Zöld védjegyet szerzett a K&H Bank

Zöld védjegyet kapott a K&H közösen három reklámszakmai szervezettől. A Green Pledge védjegy tanúsítja, hogy a pénzintézet legjobb gyakorlatai megfelelnek a reklámszakma fenntarthatósággal kapcsolatos társadalmi szemléletváltozást előtérbe helyező elveinek, mert kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, továbbá a green-washing (megtévesztő zöld állítások) elkerülésére.

A Green Pledge vállalás életre hívói ‒ az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT), a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) ‒ elkötelezettek az iránt, hogy a reklámkészítés folyamata során kiemelt figyelmet fordítsanak a környezetvédelemre, a környezet megfelelő ábrázolására, a kívánatos magatartási formákra és a green-washing (megtévesztő zöld állítások) elkerülésére. A cél, hogy a hirdetők hozzájáruljanak a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos pozitív társadalmi szemléletváltozáshoz.

Csatlakozva a reklámszakmai szervezetek kezdeményezéséhez, a bank öt gyakorlatát értékelte a zsűri Green Pledge védjeggyel: a K&H felelős befektetési alapok és a K&H zöld lakáshitel kommunikációját, a K&H hűsítő ligetek programot, a K&H agrár ökoszisztéma építését továbbá a médiatervezésnél használt, a marketing-kommunikációs eszközök karbonlábnyomát is figyelembe velő szempontrendszerét és gyakorlatát. Ezek alapján a szakmai zsűri úgy döntött, hogy a K&H jogosult a Green Pledge védjegy használatára ezeknél a tevékenységeknél.

K&H öko alap

Összhangban az EU és Magyarország klímasemlegességi céljaival a K&H kínálatában már 18 felelős befektetési alap közül válogathatnak az ügyfelek. Az alkalmazott módszertani szűrések és kizárási szabályok biztosítják, hogy a felelős befektetés tárgya fenntarthatósági szempontból alacsony kockázatú tevékenységet végző cég legyen, illetve az előállított termék vagy szolgáltatás környezeti hatásának szempontjából is összhangban legyen a fenntarthatóság elveivel. Magyarországon, a hazai befektetési alapok között elsőként a K&H öko alap kapta az EU szabályozás 9-es cikk szerint meghatározott, a fenntarthatósági szempontokat legmagasabb szinten figyelembe vevő minősítést. A felelős befektetések kommunikációja javítja az ügyfeleink fenntarthatósági tudatosságát, felkelti a figyelmet és ösztönzi a környezettudatos döntések meghozatalát.

Ne csak a szomszéd kertje legyen mindig zöldebb

A hazai lakossági ingatlanállomány rossz energiahatékonyságú. Energiapazarló módon fűtjük, hűtjük, üzemeltetjük otthonainkat, ami felesleges széndioxid-kibocsátáshoz vezet. Nem elegendő korszerű energetikai minősítésű új otthonokat építeni, fókuszba kell helyezni a használt ingatlanok energetikai felújítását is.

A K&H zöld lakáshitel az MNB keretrendszerébe illeszkedve hivatalosan is minősített zöld hiteltermék Magyarországon, amely felvehető új, kedvező energiahatékonyságú ingatlanok vásárlására, és a pénzintézetnél elsőként volt elérhető használt ingatlanok korszerűsítésére, sőt, a használt ingatlanok vásárlására és korszerűsítésére együttesen is igényelhető, amennyiben jelentős energetikai megtakarítás jön létre a tervezett korszerűsítés/felújítás során.

A korszerű, környezetbarát és energiahatékony megoldások finanszírozása segíti a hosszú távú pénzügyi tervezést és gondolkodásmódot, a megtakarítást és a klímabarát életvitelt. A hiteltermék promóciója javítja az ügyfeleink energiahatékonysági tudatosságát, elősegíti a klímattudatos cselekvést.

Zöld szempontok a médiavásárlás terén

A környezetvédelem és a fenntarthatóság reklámokban történő jobb érvényesítése érdekében a reklámok tartalmi kérdései mellett a reklámok tervezési, gyártási és közzétételi szempontjait is figyelembe kell venni. A K&H kampányainak tervezése során ‒ nyilvánosan elsőként Magyarországon ‒, bekerült a karbonlányom is a médiaértékelési szempontok közé a Mindshare médiaügynökség segítségével.

A Mindshare globális anyacégével együtt egy összetett, tudományos alapokon nyugvó szoftvert fejlesztett, amelynek segítségével megállapítható, hogy a különféle csatornák – a televíziótól kezdve az online médián át a nyomtatott orgánumokig – mekkora karbonlábnyomot hagynak a kreatív gyártásától egészen a hirdetés megjelenéséig. „A médiavásárlás eredményességét eddig az elérés–affinitás–költséghatékonyság »szentháromságával« mérte a szakma, mostantól szerencsésebb inkább »szentnégyesről« beszélni, mivel a karbonlábnyom felzárkózik a fő indikátorok közé” – nyilatkozta Horváth-Magyary Voljč Nóra, a K&H kommunikációsügyvezető igazgatója. Eddig 20 kampányértékelés történt a kalkulátorban, és egyre fontosabb elemévé válik a médiamix megtervezésének.

K&H hűsítő ligetek

A tavaly ősszel indult K&H hűsítő ligetek program 100 iskola, óvoda, bölcsőde udvarára ültetett javarészt őshonos növényeket, 555 fával és 1110 cserjével zöldítve az intézmények udvarát. A 4-5 év múlva már kiterjedt árnyékot nyújtó, nagy lombú fákat a gyermekek és pedagógusaik ültették el, és a fiatalok a növények gondozásában is aktívan részt vesznek azóta is. „A K&H célja egy olyan kezdeményezés megvalósítása volt, amely a növények ültetésével úgy támogatja a környezeti fenntarthatóságot és biodiverzitást, hogy egyúttal segíti a fiatalok környezetvédelmi oktatását is” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra. „Az udvarokon megvalósuló hűsítő ligetek révén a gyerekek testközelből figyelhetik meg a növények növekedését, jótékony hatásait. A kezdeményezés a pedagógiai programba is beépül: tanárok és gyerekek különféleképp foglalkoznak a fák, növények pozitív hatásaival, a klímaváltozás elleni küzdelemmel.”

Egyaránt fontos a föld és a Föld

A K&H portfoliójában jelentős súlyt képvisel az agrárium. A K&H zöld vetőmag kampány a mezőgazdaságban a klímaváltozás okozta kihívásokra hívja fel a figyelmet, hiszen számottevően csökkenhet, szélsőséges esetekben akár meg is semmisülhet a termény. A Bank a program keretében minden 25 millió forintnyi szerződésérték után egy 25 kg-os vetőmag-csomagot biztosít partnereinknek, amely mintegy 2 hektár bevetésére elegendő. A mézontófű és olajretek védi a termőföldet és hozzájárul a biodiverzitás fenntartásához.

A K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat a hazai agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák hallgatóinak szól. Célja, hogy anyagi és szakmai támogatással segítse a fenntartható, körforgásos gazdálkodás innovatív irányvonalait kutató hallgatók munkáját. Már 61 pályázó kapott összesen több, mint 10 millió forint támogatást tanulmánya, kutatómunkája folytatásához.

Csökkent a lakásépítés Romániában

Az év első négy hónapjában 23,6 százalékkal csökkent a lakásépítés volumene Romániában - közölte szerdán az Országos Statisztikai Intézet (INS).
2024. 06. 19. 13:30
Megosztás:

Az idei év a magyar áramhálózat-korszerűsítésről szól

2024 a magyar áramhálózat-korszerűsítés kiemelkedő éve: a kormány 160 milliárd forinttal támogatja azokat a beruházásokat, amelyekben új alállomások épülnek, folytatódik a meglévők bővítése és távvezeték-fejlesztések is megvalósulnak - mondta az Energiaügyi Minisztérium (EM) parlamenti államtitkára kedden a MAVIR kerepesi alállomásának bővítési záróünnepségén.
2024. 06. 19. 13:00
Megosztás:

Hazánk túlteljesítette a növényvédő szerrel szennyezett csomagolóanyagok begyűjtésére vonatkozó célszámot

Magyarország túlteljesítette a növényvédő szerrel szennyezett csomagolóanyagok begyűjtésére vonatkozó célszámot - közölte a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. szakmai partnerével, a CSEBER Nonprofit Kft.-vel közös közleményben az MTI-vel.
2024. 06. 19. 12:30
Megosztás:

Vízerőművet tervez a román kormány az Erdélyi-szigethegységben

Szivattyús energiatároló vízerőművet építtetne a román kormány az Erdélyi-szigethegységben, a megvalósíthatósági tanulmányra kiírt tenderre két ajánlat érkezett - írja az economedia.ro.
2024. 06. 19. 12:00
Megosztás:

Ásványvizet osztanak az utasoknak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak a készlet erejéig - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szerdán, a vízosztás kezdetének reggelén az MTI-vel.
2024. 06. 19. 11:30
Megosztás:

Eddigi legsúlyosabb veresége előtt áll a Konzervatív Párt Nagy-Britanniában

A kedden ismertetett legfrissebb felmérés szerint eddigi legsúlyosabb vereségét szenvedheti el a jelenleg kormányzó brit Konzervatív Párt a július 4-i parlamenti választásokon.
2024. 06. 19. 11:00
Megosztás:

Az olasz szenátus rábólintott a közvetlen kormányfő-választásra

Az olasz parlament felsőháza első olvasatban megszavazta a jobboldali kormány alkotmánymódosító javaslatát a miniszterelnök közvetlen megválasztásáról, amire a baloldali ellenzék utcai tüntetéssel válaszolt Rómában kedden este.
2024. 06. 19. 10:30
Megosztás:

Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményutat alakítanak ki a Dorogi-szénmedence egykori bányáiba tömedékanyagnak homokot szállító kisvasút 40 kilométeres nyomvonalán, az érintett hat település önkormányzatának együttműködésével - közölte Komárom-Esztergom vármegye közgyűlésének elnöke az MTI-vel.
2024. 06. 19. 10:00
Megosztás:

Erősödött a forint szerda reggelre

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 06. 19. 09:30
Megosztás:

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán, a tokiói tőzsde 0,28 százalékos emelkedéssel, 38 535 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 0,30 százalékkal nőtt.
2024. 06. 19. 09:00
Megosztás:

Iránykereséssel indulhat a kereskedés a BÉT-en

Mérsékelt mozgással, iránykereséssel indulhat a kereskedés szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A BUX 120,63 pontos, 0,17 százalékos emelkedéssel, 69 832,54 ponton zárt kedden.
2024. 06. 19. 08:30
Megosztás:

A munkáltatók szerint is égető reformok szükségesek a munkásszállóknál

Óriási lenne az igény a piacon a modern munkásszállók iránt. Megfelelő szállás biztosítása esetén ugyanis nagyobb az esély, hogy a potenciális munkaerő munkát vállal olyan hiányterületeken és régiókban, amely a lakhelyétől jóval távolabb található. Éppen ezért a kormány is kiemelten támogatja a modern munkásszállások létrehozását annak érdekében, hogy a munkavállalók mobilitása növekedjen, és a szállások minősége javuljon – hangsúlyozza Tóth Olivér, a Wellby House Kft. közvetítő cég értékesítési vezetője.
2024. 06. 19. 07:30
Megosztás:

A MicroStrategy terve, hogy 500 millió dollár értékű részvényt átvált Bitcoinra, ami a kriptovaluták bikapiaci jövőjét sugallja

A MicroStrategy az egyik olyan tradícionális intézmény, amely támogatja a kriptovalutákat, és még mindig nem hagyták abba ezt a tevékenységet. A legfrissebb fejlemények szerint több jelentés is azt állítja, hogy a MicroStrategy 500 millió dollár értékű részvény eladását tervezi további Bitcoin vásárlások finanszírozására.
2024. 06. 19. 07:00
Megosztás:

Változatosan alakulnak az ingatlanárak a hazai kiemelt üdülőövezetekben

Összességében emelkedtek az árak Magyarország kiemelt üdülőövezeteinek lakóingatlan- és üdülőpiacain 2023-ban, azonban az egyes üdülőkörzetekben változatosan alakulnak az árak – derül ki az MBH Indexből, az MBH Csoporthoz tartozó MBH Jelzálogbank legfrissebb elemzéséből. A Dunakanyarban több mint 30 százalékkal nőtt a négyzetméterenként fizetett átlagár, ahogy a Balatonnál és a Mecsek-Villány térségben is jelentős volt az áremelkedés. A Tisza-tó környékén és a Mátra-Bükk térségben azonban továbbra is kedvezőbb árakon lehet ingatlanhoz jutni. A nyolc kiemelt üdülőkörzet között jelentős különbség mutatkozik az árazás tekintetében: a legdrágább üdülőkörzet Budapest és a Balaton környéke, a legolcsóbb pedig változatlanul a Tisza-tó környéke.
2024. 06. 19. 06:30
Megosztás:

Hogyan szerezzük és tartsuk meg a legjobb kollégákat?

Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a Fivosz HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésben keresték a választ arra, milyen az ideális munkahely 2024-ben.
2024. 06. 19. 06:00
Megosztás:

Ezért buknak el a startupok az első három évben

Az első három év a legkritikusabb a startupok életében, ekkor bukik el ugyanis a legtöbb jó ötlet. A start it @K&H inkubátorprogram szerint ennek két fő oka, hogy egyrészt a startupok ritkán végeznek piackutatást, így nem egy valós, sokakat érintő problémára hoznak megoldást. Másrészt nincs egy jól átgondolt és felépített üzleti modelljük. Mutatjuk, hogy lehet ezeket elkerülni, áthidalni.
2024. 06. 19. 05:30
Megosztás:

Döntött az OXO Technologies közgyűlése a társaság székhelyének áthelyezéséről Hollandiába

Az OXO Technologies Holding Nyrt. kedden megtartott közgyűlése egyhangúlag és véglegesen jóváhagyta a társaság székhelyének áthelyezését Budapestről a hollandiai Rotterdamba - tájékoztatta az MTI-t a társaság kedden.
2024. 06. 19. 05:00
Megosztás:

Merre tart a hazai ingatlanpiac?

Az ingatlanpiac egyes szegmenseiben lassú javulás várható, miközben az ESG szempontok egyre hangsúlyosabbak – derül ki a DLA Piper Hungary Real Estate Intelligence Report 2024 kiadványából. Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási és ingatlanjogi csoportvezetője és Balogh Tamás a DLA Piper Hungary vezető ügyvédje, Real Estate Service Stream Leader ismertetik a hazai ingatlanpiacot meghatározó legfontosabb trendeket.
2024. 06. 19. 04:30
Megosztás:

Júniustól szűkebb mozgástér áll rendelkezésre az alapkamat csökkentésére

Júniustól új szakasz következik a monetáris politikában, ebben az időszakban a jegybank számára érdemben szűkebb mozgástér áll rendelkezésre az alapkamat csökkentésére - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a monetáris tanács keddi kamatdöntését követő online háttérbeszélgetésen.
2024. 06. 19. 04:00
Megosztás:

Célzott támogatások segítik a hazai burgonyatermesztést

Kiemelt feladat, hogy versenyképes legyen a hazai burgonyatermesztés és a gazdálkodók megfelelő árualappal rendelkezzenek - mondta Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Farkas Sándor, a tárca parlamenti államtitkára kedden Budapesten, az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács szakmai rendezvényén, amelyet az I. Nemzetközi burgonya világnap alkalmából rendeztek meg.
2024. 06. 19. 03:30
Megosztás: