló értékesítésével felszabaduló forrásokat a részvényesei és kötvényesei érdekeit szem előtt tartva core portfóliójának fejlesztésére és a további bővülést magas hozamot ígérő, jó minőségű, elsősorban CEE és SEE régióban és Budapesten található irodaépületek akvizíciójára fordítsa, mely  már rövid és középtávon is képes jelentős üzleti eredményt generálni” – fogalmazott dr. Bihari Tamás, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.

Romániában a lakások alig egy ötödére kötöttek kötelező biztosítást

Romániában 1,85 millió lakásra, vagyis a lakások alig húsz százalékára kötötték meg a tulajdonosok a törvény által előírt kötelező biztosítást, ennek ellenére senkit sem bírságoltak meg a mulasztásért, mert a polgármesterek nem akarják magukra haragítani a szavazókat - írta kedden a Hotnews.ro hírportál.
2023. 02. 08. 02:00
Megosztás:

Megugrott a repülőgépjárat-törlésekkel és az automatákból vásárolt jegyekkel kapcsolatos panaszok száma a Budapesti Békéltető Testületnél

Több mint 4000 ügyben hozott döntést tavaly a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által működtetett Budapesti Békéltető Testület (BBT). Az érdemi ügyek háromnegyedében a jogviták a fogyasztók és a vállalkozások számára egyaránt kedvezően, mindkét fél megelégedésére zárultak.
2023. 02. 08. 01:30
Megosztás:

Trendek a logisztikában: mikroteljesítési központok, IoT, 5G és integrált, automatizált megoldások

A korona-vírus járvány okozta rendelkezések felgyorsították az online vásárlás felé való átállást megváltoztatva ezzel a vásárlási szokásokat. Az online értékesítés növekedése az intralogisztikai és raktári műveletek felfutását eredményezte. Nemzetközi és hazai viszonylatot nézve is egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy sikerének kulcsa a belső termelési és elosztási folyamatok optimalizálásában, vagyis az intralogisztikában, és annak automatizálásában rejlik. De milyen kihívásokkal szembesül a logisztikai iparág, és milyen trendek várhatóak? A QLM piaci körképe.
2023. 02. 08. 01:00
Megosztás:

Jön a digitális font?

Digitális font meghonosításáról kezdett nyilvános konzultációt kedden a Bank of England és a brit pénzügyminisztérium.
2023. 02. 08. 00:30
Megosztás:

Pluszban zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Emelkedéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 02. 08. 00:05
Megosztás:

Májusban létrejön Magyarország második legnagyobb bankja

A tegnapi napon a Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének záró lépését. Így a bankcsoport két tagja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. a terveknek megfelelően, 2023. április 30-án egyesül, és MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését. Az így létrejövő, tisztán magyar tulajdonú nagybank a mérlegfőösszeg alapján Magyarország második legnagyobb piaci szereplője lesz. A bankcsoport az ügyfeleket érintő legfontosabb változásokról hamarosan tájékoztató kampányt indít.
2023. 02. 07. 23:30
Megosztás:

Az Indamedia és a Mediaworks megállapodása új távlatokat nyit az online hirdetési piacon

Stratégiai együttműködést kötött az Indamedia csoport és a Mediaworks Hungary. Az Indamedia népszerű, teljes képernyős, videós hirdetési megoldásának, az IndaSpotnak az adaptációja a Mediaworks portfólióján is elérhetővé válik.
2023. 02. 07. 23:00
Megosztás:

Egyre több veszély leselkedik a gyerekekre az interneten egy kutatás szerint

Az elmúlt két évben a gyerekek az online térben növekvő számban találkoztak felnőtt tartalommal, magukat gyereknek kiadó felnőttel, zsaroló vagy adathalász üzenetekkel - állapította meg egy friss, a biztonságos internet napjára készült felmérés.
2023. 02. 07. 22:30
Megosztás:

Írországban vásárol céget a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. (Richter) a Consilient Health részvényeseitől megvásárolta az OC Distributors Ltd., Írországban bejegyzett vállalatot, amely számos nőgyógyászati készítmény marketing és értékesítési jogait birtokolja - jelentette be kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a gyógyszergyár. A tranzakció értéke 32,5 millió angol font (14,149 milliárd forint).
2023. 02. 07. 22:00
Megosztás:

Nőtt az ipari termelés decemberben

2022 decemberében az ipari termelés volumene 2,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 5,7 százalékkal emelkedett. A jelentős eltérést a nyers adathoz képest az okozza, hogy 2022 decemberében kettővel kevesebb munkanap volt, mint 2021 decemberében - jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 02. 07. 21:30
Megosztás:

Csökkent a német ipari termelés decemberben

A vártnál nagyobb mértékben csökkent az ipari termelés Németországban decemberben a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése szerint. A csökkenés különösen a vegyiparban és az energiaintenzív ágazatokban volt nagymértékű. Az egész éves ipari termelés is elmarad az előző évitől.
2023. 02. 07. 21:00
Megosztás:

Volánbusz: a bankkártyás fizetés növeli az új buszok szolgáltatási színvonalát

A bankkártyás fizetés tovább növeli az új buszok szolgáltatási színvonalát - közölte a Volánbusz kedden az MTI-vel, miután február 26-áig teszteli a Budapest-Baja vonalon közlekedő tíz autóbusz fedélzetén a bankkártyás jegy- és bérletvásárlást.
2023. 02. 07. 20:30
Megosztás:

Csehországban 3,6 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom

Tavaly 3,6 százalékkal visszaesett a kiskereskedelmi forgalom Csehországban az előző évhez képest - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal kedden Prágában. 2021-ben még 4,4 százalékos növekedést mutatott a kiskereskedelem.
2023. 02. 07. 20:00
Megosztás:

Forintgyengülés kora este

Gyengült a forint kedden kora estére a főbb devizákkal szemben a reggeli jegyzésekhez képest a bankközi devizapiacon.
2023. 02. 07. 19:32
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden.
2023. 02. 07. 19:00
Megosztás:

Az OTP és a Mol húzta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 423,34 pontos, 0,95 százalékos emelkedéssel, 45 217,19 ponton zárt kedden.
2023. 02. 07. 18:30
Megosztás:

Csehországban és Szlovákiában indít új tévécsatornát a Network4

Csehországban és Szlovákiában indít új tévécsatornát a Network4 csoport, megkezdve ezzel a médiacég nemzetközi bővülését. A február 7-étől fogható STORY4 elsősorban a női nézők igényeire épít romantikus, valamint családbarát minőségi sorozataival és filmjeivel hiánypótló szerepet tölt be a cseh és a szlovák piacon. Az új csatorna HD minőségben érkezik – jelentette be Borsány-Gyenes András, a médiacég elnöke a budapesti sajtótájékoztatóján.
2023. 02. 07. 18:00
Megosztás:

A GVH vizsgálatot indított a Wizz Air jegyértékesítési gyakorlata miatt

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a Wizz Air légitársasággal szemben, mivel a jegyvásárlás során vélhetően megtévesztéssel tereli a fogyasztókat feláras szolgáltatásai felé.
2023. 02. 07. 17:30
Megosztás:

Magyarország: csökken a koronavírus-fertőzés, az influenza és az RSV még terjed

Magyarországon 2023. január utolsó hetében – az MTI által közölt adatok szerint – hivatalosan 620 új Covid–19-fertőzöttet igazoltak (napi átlagban 88-at). Kórházban 383 beteget ápoltak, s 19, többségében idős, krónikus beteg halt meg.
2023. 02. 07. 16:30
Megosztás:

Pár éve csúcson volt, ma eltűnőben ez a lakáshitel konstrukció

Nagyot fordult a világ: 2018-ban még a legnépszerűbb konstrukció volt, ma egyre több bank kivezeti a kínálati palettájából az 5 éves kamatperiódusú lakáshitelt. De mi ennek a változásnak az oka? A Bankmonitor szakértői ennek jártak utána.
2023. 02. 07. 16:00
Megosztás: