Zöld védjegyet szerzett a K&H Bank

Zöld védjegyet kapott a K&H közösen három reklámszakmai szervezettől. A Green Pledge védjegy tanúsítja, hogy a pénzintézet legjobb gyakorlatai megfelelnek a reklámszakma fenntarthatósággal kapcsolatos társadalmi szemléletváltozást előtérbe helyező elveinek, mert kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, továbbá a green-washing (megtévesztő zöld állítások) elkerülésére.

A Green Pledge vállalás életre hívói ‒ az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT), a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) ‒ elkötelezettek az iránt, hogy a reklámkészítés folyamata során kiemelt figyelmet fordítsanak a környezetvédelemre, a környezet megfelelő ábrázolására, a kívánatos magatartási formákra és a green-washing (megtévesztő zöld állítások) elkerülésére. A cél, hogy a hirdetők hozzájáruljanak a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos pozitív társadalmi szemléletváltozáshoz.

Csatlakozva a reklámszakmai szervezetek kezdeményezéséhez, a bank öt gyakorlatát értékelte a zsűri Green Pledge védjeggyel: a K&H felelős befektetési alapok és a K&H zöld lakáshitel kommunikációját, a K&H hűsítő ligetek programot, a K&H agrár ökoszisztéma építését továbbá a médiatervezésnél használt, a marketing-kommunikációs eszközök karbonlábnyomát is figyelembe velő szempontrendszerét és gyakorlatát. Ezek alapján a szakmai zsűri úgy döntött, hogy a K&H jogosult a Green Pledge védjegy használatára ezeknél a tevékenységeknél.

K&H öko alap

Összhangban az EU és Magyarország klímasemlegességi céljaival a K&H kínálatában már 18 felelős befektetési alap közül válogathatnak az ügyfelek. Az alkalmazott módszertani szűrések és kizárási szabályok biztosítják, hogy a felelős befektetés tárgya fenntarthatósági szempontból alacsony kockázatú tevékenységet végző cég legyen, illetve az előállított termék vagy szolgáltatás környezeti hatásának szempontjából is összhangban legyen a fenntarthatóság elveivel. Magyarországon, a hazai befektetési alapok között elsőként a K&H öko alap kapta az EU szabályozás 9-es cikk szerint meghatározott, a fenntarthatósági szempontokat legmagasabb szinten figyelembe vevő minősítést. A felelős befektetések kommunikációja javítja az ügyfeleink fenntarthatósági tudatosságát, felkelti a figyelmet és ösztönzi a környezettudatos döntések meghozatalát.

Ne csak a szomszéd kertje legyen mindig zöldebb

A hazai lakossági ingatlanállomány rossz energiahatékonyságú. Energiapazarló módon fűtjük, hűtjük, üzemeltetjük otthonainkat, ami felesleges széndioxid-kibocsátáshoz vezet. Nem elegendő korszerű energetikai minősítésű új otthonokat építeni, fókuszba kell helyezni a használt ingatlanok energetikai felújítását is.

A K&H zöld lakáshitel az MNB keretrendszerébe illeszkedve hivatalosan is minősített zöld hiteltermék Magyarországon, amely felvehető új, kedvező energiahatékonyságú ingatlanok vásárlására, és a pénzintézetnél elsőként volt elérhető használt ingatlanok korszerűsítésére, sőt, a használt ingatlanok vásárlására és korszerűsítésére együttesen is igényelhető, amennyiben jelentős energetikai megtakarítás jön létre a tervezett korszerűsítés/felújítás során.

A korszerű, környezetbarát és energiahatékony megoldások finanszírozása segíti a hosszú távú pénzügyi tervezést és gondolkodásmódot, a megtakarítást és a klímabarát életvitelt. A hiteltermék promóciója javítja az ügyfeleink energiahatékonysági tudatosságát, elősegíti a klímattudatos cselekvést.

Zöld szempontok a médiavásárlás terén

A környezetvédelem és a fenntarthatóság reklámokban történő jobb érvényesítése érdekében a reklámok tartalmi kérdései mellett a reklámok tervezési, gyártási és közzétételi szempontjait is figyelembe kell venni. A K&H kampányainak tervezése során ‒ nyilvánosan elsőként Magyarországon ‒, bekerült a karbonlányom is a médiaértékelési szempontok közé a Mindshare médiaügynökség segítségével.

A Mindshare globális anyacégével együtt egy összetett, tudományos alapokon nyugvó szoftvert fejlesztett, amelynek segítségével megállapítható, hogy a különféle csatornák – a televíziótól kezdve az online médián át a nyomtatott orgánumokig – mekkora karbonlábnyomot hagynak a kreatív gyártásától egészen a hirdetés megjelenéséig. „A médiavásárlás eredményességét eddig az elérés–affinitás–költséghatékonyság »szentháromságával« mérte a szakma, mostantól szerencsésebb inkább »szentnégyesről« beszélni, mivel a karbonlábnyom felzárkózik a fő indikátorok közé” – nyilatkozta Horváth-Magyary Voljč Nóra, a K&H kommunikációsügyvezető igazgatója. Eddig 20 kampányértékelés történt a kalkulátorban, és egyre fontosabb elemévé válik a médiamix megtervezésének.

K&H hűsítő ligetek

A tavaly ősszel indult K&H hűsítő ligetek program 100 iskola, óvoda, bölcsőde udvarára ültetett javarészt őshonos növényeket, 555 fával és 1110 cserjével zöldítve az intézmények udvarát. A 4-5 év múlva már kiterjedt árnyékot nyújtó, nagy lombú fákat a gyermekek és pedagógusaik ültették el, és a fiatalok a növények gondozásában is aktívan részt vesznek azóta is. „A K&H célja egy olyan kezdeményezés megvalósítása volt, amely a növények ültetésével úgy támogatja a környezeti fenntarthatóságot és biodiverzitást, hogy egyúttal segíti a fiatalok környezetvédelmi oktatását is” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra. „Az udvarokon megvalósuló hűsítő ligetek révén a gyerekek testközelből figyelhetik meg a növények növekedését, jótékony hatásait. A kezdeményezés a pedagógiai programba is beépül: tanárok és gyerekek különféleképp foglalkoznak a fák, növények pozitív hatásaival, a klímaváltozás elleni küzdelemmel.”

Egyaránt fontos a föld és a Föld

A K&H portfoliójában jelentős súlyt képvisel az agrárium. A K&H zöld vetőmag kampány a mezőgazdaságban a klímaváltozás okozta kihívásokra hívja fel a figyelmet, hiszen számottevően csökkenhet, szélsőséges esetekben akár meg is semmisülhet a termény. A Bank a program keretében minden 25 millió forintnyi szerződésérték után egy 25 kg-os vetőmag-csomagot biztosít partnereinknek, amely mintegy 2 hektár bevetésére elegendő. A mézontófű és olajretek védi a termőföldet és hozzájárul a biodiverzitás fenntartásához.

A K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat a hazai agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák hallgatóinak szól. Célja, hogy anyagi és szakmai támogatással segítse a fenntartható, körforgásos gazdálkodás innovatív irányvonalait kutató hallgatók munkáját. Már 61 pályázó kapott összesen több, mint 10 millió forint támogatást tanulmánya, kutatómunkája folytatásához.

Leszállítja első Cybertruck-jait a Tesla

Hosszú várakozás és körülbelül kétévnyi folyamatos csúszás után úgy tűnik, hogy megkezdődhet a Tesla Cybertruck leszállítása a vásárlóknak.
2023. 12. 01. 21:00
Megosztás:

Vegyesen változott a forint péntek estére

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 12. 01. 20:00
Megosztás:

Visszaesett a cseh gazdaság a harmadik negyedévben

Éves összehasonlításban 0,7 százalékkal gyengült a cseh gazdaság a harmadik negyedévben - derül ki a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) pénteken nyilvánosságra hozott felülvizsgált becsléséből. Ez sorban már a harmadik negyedév, amelyben visszaesett a cseh gazdaság.
2023. 12. 01. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2023. 12. 01. 19:00
Megosztás:

Szerény emelkedéssel zárt a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 132,56 pontos, 0,23 százalékos emelkedéssel, 58 010,99 ponton zárt pénteken.
2023. 12. 01. 18:30
Megosztás:

Megbírságolták a K&H Biztosító Zrt.-t

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt - jelentette be pénteki közleményében a felügyeleti hatóság.
2023. 12. 01. 18:00
Megosztás:

Hűtőhasználati útmutatót készített a Nébih a pazarlás csökkentésére

Hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programjában, hogy segítsen az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában - számolt be a hivatal pénteki közleményében.
2023. 12. 01. 17:30
Megosztás:

Három kulcsfontosságú abroncstechnológia, ami szükséges az elektromos átálláshoz

A Goodyear minden új és jelenlegi gumiabroncsát úgy optimalizálja, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson ne csak a belső égésű motorral (ICE) hajtott járműveken, hanem az elektromos autókon is. Ezt az alkalmasságot a gyártó az új Goodyer EV-Ready logó bevezetésével teszi még inkább egyértelművé.
2023. 12. 01. 17:00
Megosztás:

A kormány köszönetét fejezi ki a magyar vállalkozásoknak

A kormány a Magyar Vállalkozók Napján köszönetét és elismerését fejezi ki a magyar vállalkozások teljesítménye előtt, hiszen a vállalkozások adják a magyar gazdaság gerincét és tartópillérét - fogalmazott pénteki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
2023. 12. 01. 16:30
Megosztás:

Karácsony előtt is érdemes használni az Árfigyelőt

Pénzt és időt spórolhatnak a családok a karácsonyi nagybevásárlások során az online Árfigyelő használatával - hívja fel a figyelmet pénteki közleményében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
2023. 12. 01. 16:00
Megosztás:

Drága vagy olcsó az S&P500? – Magnificent Seven II.

A nagy házak egyre-másra jönnek elő az S&P500 jövő évi teljesítményére vonatkozó várakozásaikkal.
2023. 12. 01. 15:30
Megosztás:

Újabb rekordra nőtt a 4iG árbevétele

Ismét erős negyedévet zárt az infokommunikációs 4iG-csoport, a cég az első háromnegyedévben rekordösszegű árbevételt és EBITDA-t ért el, az adózott eredmény azonban mínusz 6,4 milliárd forint volt, az egy évvel korábbi mínusz 11,7 milliárd után.
2023. 12. 01. 15:00
Megosztás:

Száznál is több adventi programmal készültek a Tourinformok

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felhívására 41 Tourinform iroda csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelyben a négy adventi hétvégén 114 programmal várják az érdeklődőket - közölte az MTÜ pénteken az MTI-vel.
2023. 12. 01. 14:30
Megosztás:

Nőtt az AutoWallis árbevétele és nyeresége

Az AutoWallis Nyrt. több mint egyharmadával növelte árbevételét és nyereségét az első három negyedévben, mindkét mutató szeptember végére meghaladta a 2022-es egész éves értéket - tájékoztatott a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön. Közölték: jövő év első felében felfelé módosíthatják a 2025-re kitűzött tervszámokat.
2023. 12. 01. 14:00
Megosztás:

Csökkent a Duna House Group negyedéves árbevétele

A Duna House Group harmadik negyedévi árbevétele 7,1 milliárd forint volt, 15 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, a menedzsment a legtöbb piacán javulásra számít jövőre.
2023. 12. 01. 13:30
Megosztás:

Románia gazdaságilag nem előzte meg Magyarországot

Az Eurostat adatai alapján Románia nem előzte meg Magyarországot a 2022-es vásárlóerő-paritáson számolt gazdasági növekedés (GDP) alapján a Nézőpont Intézet számításai szerint, amelyről pénteken tájékoztatta az MTI-t.
2023. 12. 01. 13:00
Megosztás:

Uniós támogatásból fejlesztették Hódmezővásárhely hulladékgazdálkodási rendszerét

Uniós támogatással 1,09 milliárd forintos beruházással fejlesztették a hulladékgazdálkodás rendszerét Hódmezővásárhelyen - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2023. 12. 01. 12:30
Megosztás:

Csütörtöktől látható a mozikban a Semmelweis című film

Csütörtöktől látható a mozikban a Semmelweis című film; a 19. századi orvos, Semmelweis Ignác, "az anyák megmentője" történetét feldolgozó, Koltai Lajos rendezésében készült alkotás főszerepeit Vecsei H. Miklós és Nagy Katica játssza.
2023. 12. 01. 12:00
Megosztás:

Végére értek a zalaegerszegi Gébárti-tó és környezetének rendezése

Új hidakkal és csónakkölcsönzővel is gazdagodott Zalaegerszegen a Gébárti-tó és környezete, amelyre csaknem 400 millió forintot költöttek - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.
2023. 12. 01. 11:30
Megosztás:

Komoly fejlesztés zárult uniós forrásból Nagyszénáson

Kétszázmillió forint uniós támogatásból fejlesztette a kulturális központ melletti teret a Békés vármegyei Nagyszénás önkormányzata - közölte a polgármesteri hivatal.
2023. 12. 01. 11:00
Megosztás: