196 alkalommal riasztották a tűzoltókat vasárnap

Szenteste napján 196-szor riasztották a tűzoltókat az országban, 29 alkalommal tűz - köztük 22 épülettűz -, 167 alkalommal műszaki mentés miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

196 alkalommal riasztották a tűzoltókat vasárnap

Mukics Dániel alezredes tájékoztatása szerint Göncruszkán kéményből, Karoson pedig kályhából kipattant szikra miatt égett, és vált lakhatatlanná egy-egy ház a hajnali órákban. Göncruszkáról négy, Karosról hat embert kellett rokonoknál elhelyezni.

Vasárnap reggel Nyíregyháza Gerhátbokor városrészében egy pincelakásban egy kandalló melletti fotelen és falon kialudt tűz nyomait, valamint egy holttestet találtak a riasztott tűzoltók.

Délelőtt Székesfehérváron, egy Kígyó utcai társasház két lépcsőháza is füsttel telítődött tűzhelyen felejtett étel miatt, de a tüzet még az egységek kiérkezése előtt eloltották a lakók.

Egy törökszentmiklósi családi házban villanyóraszekrény gyulladt ki a délutáni órákban, a fűthetetlenné vált épületben élő öt embert rokonok fogadták be.

Egy debreceni családi házban biztosítékszekrény égett, amelyet a tulajdonos eloltott, de az ingatlanból egy embert kórházba vittek a mentők, míg kettőt rokonoknál helyeztek el.

Egy esztergomi sorházban is villanyóraszekrény égett koraeste, az oltás idejére 17 ember hagyta el az épületet, közülük tizennégyen később hazatérhettek, három embert rokonoknál helyeztek el.

Budapest XVII. kerületében egy Szigetcsép utcai családi ház nappalijában adventi koszorú égett, a környező bútorokra átterjedt lángok azonban maguktól kialudtak, mire a tűzoltók kiérkeztek.

Az esti órákban Derekegyházon egy cserépkályhában történt kisebb robbanás, míg Budapest XVI. kerületében kigyulladt kályha, Gyöngyösfalun pedig visszaáramló füst miatt riasztották a tűzoltókat.

Szén-monoxid miatt hívták a tűzoltókat Kaposváron, Szentbalázson, Szolnokon, Budapest XI., XIX. és XXII. kerületében, Kutason és Pécsett, a mérgező gáz miatt heten kerültek kórházba.

Balatonfűzfőn egy kerítésbe szorult őzet, Csemőn egy garázs és hodály tűzéből birkákat mentettek, Mátyusházán pedig egy víz alá került sertéstelepről szivattyúztak a tűzoltók.

A szóvivő hozzátette: emellett számos közlekedési balesetnél, kidőlt fáknál, elárasztott ingatlanoknál dolgoztak a katasztrófavédelem munkatársai szenteste napján.

Mukics Dániel jelezte: karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban az országban ötszáz járművel.

Oroszország területének 70 százalékát már hó borítja

Oroszország területének 70 százalékán, főleg az ázsiai országrészen, már kialakult a hótakaró - közölte Roman Vilfand, az Orosz Hidrometeorológiai Központ tudományos vezetője újságíróknak pénteken Moszkvában.
2024. 10. 12. 16:00
Megosztás:

Orbán Viktor Kirgizisztán miniszterelnökével tárgyalt gazdasági és nemzetközi ügyekről

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Akilbek Dzsaparov kirgiz miniszterelnököt, aki munkalátogatásra érkezett Magyarországra - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
2024. 10. 12. 15:00
Megosztás:

Erősödik az MG márka a magyarországi újautó-piacon

Folytatódik az MG márka térnyerése a magyarországi újautópiacon: piaci részesedése felfelé araszol, és a márkakereskedői hálózat bővülése sem állt még meg az importőr MG Motor Hungary tájékoztatása szerint.
2024. 10. 12. 14:00
Megosztás:

Dolgozóinak tizedét bocsátja el a Boeing

Dolgozóinak tizedét tervezi elbocsátani a Boeing repülőgépgyártó a következő hónapokban - közölte pénteken a Seattle-i központú világcég.
2024. 10. 12. 13:00
Megosztás:

Zalaegerszegen folytatják a lendületes fejlesztést

Zalaegerszeg olyan város, amely a magyar gazdaság fontos motorjaként a nagyvállalatoktól a közepes és kisvállalkozásokig egyre több magas hozzáadott értékű munkát vonz, de megérett arra, hogy térségi, regionális meghatározó szerepkört is magára vállaljon - fogalmazta meg a zalai vármegyeszékhely polgármestere pénteken.
2024. 10. 12. 12:00
Megosztás:

Hamarosan szankcionálhatják a kibervédelmi regisztrációt elmulasztó cégeket

Több ezer cégre vonatkozik Magyarországon a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv, a NIS2, az előírt regisztrációt elmulasztó társaságok akár szankciókra is számíthatnak a hatóságtól - hívta fel a figyelmet az EY nemzetközi tanácsadó cég.
2024. 10. 12. 11:05
Megosztás:

Airdrop jelentése a kriptovaluta piacon - hogyan működ az airdrop?

Az airdrop fogalma, jelentése és működése. Az airdrop a kriptovaluta piac egyik népszerű és gyakran használt marketing és közösségépítési eszköze. Lényegében egy olyan folyamat, amely során egy kriptovaluta vagy token ingyenesen kerül kiosztásra a felhasználók számára. Az airdrop célja többek között a kriptovaluta ismertségének növelése, a közösség építése, valamint a projekt népszerűsítése.
2024. 10. 12. 10:30
Megosztás:

Az Ethereum bálnák erre az altcoinra fogadnak egy 400-szoros növekedés reményében 2024-re!

A kriptovaluták világában az Ethereum bálnák—az ETH nagymértékű birtokosai—arról híresek, hogy stratégiai fogadásokat tesznek, amelyek gyakran jelzik a piac következő nagy mozgását.
2024. 10. 12. 10:00
Megosztás:

Meddő párok: Egyre fontosabbá válik a férfiak kezelése is

A meddő párok ellátásában egyre fontosabbá válik a férfiak kezelése, ez a páciensek egy részénél akár szükségtelenné is teheti az in vitro fertilizációt, a szervezeten kívüli megtermékenyítést – közölte Zádori János, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Reprodukciós Medicina Intézet orvosigazgatója pénteken.
2024. 10. 12. 09:00
Megosztás:

A biztonságos és kedvező árú földgázszállításról írt alá megállapodást Magyarország és a Gazprom

Kiegészítő kereskedelmi szerződést írt alá a magyar MVM és az orosz Gazprom vállalat, aminek köszönhetően továbbra is versenyképes áron érkezik majd az orosz földgáz Magyarországra - közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.
2024. 10. 12. 08:00
Megosztás:

Senyei György: jogosak az igazságügyi dolgozók béremelési igényei

Teljes mértékben jogosak az igazságügyi dolgozók béremelési igényei, amiket rendezni kell, ehhez pedig reméljük a jogalkotó megértő közreműködését - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Bírósági Dolgozók Szakszervezetének (BDSZ) küldöttgyűlésén, pénteken Budapesten.
2024. 10. 12. 07:00
Megosztás:

Ennyi bajbajutottat mentettek ki a vízimentők a nyári szezonban

A vízimentők hajóit 341 alkalommal riasztották a nyári szezonban, amelyek során összesen 290 bajbajutottat mentettek ki a mély vízből - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) pénteken az MTI-vel.
2024. 10. 12. 06:30
Megosztás:

Újabb segítséget kapnak a juh- és kecsketartók

Az Agrárminisztérium (AM) egyszeri vissza nem térítendő támogatás formájában 65 millió forintos keretösszegből biztosítja a súrlókór megelőzését a juh- és kecsketartók számára - ismerteti a szaktárca az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
2024. 10. 12. 06:00
Megosztás:

Minden második cég tervez jövőre béremelést

Minden második cég tervez jövőre béremelést, az ideinél kisebb mértékűt, a cafeteria keretösszegét pedig minden ötödik emelné jövőre a Profession.hu állásportál felmérése szerint.
2024. 10. 12. 05:00
Megosztás:

Az Európai Bizottság tájékoztatást kér a Temutól a piacterén illegális termékeket értékesítő kereskedőkről

Az Európai Bizottság megkereséssel fordult a Temu kínai online kereskedelmi óriásvállalathoz, részletes tájékoztatást kérve arról, milyen intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy megakadályozza az illegális termékeket értékesítő kereskedők jelenlétét a platformon - közölte a brüsszeli uniós testület pénteken.
2024. 10. 12. 04:00
Megosztás:

Már a román nyugdíjas is több nyugdíjat kap, mint a magyar

Egy év alatt közel 40%-kal nőtt az átlagnyugdíj Romániában, miközben Magyarországon alig 9% emelést kaptak a nyugdíjasok. De vajon melyik országban élnek jobban a szépkorúak? A Bankmonitor számításai alapján Magyarországnak igencsak fel kell kötnie a gatyáját!
2024. 10. 12. 03:00
Megosztás:

Aki most nyugdíjas, az számolhat: az új változásokkal ki jár jól és ki rosszul a nyugdíjas között?

Hogyan fog változni a magyar nyugdíjrendszer? Kiemelt figyelmet kap a Nők40 program, a 13. havi nyugdíj és a nyugdíjkorhatár kérdése.
2024. 10. 12. 02:00
Megosztás:

Nagyon sok pénz hullik most 3 csillagjegy ölébe, csak tudd, mire figyelj!

Fedezd fel, milyen pénzügyi meglepetéseket tartogat számodra a hétvége és a következő hét! Részletes horoszkópunkban megtudhatod, melyik nap érdemes szerencsejátékot kipróbálnod, és személyre szabott szerencseszámokat is adunk, valamint ötleteket, hogyan találhatsz további nyerő számokat az életed fontos pillanataiból. Merülj el a csillagok üzeneteiben, és készülj fel a szerencse és a pénzügyi sikerek érkezésére!
2024. 10. 12. 01:00
Megosztás:

A Solana, az Ethereum és az Avalanche októberi növekedés előtt állnak, de a szakértők úgy vélik, hogy ez a kis piaci kapitalizációjú altcoin felülmúlhatja őket

Ahogy közeleg az október, a vezető kriptovaluták, mint a Solana, az Ethereum és az Avalanche jelentős növekedésre számíthatnak. A piaci elemzők azonban úgy vélik, hogy egy kevésbé ismert altcoin felülmúlhatja őket, felkeltve azoknak a befektetőknek az érdeklődését, akik jelentős hozamokra vágynak.
2024. 10. 12. 00:30
Megosztás:

Az SPX6900 token 223,8%-kal emelkedett - Mutatjuk az alternatívákat

Az SPX6900 kriptovalutát a legutóbbi kriptofutam legnagyobb nyertesei közé sorolták. A projekt egy hét leforgása alatt 223,8%-kal szaladt előre, és ezzel október 10-én új árfolyamrekordot (0.6846 dollár) sikerült felállítania.
2024. 10. 12. 00:01
Megosztás: