Újra lehet telefonon beteget jelenteni Ausztriában

Ausztriában azonnali hatállyal újra lehet telefonon beteget jelenteni - közölte az Osztrák Egészségbiztosítási Pénztár (ÖG) pénteken.

Újra lehet telefonon beteget jelenteni Ausztriában

A már ismert korábbi, de júliusban hatályát vesztett intézkedés újbóli bevezetésére a koronavírusos megbetegedések gyorsan emelkedő száma miatt került sor annak érdekében, hogy csökkentsék a személyes kontaktusok számát, és mind a biztosítottakat, mind a kezelőorvosokat védjék a lehetséges fertőzéstől.
    

A vírus delta variánsa okozta fertőzés veszélye jelenleg négyszer nagyobb, mint az eredeti koronavírustörzsé, ezért szükséges, hogy a lehető legkisebb mértékűre csökkentsék az orvos-beteg találkozókat - indokolta a döntést az egészségbiztosítási pénztár. A betegség telefonos bejelentésének lehetősége, és ezáltal az érintett - orvosi vizsgálat nélküli, csakis telefonos kikérdezés alapján diagnosztizált betegség utáni - táppénzre vétele egyelőre az év végéig lesz érvényben, de az intézkedés a járványgörbe alakulásnak függvényében meghosszabbítható.
    

Az ÖG egyúttal felhívta a biztosítottak figyelmét a koronavírus elleni védőoltás fontosságára.
    

Négy parlamenti párt - az Osztrák Néppárt (ÖVP), az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) az Osztrák Zöld Párt (Die Grünen) és az Új Ausztria és Liberális Fórum (NEOS) - képviselői ugyanezt tették pénteken nyilvánosságra hozott közös közleményükben. Elsősorban nőknek és fiatal lányoknak szóló felhívásukban mindenkit arra bíztatnak, hogy vegyék fel az oltást. Hangsúlyozzák, hogy nincs ok a félelemre, a védőoltás nem jelent kockázatot egy későbbi terhességre, és ne az álhírek terjesztőinek higgyenek, hanem bízzanak a szakértők véleményében és a kutatási eredményekben. Az oltásellenesként számon tartott Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) nem csatlakozott a közös felhíváshoz.
    

Miközben Thomas Szekeres, az Osztrák Orvosi Kamara magyar származású elnöke naponta több fórumon - legutóbb csütörtökön a parlament egészségügyi bizottságának meghallgatásán, illetve az OE24 hírtelevízió adásában - igyekszik eloszlatni a kételyeket az oltással szemben, és minden intézkedést, amely a lakosság átoltottságát növeli, üdvözöl, a sajtóban egyre hangosabb az oltásellenesek hangja is. Ők - többek között az FPÖ prominensei is - elsősorban a szabadságjogok korlátozását vélik felfedezni a kormány járványügyi intézkedéseiben.
    

Ausztriában eddig 5 640 345 ember kapta meg a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni vakcina első adagját, mindkettőt pedig 5 330 472-en. Az elmúlt 24 órában 2 364 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 720 455 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 843, az intenzív kezelésre szorulók 202-en vannak. A Covid-19 szövődményeibe az elmúlt napon 12-en haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma így 10 882-re emelkedett. A betegségből 686 324 osztrák gyógyult fel.

Hatalmas emelkedés a Ford részvényekben - mi ez az öröm?

A Ford felülteljesítette a harmadik negyedéves elemzői várakozásokat, illetve a teljes évre pedig megemelte a becsléseit.
2021. 10. 28. 21:30
Megosztás:

Bevezette átalakított részvényeit a tőzsdére a Delta Technologies

Megkezdődött a kereskedés a Delta Technologies Nyrt. átalakított részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában – a bevezetés előtt 2021 szeptemberében nyílt meg az út, miután a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta a kapcsolódó kibocsátási tájékoztatót. Az ezúton bevezetett 156.184.352 darab részvénnyel a társaság BÉT-en kereskedett törzsrészvényeinek száma több mint kétszeresére, 101.815.648 darabról 258.000.000 darabra emelkedett.
2021. 10. 28. 21:05
Megosztás:

Változatlan az irányadó eurókamat

Az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa nem változtatott az irányadó eurókamaton csütörtöki kamatdöntő ülésén.
2021. 10. 28. 20:30
Megosztás:

Emelkedett a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 10. 28. 20:00
Megosztás:

Oltási igazolásokat hamisító bűnszövetkezetre csapott le a rendőrség Romániában

Romániában koronavírus elleni oltási igazolásokat hamisító újabb bűnszövetkezetre csaptak le a hatóságok: csütörtökön Bukarest második kerületében öt helyszínen végzett házkutatást és 168 gyanúsítottat állított elő a rendőrség.
2021. 10. 28. 19:30
Megosztás:

Vegyes zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdés után, többségében emelkedő indexekkel fejezték be csütörtökön a kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2021. 10. 28. 19:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint csütörtökön a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben.
2021. 10. 28. 18:35
Megosztás:

Moszkvában 11 napos járványügyi munkaszünetet vezettek be

Tizenegy napig tartó járványügyi munkaszünetet vezettek be csütörtöktől Moszkvában a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezésére, miközben országos szinten az új fertőzöttek száma először haladta meg a 40 ezret és a halálos áldozatoké is ismét rekordot döntött.
2021. 10. 28. 18:00
Megosztás:

Év végén kaphatja meg az uniós helyreállítási alap első részletét Románia

Románia decemberben kaphatja meg az uniós helyreállítási alap első részletét - jelentette be Florin Citu román ügyvivő miniszterelnök Bukarestben.
2021. 10. 28. 17:30
Megosztás:

Ismét a halászal miatt van vita London és Párizs között

Újból fellángolt a hónapok óta parázsló halászati vita Nagy-Britannia és Franciaország között, miután mindkét kormány szankciókat és ellenszankciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha a vitás kérdésekben néhány napon belül nem születik egyezség.
2021. 10. 28. 17:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az amerikai tőzsdék

Indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon a vártnál gyengébbnek bizonyult harmadik negyedévi GDP-növekedési adat ellenére is. A befektetők figyelmét elsősorban a vállalati eredménybeszámoló szezon köti le.
2021. 10. 28. 16:30
Megosztás:

Csökkent a munkanélküliek száma Németországban

A becsültnél jelentősebben csökkent a munkanélküliek száma Németországban októberben, míg a munkanélküliségi ráta a várt szintre süllyedt.
2021. 10. 28. 16:00
Megosztás:

Lesz elég higiéniai papírtermék

A Vajda-Papír Kft. a magas cellulózárak mellett is tartani tudja tervezett termelését, de a higiéniai papírtermékek ára emelkedni fog - mondta Vajda Attila, a vállalat ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
2021. 10. 28. 15:30
Megosztás:

Tovább nőtt a foglalkoztatás

Szeptemberben a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 687 ezer volt, 9 ezerrel több az előző havinál. A foglalkoztatotti létszámnak a KSH által fő mutatóként használt háromhavi mozgóátlaga a július-szeptemberi időszakban 4 millió 663 ezret tett ki, ami 36 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában és 4 ezerrel több az egy hónappal korábbinál - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 10. 28. 15:00
Megosztás:

Instant levest vontak ki a forgalomból üvegdarabok miatt

Instant tésztalevest vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mert a termékben üvegdarabok fordulhatnak elő.
2021. 10. 28. 14:30
Megosztás:

Magyar diákok az unió egyik legbefolyásosabb digitális innovációs egyetemi képzésén

Az EIT Digital Master School tanévnyitóján felszólalt Dr. Bódis József professzor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára.
2021. 10. 28. 14:00
Megosztás:

A magyarok fele úgy érzi, annyit ér, amennyi a pénztárcájában van

A munkavállalók több mint 50 százaléka úgy gondolja, ha lenne sok jó példa, akkor egyszerűbb lenne pénzt keresnie, minden tizedik megkérdezett pedig maximálisan egyetért azzal, hogy az önértékelése összefüggésben van a pénztárcájával – derült ki egy friss online kutatásból. Kasza Tamás értékesítési szakértő szerint ennek részben történelmi okai vannak, de a család is óriási szerepet játszik abban, hogy mi alapján ítéljük meg magunkat. Figyelmeztetett ugyanakkor, hogy valakinek hiába van hatalmas vagyona, attól még ugyanúgy lehet átlag alatti az önértékelése.
2021. 10. 28. 13:30
Megosztás:

A FlixMobility megvásárolta a Greyhoundot az USA-ban

A FlixMobility (“a vállalat”), a FlixBus és FlixTrain márkák globális mobilitási szolgáltatója bejelentette, hogy megvásárolta a FirstGroup plc-től a Greyhound Lines, Inc.-t (“Greyhound”), az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb távolsági buszos szolgáltatóját. A FlixMobility víziója, hogy könnyen használható, megfizethető és környezetbarát utazási lehetőséget biztosítson világszerte. A felvásárlással a vállalat újabb fontos lépést tesz ennek megvalósítása felé.
2021. 10. 28. 13:00
Megosztás:

Nem elég egy évben egyszer megszeretgetni az ügyfeleket

Október vége felé egyre több vállalkozó tervezi a karácsonyi ügyféllátogatásokat. Felmerül a kérdés: az ajándék mellett mit szeretnénk kommunikálni? Langmár Zsuzsa, a Langmár Kommunikáció vezetője hangsúlyozza: azzal nehéz kitűnni, ha egy évben egyszer küldünk egy bort a partnereinknek.
2021. 10. 28. 12:30
Megosztás:

Mit várunk a negyedik negyedévtől?

A globális növekedés kissé lelassult. A legfontosabb hátráltató tényező Kína, az infláció és az USA adósságplafonja volt. A monetáris politika egyre érzékenyebben reagál az inflációs dinamikára. Mivel az USA-ban és az Egyesült Királyságban a vártnál tartósabbnak bizonyult az infláció, a jegybankok egyre hajlamosabbnak tűnnek a kamatemelésre, és 2022-ben akár sor is kerülhet ezekre a beavatkozásokra. Kína megítélése rövid távon valószínűleg megosztott lesz. Ugyanakkor Kína komolyan dolgozik a gazdasága ellenállóbbá tételén, és a hosszú távú hozam/kockázat kilátások vonzónak nevezhetők.
2021. 10. 28. 12:00
Megosztás: