Újabb szintlépés a BÉT-en, immár a standard kategóriában jegyzik a DM-KER részvényeit

Szimbolikus kereskedésindító csengetés jelezte a mai napon az újabb kategórialépést a Budapesti Értéktőzsdén – az építőipari- és mezőgazdasági gépeket forgalmazó DM-KER részvényei a BÉT középvállalati platformja, a BÉT Xtend után immár a Standard kategóriában forognak. A DM-KER és a BÉT közös története évekkel ezelőtt kezdődött – a BÉT Xtend piacon történő, 2020 eleji megjelenést megelőzően a DM-KER a BÉT középvállalati szolgáltatáspalettájának számos elemét igénybe vette.

Újabb szintlépés a BÉT-en, immár a standard kategóriában jegyzik a DM-KER részvényeit

A mai napon ünnepélyes ceremónia keretein belül debütált a DM-KER a BÉT szabályozott piacán, amelynek nyomán a társaság részvényei az ezzel már 17 kibocsátót számláló Standard kategóriában kereskedhetők. A szimbolikus csengetésen a DM-KER Nyrt képviseletében Kocsy Barnabás vezérigazgató és Szegedi Judit vezérigazgató-helyettes, illetve a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese, Máté-Tóth István is részt vett.

A Magyar Nemzeti Bank március 8-án hagyta jóvá a DM-KER korábban kibocsátott, és a BÉT Xtend platformra bevezetett részvényeinek szabályozott piacra történő átsorolásához szükséges tájékoztatót. A határozat értelmében a 126.231.000 darab, egyenként öt forint névértékű, dematerializált törzsrészvény a Standard kategóriában lesz elérhető.

A 2008-ban alapított DM-KER kimagasló eredményeket ért el az építőipari- és mezőgazdasági gépek értékesítésében. Az eszközök forgalmazásán túl a társaság az alkatrész-értékesítésben és a szervizelésben is érdekelt. A teljes mértékben magyar tulajdonú vállalkozás dinamikusan növekszik, emellett olyan, a szegmensben elismert márkák hivatalos és kizárólagos hazai forgalmazója és javítóműhelye, mint a Csehországban gyártott Bobcat és a dél-koreai Doosan.

A DM-KER és a BÉT története több évvel ezelőtt kapcsolódott össze. A társaság 2018-ban mutatkozott be a BÉT dinamikusan növekvő, tőzsdeaspiráns középvállalatokat felsorakoztató kiadványában, a BÉT50-ben, majd szintén ugyanebben az évben csatlakozott a BÉT és a Londoni Tőzsdecsoport által közösen szervezett vállalatfejlesztési képzéshez, az ELITE Programhoz. A DM-KER a tőzsdei megjelenés kapujában, a bevezetést elősegítendő a Mentor Program keretében elérhető támogatásra is sikeresen pályázott. Ezt követően a társaság értékpapírjaival 2020 januárjában indult meg a kereskedés a középvállalati igényekre specializált BÉT Xtend platformon. A tranzakció során többek között a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap is részesedést szerzett a társaságban.

A DM-KER-nél azt valljuk, hogy a fejlődésben sosem szabad megállni, ez egyaránt igaz az üzleti tevékenységre és a tőkepiaci jelenlétre is. A szabályozott piacon való megjelenésünk hűen tükrözi elkötelezettségünket a tőkepiacot jellemző transzparencia tekintetében is. Reméljük, hogy meglévő kis- és intézményi befektetőink mellett újabb hazai és külföldi intézmények is bizalommal fognak felénk nyitni befektetéseiket illetően. Szeretnénk, ha a vállalat részvényeit néhány év múlva már a prémium kategóriában jegyeznék, ehhez ma megtettük az első lépést – mondta el a szintlépés kapcsán Kocsy Barnabás, a DM-KER Nyrt. vezérigazgatója.
 
„Büszkeséggel tölt el, hogy rövid időn belül egy újabb kibocsátó emelkedett ki a BÉT Xtend mezőnyéből. Csakúgy, mint a kategórialépést decemberben végrehajtó Megakrán, a DM-KER elmúlt években bejárt útja is mintaszerűnek tekinthető a hazai tőkepiacon, legyen szó a pénzügyi növekedésről, vagy éppen a szervezetfejlesztésről. A Budapesti Értéktőzsdénél a továbbiakban is azon fogunk dolgozni, hogy minden támogatást megadjunk a tőkeági forrásbevonásra a növekedés eszközeként tekintő vállalatok számára.” – jelentette ki Máté-Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese.

Meglepő változás történt Budapest és agglomerációjának ingatlanpiacán

Elsősorban az alacsonyabb négyzetméterárak mozgatják az ingatlanvásárlókat a főváros és agglomerációja között. Az árak azonban rendkívül magasra emelkedtek az a Budapest környéki településeken, így a szakértő szerint fordulni látszik a trend, miközben a fővárosban megváltozott az “ingatlanok felhasználásának jellege”.
2023. 03. 21. 12:30
Megosztás:

3+1 tipp az álláskereső huszonéveseknek

Huszonéves álláskeresőként közel sem ugyanazok a problémáink, mint amik majd évtizedekkel később lesznek. De tény, hogy ilyenkor is jól jönnek a jó tanácsok a tapasztaltabbaktól. Épp ezért hoztunk most 3+1 tippet, kifejezetten ennek a munkát kereső korosztálynak.
2023. 03. 21. 12:00
Megosztás:

Jelnyelvi tolmácsok segítik a siketeket és nagyothallókat az Erste összes bankfiókjában

A hallássérültek számára teszi egyszerűbbé a mindennapi bankolást az Erste legújabb szolgáltatása. A pénzintézet összes fiókjában, a teljes nyitvatartási időben jeltolmácsok segítik a siket és nagyothalló ügyfeleket a pénzügyek intézésében.
2023. 03. 21. 11:30
Megosztás:

Annyit költünk az autóra, amennyiből egy egzotikus nyaralásra is mehetnénk

Kiszámoltuk már valaha, mennyibe kerül a saját autónk, pusztán attól, hogy van? Valóban használjuk és kihasználjuk olyan mértékben, hogy megérje fenntartani, és fizetni utána évről évre a tetemes költségeket? Ma már elavult szemlélet az, hogy saját autó nélkül megáll az élet, hiszen olyan bérlési formák állnak rendelkezésre, amelyeknek köszönhetően, ha akarjuk, naponta másik járművet használhatunk, az utazási céljainknak megfelelően.
2023. 03. 21. 11:00
Megosztás:

A jövőbeli nyugdíj nagysága ettől a számadattól függ - érkezik a valorizációs szorzó 2023

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kormány azt a nyúlfarknyi jogszabályt, amelyben kihirdeti a nyugdíjak megállapításához nélkülözhetetlen szorzószámot a tavalyi 17,5 százalékos bruttó átlagkereset-növekedés alapján – írja a Bank360.hu.  
2023. 03. 21. 10:37
Megosztás:

Hogyan válasszuk ki a megfelelő okosórát? Figyelj az egészségedre a Garmin vagy a Huawei okosórákkal!

Manapság egyre népszerűbbek a mobil eszközök. Kétségtelen, hogy nagyban megkönnyítik az életünket. A technológiai kütyük legnagyobb előnye az állandó internet-hozzáférés, a kapcsolattartás másokkal és az életünket egyszerűbbé, hatékonyabbá tévő funkciók. Az okostelefonok és táblagépek a leggyakrabban használt eszközök, de az okosórák is egyre népszerűbbek.
2023. 03. 21. 10:30
Megosztás:

Pluszban nyitottak az európai tőzsdék

Indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon.
2023. 03. 21. 10:00
Megosztás:

Csoportos létszámcsökkentés lesz a NÖF-nél

Csoportos létszámcsökkentés lesz a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-nél.
2023. 03. 21. 09:30
Megosztás:

Folytatódik az Árzuhanás a SPAR-nál

A SPAR Magyarország minden héten az Árzuhanás Promóció keretein belül teszi még vonzóbbá kínálatát. Ettől a hétfőtől az alábbi termékkörök Promócióban résztvevő termékeinek árai, terméktől függően 5-40%-kal lesznek olcsóbbak a SPAR és INTERSPAR áruházakban. A múlt héten több mint 300 termékkel indult el a Promóció, ez a szám ezen a héten közel 70 termékkel bővül.
2023. 03. 21. 08:45
Megosztás:

A ChatGPT alkalmazásnak kiberbiztonsági kockázatai is vannak egy tanulmány szerint

Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT népszerűsége, a médiában megjelenő hírek azonban csak az alkalmazás intelligens válaszokat generáló tulajdonságát emelik ki egy tanulmány szerint, miközben elrejtik a veszélyes oldalát a fogyasztók elől: a bűnözők ugyanis visszaélhetnek a chatbottal, így elősegíthetik, hogy viszonylag alacsony költséggel, automatizált módon lehessen tömeges csalási kampányokat létrehozni, ez pedig az eddigieknél is nagyobb adathalász-támadások új hullámát idézheti elő.
2023. 03. 21. 08:30
Megosztás:

Erősödött reggelre a forint

Erősödött kedd reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 03. 21. 08:00
Megosztás:

280 millió forintos fejlesztést hajt végre az orosházi Königin Trade Kft.

Kétszáznyolcvan millió forintos fejlesztést hajt végre a méhészeti eszközök és egyéb élelmiszeripari gépek gyártásával foglalkozó orosházi Königin Trade Kft.
2023. 03. 21. 07:48
Megosztás:

Török-szíriai földrengés: Hétmilliárd euró gyűlt össze az újjáépítésre

Nemzetközi adományozók összesen hétmilliárd eurót ajánlottak fel a február elején Törökországot és Szíriát sújtó földrengés túlélőinek megsegítésére és az újjáépítés támogatására - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn Brüsszelben.
2023. 03. 21. 07:00
Megosztás:

Német kutatóintézet: Jön az európai bankválság?

Nem lehet kizárni annak lehetőségét, hogy németországi vagy európai bankválsággá fajulnak az utóbbi hetek bankcsődjei - emelte ki az egyik legtekintélyesebb német kutatóintézet, a berlini DIW vezetője hétfői nyilatkozatában.
2023. 03. 21. 06:30
Megosztás:

1 milliárd forintból újul meg az Ajtósi Dürer sor és a Zichy Géza utca egy-egy szakasza

Megújul az Ajtósi Dürer sor mintegy 300 méteres, valamint a Zichy Géza utca mintegy 100 méteres szakasza a közeljövőben a 3,7 hektárt felölelő Dürer Park ingatlanfejlesztési projekt részeként, amit a Dürer Befektetési Kft., mint beruházó a Property Markettel, mint ingatlanfejlesztővel együttműködésben valósít meg. A Városliget melletti úthálózat burkolatait és infrastruktúrájának jelentősen leromlott állapotát saját költségén, több mint 1 milliárd forint összegben újítja meg a beruházó. A Dürer Park projekt részeként zöldfelületek, biztonságos kerékpárút és gyalogos járda épül a Városliget közvetlen szomszédságában.
2023. 03. 21. 06:00
Megosztás:

Idén is megrendezik a TeSzedd hulladékgyűjtő akciót

Idén is megrendezik a TeSzedd! hulladékgyűjtő akciót, amelyre már jelentkezhetnek az önkéntesek - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára hétfőn, Budapesten.
2023. 03. 21. 05:30
Megosztás:

A Janaf kész növelni kőolajszállítási és raktározási kapacitásait

Az Adria kőolajvezeték horvátországi szakaszát üzemeltető Janaf vállalat kész növelni kőolajszállítási és raktározási kapacitásait, ha arra piaci kereslet mutatkozik - írta a Poslovni Denvik című horvát gazdasági napilap hétfőn.
2023. 03. 21. 05:00
Megosztás:

Te hogyan nézed a sorozatokat? Elmondjuk, mi a szokás...

Az internetes tartalmakat többnyire egyedül, a sorozatokat már társaságban szeretjük nézni, és az evéshez is szívesen kapcsoljuk be a tévét – derül ki a Samsung reprezentatív felméréséből[2]. A magyarok tartalomfogyasztási szokásait vizsgáló kutatás arra is rámutat, hogy sokan osztják meg a figyelmüket: egyszerre több mozgóképes tartalmat néznek, vagy éppen a tévézés mellett párhuzamosan más társasági vagy önálló tevékenységet végeznek.
2023. 03. 21. 04:00
Megosztás:

Tavaly visszatértek a turisták Párizsba

Több mint 44 millió turista látogatott el tavaly Párizsba és környékére, az Ile-de-France régióba, ami 95 százalékos emelkedés 2021-hez képest, de még 13 százalékkal elmarad a koronavírus-járvány előtti szinttől - derül ki a régió turisztikai bizottságának hétfőn közzétett közleményéből.
2023. 03. 21. 03:30
Megosztás:

Így nőttek az albérleti díjak februárban

A lakásbérleti díjak országosan 1,8 százalékkal, a fővárosban 1,4 százalékkal nőttek februárban az egy hónappal korábbihoz viszonyítva; éves összevetésben országosan 20, Budapesten 21 százalékos volt az áremelkedés - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.
2023. 03. 21. 03:00
Megosztás: