Újabb mérföldkőhöz ért üzleti stratégiája megvalósításában az Appeninn Nyrt.

Eladta a Dreamland Holding Zrt.-ben meglévő 75%-os többségi tulajdoni részesedését az Appeninn Nyrt. A tranzakció létrejöttével az Appeninn Nyrt. újabb fontos lépést tett a 2022 februárjában elfogadott, módosított stratégiájában foglalt célok teljesítése irányába. Ennek értelmében a tőzsdei társaság a turisztikai portfóliójába tartozó cégek, illetve tulajdonosi részesedések eladásából származó forrásokat a core business ingatlanportfóliójának fejlesztésére, valamint újabb magyarországi és regionális irodapiaci és kiskereskedelmi ingatlanok akvizíciójára kívánja fordítani.

Újabb mérföldkőhöz ért üzleti stratégiája megvalósításában az Appeninn Nyrt.

Lezárult az Appeninn Nyrt.-nek a Dreamland Holding Zrt.-ben fennálló 75 százalékos tulajdonrészének értékesítése. A tőzsdei társaság részesedését a Dreamland Investment Holding Kft. vette meg. Az új tulajdonos a Central European Opportunity II. Magántőkealap és a dr. Szepesi Richárd érdekeltségébe tartozó Szepard Bizalmi Vagyonkezelő közösen alapított társasága. Ezzel a projektek szakmai irányítása és pénzügyi háttere továbbra is következetes és megnyugtató marad.

Az Appeninn Nyrt. két évvel ezelőtt vásárolt többségi tulajdonrészt a Dreamland Holding Zrt.-ben, amely több jelentős volumenű turisztikai ingatlanfejlesztési projektet indított el Magyarországon. Ezek közé tartozik a Balaton partján, Szántódon létesülő BalaLand Family Hotel és BalaLand Familypark megvalósítása. Emellett a társaság indította el a visegrádi Lepence Strand- és Élményfürdő teljes körű rekonstrukcióját, valamint a Minaro Hotel Tokaj és turisztikai Központ építését is. Az utóbbi projekt részeként egy 10 hektáros telken egy 5 csillagos prémium kategóriás felnőttbarát hotel fog megnyílni 2022-ben Tokaj város szomszédságában.

Az Appeninn Nyrt. 2022. február 10-én döntött üzleti stratégiája módosításáról, amelynek értelmében az irodapiaci és kereskedelmi ingatlanok piacán való terjeszkedésre helyezi a hangsúlyt. Ezt szem előtt tartva a társaság a turisztikai portfólióját képező projekttársaságokban meglévő tulajdonrészét – megfelelő megtérülés mellett – értékesíteni kívánja, és jelentős részben ebből kívánja előteremteni azokat a forrásokat, melyeket core business portfóliója erősítésére, valamint a meglévő ingatlanállományának korszerűsítésére fordítana.

Az Appeninn Nyrt. üzleti stratégiájába foglalt célok megvalósítása irányába történő lépések közé illeszkedik a társaságnak a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.-ben meglévő 75 százalékos közvetett tulajdoni hányadának 2022 márciusában történt értékesítése, valamint a jelenlegi, a társaságnak a Dreamland Holding Zrt.-ben meglévő 75%-os tulajdonrészének eladása is.

„A Dreamland Holding Zrt. projektjei Magyarország kiemelt turisztikai régióiban valósulnak meg és jelentős üzleti potenciállal rendelkeznek. Az Appeninn Nyrt. szigorúan pénzügyi és üzleti szempontok alapján döntött a Dreamland Csoport értékesítéséről, a fejlesztések szempontjából optimális időben és kockázati ponton profitot generálva adta el a Dreamland Holding Zrt. fejlesztéseit. Ezzel az Appeninn Nyrt. újabb fontos mérföldkőhöz érkezett az üzleti stratégiájában kitűzött célok teljesítése felé, hogy a turisztikai portfóiló értékesítésével felszabaduló forrásokat a részvényesei és kötvényesei érdekeit szem előtt tartva core portfóliójának fejlesztésére és a további bővülést magas hozamot ígérő, jó minőségű, elsősorban CEE és SEE régióban és Budapesten található irodaépületek akvizíciójára fordítsa, mely  már rövid és középtávon is képes jelentős üzleti eredményt generálni” – fogalmazott dr. Bihari Tamás, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.

Pusztító villámárvizekre készülhet Kalifornia a jövőben

Nagy területen pusztító villámárvizekkel kell szembenéznie a jövőben a ma történelmi szárazsággal küzdő Kaliforniának, amelyek nagyobb kárt okozhatnak majd, mint egy erős földrengés - állapították meg a Kaliforniai Egyetem (UCLA) kutatói.
2022. 08. 14. 03:00
Megosztás:

Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén

Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
2022. 08. 14. 02:00
Megosztás:

Szeptember elején tartják a Budapest Short Film Fesztivált, a BUSHO-t

Augusztus 30. és szeptember 4. között tartják a 18. Budapest Short Film Fesztivált, vagy közismert nevén a BUSHO-t, amelyen a nevezett csaknem 1000 filmből 65-öt láthatnak az érdeklődők a fővárosban.
2022. 08. 14. 00:01
Megosztás:

Az átlag 69 éves nyugdíjkorhatárra számít

Átlagosan 69 évre teszik a rájuk váró nyugdíjkorhatárt a 30-59 évesek - derül ki a K&H a legfrissebb felméréséből, amelyet szombaton juttattak el az MTI-nek.
2022. 08. 13. 22:00
Megosztás:

A MÁSZ tagjai nyitva lesznek a független benzinkutak demonstrációja idején is

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalataihoz tartozó benzinkutak nyitva lesznek augusztus 19-én és 20-án - közölte a szövetség szombaton, miután arról értesült, hogy a Független Benzinkutak Szövetsége megmozdulást hirdetett, amelynek következtében azon a két napon a tagságukhoz tartozó 500-600 töltőállomás várhatóan nem fog üzemelni.
2022. 08. 13. 21:00
Megosztás:

Ezeket a számokat húzták az ötös lottón

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
2022. 08. 13. 20:00
Megosztás:

Negatív kilátást adott a magyar adósosztályzatra az S&P

Negatívra módosította az eddigi stabilról Magyarország osztályzatának kilátását az S&P Global Ratings. A nemzetközi hitelminősítő ugyanakkor változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot: a cég megerősítette a devizában és hazai valutában fennálló, rövid és hosszú futamidejű magyar államadósság-kötelezettségek "BBB/A-2" szintű, befektetési kategóriás minősítését.
2022. 08. 13. 18:00
Megosztás:

Hétfőtől ismét elhelyezkedési juttatást kaphatnak a versenyszférára váltó közfoglalkoztatottak

Több mint kétezer közfoglalkoztatott részesülhet havi 45 600 forint elhelyezkedési juttatásban augusztus 15-étől, ha állást talál a versenyszférában - jelentette be Kutnyánszky Zsolt. A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szombaton kiadott közleménye szerint az iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára elmondta: a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program újraindítása mellett a hónap közepétől megint igényelhető a lakhatási és utazási támogatás is, ami a mobilitás élénkítésével szolgálja a foglalkoztatás további növelését.
2022. 08. 13. 17:00
Megosztás:

Bővíti gyártókapacitását a szegedi Medikémia Zrt.

Uniós támogatással, több mint 350 millió forintos beruházással bővíti kapacitását az autóápolási cikkeket, háztartási termékeket és festékaeroszolokat gyártó szegedi Medikémia Zrt. - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
2022. 08. 13. 16:00
Megosztás:

Felújítanak négy iskolát a tamási tankerületben

Felújítanak négy általános iskolát a tamási tankerületben a Magyar Falu program mintegy 130 millió forintos támogatásával.
2022. 08. 13. 15:00
Megosztás:

A 10 százalék alatti személyi hitel kamatok utolsó napjai jönnek

Rekordokat dönt a személyi hitel piac. A money.hu szakértői szerint a kihelyezések összegének megugrásában komoly szerepet játszik, hogy a nagyobb összegű személyi kölcsönök kamatai között még most is találunk 10 százalék alatti ajánlatokat.
2022. 08. 13. 14:00
Megosztás:

Kiderült, miért bírságolták meg a Ryanairt: a hatóság szerint nem is neki kell adóznia

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.
2022. 08. 13. 13:00
Megosztás:

Kiderült, miért bírságolták meg a Ryanairt: a hatóság szerint nem is neki kell adóznia

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.
2022. 08. 13. 13:00
Megosztás:

Amerikai-kínai csúcstalálkozót tarthatnak novemberben

Az amerikai és a kínai elnök novemberben személyesen találkozhat, első alkalommal Joe Biden hivatalba lépése óta, a G20-csoport indonéziai csúcstalálkozója keretében - értesült a The Wall Street Journal című amerikai lap.
2022. 08. 13. 12:00
Megosztás:

Hatvan százalékos a horvát gáztároló töltöttségi szintje

Horvátország egyetlen gáztárolója elérte a 61 százalékos töltöttségi szintet, az ott tárolt gáz tíz százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban - írta az Index.hr című horvát hírportál pénteken.
2022. 08. 13. 11:00
Megosztás:

Maximum 19 Celsius-fokra szabad felfűteni a középületeket Németországban

Az energiatakarékosság jegyében a kórházak és a szociális intézmények kivételével minden középületet legfeljebb 19 Celsius-fokos hőmérsékletre szabad felfűteni Németországban az ősszel kezdődő fűtési szezonban - jelentette be pénteken Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter.
2022. 08. 13. 10:00
Megosztás:

Romániában 21 százalékkal nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások

Romániában 21 százalékkal, 4,379 milliárd euróra nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások az első fél évben a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank.
2022. 08. 13. 09:00
Megosztás:

Még mindig vezető szabálytalanság a lejárt termék forgalmazása

A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint - tájékoztat honlapján a Nébih.
2022. 08. 13. 08:00
Megosztás:

Poliovírust találtak New York szennyvízében

A járványos gyermekbénulásért felelős poliovírust találtak New York szennyvízében, különösen az oltatlanok vannak veszélyben - közölték a városi és állami hatóságok pénteken.
2022. 08. 13. 07:00
Megosztás:

Már a Sziget fesztiválon is lehet határvadásznak jelentkezni

A Sziget fesztiválon felállított Prevenciós Pontban is várják a határvadász hivatás és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőket - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken.
2022. 08. 13. 06:00
Megosztás: